Здравейте,
Смятам за момента да се оглеждам за подходящ автомобил и ако попадна на такъв - да се реша и да го закупя. Надявам се, че ще имам впоследствие възможност да го поддържам и да се кара редовно. Дано това решение да е правилно.
Междувременно прочетох малко от темите (но далеч не по-голямата част) и имам няколко въпроса. Според Вас струва ли си да се търси Passat B4 с дизелов двигател (1.9 TDI)? Аз съм останал с някакво впечатление, че някои дизелови двигатели са доста икономични и здрави, но пък при други има прекалено много механични проблеми. Този от кой вид е?
Също така, доколкото разбрах, двигател ADZ е "наследник" на ABS, т.е. запазил ли е качествата му или е развил недостатъци? Прочетох сравнително добри отзиви за ADZ. Питам, защото попаднах на
тази обява.
Тук я има също и ми се струва добре поддържан автомобил. Цената е по-висока, обаче ако всичко останало наистина е наред, може би си струва.
Иначе с 1.8 (предполагам, че ABS) намерих и
тази обява (
тук изглежда е пусната по-скоро).
Този също ми изглежда добре.
От тази гледна точка, по-добре ли е да се търси комбинация на бензинов двигател 1.8 и газова уредба? Мисля, че като цена за пробег ще е идентичен или малко по-евтин, в сравнение с дизеловия, а може би и доста по-лесен за поддръжка. Предполагам, че няма смисъл да търся с бензинов двигател 1.6 поради по-скъпата газова уредба и поддръжка.
И накрая, видях, че някои по-нови автомобили с подобни габарити (може би от по-нисък клас обаче) са на сходни цени, например Ford Focus комби. Прочетох и добри отзиви за този модел, но имам впечатлението, че по-новите коли от този период ще са доста по-скъпи за поддръжка. Иначе там дизеловият вариант е на книга с по-нисък разход, но и обслужването сигурно е доста по-скъпо. Според Вас намират ли се алтернативни модели от периода на Passat-а или по-нови, които да са с подобна евтина поддръжка? Преди разглеждах и Audi 80 B4 комби, но разбрах, че пространството в него е по-ограничено спрямо Пасата.
Ако някоя от по-горе показаните обяви Ви се стори подходяща, ще се радвам да чуя Вашето мнение :-)
Благодаря!
Поздрави,
Николай