Голф 3 1.8 90 к.с. или Хонда Сивик 5 1.3/1.5

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
MarinKK
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 3 1.8 90 к.с. или Хонда Сивик 5 1.3/1.5

Мнениеот MarinKK » Нед 08 дек 2013 15:03

Raikov написа:Без лоши чуства и не се заяждам,просто ми е любопитно,защо си допуснал колата да стигне до това състояние?
Карам коли все от ВАГ групата и скорости не съм чупил,всичко сменям и поддържам съгласно ръководството за експлатация и колата ми е в топ състояние...(не че те интересува в случая)
Моята застраховка е в двора,купих за 600-800лв(вече не помня точно)ГТИ за части,здрави карантии с гнило купе.
Не виждам смисъл да сменяш Голф със Голф,Хондата е здрава кола,но от вътре не ми допада и не става за 130 килограмови човеци :icon_lol

Пич аз доста се набутах със тази кола. Първи личен автомобил ми е. Обявата на тази кола седеше в сайтовете близо година. Смени 2 ма собственици. Бях видял обявата малко преди да си купя кола и си казах тоя боклук кой ще го вземе. Е ето че аз го закупих. Обадих се викам чакай да го погледна ! Визуално ми допадна да не кажа че се влюбих в него. Колата не пушеше като я режа. Е да ама допуснах грешката да я паля на газ. Ако бях я запалил на бензин мама миа щеше да е. Кади от всякъде. На газ като е не пуши. Скоростната кутия взе да трака още на 10тия ден от както я бях купил. И то при супер лекото каране. Първите 3000 КМ я пазех като очите си. Съединителя си отделяше отгоре. Но заради това смъкнахме от цената. Но вече си е за смяна. Не въртя не ме разбирай погрешно. Добре че на втория ден се сетих да погледна маслото беше на минимум. Смених го. Минах 600Км и викам чек да погледна. И оп изненада... Ето ти обяснение за Скоростната кутия, Съединителя и горенето на масло. Така става като вземаш кола и не гледаш. Сега я карам на умиране. Ама поне си правя кефа. :th_up

Raikov
Автомобил: Audi A4 B5 face quattro
Двигател: AJL Turbo 180 hp

Мнениеот Raikov » Нед 08 дек 2013 15:27

След като си я купил в това състояние,нормално е да те заболи главата и да ти писне от нея.
Поговорката– "Бързата кучка,слепи ги ражда" важи с пълна сила :icon_lol,повече пари ще вземеш на части от колкото цял.(лично мнение)Заради такива екземпляри хората се отказват от марката,аз бих те посъветвал да погледнеш това http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=44&t=403494&hilit=1996 и само да караш.
Останал съм с впечатление, че човека си гледа колата и си заслужава парите според мен.
Успех в избора и състоянието на автомобил! :th_up

П.П-данъка ще е висок,но кеф цена няма...

MarinKK
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MarinKK » Нед 08 дек 2013 15:43

Raikov написа:След като си я купил в това състояние,нормално е да те заболи главата и да ти писне от нея.
Поговорката– "Бързата кучка,слепи ги ражда" важи с пълна сила :icon_lol,повече пари ще вземеш на части от колкото цял.(лично мнение)Заради такива екземпляри хората се отказват от марката,аз бих те посъветвал да погледнеш това http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=44&t=403494&hilit=1996 и само да караш.
Останал съм с впечатление, че човека си гледа колата и си заслужава парите според мен.
Успех в избора и състоянието на автомобил! :th_up

П.П-данъка ще е висок,но кеф цена няма...

Супер е голфа на тоя пич. Но ще търся нещо под 100 коня. Искам да минавам повече КМ за по малко пари ако ме разбираш. С тоя акъл където го имам по добре да не скачам на АБФ Мотора. Ще ме впишат в черната хроника :mhihi :bishop
strong написа:Колега останах с впечатление,че стилът ти на каране е в повечето случаи:СЕКС АГРЕСИЯ.Каквато и кола да си вземеш много няма да изкара.Проблема е в задкормилното устройство!!!Успех в покупката на дуракоустойчив автомобил :th_up

Ако колата си заслужава ще я пазя ! Но ако е кош като тази само газ докато откаже. Пък ако ГТИ не е дуракоустйчив, 1.4моно ли да е :biggrin

Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Мнениеот xploda » Нед 08 дек 2013 18:37

Raikov написа:Хондата е здрава кола,но от вътре не ми допада и не става за 130 килограмови човеци :icon_lol

В тази тема ще изляза еб@си и заклетия хондаджия :mhihi , ама... баш 130кг. съм :mhihi Висок съм 193. С още един такъв индивид на пасажерското място не се бутаме с лакти. В тройката се бутахме :mhihi Не, че тва е баси и критерия, ама все пак....

