Покупка на автомобил от Благоевград

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
faberje8
Автомобил:
Двигател:

Re: Покупка на автомобил от Благоевград

Мнениеот faberje8 » Пон 08 юли 2013 21:26

Окончателно се отказах и търсенето продължава (7-ми месец)!
В крайна сметка както колегите ме посъветваха отворих италианските и немски сайтове за продажба на автомобили и не открих и една под 1500 евро да ми хване окото.Представих си тази в какво състояние е била и каква купчина от проблеми щях да взема.Живот и здраве следващите 20 дни ще съм във Варна,пък може късмета там да ми излезе.
Благодаря на всеки дал просветление на замъгления ми мозък и ви пожелавам много и безаварийни километри :drunk

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 08 юли 2013 21:48

Ха така. Сега посъбери 5-6 бона и си харесай нещо за тия пари, поне да знаеш, че ще е средна хубост, а не някой утрепан от каране барутник :beer

Потребителски аватар
bace_go6o
Автомобил: lek
Двигател: AFN 97

Мнениеот bace_go6o » Пон 08 юли 2013 21:59

7 месеца избираш кола?
:surrender Отказвам се ...
За това време от 3500/4000, да си ги направила както каза предния колега 6/7 и да си купиш нещо свястно ... Или да почакаш още 7, след това още .. И направо Р32 .. Кола за 4 бона не се взима с месеци, все ще имаш какво да смениш по нея за 500 лв. МИНИМУМ! Все пак не взимаш съпруг, а кола!
Приятна вечер.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пон 08 юли 2013 22:14

Какви са критериите на колежката?
Нека тя да напише това и това и да се опитаме да я насочим към някоя кола :c020
Разбрах,че търси Голф 4
врати?
мотор?
ЦВЯТ?
година на производство?
до колко пари максимум да бъде?
бензин/дизел?
От предишната и тема разбрах,че се отказа от 1.4/16v сега предполагам иска нещо 1.6 с малкия данък :gruebel
Нека да уточни има ли точни критерии са тази кола.

Потребителски аватар
bace_go6o

Мнениеот bace_go6o » Пон 08 юли 2013 23:09

Според мене по-скоро клони към: като се кача/видя да не намеря забележчица.
А това е трудно.. :neutral

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Вто 09 юли 2013 0:20

stefan4o написа:Ха така. Сега посъбери 5-6 бона и си харесай нещо за тия пари, поне да знаеш, че ще е средна хубост, а не някой утрепан от каране барутник :beer

Това пък винаги ми е било много интересно, а какво правим ако си купи за 5к 'перфектна форумна кола' и тя земе че почне да се чупи :mhihi Колата отива на 7-8к и неконтролируемо става непродаваема.

Доста по-добре е според мен да се вземе кола на нормална до ниска цена и да се стегне, ще легне колкото тази от частник, но поне ще знаеш точно какво и с какви части е правено (което пак не е гаранция че тя ще спре да се чупи де).

Другото много любопитно ми е защо като е от частник да е перфектна, колко хора по форумите задават въпроси свързани с проблеми по колата си и накрая се стига до, ами то като трябва да влагам толкова пари ще я продавам или пък като се закучи даден проблем и се стига пак до ...... продаване. Изобщо като не става за каране.... продаваме :mhihi Бих казал че верояността да се нахендриш яко от частник е по-голяма отколкото да се нахендриш от кола нов внос.

И 3-тото интересно ми е че много хора гледам са светнати по вноса. Да ви обесня и аз малко как става разликата от цените в интернет в Италия и по автоборсите в БГ. В момента в сайтовете в Италия 80% от колите се продават от препродачи, да прочетете го добре 80% :mhihi Тука в Италия куцо кьораво и сакато взе да се занимава с коли, всякаква паплач араби румънци и албанци обикаля за коли купува от представителствата на ниски цени и после ги пуска в инернет с ужасна горница.
Българите които обикалят за коли обикалят представителствата и събират от там коли, коли които не се появяват в интернет, т.к представителствата си държат на реномето и няма да пуснат кола на над 200к км или кола с лош външен вид или проблем в мотора. И да всички източноевропейци купуваме от Италия коли които НЕ СТАВАТ за Италия (в Италия има закон, всяка автокъща или автомобилен представител трябва да дава мин 6 месеца гаранция за колите 2-ра ръка). Т.е ние купуваме коли на които не може да им се даде гаранция или жабара е преценил че е рисковано да я продаде в Италия и да даде 6 месеца гаранция за колата. Читавите коли които влизат в България са МНОГО малко, в момента ние сме последната инстанция на пазара в ЕУ, всичко което е прекалено старо или много километри или има проблеми и не става за Полша, Унгария, Чехия или Литва (това са основните играчи в Италия) отива за България и Сърбия.
Докато всеки гледа да мине тънко и да не дава много пари, това ще караме.

