Както многократно е писано във форума - първата генерация на Ауди А3 и Голф 4 са една и съща кола с различен външен вид и леки разлики в интериора. Ако някой ти каже друго - значи никога не е имал досег до двете коли.
Няма как поддръжката на еднакви автомобили с различни емблеми да е по-скъпа или по-евтина. Дали купуваш амортисьор, тампон, свещи, алтернатор и т.н. и т.н. за А3 или Голф 4 няма никакво значение, защото оригиналния номер е един и същ и всяка една част може да се свали от голф със същия мотор и да се сложи на ауди и обратното.
Аз като собственик на А3 от 6-7 години насам мога да кажа, че това е много здрав автомобил и ако си го гледаш няма да имаш проблеми. Същото важи и за Голф 4, който не случайно е най-продаваният автомобил в мобиле.бг за последната година.
Опел няма да коментирам, защото нямам наблюдения, а и не искам да имам над тази марка.
Мнение за Опел Астра, ауди а3 и голф 4
Re: Мнение за 3 марки коли.
golfmaniak666 написа:Имал съм Вектра.искам нещо по различно.
Вектра Б е в пъти по кола от Астрата.За двигателя 1.6,който пие направо маслото..Блока е един и същ с на по-старите модели Опели т.е сравнително здрав.Проблема в първите години на производство е че водачите на клапаните са ги издокарали близо 1мм повече от клапана.При 16 клапана няма как да не гори масло.По принцип един двигател с турбо или такъв със 16 вентила винаги гори една идея повече масло с аналогичен 8 клапанов мотор.Но проблема на този мотор не е само водачи,гумички на клапаните.Най-големия им проблем е в буталата на Федерал Могул (АЕ)които нямат дупчици под масления сегмент за изтичане на маслото.Какво се получава на практика.Завода производител изрично подчертава да се кара с масло ПЪЛНА СИНТЕТИКА,но много собственици особенно Италиянци карат без да сменят масло,а само доливат.В комбинация с изключително недомислената ЕГР система,запушения катализатор,нееднакво работещите дюзи,ламбда сонда,работещия по-принцип винаги на 100 градуса Екотек се получава прегряване на маслото в областта на масления сегмент и той пък ква недомислица е просто нямам думи

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”