Дали да си купя Поло 2ф 1.4 дизел

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Re: Дали да си купя Поло 2ф 1.4 дизел

Мнениеот samo_pechka » Пет 18 апр 2014 21:07

Бе то кат' се замисля, за мойта китайската косачка за трева дадох 700 кинта, ти....се колебаеш за тая чудесна кола за 5 стотарки ?! Внимавай да не я прегрееш в някоя жега лятото ! Усетиш ли такъв проблем - никакво гасене , парното на макс , джамовете до долу и сменяш термостата на другия ден ! Това им е слабото място ! Ще мирише нафтата , мале малко се усетих ,че завидях за разхода :icon_lol
П.п. Ееех ..върна ме в младините :Mr Green Fun с две такива Поло-та започна авто-кариерата ми ,едното от малко по-предните с кръглите фарове , второто като това . Само дето бяха бензинки ..Сори за офф-а

Потребителски аватар
дърт милиционер
Автомобил: WV Polo 2F 1993
Двигател: 1.4 DIESEL

Мнениеот дърт милиционер » Пет 18 апр 2014 21:16

Чиста е наистина , познавам добре продавача/бивш колега / и знам че той никога няма да я мие в двигателния отсек. Купи я от някакъв тръг от германската полиция миналата година и просто си е била подържана в Германия. Сега кара Пасат-6 и явно дъртото Поло вече му пречи. Когато я е докарал е сменил маслото /Мобил 10W 40 , ремъци и водна помпа /някакви Гейтц/ , и каза че е минал с тях само 4хил.км. Не съм чувал за такава марка , но му вярвам защото знам че колата не я ползваше често/ Жена му е доста капризна и не искала да го кара това Поло че било дизел и много тресял .Тресе си нормално за дизел , ама какво да и обясняваш на жена.....Абе дано е на късмет , че прехваления кон - пръв лъсва петалата. Благодаря на всички абонати във форума за хубавите пожелания. Успех на всички.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Пет 18 апр 2014 21:23

дърт милиционер написа:прехваления кон - пръв лъсва петалата

Това беше добро :Mr Green Fun
А за жените..какво да кажа и мойта е същата :stumm аз и в ръждясал курник да седна не ме ..да не кажа думата , само да върви
За тресенето - виж на какви обороти работи и ако тр го коригирай , лесно е !

Потребителски аватар
дърт милиционер

Мнениеот дърт милиционер » Пет 18 апр 2014 21:37

Няма никакъв проблем. Двигателя си работи перфектно и вибрациите са си напълно в норма. Возил съм се доста в стари дизели . Новите модели са по тихи. Абе тази врана /жена му / си е доста опърничава откачалка и знам че колегата/продавача/ все се чуди как да и угоди.....явно тя не е харесала колата и го е засилила да я продава. Виждам че е сменил ремъци , масла и прочие с намерението тя да я кара , но тя като е казала НЕ......Абе била си е късмет за мен. Аз отскоро влизам в този форум и виждам че ти /samo_pechka/ в доста форуми пишеш и си доста технически компетентен . Радвам се че се включи тук и ти благодаря за съвета да я купя , защото аз доста се колебаех заради малкия дизел - този дизел1.4 никъде повече немците не го слагат. Съмнявах че нещо е калпав. На следващия модел Поло - дизела вече е 1.9 турбо. Благодаря за съветите ти.

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Съб 19 апр 2014 8:11

този модел поло няма преден мост и за това не може да се сложи голям и тежък двигател.
просто са ползвали от "малките" бензинови блокове за да направят малък дизел.
целта е била да се направи лека и елементарна за подръжка градска кола.
спрямо един голф2 много от частите са претърпяли бюджетни промени
части има.сменял съм преден носач,който е в комплект с шарнирния болт-60лева
предните дискове са като на голф2 1.3 - 30-40лева
ако искаш да го повдигнеш отзад може да ползваш амортисьори от голф2,по дълги са и повдигат с 2-3-4см
като цяло тази кола за 500 лева си е подарък

Потребителски аватар
дърт милиционер

Мнениеот дърт милиционер » Съб 19 апр 2014 9:18

Благодаря ти за инфото. Притеснявах че този мотор не е слаган на следващите модели , но това което ми казвате е резонно и няма място за притеснение. Благодаря.

snuupy93
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snuupy93 » Чет 24 апр 2014 22:30

Страхотен автомобил, толкова запазен екземпляр не бях виждал, лъскач е! Честито!

Потребителски аватар
дърт милиционер

Мнениеот дърт милиционер » Пет 25 апр 2014 17:43

Благодаря. Доста е старичко половерчето , но е стопанисванно добре. Когато колегата/продавач/ го докара от Германия , зелените лепенки ''Полиция''бяха още недобре свалени от вратите , и тука преди да го регистрира ги свали. Явно в германската полиция е било в домакинската /спомагателна/ част. Добре е гледано Полото . Знам че и доста Голфове бяха разпродадени /зелени/ от германската армия и все още виждам такива в София.

Потребителски аватар
Marto_cafeto
Автомобил: Peugeot 307
Двигател:

Мнениеот Marto_cafeto » Вто 29 апр 2014 8:27

Честита покупква 1-во. Мислил ли си за някви джантоци,ще го отворят и то много !

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Мнениеот predat0r » Вто 29 апр 2014 8:44

Честито колега колата наистина е много запазена. Наистина за 500лв е чист подарък. :beer

Потребителски аватар
дърт милиционер

Мнениеот дърт милиционер » Вто 29 апр 2014 20:09

Благодаря ви за добрите пожелания. Не мисля че това вехто Поло заслужава толкова аплодисменти.....Нямам намерение да я ''разхубавявам''. Изненадан съм че толкова много абонати ми писаха , тук във форумите на Фолксваген има толкова нови и добри коли , че ми е трудно да повярвам че някой чете за Поло 2ф . Учуден съм че цена от 500лв. за тази стара кола са малко. Вярно е че е много запазена .Колко струва такъв стар автомобил? Виждам че има нови Половери по 2000лв. Все пак са много по нови от моето дърто Поло и са пълни с екстри. Аз си дадох стария Голф за скрап за 320 лв. Объркан съм защото коли на по 20г. е нормално да струват по половин заплата , а вие ме убеждавате че нищо не съм платил.....Благодаря ви от сърце за хубавите пожелания. Успех на всички.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”