Оптимална кола за 5 години... идеи

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Re: Оптимална кола за 5 години... идеи

Мнениеот vanesto » Чет 20 ное 2014 15:44

Ако ще купуваш петица помисли и за Каско, а то не е малък разход. За четворката, като че ли не е толкова наложително. Иначе добре правиш, че сравняваш разходите, винаги трябва да имаш алтернатива.

gugun4u
Автомобил: VW Golf 5
Двигател: 1.9 TDI 2007

Мнениеот gugun4u » Чет 20 ное 2014 15:54

Както каза някой по - горе никаде не слагаш в графата Каско. Без него особенно в по - голям град си за никъде. Тия пари за гуми, ми по стандарт гумите за Г4 и 5 са еднакви размери, друг е въпроса ти какви джанти ще сложиш, А ако караш повечко на всеки 3 - 4 години ще сменяш по едни летни и зимни. За ремонти, там вече е хвърляне на боб и късмет, но в общи линии ако гледаш дизел, маховика и турбото са на едни и същи пари, а чисто статистически шанса да се прецакат е по - голям на по - старата. А това са най - скъпите неща за ремонт в общия случай. И трябва да помислиш и коя кола ще ти достави повече удоволствие да я караш и колко пари все пак ще отделиш. Ако взимаш нещо което просто да те вози, купи си нов Great Wall за 10-12 бона, няма да имаш разходи за части и поддръжка освен маслото, и ще караш нещо почти приличащо и държащо се като кола.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 20 ное 2014 15:57

Проблемите на DSG, когато има такива, се състоят точно в ритане при превключване, най-често от по-висока към по-ниска предавка. Това става при загрял автомобил, т.е. средна и висока работна темпмература на маслото. При по-сериозни проблеми ритането го има на всички предавки, автомобилът отказва да превключва или остава в някакво избрано положение, но за DSG май не съм чувал или чел за такъв вариант, макар да е възможно.
Няма как тази кутия да е лагава, напротив - превключва бързо и почти неусетно. Особено сравнена с конкурентни такива. А директното сравнение с Тойота е ... да кажем, че няма никаква база за сравнение.

Потребителски аватар
Polo6R
Автомобил: VW Polo + Audi A4 B8
Двигател: 1.2 TSI 2014 + 1.8 TFSI 2010

Мнениеот Polo6R » Чет 20 ное 2014 16:01

relaxxx написа:По тези сметки мога веднага да ти докажа че новата кола е най-голямата набутка която можеш да си причиниш.. съвсем просто е.

Въобще не съм съгласен с теб, колега. Да кажем, че разходите ти по един стар автомобил на година са около 2000лв. (в най-добрия случай). Цената на придобиване е 10 000лв. За 5 години колкото са повечето гаранции вече на новите автомобили ще дадеш 10 000 лева + тези за придобиването стават 20 000лв.. За тази цена ще си купиш чисто нов автомобил, който ще ти спести всичките проблеми и ходения по сервизите. Не виждам кое е набутката от цялата работа?

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Чет 20 ное 2014 16:18

След 5 години четворката ще е на 17 години. Помисли защо точно твоята ще трябва да я купят на парите, които си заложил.

Гуми никъде не видях да пише. За 100к км ти трябват 2 комплекта 16ки и един комплект джанти.

Искаш автоматик, но не си сметнал смяна на маслото на автоматика. Отделно искаш да не струва скъпо поддръжката, ама ако може и да не лагва кутията, а да е "по-жива"

За 100к км имаш 7 смени на масло плюс клима филтър. Плюс поне една смяна на ремък заедно с периферните карантии. Колко остават от 2000 лв за останалите неща, ако се появят ?

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Чет 20 ное 2014 17:08

relaxxx написа:Добре де като каза А кажи и Б...

На мен лично ми се стори недостатъчно чувствителна.
Много по-добре от старите автоматици, но съвсем не беше това, което очаквах. Особено при нужда от кикдаун извънградско.
Подкарах я в типтроник режим в крайна сметка.

Самата смяна на предавките действително беше мигновенна.

Все пак не каза кои двигатели сравняваш.

