Дилема голф 4 или ауди А3

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
renault_19
Автомобил:
Двигател:

Re: Дилема голф 4 или ауди А3

Мнениеот renault_19 » Пон 28 окт 2013 20:43

Едитнах прдишното мнение,там съм отговорил.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Вто 29 окт 2013 0:49

Колега какво хубаво има в Дачията, освен че ще спестиш едни 2000лв за поддръжка и ще ти заминат за обезценяване? Може би че караш кола с 1.6 мотор и екстри колкото на 25 годишен пасат с климатик на цена на Голф 4 с най-големия мотор и пълно оборудване...

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 29 окт 2013 7:24

theultimate написа:Колега какво хубаво има в Дачията, освен че ще спестиш едни 2000лв за поддръжка и ще ти заминат за обезценяване?

Хубавото е че е нова, на реални километри с пълна сервизна история, без удари и знаеш всичко за нея от момента в който е излязла от магазина до момента в който ти си седнал в нея и си я подкарал!
А това че е Дачия е въпрос на гледна точка, ако сте от хората които си купуват кола и основния им приоритет е дали като я закарат пред блока комшийте няма да им се смеят значи задължително трябва да е маркова и на реални Горублянски 130хил.км

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Вто 29 окт 2013 8:33

forski написа:
theultimate написа:Колега какво хубаво има в Дачията, освен че ще спестиш едни 2000лв за поддръжка и ще ти заминат за обезценяване?

Хубавото е че е нова, на реални километри с пълна сервизна история, без удари и знаеш всичко за нея от момента в който е излязла от магазина до момента в който ти си седнал в нея и си я подкарал!
А това че е Дачия е въпрос на гледна точка, ако сте от хората които си купуват кола и основния им приоритет е дали като я закарат пред блока комшийте няма да им се смеят значи задължително трябва да е маркова и на реални Горублянски 130хил.км

Не е баш така,малко е все едно да сравниш кочината на прасе и една нормална кочина.Все е кочина ама едната се чувстваш по уютно а в другата се чувстваш като прасе.Нали като седнеш в бус Форд и се чувстваш едно уютно и трепнеш да пристегнеш по бързо до крайната си цел преди да си се разпаднал,ама като седнеш в кола Форд се чувстваш комфортно(освен зимата) :mhihi Та тука с дачията опряхме дали е по убаво дачия или немско возило,е аз предпочитам немското возило все пак комфорта е по друг,а пък нека съседите да си мислят каквото си искат,ич не ми дреме.Може и малко комфорт да има,ама немското си е немско,френското и по точно румънското,не благодаря.Е ако трябва да избирам между немска или френска любов,бих избрах френска :mhihi ама за коли определено немски :mhihi

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Вто 29 окт 2013 8:44

enigma79 написа:.....Нали като седнеш в бус Форд и се чувстваш едно уютно и трепнеш да пристегнеш по бързо до крайната си цел преди да си се разпаднал,ама като седнеш в кола Форд се чувстваш комфортно(освен зимата) :mhihi....

Не обиждайте Транзит-а :biggrin три парчета съм имал , верно адски дълго бяха пътуванетата с тях :redface , но пък нито един път не ме е оставял или разпадал по пътя :Mr Green Fun , пък и как съм ги товарил :facepalm малко офф стана :redface

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Вто 29 окт 2013 8:53

forski написа:

Като е толкова хубаво, ти защо не караш Дачия?

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 29 окт 2013 9:00

Честно да ти кажа и аз това се чудя, до сега като съм карал все "маркови" :mhihi дърти кошари голям келепир не съм имал!
Освен разбира се това че поемам част от издръжката на още едно семейство, това на майстора при когото ходя да ги ремонтира :mhihi

Потребителски аватар
DaDiablo
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот DaDiablo » Вто 29 окт 2013 9:13

А защо Дачия? С по-скъп конструктор Лего ще постигнеш по-добър и приятен резултат. :screwy

renault_19
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот renault_19 » Вто 29 окт 2013 9:16

Значи ако искате можем да си стиснем ръцете на извода че е по-хубаво нова класна машина от нова дачия :beer
Спор няма тука, обаче понеже сме притиснати повечето от кинтонемия сме принудени да правим компромиси или със старо класно возило или с по-ново не толкова класно.
Няма да си кривя душата че ако ми се налага примерно да пътувам по 2 пъти седмично до морето по работа ще взема един пасат и ако трябва 3-4хиляди ще налея в него и ще го стегна,ама да пътувам 500км като пич.За 30 минути до работата и веднъж в месеца по 200км извънградско не си заслужава да наливаш пари в дърта кочина поне за мен.Точно тук дачийката си е супер.
За мен съм си избрал за момента трети варянт-доста стара кола ама стегната.Поне като ида в сервиза и ми кажат примерно водната помпа тече трябва да се смени аз питам колко е примерно 40лв и ги вадя и я правим.Не чакам заплати,не чакам тоя месец другия месец.До мен в сервиза чувам редовно "абе не може ли само единия амортисьор глей че другия не е толкова омаслен", "абе що да не може това с 15 на 40 какво му е на турбото аз не я зоря" ,"абе тоя червения антифриз много скъп бе какво ще стане ако налеем син, братчеда ми е обещал по 2.50 на литър да ми даде","абе тоя радиатор на интеркулера не може ли да го запоим как така 400кинта нов"," добре де попричукай ги тия свещи са къде 40лв за нови" мога да цитирам така до утре.Та това ни е проблема че нямаме кинти.И аз искам да се метна на едно бмв седмица много ме кефят ама трябва да науча детето и жената да не ядат.
@DaDiablo може да не е дачия ,шевролет авео също не е лоша машина за парите си :th_up

