Мнение за покупка на Голф 4
- niki_g
- Автомобил: Golf IV 1.9 TDI
- Двигател: AHF 1999
Re: Мнение за покупка на Голф 4
Щом пишеш, че ти трябва дизел, предполагам ,че от някъде ти "припада" нафта. Ако е така съветвам те да си вземеш TDI с роторна помпа, а не помпа-дюза. Вземи с теб някой, който разбира от дизели и внимавайте при огледа-нафтова помпа за течове, съединител. Турбо няма как да видите за луфтове, защото никой няма да ти позволи да свалиш маркуча. Двигателя как пали студен, топъл (прочети за топлия старт). При запален студен двигател дръпни щеката за маслото, от там си духа лекичко, няма как да не духа, но гледай да не пръска масло. Но колкото и да гледаш истината е, че всичко опира до късмет. Относно километрите на моя голф 4 AHF пишеше 172000 км. , а като го закачих на ваг-ком да ми сменят езика на бордовия компютър излезе, че е на 280000 км. Така, че това е много съмнителен критерий. Тези ТДИ мотори ако са обслужвани както трябва могат да изкарат мнооого километри.
И един друг момент. Ангренажа на голф 4 AHF, ALH, AGR, ASV има четири ролки + водна помпа, което на мен ми излезе към 380 лв.-ангренажен комплект ИНА и водна помпа Валео. Докато при голф 3- 1Z и AFN, имаш само две ролки. Много по-лек е за обслужване от финансова гледна точка.
И един друг момент. Ангренажа на голф 4 AHF, ALH, AGR, ASV има четири ролки + водна помпа, което на мен ми излезе към 380 лв.-ангренажен комплект ИНА и водна помпа Валео. Докато при голф 3- 1Z и AFN, имаш само две ролки. Много по-лек е за обслужване от финансова гледна точка.
- plamen-roni
- Автомобил: SEAT EXEO TDI
- Двигател: CAGC-2010
На тази цена и такава кола която утре ще и правиш абитуриентски бал
. Цените са такива защото има балами да ги дават , а не защото VW си е VW.Хора разберете , че сме 21 век и някак си да се дават толкова пари за кола 98год+ регистрация , обслужване и разни проблеми по нея да се отстранят е лудост.Цифрата на която ще отиде никак няма да е приятна , ама нали не ги давате вие го съветвате колегата да я купува!

- vankatagb
- Автомобил: Vw Passat B 5.5
- Двигател: AZM 2001
А някой замисля ли се защо и там цените са такива?! Защото и там търсенето определя предлагането! Като знаят, че от източна Европа идват автовози и като знаят за какви пари могат да ги продадат и готово! Що не питате Ханс дали ще даде толкова пари за колата, която продава, дали ще плати тези пари, които иска, ако е на страната на купувача! Съмнявам се много, но като има балами да ги дават, има и такива, които продават! Всички казваме, че за 3000лв само дараци има, а къде е гаранцията, че за 5000лв ще е УНИКАТ? По-добре дай малко пари да ти останат за ремонт, отколкото да дадеш всичко и като сгъне, да ходиш с градския транспорт! И аз съм фен на марката, но понякога наистина цената не си заслужава "качеството"! И към колегата - ако не ти е спешно братле не бързай, все пак може да имаш късмет с някой малко по-запазен екземпляр!
- liderass
- Автомобил:
- Двигател:
plamen-roni написа:На тази цена и такава кола която утре ще и правиш абитуриентски бал. Цените са такива защото има балами да ги дават , а не защото VW си е VW.Хора разберете , че сме 21 век и някак си да се дават толкова пари за кола 98год+ регистрация , обслужване и разни проблеми по нея да се отстранят е лудост.Цифрата на която ще отиде никак няма да е приятна , ама нали не ги давате вие го съветвате колегата да я купува!
Колега никой не му е казал да купува колата. Поне аз не видях , някой да е написал "ходи и я взимай". Ако намери някоя 4-ка дори и 98 , но запазен екземпляр за около 4000 лв. невиждам къде е проблема да се метне човек. Той вади парите , той си преценява. Аз се кефа на форума страшно много, но никога не бих пуснал тема за покупка на конкретен автомобил, тъй като философите с лопата да ги ринеш. Покупката е свързана с обикаляне и отсяване на разглежданите коли. Жена и кола се взимат на късмет. Голфче за под 3000 лв. да купиш за мен е доста рисковано. Няма гаранция ,че и за 4000 и за 5000 и т.н. ще е читаво, риск си е! Обикаляне си му е майката!
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Купувайте си дизелови Голф 4-ки по 2500 лв и после отворете техническия раздел и ревете с пълно гърло, че голфовете много се чупели...
Даже може да посъветвате и други да избягват тази марка.
Като си купиш някой коптор на 400 хиляди да ти е евтинко, после изведнъж се оказва, че не можеш да стигнеш от София до Бургас без да се счупи и да дадеш 300 лв за пътна помощ и 500 лв за ремонт...
А балъците, дето са малоумни (както е писал един колега по-горе) и мега прости си купуват запазени голф 4-ки по 6-7000 лева и си обикалят цяла Европа без да се притесняват, че няма да стигнат закъдето са тръгнали. Ама тва е щот са прости и не са се сетили и те да си купят някое парче метал, дето става само за Надин...

