mercedes c class 220 1997 за 3-4 бона или Mazda 6 TDI za 6-7

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Re: mercedes c class 220 1997 за 3-4 бона или Mazda 6 TDI za

Мнениеот escrime » Пет 28 юни 2013 10:12

Тия Мазди са много готски. :mhihi

Гният, шумни са, возят дървено, частите са "евтини", нищо и никога не им се чупи, пластмасата в интериора и духалките от Дачиа Логан са нещо, до което всеки трябва да се докосне. :mhihi
Автомобил в средния клас, дизел, 2004-2005 г. за 6 хил. лв... със сигурност е сделката на века. :mhihi

От C220 съм далеч като впечатления и знания.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 28 юни 2013 12:00

escrime написа:Тия Мазди са много готски. :mhihi

Гният, шумни са, возят дървено, частите са "евтини", нищо и никога не им се чупи, пластмасата в интериора и духалките от Дачиа Логан са нещо, до което всеки трябва да се докосне. :mhihi
Автомобил в средния клас, дизел, 2004-2005 г. за 6 хил. лв... със сигурност е сделката на века. :mhihi

Предложи му нещо по-добро, например Голф 5 за 8-10хил.лв. който да не вози дървено, двигателят му не работи като на трактор и материалите в купето да са на топ ниво. Да наистина няма да има проблем с ръждата и няма да се притеснява че се е минал с евтина дизелова кола, ще е платил достатъчно скъпо за нея. Да ви имам критериите :no Все едно ще ви полагат в гробница с тая кола!

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Пет 28 юни 2013 12:10

Не разбирам кое повдига нужда в теб да поемеш толкова навътре моето лично мнение за Мазда 6. Още по-малко пък разбирам нуждата ти да ми буташ думи (да предложа Г5) в устата. :mhihi

Цената дали е висока или ниска е въпрос на лична преценка.
Не е въпрос на лична преценка, че за толкова пари - толкова кола, защото вторичният пазар все пак е ПАЗАР.

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 28 юни 2013 12:19

Пишеш глупости и подвеждаш човека, това е! Инъче да си купува каквото иска парите са си негови!

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 28 юни 2013 12:45

Аз не зная Це-класата дали наистина е толкоз гадна и смотана, колкото я описвате. Не съм имал допир до такава. Ама хората си ги карат :mrgreen Иначе по-старият модел до 2000г. мисля, че не е редно да стои до сравнително съвременна кола като Мазда 6. Сравняваме малко несравними неща, според мен. :th_up Доста странно ми изглежда някой да се чуди точно между тези две коли - те нямат нищо общо :gruebel
Относно цените с отстъпките - пак казвам - цитираните цени са от интернет, не претендирам за кой знае каква точност, но това сочат цифрите. На ФВ с отстъпката аз лично мисля, че мога да закупя комплект двумасов маховик + съединител за под 900 лева с отстъпката (не съм проверявал за цени скоро). И то за автомобил 2005 година :th_up Което сравнено с цената на Мазда 6, която е същия клас кола като Пасат Б5.5 примерно си е доста голяма разлика.
forski написа:
Има и по-ниски цени на частите които си посочил, понятието евтино и скъпо за всеки е различно.Комплект съединител+маховик може да се намери за 1800лв. за някой може да е невероятна сума за други може да е нещо нормално!Нямам никаква идея за финансовите възможности на човека пуснал темата, той пита ние казваме каквото знаем :beer

Както вече споделих същият този комплект при Пасат е под 900 лева вероятно. Близо два пъти разлика за два автомобила с почти идентични цени на вторичния пазар (всеки сам може да провери какви пари чини Пасат от 2005г., както и Мазда 6 от същата производствена година). Моята представа за скъпо-евтино е тази. При цена на колата х-лева и консуматив, който струва х-лева сравнено с друга кола на същата цена, но с по-скъп консуматив. Невярно ли ги смятам нещата? Ако е така, нека някой да ми каже как е по-правилно да погледна върху тези работи :gruebel
Да повторя, че не смятам Мазда 6 за лоша кола. Но просто спрямо цената си не смятам, че частите й са евтини.

