Съвет за покупка на Пасат Б5/5.5

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Fearless
Автомобил: VW Golf
Двигател: AZD

Re: Passat B5.5 Мнение

Мнениеот Fearless » Вто 25 ное 2014 14:36

Продавача каквото и да го попиташ,всичко ще е перфектно :mhihi (освен ако не е от частно лице,та да си каже човека)
Като цяло гледай 131 к.с мотора, по-добре пасва на голямото купе на пасата :th_up При такава кола се внимава за маховика и обичайните неща,не трябва двигателния отсег да е в масло (естествено,че ще е измит,но все пак...)

Потребителски аватар
lz2aii
Автомобил: VW Passat B 5.5
Двигател: AVB 1.9 TDI 2002

Мнениеот lz2aii » Вто 25 ное 2014 14:54

Като цяло мисля, че си се ориентирал правилно към двата модела. Безспорен факт е, че купето си е тежичко и по тази причина по-якия мотор е може би по-добрия избор. Зависи обаче какво точно ти трябва и какво ще имаш като изискване към колата си. Ако искаш да е по-стресната няма какво да му мислиш - взимаш този със 131 к.с. А иначе и двата агрегата са еднакво надеждни. Разхода е сходен, поддръжката им също. Лично аз предпочетох 101 к.с заради по-ниския данък (27 лева). От личен опит ти казвам, че и по-слабия мотор се справя чудесно с теглото на товара си. В смисъл, че на мен, мощността си ми е достатъчна. Прилично си ускорява и поддържа скорост. В крайна сметка, харесай си по един екземпляр от двата вида и вземай по-запазения. За две години каране ми изгърмя една помпа-дюза и веднъж съм чистил турбина. Останалото е сипването на нафта и смяна на консумативи :th_up . Иначе има подробна тема по въпроса какво да гледаш при избор и покупка на дизелов автомобил. Ще ти бъде от полза да я прочетеш. Като цяло обърни внимание на това как пали при студен мотор и как работи. Слушай работата на двигателя - не трябва да мени обороти. Виж при първото запалване какво ще излезе от кюнеца. Преди да я запалите погледни нивото и състоянието на маслото, както и нивото в казанчето на антифриза. Той трябва да е ЧЕРВЕН и бистър. Като загрее погледни в казанчето дали ще има мехурчета. Изфорсирай мотора и пак виж какво излиза от кюнеца. Успех.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 25 ное 2014 19:59

Съединих темата - погледни по-напред в нея. Също така използвай търсачката, защото има още поне 10 такива.
Ключови думи за търсене:
AVB - код на двигател 101 к.с.
AVF и AWX - кодове на двигателите 131 к.с.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”