Като си купиш някой коптор на 400 хиляди да ти е евтинко, после изведнъж се оказва, че не можеш да стигнеш от София до Бургас без да се счупи и да дадеш 300 лв за пътна помощ и 500 лв за ремонт...
А балъците, дето са малоумни (както е писал един колега по-горе) и мега прости си купуват запазени голф 4-ки по 6-7000 лева и си обикалят цяла Европа без да се притесняват, че няма да стигнат закъдето са тръгнали. Ама тва е щот са прости и не са се сетили и те да си купят някое парче метал, дето става само за Надин...
- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
Хубаво разбрах за хапчетата и комплексите.Благодаря ви за компетентното мнение.
Никъде не съм казал,че са малоумни купувачите,ама да се ръснеш 5 бона за 98-ма Голф???
Защо Голф4 е над цената на пасат 5.5 или като по дефолт като нови едната е струвала доста повече от другата?
Не знам защо мислите,че един голф за 4000 и един за 6000 от 99-та и двата са коренно различни в техническо отношение.
Голф 4 2003-та 7000лева-ОК
5.5 2003-7000 лева-излиза че Пасата е по-не качествен от голфа,а истината е че голфа е доста по масов и затова ценаа му е нагоре.
Не казвам,че е лош избор,но цената му е доста завишена.Не зная защо от това ви боли и подскачате като ощипани щом някой каже,че цената му е яко надънена нагоре.
От Европейските марки ФВ,Бмв,Мерцедес и Ауди държат цена и то предимно заради марката.
Но нито са толкова здрави,нито са толкова икономични.
Никъде не съм казал,че са малоумни купувачите,ама да се ръснеш 5 бона за 98-ма Голф???
Защо Голф4 е над цената на пасат 5.5 или като по дефолт като нови едната е струвала доста повече от другата?
Не знам защо мислите,че един голф за 4000 и един за 6000 от 99-та и двата са коренно различни в техническо отношение.
Голф 4 2003-та 7000лева-ОК
5.5 2003-7000 лева-излиза че Пасата е по-не качествен от голфа,а истината е че голфа е доста по масов и затова ценаа му е нагоре.
Не казвам,че е лош избор,но цената му е доста завишена.Не зная защо от това ви боли и подскачате като ощипани щом някой каже,че цената му е яко надънена нагоре.
От Европейските марки ФВ,Бмв,Мерцедес и Ауди държат цена и то предимно заради марката.
Но нито са толкова здрави,нито са толкова икономични.
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Vidol-чо, разбрах, че Голф-а не е кола, и само едно не мога да разбера, покажи според тебе коя кола струва 5 бона с днешна дата? Защото аз разглеждам постоянно всички сайтове, за автомобили и не мога да си отговоря на въпроса! Тръся и аз кола, до тези пари ама не мога да намеря, нещо което си струва! Вярно Голф-а е стар на години има си дефекти, като ръжда много прихфален, ами не мога да открия друга марка за мен
Би ли помогнал, виждам, че много ги разбираш, а и колегата пуснал темата също търси информация, ама ти само за Голф-а пишеш, че не е кола
Това съм сигурен, че го прочетоха 22345 човека от форума
Без лоши чувства, ама 2007 година мой познат си купи Голф 3-ка 96 година 1,9 тди и до сега е навъртял 140 хил км в Бг. И е сменил по-малко работи от мен, колкото аз дадох за старата кола, която купих по-евтино! Та не винаги нещата изглеждат както ни се иска 

- Vidol Nikolov
За 5000 лева може да си купи много прилична 4-ка около 2002-ра,но не и 98-ма.
Някой доста приличен Сеат от 2002-2004-та също е вариант.Нали са един концерн,или не си съгласен и твърдиш че качеството е различно?
Не съм казал,че нищо не става от тях4-ките),а че са доста скъпи според годината си на производство.
Да не кажа,че според СЪОТНОШЕНИЕТО----габарити-цена-екстри---- от 98-ма са най-скъпите автомобили на пазара.Доста по-скъпи от всеки друг ВАГ от тези години(като средна моделна цена)
,и не само от Ваг!
Не ми вкарвай думи,които не съм казал.
Някой доста приличен Сеат от 2002-2004-та също е вариант.Нали са един концерн,или не си съгласен и твърдиш че качеството е различно?
Не съм казал,че нищо не става от тях4-ките),а че са доста скъпи според годината си на производство.
Да не кажа,че според СЪОТНОШЕНИЕТО----габарити-цена-екстри---- от 98-ма са най-скъпите автомобили на пазара.Доста по-скъпи от всеки друг ВАГ от тези години(като средна моделна цена)

