Венто или Г3 ?? Големият въпрос
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Re: Венто или Г3 ?? Големият въпрос
Доълнителните 80кг при Вентото са изцяло зад задния мост...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Продължавай да предполагаш:xalerrelax написа:... Килограмите се предполага , че са разположени по цялото купе.
Да не би да са в сенниците?
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
И какво по - точно трябва да видя от снимката....
Капака не тежи 80 кг.
Отделно излизай по - често от вас..ще ти се промени тона доста бързо..
Капака не тежи 80 кг.
Отделно излизай по - често от вас..ще ти се промени тона доста бързо..

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Вземи едно Венто и го отрежи с флекса по-червената линия от горната снимка и виж дали не може да тежи толкова
Голяма е дилемата тук, дали да си купя Г3 седан или хечбек

Голяма е дилемата тук, дали да си купя Г3 седан или хечбек

- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
много глупости са се изписали в тая тема.на вентото били по-слаби ламарините,нямало части за тях
голф и венто е едно и също във всеки един аспект ,с изключение на багажника,таблото,барчето на ръчната и броните.абсолютно всичко друго е еднакво,разлика във возията не мисля че има.

голф и венто е едно и също във всеки един аспект ,с изключение на багажника,таблото,барчето на ръчната и броните.абсолютно всичко друго е еднакво,разлика във возията не мисля че има.
- agumba
- Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
- Двигател: 1600 VTEC 110 hp
stefan4o написа:Човекът до вчера е карал Лада и ги разбира нещата![]()
И на мен ми се иска Джетата да е по-голяма от Голф, ама уви, само багажник и малко по-добра возия имам в повече
Отде знаеш, може пък и да ги разбирам нещата? Само дето, моето до вчера, май ще се равнява на половината ти съзнателен живот, а може и повече, знам ли? И да, гордея се, че съм карал и лада, а преди ладата имах и москвич 1360, тоест, минал съм по някаква стълбичка, образно казано! Не съм като някои нахакани пичаги, дето взели-невзели книжка, скачат в мощни коли, и приключват за броени дни с живота си! Тъй че, това, че съм карал лада и москвич, аз го имам за голям плюс, и не мисля, че иронията ти е уместна, първом ме стигни по другите параметри, пък после прави опити за иронизиране!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Има едно нещо, в което никога няма да стигнеш stefan4o - в способността да мислиш.agumba написа:... първом ме стигни по другите параметри ...
- agumba
myrshavija написа:Има едно нещо, в което никога няма да стигнеш stefan4o - в способността да мислиш.agumba написа:... първом ме стигни по другите параметри ...
А ти, по-добре не се прави на всяко гърне похлупак, аз дали мога да мисля, най-малкото ти можеш да кажеш!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съдя по думите ти, които, поне според мен, показват ясно начина на мислене на всеки човек. Ти съдиш за шофьорските ми умения и ме определяш като безнадеждно некадърен по ... какво беше, че не се сещам? 

- hegemon
- Автомобил: Golf MK3
- Двигател:
Добре де ..аз за това ли направих темата ,да се карате ..спрете са малко.Значи видя се венто или Г3 ? Избирам Голфчето за момента. Благодаря на всички за мненията :)
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
Намери си един Голф 1.8(90 к.с.) и си свиркай. 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
agumba написа:Отде знаеш, може пък и да ги разбирам нещата? Само дето, моето до вчера, май ще се равнява на половината ти съзнателен живот, а може и повече, знам ли? И да, гордея се, че съм карал и лада, а преди ладата имах и москвич 1360, тоест, минал съм по някаква стълбичка, образно казано!
Пишеш откровени глупости, колега. Затова си позволих малко ирония. Аз никого не искам да стигам и с никого не се състезавам, най-малкото пък искам да си меря чушкопека с някой от този форум. Не съм и нахакан пичага дето кара колата на татко си. Не обърквай допълнително автора на темата, че той и без това е достатъчно затруднен в избора си.
Моите критерии при избора на толкова стара кола биха били (и все още са, понеже така си купих моята):
1. Ламарини - ръжда, гнило - до колкото е възможно да липсва
2. Общо състояние - салон, външен вид
3. Двигател - не знам дали да не го позиционирам на т.2, еднакво по важност е с общото състояние на колата.
4. Оборудване, цена
Ако успееш да намериш кола, чиито ламарини да са близки до идеалните - говорим без ръжди и гнилочи - скачай на нея без значение дали ще е с 1.4, 1.6 или 1.8 мотор. Общо взето колата ще я покараш година-две и после ще я продадеш, а външният вид обикновено продава по-добре колата, отколкото мотора. Но това е лично мое мнение.
Да добавя и това, че е без значение, според мен дали Венто или Голф, понеже в твоя случай и двете ще ти вършат работа, тъй като не си семеен с деца, като някои от нас.

Последна промяна от stefan4o на Чет 26 сеп 2013 12:20, променено общо 1 път.
-
- Автомобил: Golf 3 GTI 2.0 8v
- Двигател: AGG 115hp
колко глупости се изписаха в тая тема.. считам за правилно мнение и съвет единствено горния пост на stefan4o . Колкото до автора - вземи си голф 3ка 1.8 90кс или пък 1.8 75кс (давам ги като пример за доказана здравина и хубав вървеж) и не го мисли повече. Първо си обслужи колата от-до, пък после вече мисли за тунинг, крила, катапулт и т.н. Мисля, че няма какво повече да се напише в тая тема, щом почнаха да се карат .. 

- agumba
myrshavija написа:Аз съдя по думите ти, които, поне според мен, показват ясно начина на мислене на всеки човек. Ти съдиш за шофьорските ми умения и ме определяш като безнадеждно некадърен по ... какво беше, че не се сещам?
Не съди, за да не бъдеш съден, както е казано... А аз бих добавил от себе си - не слагай думи, които не са верни, в устата на другиму. Аз нищо не съдя, и няма как да съдя, без да познавам конкретния индивид! А иначе, вервай ми, тия, дето сме почнали от москвичи и лади, съвсем не сме второ качество, както се опитваш да втълпяваш, дори напротив! Това е!
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”