Кой е точният автомобил? Моля за съвети

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Freakylol
Автомобил:
Двигател: asz++

Re: Кой е точният автомобил? Моля за съвети

Мнениеот Freakylol » Пет 08 ное 2013 17:40

ventsi34 написа:
Freakylol искам да попитам това, че Skoda е само 33кг. по-тежка от Golf трябва ли да ми говори, че вътрешното пространство е като на Golf? И как е пътуването в тази кола. Защото са ми казвали, че например Passat е много по-комфортен за дълъг път от Audi например. Къде се нарежда Skoda Octavia 2 в комфорта при пътуване и вътрешното пространство?

Ами в голф 5 не съм се возил, но не смятам, че ще има разлика(все пак са на една платформа). Образно казано октавията е голф с раница :mhihi А относно пасата, той е в друг клас, в класа на суперб и А6. Ако сравняваш пасат с а4 за комфорт на дълъг път то пасата е много по-комфортен вътре, моите впечатления за А4 Б5,Б6 са, че отзад е същото пространство като в Голф 4/А3/Леон(PQ34 платформата) или то ако има аз поне не я виждам и усещам. Октавия 2 смело мога да кажа, че е по-широка от Б6 и то не с малко.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пет 08 ное 2013 18:06

Freakylol написа:... пасата, той е в друг клас, в класа на суперб и А6. ...
Я пак?

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 08 ное 2013 19:01

Тоя Пасат още малко в класа на Ролс Ройс ще го закарате, то голям комфорт, голям лукс, голямо чудо :no
Само глупости му говорите на момчето, пак ще му кажа и дано го прочете преди отново да го изтрият!
Щом имаш финансова възможност си купи каквото ти харесва, обиколи, разгледай, седни и покарай, така или инъче няма кола която да не се поврежда и да не се налага да влиза за ремонт. Имаш добър доход, каквото и да ти се счупи ще имаш възможност да реагираш и да го поправиш. Не слушай кой какви глупости ти говори и те кандисва да купуваш коли които на него му харесват, купи си кола която на тебе ти харесва и те прави HAPPY!
Аз ако бях на твое място нямаше да погледна нищо от групата на VAG, защото са ми каруци и не ми харесват, нито Шкодите сглобявани от шоколадови яйца, нито прехваления скъп и чупещ се Голф, нито пенсионерския и безличен Пасат, ното великото Ауди.
Ама не избирам аз а ти ...

Последна промяна от Vlad777 на Пет 08 ное 2013 19:18, променено общо 2 пъти.
Причина: Предупреждение. като не ти харесват каруците пиши в някой форум за велосипеди!

Потребителски аватар
I4o_naskov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот I4o_naskov » Пет 08 ное 2013 19:02

myrshavija написа:Кола се избира с каране. По-важно от личните впечатления няма. Толкова е просто. Карах Октавия2 ТДИ/105кс почти 4г - никога не съм имал толкова безличен автомобил, а останалите ми коли са били произведени между 1981г и 1995г. Вероятно може да се сравни с Кадета, който карах няколко месеца - беше седан '87 1.8/84кс или нещо подобно.
При колите на старо всичко е тоооолкова различно и на късмет, че впечатленията на другите са ... нека кажем, че не са особено полезни. Единственият ориентир може да бъде първоначалното обслужване, но само при условие, че се знае ТОЧНО какви части са вложени и с какви отстъпки. Всичко останало е ... вятър на устата.
Моите впечатления от Октавията също са безполезни, защото са субективни - на много хора тази кола им харесва много.
Карай, карай, карай ... и някой ден, като седнеш в някоя кола, ще ти пасне на гъза. По-добър начин няма. Или поне аз не знам. За мен колата не е средство за придвижване от А до Б - е важно да ми харесва на МЕН, а не на околните, били те и най-големите капацитети. Тук, във форума, има няколко "компетентни" по всички въпроси и всички автомобили младежа ... просто е смешно на 25-30г да разбираш от всичко, но те си вярват ... светът е шарен. :mhihi

:th_up :beer

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 08 ное 2013 19:17

forski написа:Аз ако бях на твое място нямаше да погледна нищо от групата на VAG, защото са ми каруци и не ми харесват

А аз ако бях на твое място щях да напусна този форум, преди да бъда изгонен icon_idea

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 08 ное 2013 19:21

Защо бе началник, я си развии тезата, и причините да бъда изгонен?
Може и на лични, ще ми е интересно да я чуя!

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 08 ное 2013 19:26

Не се ли чувстваш малко неудобно да идваш точно в този форум и да твърдиш, че VAG са каруци? Ако търсиш конфликти и противоречия ОК! Няма да си първия, който го е правил тук, но както винаги няма да е за дълго.