Потребителски аватар
kriso_g
Автомобил: MK4 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот kriso_g » Пет 28 юни 2013 12:58

Айде и аз да се изкажа...понеже в семейството ми имаме такава Ц-класа 95-та вече 4-5 години...и доста съм я покарал
само,че нашата е 1.8 122 коня бензин...та за тези 4-5 години откакто я имаме сме сменили само една водна помпа и 2 предни амортисьора който можеше още да се карат,но си ги сменихме с нови,сложихме и газов инжекцион.
цената за водна помпа+смяна беше 100 лв
цената за 2 предни амортисьори беше 210 лв с 2 години гаранция Monroe reflex
единственият проблем е че на почти всички от тези години им тръгва малко ръжда в долния край на вратите,но това лесно се отстранява :)
това е общо взето за друго не се сещам...колата е вече поостаряла кочина,но е пушка и върви без проблем :smile

Потребителски аватар
Nafta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nafta » Пет 28 юни 2013 14:12

По-удачно според мен е, ако се колебаеш между Ц и Mazda да започнеш да се колебаеш между Е и Мазда.W210 e къде къде по-мерцедес от цетката...

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 28 юни 2013 14:50

Nafta написа:По-удачно според мен е, ако се колебаеш между Ц и Mazda да започнеш да се колебаеш между Е и Мазда.W210 e къде къде по-мерцедес от цетката...

Проблема при очиларката е че ръждясва повече от Маздата :biggrin :beer

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пет 28 юни 2013 14:54

forski написа:
Nafta написа:По-удачно според мен е, ако се колебаеш между Ц и Mazda да започнеш да се колебаеш между Е и Мазда.W210 e къде къде по-мерцедес от цетката...

Проблема при очиларката е че ръждясва повече от Маздата :biggrin :beer

А най-големия проблем е че акого вземеш за 5х ще дадеш още 5 за да го стегнеш :mhihi

Потребителски аватар
    forski
    Двигател:
    Контакти:

Мнениеот forski » Пет 28 юни 2013 16:03

Тъжната и проста истина е тази, евтино и хубаво няма, и лоши коли със скъпи части няма, има хора които не изкарват достатъчно за да ги поддържат и обслужват и съответно да им се радват!

Потребителски аватар
    Теодор
    Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
    Двигател:

Мнениеот Теодор » Пет 28 юни 2013 18:00

forski написа:Тъжната и проста истина е тази, евтино и хубаво няма, и лоши коли със скъпи части няма, има хора които не изкарват достатъчно за да ги поддържат и обслужват и съответно да им се радват!

:th_up Много точно казано.

Вълчан
      Автомобил: Mazda 5
      Двигател:

Мнениеот Вълчан » Пет 28 юни 2013 20:43

Браво..... :bowdown Великолепен пост..... :bowdown :bowdown Ето от това има нужда момчето което написа темата.Само нещо да добавя за последно.....няма да видиш Мазда със изтъркани копчета на светлини или климатик и т.н....Няма да видиш и виснала тапицерия по вратите и тавана.Няма да видиш и изгорели пиксели по таблото.Нека някои които наистина разбира от двигатели да ми посочи един слаб агрегат на Мазда. Единствено Мазда си запазиха Японският дух.Всички други Японки си пренесоха една част от заводите във Европа....Мексико....и там на някъде.Е...имаше една авантюра със Мазда 3 във Испания но тя много бързо секна.Говоря за коли предназначени за цял свят без Америка и Канада...Момчето няма да сгреши ако си вземе читава 6ца.Писах по горе Бенца е супер ама е супер дърт...Сега забелязах и мнението че возят дървено... :screwy Това не е Рено бре МЕН .....толкова стегнато окачване и стабилно поведение на пътя има този модел.Не мога да повярвам какви щуротии се пишат тук.... :deal

Потребителски аватар
      monstertrush
      Автомобил: GOLF 3 1.6
      Двигател: ABU 1993

