Съвет за покупка на Пасат Б6 1.9 TDI 105 к.с.

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
garvanski
Автомобил: Vw Passat B6
Двигател: 1.9 TDI- BLS- 2008

Re: съвет за покупка на Пасат Б6

Мнениеот garvanski » Съб 26 юли 2014 21:57

Здравейте.
Да повдигна малко темата.
Моите въпроси са решени малко след като питах тук, но нямах време да пиша досега.
Та реших да си звънна лично в сервиза да проверя за маслото какво е сложено и наистина се оказа, че са ми сложили 5W40, а не 5W30, защото просто "явно се е случило от недоглеждане за наличието на DPF филтър, защото сме затрупани от работа" както ми измрънкаха по телефона :beat_butt2 . Поне ангренажния комплект и водната помпа реално са сменени, което ме успокой.
Както и да е, аз си купих 5л. Кастрол 5W30 + маслен филтър и ми го смениха тук във Враца.
Относно алармата имам такава само с централно и имобилайзер, но без сирена. Но проблеми при сключването на каско в Булстрад нямаше, защото при тях е описано "да има звуков ИЛИ СВЕТЛИНЕН сигнал при активиране и деактивиране". Точно това "или светлинен" дойде в моя полза и в полицата си е отметнато "работеща алармена система".
Та за сега е това.
Само като ми остане време ще сваля левия подкалник да сваля тромбите на клаксона да ги премеря дали те са изгорели или проблема е другаде, също да видя къде се губи напрежението към плафоните на задния номер.

ПП:
Искам да ви попитам този кабел: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=46&t=420123 става ли да си разцъквам на моя Пасат- 2008г.-1,9 ТДИ и с коя версия на ваг-ком трябва да се ползва?

Поздрави.

Потребителски аватар
Pagemakerboy
Автомобил: 2025 Audi Q8 50 TDI quattro
Двигател:

Мнениеот Pagemakerboy » Нед 27 юли 2014 8:59

garvanski написа:Та реших да си звънна лично в сервиза да проверя за маслото какво е сложено и наистина се оказа, че са ми сложили 5W40, а не 5W30, защото просто "явно се е случило от недоглеждане за наличието на DPF филтър, защото сме затрупани от работа" както ми измрънкаха по телефона

Това е абсолютно, ама абсолютно безобразие! Какво общо има затрупването с работа с това да сложиш грешно масло?!? А колко ли са хората, които изобщо и не разбират в този сервиз какви бози правят? :death

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 29 юли 2014 15:37

колега, относно алармата и каското прочети тази тема ... http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=59&t=377831&hilit=%D1%84%D0%B0%D0%B1%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B0+%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%B0

на последната страница съм постнал кодовете на алармите, виж при теб какво е положението.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”