Въпрос относно конкретна обява голф 4

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
MK4
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARY 2003

Re: Въпрос относно конкретна обява голф 4

Мнениеот MK4 » Пет 30 мар 2012 19:43

Стана ми ясно, вие сте от тия дето карат голф 4 тди 110 коня или някое 1.6 101 коня и като ги пуснете да ги продавате на по 8000-9000 лв щото се уникални ше се чудите защо никой не звъни.... mhihi

явно не съм наясно с пазари и спирам да пиша в темата mhihi

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 30 мар 2012 19:53

Тук не е въпросът кой какво и колко разбира. Повечето тук няма да дадат 3000 лева за голф двойка, ама е факт, че в ебай.де съм виждал обява, която е с около 20 наддавания и няколко минути преди края цената беше към 1900 евро за голф двойка на около 50 000км. Просто хубавите коли имат някакво основание за цената си, колкото и нереална да изглежда тя.

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Пет 30 мар 2012 19:53

MK4 написа:Стана ми ясно, вие сте от тия дето карат голф 4 тди 110 коня или някое 1.6 101 коня и като ги пуснете да ги продавате на по 8000-9000 лв щото се уникални ше се чудите защо никой не звъни.... mhihi

явно не съм наясно с пазари и спирам да пиша в темата mhihi

Бе не съм от нито от едните, нито от другите, ама знам за колко съм я купил и знам най-вече какво съм купил ;)

А второто ти становище е абсолютно вярно :да:

llasthope
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот llasthope » Пет 30 мар 2012 21:30

И аз така предполагах,че е измама.А за тези двете възможно ли е да са истина на такава ниска цена?
http://www.cars.bg/u526009
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

Предпочитам втората,защото първата е 110 коня и хваща големия данък доколкото съм чувал. А може ли да ми кажете каква ще е разликата в данъка на 90 и 110 коня?

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пет 30 мар 2012 22:02

От къде ги намираш тези курници не ми е ясно На снимките са потрес а на живо не ми се мисли на какво приличат

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Пет 30 мар 2012 22:12

Бе въпрос на вкус.
Ама иначе да - всичко над 74 KW (101PS) е в следващата категория данъчно облагане.

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Пет 30 мар 2012 22:17

Колега, като гледам ги подреждаш по цена и гледаш най-евтините, явно нямаш много пари да отделиш за кола, но съвсем приятелски те съветвам да си купиш читава 3-ка а не да поправяш 4-ка. За 3-4к лева голф 4 е просто несериозно. Като я вземеш и се почва, турбини маховици и всичко по 1000 лева, свят ще ти се завие :banghead:

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 30 мар 2012 22:18

llasthope написа:И аз така предполагах,че е измама.А за тези двете възможно ли е да са истина на такава ниска цена?
http://www.cars.bg/u526009
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

Предпочитам втората,защото първата е 110 коня и хваща големия данък доколкото съм чувал. А може ли да ми кажете каква ще е разликата в данъка на 90 и 110 коня?

Малииии... тези са уникати направо... рядко се виждат толкова криви коли :shock

Aprilia написа:Колега, като гледам ги подреждаш по цена и гледаш най-евтините, явно нямаш много пари да отделиш за кола, но съвсем приятелски те съветвам да си купиш читава 3-ка а не да поправяш 4-ка. За 3-4к лева голф 4 е просто несериозно. Като я вземеш и се почва, турбини маховици и всичко по 1000 лева, свят ще ти се завие :banghead:

Точно така :да:

Потребителски аватар
Ludiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludiq » Нед 01 апр 2012 2:00

А те тия по 6 7 8 нямат маховици и турбини. mhihi Айде не се излагайте.
Всичко било по 1000лв...хахах а после пускате теми за алтернативни маховици от по 60лв и купувате турбини по 300лв.

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Нед 01 апр 2012 2:33

Ludiq написа:А те тия по 6 7 8 нямат маховици и турбини. mhihi Айде не се излагайте.
Всичко било по 1000лв...хахах а после пускате теми за алтернативни маховици от по 60лв и купувате турбини по 300лв.

