Закупуване на Шкода Фабия 4000-4500лв
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Закупуване на Шкода Фабия !
Човек ,авери имам карат 5 ци !!Ами нищо общо с 4 ката!!Аз и затова не си взех.Беше спряна до тая кола която карам сега.Само като влязох и видях касетофона ...........!За 5 цата нямам думи!!!!
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
В старата фирма имахме 5 чисто-нови за тогава Фабии.Купуваха ги 2007-ма.
Две бяха зачислили на нас работниците.Всички бяха комбита.1.9 SDI.
Едната и навъртяхме над 300 000 без почти никакви повреди.
Интересното е че на всичките съединителите им свършиха на около 100 000.
Други проблеми не са имали.Е малко скърцаха и вътре е доста семпло,но пък са адски здрави.
От зад е доста тясно и 3-ма човека е абсурд за по-дълъг път.На какъв тормоз е подлагаха тази количка само тя си знае,видеше ли магистрала и газта беше до долу,а разхода 5-5.5
Изключително здрав и надежден автомобил
Две бяха зачислили на нас работниците.Всички бяха комбита.1.9 SDI.
Интересното е че на всичките съединителите им свършиха на около 100 000.
Други проблеми не са имали.Е малко скърцаха и вътре е доста семпло,но пък са адски здрави.
От зад е доста тясно и 3-ма човека е абсурд за по-дълъг път.На какъв тормоз е подлагаха тази количка само тя си знае,видеше ли магистрала и газта беше до долу,а разхода 5-5.5
Изключително здрав и надежден автомобил

-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
stefan4o написа:Fabia е ниво надолу от Голф. То няма и как да бъде иначе. Твърдичко си е в салона, дори и в Октавия е по-дървенко, отколкото в Голф/Бора. Съвсем нормално явление е това
Да сравниш Фабия с Голф 4 или 5 е все едно да сравниш Голф 4/5 с Ауди А6...
Принципно си прав,но когато се избира автомобил над 10 години,надали това е водещо при избора,не мислиш ли? А пък и човека се е насочил към шкода.Може да не са толкова добре изпипани като фолксваген,за ауди да не говорим,но едно е факт за шкода-това е най-доброто съотношение,цена-качество!

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Ти си видял една четворка с касетофон и си извадил генерално заключение за модела като цяло. Представям си, ако се качиш в някоя постна версия на Фабия или Октавия
В компанията ВАГ типично по немски нещата са доста точно класифицирани и целево насочени (към клиентите в случая). Шкода е точно там, където трябва да бъде - под Ауди и Фолксваген. Визирам моделите около 2000 година. При новата Супърб и Октавия нямам наблюдения как седят нещата.
При коли над 10 години действително е по-важна конкретната бройка, понеже факторите са прекалено много за видът и състоянието на дадена кола. С това мога да се съглася. За цена/качество - там не ми се коментира, но не виждам примерно Поло да е кой знае колко по-скъпо от Фабия. Даже май ми се струва обратната тенденция.

lion_heart002 написа:Принципно си прав,но когато се избира автомобил над 10 години,надали това е водещо при избора,не мислиш ли? А пък и човека се е насочил към шкода.Може да не са толкова добре изпипани като фолксваген,за ауди да не говорим,но едно е факт за шкода-това е най-доброто съотношение,цена-качество!
При коли над 10 години действително е по-важна конкретната бройка, понеже факторите са прекалено много за видът и състоянието на дадена кола. С това мога да се съглася. За цена/качество - там не ми се коментира, но не виждам примерно Поло да е кой знае колко по-скъпо от Фабия. Даже май ми се струва обратната тенденция.

-
Абсолютно прав си,даже шкодата може и да е по-скъпа! За мен шкода е много здрав автомобил. Аз лично мислех да си купя шкода миналото лято,просто тази която бях харесал беше на 300 км от мен а полото на 50... 

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
ФОбия има отвратително електрическо серво.
Bai Sando написа:Всички бяха комбита.1.9 SDI.
И тия 64 коня осигурават ли прилична тяга и скорост да такъв вид път?
Ами ще излъжа, ако напиша че предпочитам Шкода(която и да е) пред Голф 4.
Ако трябва обаче да съм практичен бих избрал Шкодата - заради липсата на турбина, това прави двигателя малко по-непретенциозен е няма да го има удоволствието от турбинката, но пък колко ли Г4 на пазара в момента са в прилично състояние.
Тези, които са в добро състояние в това отношение ценово са скъпи за 14-15 годищни автомобили, поне според мен, за моя добър не, но приличен жизнен стандарт.
Последна промяна от velinsl на Съб 12 яну 2013 23:18, променено общо 1 път.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Е когато сме били 4 човека и инструмент в багажника се свалят по 1-2 скорости за да се изпревари тир
Но за купето си мисля че си върви нормално.Максимална скорост на прав път и 4 човека беше около 175 км/ч
На тази шкода се учиха над 30 човека.Който я хванеше,той я ...Вътре беше страшно,понеже не се спираше.Имаше климатик и 2 ел джама.Всичко друго ръчно,но пък всичко си и работеше до последно.И най важното,разхода 