А колежке, ако искаш да си избереш кола, разходи се по Дупница и ги разпитай кога им идват автовозите, най-добре да се свали кола от камион така поне виждаш реално какво купуваш, ако я гледаш от автовоз, не гледай да е лъскава, ако отвън е лъскава вероятността вътре да има проблем скача с 200%. Гледай да е запазен салона и мотора и скоростите да работят спокойно. Кола се боядисва и изчуква, това е най-малкия проблем. Въпроса е да избереш най-малкото зло, а не перфектната кола, такава 2-ра употреба ти гарантирам че няма :th_up

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 09 юли 2013 5:34

Aprilia написа:Това пък винаги ми е било много интересно, а какво правим ако си купи за 5к 'перфектна форумна кола' и тя земе че почне да се чупи :mhihi Колата отива на 7-8к и неконтролируемо става непродаваема.

Кое ти е било интересно? Че за 500-800 евро има само бараки ли? Аз не казвам, че за 6 бона ще вземе чисто нова кола, просто няма да е кошник. Не ми слагай думи, които не съм казал. :deal

Потребителски аватар
plamen-roni
Автомобил: SEAT EXEO TDI
Двигател: CAGC-2010

Мнениеот plamen-roni » Вто 09 юли 2013 5:56

[quote="faberje8"]Окончателно се отказах и търсенето продължава (7-ми месец)!
В крайна сметка както колегите ме посъветваха отворих италианските и немски сайтове за продажба на автомобили и не открих и една под 1500 евро да ми хване окото.Представих си тази в какво състояние е била и каква купчина от проблеми щях да взема.Живот и здраве следващите 20 дни ще съм във Варна,пък може късмета там да ми излезе.
Благодаря на всеки дал просветление на замъгления ми мозък и ви пожелавам много и безаварийни километри :drun
Ако си мислиш , че тук в Варна сме цъфнали и вързали от към добри автомобили по автокъщите си в заблуда ! Същите джамбази са като с Дупница , но пък цените са много надути .Аз също като теб търсех кола цяла зима и обиколих половин България и накрая я взех от Варна,но то си беше късмет. И задължително майстор с теб ,че иначе :scare3

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Вто 09 юли 2013 12:17

stefan4o написа:
Aprilia написа:Това пък винаги ми е било много интересно, а какво правим ако си купи за 5к 'перфектна форумна кола' и тя земе че почне да се чупи :mhihi Колата отива на 7-8к и неконтролируемо става непродаваема.

Кое ти е било интересно? Че за 500-800 евро има само бараки ли? Аз не казвам, че за 6 бона ще вземе чисто нова кола, просто няма да е кошник. Не ми слагай думи, които не съм казал. :deal

Имах предвид като цяло схващането, че щом е форумна за една торба пари значи 100% е перфектната. Не съм искал да прозвучи като заяждане към теб :beer

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Вто 09 юли 2013 17:40

новият внос в софия,пловдид варна,бургас,дупница,няма разлика.най-уморените колички от главно италия,чат пат германия/австрия/швейцария,леко напудрени,готови за бг пазара.и 5 майстора да водите със вас гаранция няма никаква.
едно е сигурно каквото и да купите,след това ще продължавате да наливате,щото в италия като дойде време за маховици,турбини и дюзи ги товарят вече по автовозите-"нов внос"

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 09 юли 2013 17:49

Всичко е до късмет, и най-вече до пари!
Приятел, си купи 2005 година Г3 за 9 бона! И до ден днешен нито турбо е пипал нито съединител!
И няма как да дадеш 3 бона за кола, и да очакваш да караш само!
То ако е така, няма да я продава западняка, а ще си я кара!
Затова са казали, че хубавото е пари, но не винаги!
Ето пример : http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11324560189177126&f1=details&slink=3fs6aq

Колко е читаво, всеки сам преценява!

