Аз не зная Це-класата дали наистина е толкоз гадна и смотана, колкото я описвате. Не съм имал допир до такава. Ама хората си ги карат

Иначе по-старият модел до 2000г. мисля, че не е редно да стои до сравнително съвременна кола като Мазда 6. Сравняваме малко несравними неща, според мен.

Доста странно ми изглежда някой да се чуди точно между тези две коли - те нямат нищо общо
Относно цените с отстъпките - пак казвам - цитираните цени са от интернет, не претендирам за кой знае каква точност, но това сочат цифрите. На ФВ с отстъпката аз лично мисля, че мога да закупя комплект двумасов маховик + съединител за под 900 лева с отстъпката (не съм проверявал за цени скоро). И то за автомобил 2005 година

Което сравнено с цената на Мазда 6, която е същия клас кола като Пасат Б5.5 примерно си е доста голяма разлика.
forski написа:Има и по-ниски цени на частите които си посочил, понятието евтино и скъпо за всеки е различно.Комплект съединител+маховик може да се намери за 1800лв. за някой може да е невероятна сума за други може да е нещо нормално!Нямам никаква идея за финансовите възможности на човека пуснал темата, той пита ние казваме каквото знаем

Както вече споделих същият този комплект при Пасат е под 900 лева вероятно. Близо два пъти разлика за два автомобила с почти идентични цени на вторичния пазар (всеки сам може да провери какви пари чини Пасат от 2005г., както и Мазда 6 от същата производствена година). Моята представа за скъпо-евтино е тази. При цена на колата х-лева и консуматив, който струва х-лева сравнено с друга кола на същата цена, но с по-скъп консуматив. Невярно ли ги смятам нещата? Ако е така, нека някой да ми каже как е по-правилно да погледна върху тези работи

Да повторя, че не смятам Мазда 6 за лоша кола. Но просто спрямо цената си не смятам, че частите й са евтини.