Имат ама шанса да са се разпаднали и да са закрепени колкото за продаване е доста по-малък. Никой няма да ти продаде читава кола за 3000 при положение че може да и вземе 6 бъди сигурен :wink:

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Нед 01 апр 2012 2:39

Aprilia написа:Имат ама шанса да са се разпаднали и да са закрепени колкото за продаване е доста по-малък. Никой няма да ти продаде читава кола за 3000 при положение че може да и вземе 6 бъди сигурен :wink:

Не се хаби. Не могат да го проумеят - доказано е научно ;)
Ако нямаше такива хора, нямаше да има и Горубляне и половината сервизи ;) Важното е че са щастливи с това, което купуват за 2-3к, радват му се на колкото и милиона км да е и колкото и да е пребоядисвано... и за тях е в "перфектно състояние" щото е на джанти 18-ки и от огледалото виси борче ;)

:beer

Потребителски аватар
Ludiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludiq » Нед 01 апр 2012 3:18

Haralampi написа:
Aprilia написа:Имат ама шанса да са се разпаднали и да са закрепени колкото за продаване е доста по-малък. Никой няма да ти продаде читава кола за 3000 при положение че може да и вземе 6 бъди сигурен :wink:

Ако нямаше такива хора, нямаше да има и Горубляне и половината сервизи ;) Важното е че са щастливи с това, което купуват за 2-3к, радват му се на колкото и милиона км да е и колкото и да е пребоядисвано... и за тях е в "перфектно състояние" щото е на джанти 18-ки и от огледалото виси борче ;)

Ама ти си рядко срещана шматка дето си мисли,че Голф 4 е да си ебе колата! mhihi
Тва,че си дал една торба пари за тоя курник нищо не значи...схващаш ли?Пък ти ако щеш си го продавай за 15 000лв. :mrgreen:
Такива като тебе сме ги виждали дето си продават перфектните кочини по 5 годни.
Пазарната цена не я определяш ти и твоя курник...схващаш ли ми тънката мисъл. 8)
Та колко казваш струва твойта с този маняшки мотор с тази маняшка визия и с това перфектно състояние? mhihi
Аман от "перфектни" коли лъснати с мокра кърпичка и с маняшки копчета от голф 5. mhihi

Последна промяна от Varbona на Пон 02 апр 2012 12:52, променено общо 1 път.
Причина: Колега, промени си тона, докато още можеш.

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Нед 01 апр 2012 3:48

Ludiq написа:
Haralampi написа:

Ама ти си рядко срещана шматка дето си мисли,че Голф 4 е да си ебе колата! mhihi
Тва,че си дал една торба пари за тоя курник нищо не значи...схващаш ли?Пък ти ако щеш си го продавай за 15 000лв. :mrgreen:
Такива като тебе сме ги виждали дето си продават перфектните кочини по 5 годни.
Пазарната цена не я определяш ти и твоя курник...схващаш ли ми тънката мисъл. 8)
Та колко казваш струва твойта с този маняшки мотор с тази маняшка визия и с това перфектно състояние? mhihi
Аман от "перфектни" коли лъснати с мокра кърпичка и с маняшки копчета от голф 5. mhihi

Ами хайде да ти давам 3500 за твойта ? Те по толкова са на горублене ?

Потребителски аватар
Ludiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludiq » Нед 01 апр 2012 3:55

Че къде видя да казвам,че моята струва 3500? :shock
Това което казах,че каквито проблеми имат тези от 3500 същите ги имат и тези от по 6 7 8.Не си ги навързвай нещата така."Щом е много пари вероятно няма да има проблеми".Чисто нови турбини гърмят след смешни километри.Нови демфери се раздрънкват рано рано.Той джамбазина да не си мислиш,че знае коя е с читава турбина помпа или маховик.

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Нед 01 апр 2012 7:36

Малко офф, но и темата е в такъв раздел.
Мой познат (не е тинейджър) си търсеше Ауди Куатро от няколко месеца. Търсеше А4, като искаше да е комби, защото чакат дете. Другата му кола е А3 1.9 ТДИ 1998 г. Това за справка.
Намери перфектна А4 1.8Т Куатро 1997 г. в една автокъща в Младост 1, София. Цена 3500 лв. и то с монтиран ГИ в Италия и приложена фактура за 1200 евро. Казах му, че такава кола за тези пари нещо не е както трябва. Отговорът беше - че колко да струва кола 1997??? Те по толкова си вървят!
Тъй като колата беше без номера и нямаше как да се тества, той е скочил на "тъмно" и я взел.
В сряда автокъщата я докарва с репатрак в КАТ, прехвърлят я и той за първи път се качва да я кара.
Бързата рекапитулация е че в момента му трябват почти още 3500 лв. за да я направи кола - турбината е там, но не работи, съединител издава такива звуци (демферен + другите два диска и става приятно), тропа предница и има поне 4 носача за смяна, трябва да се обслужи мотора.
За себе си потвърдих тезата си, че гледана/поддържана кола винаги държи цена, независимо от годината на производство.
За него - той ще е поредния българин закупил кола под средната цена на пазара, дал толкова пари за ремонти, че тя излязла двойно накрая, но винаги после ще твърди, че си е намерил Ауди за 3500 лв. и то Куатро.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”