Да повдигна малко темата.
Моите въпроси са решени малко след като питах тук, но нямах време да пиша досега.
Та реших да си звънна лично в сервиза да проверя за маслото какво е сложено и наистина се оказа, че са ми сложили 5W40, а не 5W30, защото просто "явно се е случило от недоглеждане за наличието на DPF филтър, защото сме затрупани от работа" както ми измрънкаха по телефона

Както и да е, аз си купих 5л. Кастрол 5W30 + маслен филтър и ми го смениха тук във Враца.
Относно алармата имам такава само с централно и имобилайзер, но без сирена. Но проблеми при сключването на каско в Булстрад нямаше, защото при тях е описано "да има звуков ИЛИ СВЕТЛИНЕН сигнал при активиране и деактивиране". Точно това "или светлинен" дойде в моя полза и в полицата си е отметнато "работеща алармена система".
Та за сега е това.
Само като ми остане време ще сваля левия подкалник да сваля тромбите на клаксона да ги премеря дали те са изгорели или проблема е другаде, също да видя къде се губи напрежението към плафоните на задния номер.
ПП:
Искам да ви попитам този кабел: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=46&t=420123 става ли да си разцъквам на моя Пасат- 2008г.-1,9 ТДИ и с коя версия на ваг-ком трябва да се ползва?
Поздрави.