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 08 дек 2013 19:30

Той колегата Голф-а не потдържа, за какво му е хонда не ми е ясно! Там цените са в евро спрямо Голф-а! По-добре да търси нещо от Ваг, дето е пазено и потдържано за да го пази и потдържа, че само каране никоя кола не изкарва дълго :a045

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Нед 08 дек 2013 19:36

MarinKK написа:...ХАйде да ти го продам да го ревизираш ти като си мераклия ? ...

хайде да не ми се пениш, а? някъде да прочете, че търся забавления??? ТИ търсиш съвет, затова ти и писах какво е моето мнение! изобщо не смятам да ти се обосновавам - не го заслужаваш...
п.п. с пръдня боя не става - проверено е :banghead

Raikov

Мнениеот Raikov » Нед 08 дек 2013 19:53

xploda написа:
Raikov написа:Хондата е здрава кола,но от вътре не ми допада и не става за 130 килограмови човеци :icon_lol

В тази тема ще изляза еб@си и заклетия хондаджия :mhihi , ама... баш 130кг. съм :mhihi Висок съм 193. С още един такъв индивид на пасажерското място не се бутаме с лакти. В тройката се бутахме :mhihi Не, че тва е баси и критерия, ама все пак....

Основния ми проблем е отвътре(интериора),а като човек каращ и служебно и лично само ВАГ,всичко друго ми е неудобно(явно и сектата се обажда в мен :mhihi )
Карах една 1.6 Втек 96г,ако не се лъжа, напълни ми душата как се разпомпва основно заради високите обороти,но предпочитам немеца. :th_up

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Нед 08 дек 2013 19:54

my heart iS iCe написа:Той колегата Голф-а не потдържа, за какво му е хонда не ми е ясно! Там цените са в евро спрямо Голф-а!:a045

Това не е вярно, дори и да опре до втора употреба части, такива хонди се разпродават на смешни цени, нищо по-различно от Г3! :smile
Колега, пусни една контролна тема във форума на Хонда, да ти нарисуват Голфа от тяхната камбанария :mhihi

п.п. Колега Райков, най вече сектата се обажда в тебе :smile

Потребителски аватар
FreeSoul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FreeSoul » Нед 08 дек 2013 20:07

Ох, аз да се обаждам ли тук или...

Това за цените ще го пропусна, защото иначе трябва да сканирам бележки и ме е страх нещо да не е по-евтино от Г3. Да не говорим, че оригинални ОЕМ части от USA съм си поръчвал и идват на хубави цени, нещо което за VW не ми се беше случвало, защото навсякъде продават само "оригинални" части.

Двете коли са коренно различни. Интериора на Хондата е по-назад в сравнение с Голф 3 ( говоря за Сивик 5 ген.) пластмаси, цветове, тапицерии необяснимо за мен са грозни. В Хондата стоиш почти на земята, ниско, в Голфа си високо. Откъм двигатели няма грешка, аз бих избрал 1.5, доказал се мотор като ABS при Г3. Окачването на Хондата е несравнимо по-добро от това на Голфа, возията също, вероятно заради независимото окачване. Разхода на гориво е в полза на Хондата също. Технически, за ремонт и здравина ( за мен) хондата е по-надеждна.
Откъм ръжда Голфа е години напред, въпреки че някоя австриец може да е на сирене, но на Хондата ламарините са тънки, ако е от Италия нямаш проблеми.

Нещо, което ме изумява при Хондата - ел.пакета. Това да ти се счупи шибидах, ел.стъкло, ел.огледало.....няма начин 1 на 10 000, докато при Голфовете....как не ги направиха един път като хората, не знам.

И те така...ще се ориентираш по аватара, но въпреки това VW си ме влече, виждаш лошите неща и пак го искаш, кво е тва не знам :mhihi

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 08 дек 2013 20:49

Ко? НЕ! Нахранихте ме както винаги, но няма значение! Както се казва в приказките, ние винаги искаме, хубаво, евтино и ново! Е да ма нИЕ! Имам познат с японска кола, които си я обслужва с оригинални части! На тях си пише made in Japan, а не маде ин Indonesia! И воден радиатор е 150Евро, който иска нека провери!
Според мен и двете коли са прехвалени, та който каквото иска не да си мисли! Но за тез пари толкова!
Сивик-а не е за нашите козарски пътища, няма да изкара и колко Голф-а! А за части 2-ра ръка за хонда, малко ми е смешно, зависи къде живееш! Ако си в София, може да намериш, но по провинцията, нови се получават с поръчка! Но да не навлизам в полемики, да не ме храните повече :mhihi Според мен колегата ще си го сложи с хонда-та ама той коли той беси. Само да не се пали, а да взима акъл :icon_lol Колкото може да хване :a045
За ръждата на Хонда, да не говорим, при токия/селски дрифт, с ръчна, и изпускане на завой видях как нацели хонда сивик купе тротоар, с дясна задна гума! Вярно джантата е лом. Ама в снега оставаше 4-ри следи, беше се усукало купето :h020