Но за купето си мисля че си върви нормално.Максимална скорост на прав път и 4 човека беше около 175 км/ч

-
velinsl написа:И тия 64 коня
Бих казал 68,не че има голямо значение,и все пак...
И ще ти отговоря на въпроса,колата не е бърза,но в никакъв случай не е и бавна.Изпреварването не е проблем,стига да внимаваш къде и как изпреварваш.Лично за мен динамиката е съвсем поносима. Трета предавка свършва на 120 км/час,четвърта на 150,максималната скорост мисля,че ще е около 170 но не съм я карал с толкова.
Като подръжка как е спрямо Г4?
Гледам, че в ebay примерно съединитела на СДИ два пъти по-скъп от на ТДИ на голфето.
Иначе като чета темата и оставам с впечатлението, че тези Фабии са съвременния аналог на Голф 2 - като здравина и подръжка, не като качество на изработка на материалите.
Гледам, че в ebay примерно съединитела на СДИ два пъти по-скъп от на ТДИ на голфето.
Иначе като чета темата и оставам с впечатлението, че тези Фабии са съвременния аналог на Голф 2 - като здравина и подръжка, не като качество на изработка на материалите.
-
To е аналог на поло,само дето е малко по-широчко,поддръжката е една идея по-евтина от на голф 4,по-скоро като на голф 3 е.И грешиш,съединителя за SDI e по-евтин от този за тди и за предкамерния дизел,просто защото съединителя на SDI,не е демпферен а и горивните помпи са бош а не лукас-още едно предимство.
- plamen-roni
- Автомобил: SEAT EXEO TDI
- Двигател: CAGC-2010
lion_heart002 написа:При положение,че може да вземе няколко години по-нова и по-надеждна кола при това и по-широка,той да се метне на голф?Не,че са лоши но просто и те са си вече доста старички и трябва да се внимава.Всъщност като се замисля ако може да намери перфектен голф 4,покупката на фабия е оправдана само ако фабията е комби!Аз бих купил само фабия комби.
Това е другото върху което мисля ! Сякаш ми се иска да има по голям багажник от голфа ми,които имаше и АГУ и като пътувах за някъде си беше приключение с багажа. А и вече не съм на 20 год. накарах се на ниски бегачки с рекаро седалки.
lion_heart002 написа:И грешиш,съединителя за SDI e по-евтин от този за тди и за предкамерния дизел,просто защото съединителя на SDI,не е демпферен а и горивните помпи са бош а не лукас-още едно предимство.
Тази тема ми отвори очите за съвременен евтин автомобил(с малко дървен интериор, но щом не е като този на Октавиите със козирка от духалка до духалка мога да го преживея)
Прав си, на сходни цени са не само като съединител, грешно съм видял аз.
Лукас помпите не бяха ли проблем на Мерцедесите?
В тая тема се появи още един автомобил, който вдига повече от максималната скорост на заводски автомобил.
Последна промяна от velinsl на Нед 13 яну 2013 9:42, променено общо 1 път.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Ти ако мислиш, че Лукас са разработили специално за ФВ помпа... Предполагам и при помпите няма да е по-различно от карбураторите и инжекционните системи - едни и същи( като концепция) се слагат в Опел, Мерцедес, ФВ и т.н. Предполагам, че разликата е само в някои дребни детайли, както при карбураторите са например жигльорите
Това няма как да е иначе, поради щото лицензът за производството принадлежи на фирми като Бош, Пиербург, Магнет Марели, Хитачи, Лукас и т.н. които произвеждат части и възли по горивните системи/електроники на автомобилите.

lion_heart002 написа:velinsl написа:И тия 64 коня
Бих казал 68,не че има голямо значение,и все пак...
Интересно при Шкода мощността е 64, при ФВ - 68, въртящия момент пак е с минимална разлика, но я има. Разлика в разходите и т.н.
stefan4o написа:Ти ако мислиш, че Лукас са разработили специално за ФВ помпа... Предполагам и при помпите няма да е по-различно от карбураторите и инжекционните системи - едни и същи се слагат в Опел, Мерцедес, ФВ и т.н.
Прав си. Нали те бяха основната болежка на Мерцедес, заедно с ръждата?
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”