Мнениеот monstertrush » Съб 29 юни 2013 1:56

Вълчан написа:

Браво..... :bowdown Великолепен пост..... :bowdown :bowdown Ето от това има нужда момчето което написа темата.Само нещо да добавя за последно.....няма да видиш Мазда със изтъркани копчета на светлини или климатик и т.н....Няма да видиш и виснала тапицерия по вратите и тавана.Няма да видиш и изгорели пиксели по таблото.Нека някои които наистина разбира от двигатели да ми посочи един слаб агрегат на Мазда. Единствено Мазда си запазиха Японският дух.Всички други Японки си пренесоха една част от заводите във Европа....Мексико....и там на някъде.Е...имаше една авантюра със Мазда 3 във Испания но тя много бързо секна.Говоря за коли предназначени за цял свят без Америка и Канада...Момчето няма да сгреши ако си вземе читава 6ца.Писах по горе Бенца е супер ама е супер дърт...Сега забелязах и мнението че возят дървено... :screwy Това не е Рено бре МЕН .....толкова стегнато окачване и стабилно поведение на пътя има този модел.Не мога да повярвам какви щуротии се пишат тук.... :deal

Просто хората които плюят маздата, абсолютно сигурен съм, че никой от тях не е карал камо ли притежавал такава. :th_up
      пс.Малко голям цитат направих дано не е проблем..

Потребителски аватар
      The Red Guy
      Автомобил:
      Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Съб 29 юни 2013 9:54

Имал съм Мерцедес S203 (цедка комби, 2003 цди). Отделно съм карал доста време w202 cdi, имам наблюдения и върху w202 2,5 tdi. На w202 - няма какво да му се счупи, ако не е на 700-800 хил. км. Най-много дюзи да сменяш и пак всичко е много индивидуално. За мен недостатък на този модел е салонът и визията, прилича на 190-ка от 90-те, не е "модерен", малко си е дървен. Иначе като возия, комфорт, подръжка - определено на мен ми харесва, удобен е.

Преди да си купя цедката мислех много за такава мазда, дизелова. След около едномесечно проучване, четене, гледане на няколко такива коли се разубедих по следните прични:

1. Фап - дизели на шестицата са с фап, който не знаеш в какво състояние е и кога ще трябва да го сменяш. Допреди година-две не бяха намерили нашите майстори лечение за фапа на маздата, към настоящия момент не знам дали са намерили решение.
      2. Вътре е тясна и то много в сравнение с мерцедеса.

Лични бих те посъветвал за Мерцедес w202, може да търсиш и бензин с газ, но не очаквай да гори по-малко от 14-15 газ в града (което за мен си е абсолютно нормално). Мерцедеси има много, изборът е голям. Вземи си автомат, ако намериш добър, четох един колега, че бил сменял две кути за година - малшанс. Познати имам много с автомати, аз карах автомат, ако им сменяш маслото на време отиват си с колата.

Лоша кола няма - има кофти собственици! Успех!

kolkol
      Автомобил:
      Двигател:

Мнениеот kolkol » Съб 29 юни 2013 10:32

Първо, искам да кажа, че целия форум сте ЕБАТИ ПИЧОВЕТЕ!!!!!! :)

Второ - за мен когато се купува кола имат значение три фактора:

- да бъде четириврат седан
      - да бъде надеждна (да не се чупи много) - или да се чупи, но да се чупят тривиални части, а не ламбди сонди (дето се продават само оригинал) или маховици и скорости
      - да има безвременен сериозен дизайн, който не е нито модерен, нито морално остарял много

и се спрях на тези двете.

Не знам дали ще ми отпуснат 10-те бона заем, които искам да взема след няколко месеца от банката, но ако ми ги отпуснат ще си взема една от тези две коли.

Искам да се кача и да карам.. и знам че няма такова положение, но не искам да стана един от онези хора, които живеят и работят, за да обслужват колата си (познавам хора, които са всяка седмица при майстора).

Затова си търся нещо наистина надеждно, нещо доказало се, някаква класика.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”