Джип до 10 000 лв

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Re: Джип до 10 000 лв

Мнениеот samo_pechka » Нед 02 фев 2014 9:56

calidad написа:
apa6o написа:... В испания произвеждат копие на дифендъра само името е сменено и че е с ресьоти (не мога сега да се сетя за името)защото машината е много качествена,..

Мдаа .... Известно време е имало такова производство на Сантана ПС 10. Но имат разлики в мотори и раздатка доколкото знам и не са фуллтайм за разлика от Дифендър-а . Сега май са някаква кооперация с Ивеко Массиф-а , но там сега не ми се рови , знам,че едните купиха другите. М/у другото и Массиф се е произвеждал малко на базата на Дифендър-а , виждат се "общи" неща , като линия и т.н. Дифендър определено е спартански автомобил , тайната при него е ,че автомобила е лек за габаритите си и е доста проходим , разполагат масово със блокажи на раздатка , заден и преден мост . Чупят се от свръх претоварване при мъки да излезе окопан от кал , а не щот' са фалшиви мостовете . Много добра кола , но за маниаци , ловци и ...фенове на Анджелина Джоли :icon_lol . И друго , да сте виждали в морга Дифендър ? Аз не съм , дори и да попадне по някаква причина там ,се лапва на момента - целия !! :beer За него докато свят светува ще има чаркове и производство на части . В Ук се намира абс.всичко до болче каквото ти потрябва , дори и за дърти кошове . Отклонихме се малко от темата :redface

Последна промяна от samo_pechka на Нед 02 фев 2014 11:31, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Lupender
Автомобил: Audi A4 B9
Двигател: EA 288

Мнениеот Lupender » Нед 02 фев 2014 11:18

Ивеко Масиф е леко осъвременена версия на дифендър с повишен комфорт. Общо взето екстремен офроудър, с 3.0 литров дизелов 4 цилиндров мотор, но... за съжаление много скъп и много рядък, особено в БГ (дали има 3-4 регистрирани). Много са разпространени в Германия, но цените в мобилето почват от 15000 евро...

Потребителски аватар
Marto_cafeto
Автомобил: Peugeot 307
Двигател:

Мнениеот Marto_cafeto » Нед 02 фев 2014 13:13

Nissan Patrol,този също е много добър.В момента продаваме един такъв.2.8 Турбо дизел.Дългата база.Лично аз си казвам,че тази кола отзад е комфортна и отпред.Проходима е,само не ми харесва,че е дълга база. Ако проявяваш интерес кажи колега.

Потребителски аватар
calidad
Автомобил: Golf 4
Двигател: 2.0 AZH 4motion
Контакти:

Мнениеот calidad » Нед 02 фев 2014 13:18

samo_pechka написа:
calidad написа:
apa6o написа:... В испания произвеждат копие на дифендъра само името е сменено и че е с ресьоти (не мога сега да се сетя за името)защото машината е много качествена,..

Мдаа .... Известно време е имало такова производство на Сантана ПС 10. Но имат разлики в мотори и раздатка доколкото знам и не са фуллтайм за разлика от Дифендър-а . Сега май са някаква кооперация с Ивеко Массиф-а , но там сега не ми се рови , знам,че едните купиха другите. М/у другото и Массиф се е произвеждал малко на базата на Дифендър-а , виждат се "общи" неща , като линия и т.н. Дифендър определено е спартански автомобил , тайната при него е ,че автомобила е лек за габаритите си и е доста проходим , разполагат масово със блокажи на раздатка , заден и преден мост . Чупят се от свръх претоварване при мъки да излезе окопан от кал , а не щот' са фалшиви мостовете . Много добра кола , но за маниаци , ловци и ...фенове на Анджелина Джоли :icon_lol . И друго , да сте виждали в морга Дифендър ? Аз не съм , дори и да попадне по някаква причина там ,се лапва на момента - целия !! :beer За него докато свят светува ще има чаркове и производство на части . В Ук се намира абс.всичко до болче каквото ти потрябва , дори и за дърти кошове . Отклонихме се малко от темата :redface

Радвам се че има знаещи хора във форума, дано да останат повече от празнодумците ! Не мисля че сме се отклонили защо даваме отговор, не искам хората да останат с грешни впечатления за Дефендъра. :th_up Не съм фен на Анджелина, не съм и ловец ахахахх, остава .... :11

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Мнениеот apa6o » Нед 02 фев 2014 19:41

calidad написа:...

Тракторист :mhihi (майтап, не се засягай)

Патрола е добра идея, но ако е къса база, дългата със скромното ли лично тегло от близо 2500 кг си е доста голямо добиче.

Потребителски аватар
Marto_cafeto
Автомобил: Peugeot 307
Двигател:

Мнениеот Marto_cafeto » Нед 02 фев 2014 19:55

Патрола е добра идея, но ако е къса база, дългата със скромното ли лично тегло от близо 2500 кг си е доста голямо добиче.[/quote]

Е тоя е дълга база ама си е запазен. Има да се оправи една лека козметична забележка по задната броня и е чук. Пък и върви учудващо добре,и е комфортно.

Потребителски аватар
calidad
Автомобил: Golf 4
Двигател: 2.0 AZH 4motion
Контакти:

Мнениеот calidad » Нед 02 фев 2014 20:16

не бе маниак :mhihi

Потребителски аватар
qm_parket
Автомобил: Nissan Navara 2.5Dci
Двигател: D40

Мнениеот qm_parket » Вто 04 фев 2014 11:26

А колеги, със задно като е джип оферта ли е ? Не е ли много нестабилна и по принцип джиповете със задно ли са или с предно (по подразбиране, не когато са 4х4)?

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Вто 04 фев 2014 11:38

Джипките са два варианта : със задно с възможност да се включи и предно ( парт-тайм раздатка) и фулл-тайм ( постоянно зацепени преден и заден мост с междинен диф ) . А онез кокони с предно предаване ( с "възможност" да се включи и задния - автоматично при превъртане на предния разбира се) и визия на Жип ... не ми се коментира . Но е факт ,че си имат пазарна нища и се купуват доста , стават предимно за асфалтиран участък от пътя .

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Вто 04 фев 2014 11:54

С 2 думи градски джипки :mhihi Според мен щом тъсиш джипарка за планините не трябва да търсиш чак такъв комфорт и лукс, все пак идеята е да не те остави някъде по баирите и да не ти пука като одереш боята. В нашето семейство всеки си има личен автомобил, а за лов, риболов и излети в планината сме си купили Нива (чисто нова). 2005г сме я купили и още няма 80 000км. Чисто нова я купихме за 17-18К (по спомен), като се има на предвид, че е пикап, не е късата база. За тези години се ползва само за целта. Поради това, че е купувана чисто нова не са се налагали никакви ремонти по нея, единствено съединител сменихме, но там частите и работата стъпиха на 200лв (което е смешно като цена, особено за джип). Само масла, филтри, бензин и това е. За мен това е най-добрата джипка от към цена, а и катери на всякъде :smile Джип и комфор за мен е равно на градска джипка тип Q7-ца, X5-ца и тем подобните. Търси нещо което ще му е евтина поддръжката и ще те качи на всякъде, не търси толкова комфорт в автомобил, който ще дундуркаш по планините (лично мнение, не ангажирам никой с него :c020 ).
:beer

Потребителски аватар
qm_parket
Автомобил: Nissan Navara 2.5Dci
Двигател: D40

Мнениеот qm_parket » Чет 06 фев 2014 15:47

А как стои въпроса с устойчивостта ?! Наблюдения над някои модели със задно и с предно ?! С кое задвижване са по-устойчиви?!

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”