Ще ти напомня и за т.7 и т.8 от правилата.

А с началник ще се обръщаш към мен, когато започна да ти плащам заплата icon_idea

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 08 ное 2013 19:36

Форски, и аз като цяло не съм фен на новото автомобилостроене без значение от марката автомобил. Ама малко грубовато се отнасяш по този начин и към хората, които са членове на този форум и карат автомобили под шапката на ВАГ. Колко време мислиш, че бих изкарал ако кажа подобно нещо във форума на Мазда примерно или който и да е друг форум?
По темата - съгласен съм и аз на 100% с Мършавия. Човек трябва САМ да си познае коя е неговата кола. Форумите не са за това да си избираме коли и невести по чужд вкус. По-скоро във форума може да се даде конкретна информация и питане за даден модел, който човек е харесал, но се опасява от нещо искайки да чуе и други мнения дали си струва или не конкретната покупка.

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 08 ное 2013 19:45

И каква обида намери в думата каруца, освен това не съм написал никаде че всички в този форум карат каруци, написах че за МЕН, лично за МЕН са такива!
Ако бях написал каляски щеше ли да се засегнеш, защото и двете са вид каруца дърпана от конен впряг, или друго подобно животно!
Нямам нищо против да си вършиш задълженията с които си се ангажираж, но в случея не съм нарушил нито една от двете точки.
Пиша в този форум защото имах VW, в семейството имаме VW, всекидневно карам VW, всичките ни служебни автомобили са VW, и имам мнение за тези автомобили защото ги използвам всеки ден от 8 до 17ч.

п.п. поста ми е насочен към колегата Vlad, и с това приключвам!

Последна промяна от forski на Пет 08 ное 2013 19:49, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Пет 08 ное 2013 19:46

Аз смятам , че се обръща прекалено внимание на този род теми.
Все пак е твърде далечно , някой да ти казва на теб какво ще ти хареса.
Отиваш , караш , яздиш и решаваш.
Никога не бих слушал съвети от форум(относно закупуване за автомобил) , не защото няма компетенция в тях , а защото просто те не са Аз.
Личното чувство , свързано с изпробването на даден автомобил , не може да се сравни с 100+ мнения във форум.

п.п.Нищо лично към момчето с японките , ама наистина в последно време е чак дразнещо.
Всяко твое мнение към тези инженерни недоразумения.Всеки си има вкус...
Ние караме ВАГ и може да са каруци(може и да си прав) , но поне им се различава кое е предница и кое е задница...

Потребителски аватар
Freakylol
Автомобил:
Двигател: asz++

Мнениеот Freakylol » Пет 08 ное 2013 19:53

myrshavija написа:
Freakylol написа:... пасата, той е в друг клас, в класа на суперб и А6. ...
Я пак?

В кой клас е пасата, че ми е интересно? Може пък да бъркам. :)

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 08 ное 2013 19:59

В класа на А6 не е със сигурност. Можеш да направиш справка. Б6 мисля е на една платформа със Супърб и там може да има база за сравнение. Всъщност за кой Пасат конкретно говорим?
Отвори една уикипедия, там пише конкретно кой модел на коя платформа с кои други модели се произвежда. Като цяло според мен Пасат се намира между Октавия и Супърб, респективно и между А4 и А6, с уговорката, че въпреки, че се произвеждат заедно с А4 на еднаква платформа го превъзхожда с вътрешното си пространство.

Eunos
Автомобил: Mercedes 200E W124
Двигател: 2.0 16V M111.940

Мнениеот Eunos » Пет 08 ное 2013 20:50

Супърб(3U) и Пасат(B5 и B5.5) са заедно на една платформа с Ауди А4 B5, но въпреки това Супърб е по-дълъг и с по-голямо междуосие дори от А6 С5. Пасат е с 10см по-къс от А6. Единственият минус на Супърб е че не се предлага с 4х4.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 08 ное 2013 20:56

Нека опитаме с картинки.
Супърб(3U) и Пасат(B5 и B5.5) са заедно на една платформа с Ауди А4 B5

Само че в платформата, която ползва Супърб има едно + ако го забелязваш на картинката... Затуй има такива малки разлики относно него, Пасат, Ауди А4 и Ауди А6.
Прикачени файлове
platform.jpg

Потребителски аватар
dimovip
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR

Мнениеот dimovip » Пет 08 ное 2013 21:10

Не се шегувай момък... с тоя месечен доход бих изчакал още малко и бих се метнал на Пасат ЦЦ.Кви са тея голфове какво нещо....

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”