Потребителски аватар
bace_go6o

Мнениеот bace_go6o » Вто 09 юли 2013 18:28

Моите две коли, А3 и голф 3 съм ги купувал без да водя майстори и разбирчи ... Качих се, запалих, изгасих платих и излязох от автокъщата. Даже аудито не вдигнах капака да видя дали има двигател, вместо него да бръмчи някое циганче .. Но ударих кьоравото и колите бяха добри. По голфа единствено се наляха пари за обслужване ..
Всичко е до късмет за коли под 10 бона ..!

Потребителски аватар
faberje8
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот faberje8 » Вто 09 юли 2013 19:37

По принцип бюджета,с който разполагам за кола е 6000,в който да вместя покупка,документи и обслужване и последващите ремонти.
Като двигател търся или 1,6 ср(който после да карам на газ) или 1,9 tdi 90hp.
Сравнявайки колите от същия модел купени от мои близки смятах,че ще се вместя в сумата.
Броя на вратите не е особен фактор,въпреки,че предпочитам с 4/5 врати.
Драскотини и разни ''забележчици'' не са важни за мен,като не разполагам с гараж и по другите ни коли на семейството ми положението е все едно някой е играл морски шах с ключ върху тях,така че не отдавам значение на това.
Нямам претенции за година,въпреки че знам,че след 2000 година на модела 1,6 се маха лошата скоростна кутия DUU.
А относно съотношението цена качество,братовчед ми си взе 1,9 тди 90 коня от частно лице за 3400 лева и след обслужването на масло,филтри,ремъци и водна помпа не е пипнал по нищо по нея.
Може би всичко е и огромна доза късмет! :gruebel

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 09 юли 2013 19:41

faberje8 написа:Може би всичко е и огромна доза късмет! :gruebel

Точно така.
А относно съотношението цена качество,братовчед ми си взе 1,9 тди 90 коня от частно лице за 3400 лева

Има доста голяма разлика и тя се изразява в има-няма 1000 лева, при кола, която се продава в автокъща за 3400 и при такава, която се продава от частно лице. Просто второто няма как да си сложи надценката. Това разбира се не значи, че тая от частното лице не може да е по-лоша, но коментирам общия случай. Дизел за тия пари може и да си купиш читав, ама много трудна работа, освен ако не извадиш късмет. Въпреки, че цената на нафтата е доста висока пак си държат по-високи цени.
Щом си заделила 6 хиляди за кола се ориентирай към автомобили струващи около 4500, като им платиш таксите и чудесиите да ти останат едни 1000 лева за обслужване.
Другият вариант е да вземеш някой гроб за 3 хиляди и да налееш още толкоз в него :Mr Green Fun

Потребителски аватар
faberje8
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот faberje8 » Вто 09 юли 2013 19:50

stefan4o написа:
faberje8 написа:Може би всичко е и огромна доза късмет! :gruebel

Точно така.
А относно съотношението цена качество,братовчед ми си взе 1,9 тди 90 коня от частно лице за 3400 лева

Има доста голяма разлика и тя се изразява в има-няма 1000 лева, при кола, която се продава в автокъща за 3400 и при такава, която се продава от частно лице. Просто второто няма как да си сложи надценката. Това разбира се не значи, че тая от частното лице не може да е по-лоша, но коментирам общия случай. Дизел за тия пари може и да си купиш читав, ама много трудна работа, освен ако не извадиш късмет. Въпреки, че цената на нафтата е доста висока пак си държат по-високи цени.
Щом си заделила 6 хиляди за кола се ориентирай към автомобили струващи около 4500, като им платиш таксите и чудесиите да ти останат едни 1000 лева за обслужване.

Такъв е плана,за това гледах тази бензина,която е и двуврата и те по принцип вървят по евтино за да сложа за 900 лв газ,500 такси,450 обслужване,по сметки излизаше около 5100...та да останеше и за едно моренце някой лев :Mr Green Fun

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”