Raikov

Мнениеот Raikov » Нед 08 дек 2013 20:59

forski написа:
my heart iS iCe написа:Той колегата Голф-а не потдържа, за какво му е хонда не ми е ясно! Там цените са в евро спрямо Голф-а!:a045

Това не е вярно, дори и да опре до втора употреба части, такива хонди се разпродават на смешни цени, нищо по-различно от Г3! :smile
Колега, пусни една контролна тема във форума на Хонда, да ти нарисуват Голфа от тяхната камбанария :mhihi

п.п. Колега Райков, най вече сектата се обажда в тебе :smile

Колко и да е сектата аз съм си доволен от колите,явно не си бил "горд" собственик на италянски "автомобил" различни хора-различни идеали.
Не се опитвам да убеждавам никого,VW за мен е достатъчно здрав и евтин автомобил. В други теми съм писал,че карам Голф 3, защото мога да го подържам без затруднение и преди всичко обичам старите коли,всичко е до преценка и възможност.Японските коли са здрави,но разликата не е толкова фрапираща спрямо Немската кола,както някои хора се опитват да твърдят.
Каквато и да е колата не се ли подържа и влагат средства няма да я бъде. :th_up

MarinKK
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MarinKK » Нед 08 дек 2013 21:17

joro_kem написа:
MarinKK написа:...ХАйде да ти го продам да го ревизираш ти като си мераклия ? ...

хайде да не ми се пениш, а? някъде да прочете, че търся забавления??? ТИ търсиш съвет, затова ти и писах какво е моето мнение! изобщо не смятам да ти се обосновавам - не го заслужаваш...
п.п. с пръдня боя не става - проверено е :banghead

Колега извинявай ако съм те обидил :bowdown Просто бях рязък в изказването си. Пак повтарям не поддържам колата защото не си заслужава да наливам пари в курника. 94 година кола да дам 1100-200 лева за ремонт просто не става. Колеги аз със този Голф си го набутах, няма да е нищо ново и с Хондата :mhihi :mhihi :mhihi

Потребителски аватар
FreeSoul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FreeSoul » Нед 08 дек 2013 21:23

my heart iS iCe написа:Ко? НЕ! Нахранихте ме както винаги, но няма значение! Както се казва в приказките, ние винаги искаме, хубаво, евтино и ново! Е да ма нИЕ! Имам познат с японска кола, които си я обслужва с оригинални части! На тях си пише made in Japan, а не маде ин Indonesia! И воден радиатор е 150Евро, който иска нека провери!
Според мен и двете коли са прехвалени, та който каквото иска не да си мисли! Но за тез пари толкова!
Сивик-а не е за нашите козарски пътища, няма да изкара и колко Голф-а! А за части 2-ра ръка за хонда, малко ми е смешно, зависи къде живееш! Ако си в София, може да намериш, но по провинцията, нови се получават с поръчка! Но да не навлизам в полемики, да не ме храните повече :mhihi Според мен колегата ще си го сложи с хонда-та ама той коли той беси. Само да не се пали, а да взима акъл :icon_lol Колкото може да хване :a045
За ръждата на Хонда, да не говорим, при токия/селски дрифт, с ръчна, и изпускане на завой видях как нацели хонда сивик купе тротоар, с дясна задна гума! Вярно джантата е лом. Ама в снега оставаше 4-ри следи, беше се усукало купето :h020

Дай ми цена за ОЕМ радиатор за Голф 3?
Понеже съм от провинцията ми кажи какво ти трябва, да видим дали ще се намери и за колко време. Части се намират макар и по-малко и по-трудно, няма толкова избор, но пък едва ли всеки ден сменяш преден капак и броня.

Потребителски аватар
kaltcev.72
Автомобил: golf 4 toyota avensis
Двигател: 1.6 1J 2001

Мнениеот kaltcev.72 » Нед 08 дек 2013 21:24

Какво ви пита момчето , вие я докарахте до някакви краштестове......Колега имал съм и Хонда 1.5 наистина е нисичка но обемна , аз съм 190см и 100 и малко кг и ми беше комфортно. И в момента имам Авенсис и задължително един представител на WV .Като върна времето назад без ВАГ не съм оставал .. Наистина фолксвагените са 'старата ръжда любов не хваща....' Но по темата според мен търсиш не конкретна марка , а здрав и добре наглеждан и обслужван автомобил в бюджета който си определил. И естествено продължаваш да се грижиш за него . Принципно в момента сравняваме немски и японски Голф ...всеки си има и плюсове и минуси . Но за условията в България , може би Голфа взима предимство много масов и каран . Успех човече ....... :beer

Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Мнениеот xploda » Пон 09 дек 2013 8:49

my heart iS iCe написа:...

Eeeee не, изби рибата просто :mhihi Ти тея хондаци ги изкара капризни, като чисто нови мерцедеси да го ева :mhihi С баш оригинални части от баш производители винаги е скъпо да си обслужваш колата. Я звънни информативно в някое VW представителство и питай за цена на радиатор да видиш колко стотин лева ще ти кажат :mhihi

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”