Не ми вкарвай думи,които не съм казал.
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Просто с теб не се комуникира! Цяла тема пишеш, че голфа е прехвален, сега ако е 2002 година струва 5 бона!
Ем аз мисля, че годината не кара колата! Може да е и 2003 година много лъскава, ама да се сосипеш от даване на пари по нея, а има такива 98 година, дето са доста захабени като външен вид, но са доста запазени технически! Така, че пак ще кажа, че годината е последното нещо което се гледа на колата! И не мисля, повече да комуникирам с теб, защото не казваш нищо смислено!
Ем аз мисля, че годината не кара колата! Може да е и 2003 година много лъскава, ама да се сосипеш от даване на пари по нея, а има такива 98 година, дето са доста захабени като външен вид, но са доста запазени технически! Така, че пак ще кажа, че годината е последното нещо което се гледа на колата! И не мисля, повече да комуникирам с теб, защото не казваш нищо смислено!
- rufkata
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 305 Nm
- Двигател: 1.9 TDI ASV
Сеата е добра алтернатива на VW, по тънка им е цената, а реално си купуваш VW. Като ламарини може да са по слаби, но моят е 2001 г. и грам ръжда няма.
Сори ако съм Офф
Сори ако съм Офф

- Vidol Nikolov
Извинявай,че те засегнах пилешки 
(регистриран 2002-ра,131-ца без забележки ми могъл да заслужава 5)

(регистриран 2002-ра,131-ца без забележки ми могъл да заслужава 5)

- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Да, сигурно и обслужен ще ти го даде, с пълен резервоар нафта, и сменена турбина, даже и прехвърлянето ще е от негова страна, даже и данъка за годината ще ти плати, и телефонния номер ще ти даде, ако има нещо за смяна, да му се обадиш да плати сметката!
За да не съм пълен Оффф ето една кола за колегата, с пазърлък може и да му я дадат обслужена и регистрирана за 4 бона - http://www.cars.bg/c670513
п.п http://www.cars.bg/c670097

За да не съм пълен Оффф ето една кола за колегата, с пазърлък може и да му я дадат обслужена и регистрирана за 4 бона - http://www.cars.bg/c670513
п.п http://www.cars.bg/c670097
- Vidol Nikolov
Само ми кажи,че вярваш на тези километри.Няма дизели на и над 10 години под 300 000км или ако има са на много висока цена.
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Къде видя, да съм написал, че километрите са реални?? Ти ако така търсиш кола, няма да си купиш, освен от магазина! Ако колата работи добре, и не откриваш проблем, купуваш. Ако идеш да гледаш кола, и да търсиш кусура в нея, винаги ще го намериш, а километрите, са най-лесната задача, за която можеш да се захванеш!
Колата я купуваш да я караш, и потдържаш! Ако мислиш, че ще купиш кола 2-ра ръка само за да караш, трябва доста пари да дадеш! За тези пари, толкова!
п.п Ти да не мислиш, че бензиновите мотори, не се карат хич
Никой не купува кола, за да стои в гаража, и да я продаде на някой ганьо да я кара той, вместо него! Нека бъдем реалисти, че има и такива коли, ама на кого ще се падне, никой не знае! Когато се търси кола, за тези пари, се правят компромиси в рамките на разумното!
Колата я купуваш да я караш, и потдържаш! Ако мислиш, че ще купиш кола 2-ра ръка само за да караш, трябва доста пари да дадеш! За тези пари, толкова!
п.п Ти да не мислиш, че бензиновите мотори, не се карат хич

- Vidol Nikolov
Съгласен съм,че поддържаната кола има цена,съгласен съм че когато тя е такава километрите не са от най-голямо значение.
Ти съгласен ли си обаче,че всички са на масово 130-170 000 и всички изглеждат поддържани.
Разбира се има и изключения като колата,която купихме преди 2 часа на 270 000км 99-та година,смея да кажа реални.
Ти съгласен ли си обаче,че всички са на масово 130-170 000 и всички изглеждат поддържани.
Разбира се има и изключения като колата,която купихме преди 2 часа на 270 000км 99-та година,смея да кажа реални.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”