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Вто 29 окт 2013 10:23

Какво и е супер на Дачията не мога да разбера. Имаме една служебна на 1г и 60000км. Викаме и копанарката. Вози твърдо, волана е супер тежък, и за тази 1г какво ли не и се развали. Първо единия стъклоповдигач се скапа - смениха го, после шофьорската врата не се отваряше - оправиха нещо бравата. Накладки - през 20000км нови накладки. На третия път колегата им каза на специалистите от Ауто експрес, че не е нормално толкова бързо да заминават и явно задържат. Смениха и дисковете и казаха, че вече не задържат, старите били като кашкавал. Да, не задържат, ама вече и не хващат както преди. Акумулатора се скапа изведнъж като стана на 1г, айде нов акумулатор. Клаксона се повреди - смениха цялото лостче за мигачите. Крушки за фаровете - около 10-15 за 1г, горе долу на месец по една. Крушки за осветлението на врътките на парното - също изгорели. И това е кола в гаранция, представям си какво ще е като изтече гаранцията.

renault_19
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот renault_19 » Вто 29 окт 2013 10:31

Никой не говори за служебни автомобили.през 20000км нови накладки.. и служебен автомобил :mhihi айде сигурно дачията е виновна.На един колега на авенсис гаранционен на втората година му умря акумулатора,тойота пише на него какъв е не знам.Крушки с това каране на фарове и тръгване и спиране по 100 пъти на ден как няма да горят много.Другия варянт е да има повреда в атернатора щом заминават всякакви крушки и акумулатора се е скапал нещо странно ми намирисва това. Лосчето за мигачите и клаксона като го блъскате и е служебно какво искате.
Познавам хора,които са си купили дачията за лична употреба и си я карат нормално и всичко им работи.Просто знаят че те са си изкарали парите и не я ебават.И никъде никой не е казал че дачията вози меко,окачването е правено за наще пътища никой не ти я продава за лимузина.И не вози по-зле от поло.

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Вто 29 окт 2013 10:48

Колега, писал съм че накладките задържаха и това е причина за износването им. Няма значение дали е служебна или не. От сервиза казаха, че материала на дисковете е мек като халва и са се наръбили и това била причината. На алтернатора нищо му няма, замерен е. Просто влаганите материали при изработката са от най-ниско качество, в това съм сигурен. И освен като купуваме коли от магазина вече да казваме за какво я купуваме - дали ще е служебна или лична, щото по твоята логика е нормално като е служебна да не изкарва 1г. Аз имах една голф двойка, навъртях и около 70000км и как една крушка не ми изгоря, ей така дет се вика да се науча как се сменят крушките. И сега я продадох и ми е тъпо, че не знам как се сменят :cry

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Вто 29 окт 2013 11:33

renault_19, аз също доста години съм карал Голф2 на газ и това наистина е прекрасна кола за икономично (от към поддръжка каране). Струва 2 заплати, рядко има ремонт над 50лв, точно да ходиш до магазина, до работа и два пъти в годината на село. От там нататък ако искаш нещо по комфортно си плащаш за това - и от към покупка, и от към поддръжка. За едни е ценно предната броня никога да не е удряна и да вярват на километрите. За други (като мен) - да има мощен двигател, хубави спирачки и т.н. Това да искаш да караш малко по-висок клас от най-базовия няма нищо общо с гъзарията пред блока.

renault_19
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот renault_19 » Вто 29 окт 2013 12:19

theultimate абсолютно си прав, но понеже все пак темата за даден човек, който си търси кола и самият той казва:
определено не ми се плащат големи данъци на тази ши____а държава
....
абе вече тотално се обърках на какво да се спра,а относно финансите няма как да отделям или събера повече...

та затова предложих дачия понеже мощен двигател не се връзва с данъци и човека споделя че не може да отдели повече пари.

dj rosko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj rosko » Вто 29 окт 2013 14:23

Колега, 4ма мои приятели имаха ГоУф 4ка и скоропостижно се разделиха с тях след редица проблеми ,не знам подробности в смисъл букви на двг. и ск.кутия,бяха единия 1.4 другите от най ''масовия'' 1.6,вече не искат и да чуят за 4ка без значение ква е.Купиха ги покараха по някой месец и почна....... В случая ми се струва А3-ката като по удачен варият, и по добрия поне според мене,а аз имам и впечатления за тях от работата ми преди години свързана с рез.части за тях :) Успех и най вече КЪСМЕТ в избора ти ...аз си ''перкам''още със старата класика Г2 :)ако я сменям (скоро ще е ) няма да я продавам а ше си я постегна още малко и ше си е за общо ползване ...я за риба я за други такива излети :)

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”