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Чет 20 ное 2014 18:38

dsg може да не най-добрата кутия но гарантирано е по-добра от тези който са в голф 4 ка предимствата са по-бърза смяна на предавките,повече скорости,значително по-нисък разход на гориво но по-важното е колата дали vw,skoda,seat
да е на реални километри и да има сервизна история,която може да се провери в представителство,а това може да се окаже мисията невъзможна

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Чет 20 ное 2014 19:09

За новата кола не ми се говори, просто колеги сядайте и смятайте колко струва нов голф... 35 бона + за 5 години ще загубите 20 бона от стойноста които няма как да ги дадете за ремонти... сложете 6 - 7 бона каско и 3 пъти по скъп данък за първите 5 години + по скъпа гражданска и ще се отговорите на въпроса как точно ще ги загубите тези 30 бона за 5 години.Ако не може да го разберете, просто не се мъчете а приемете че ви казвам истината.

Добре сега обединяваме ли се около мнението че най - добрата кола по зададените критерии е голф 5 или има и други колеги които не са съгласни с това.

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Чет 20 ное 2014 19:14

Чакай малко, никой не е казал, че точно Голф 5 е най-добрата кола. Няма такова понятие, особено за 2-ра ръка кола. Уж много ги разбираш нещата, а задаваш такива въпроси. Каквато и кола да купиш е на късмет, ако се погоди добра ще караш, ако ли не ще стягаш това е. Всичко останало са митове и легенди. Никой не влиза през капачаката на маслото, и да излиза през ауспуха и да ти каже къде е проблема в колата. Затова хората купуват нови коли, защото имат гаранция. Ако удариш две коли 2-ра ръка с прецакан мотор, отиде киро на кирия! Спирам да пиша, щото няма да ме разбереш! Дано намериш колата за теб!

Потребителски аватар
relaxxx
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Чет 20 ное 2014 19:49

anonym0us написа:Чакай малко, никой не е казал, че точно Голф 5 е най-добрата кола.

Е пиши де нали за това сме тук... И аз не казвам че голф 5 е най - добрата.. но според потребителите които се изказват тук надделява мнението, че по зададените критерии най-добрия логичен избор е 5 цата...

Ето ги пак критериите..

да запази най-добре стойността си
експлоатационните му разходи няма да са големи...
да е здрав
да не гори като самосвал..
да е комфортен,
да е автоматик и
да не е мноо стар
да не е много малък..

бюджет 5-10 хиляди..

Вашето мнение.. :arrow

Потребителски аватар
Dagestan
Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
Двигател: AGN 2000

Мнениеот Dagestan » Чет 20 ное 2014 19:54

От 6-7г. следя цените на Октавия 1 дизел. Ако 2007-ма година хубава Октавия дизел преди фейслифта(97-00) струваше около 10 000лв, сега са по 4 000лв, фейслифтова хубава беше 12-14 000лв, сега са по 6-7 000лв. При Голф 4 работата беше/е горе-долу същата. Като гледам нещата при Октавия 2 и Голф 5 изглежда, че ще е пак така обезценката.
В процентно отношение и при Голф 4, и при Голф 5 ще загубиш горе-долу еднакво за този период, но при по-евтината ще ти излезе по-малко в пари.

П.П. Ако пазара се запази по същия начин в следващите 5 години, продажбата на автоматик ще е доста по-тегава от кола с ръчна скоростна кутия.

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Чет 20 ное 2014 20:14

според мен трябва да разшириш търсенето задължително с octavia може да погледнеш и touran иначе seat leon и altea също са вариант,но по краен според мен

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Чет 20 ное 2014 20:33

Значи като гледам си пристрастен общо взето, и още с пускането на темата си решил да е 5ца.....
Какъв е смисъла да чоплиме темата?
Всичко което ти изброихме като надежден вариант, тебе не те кефи....Нова кола също не те кефи....кефи те 5ца с ДСГ.
http://greatwall.bg/outlet/index.php/catalog/product_details/123
На това примерно какво му е ? 3.5 години остатъчна гаранция, на реални няма и 100к километра, нисък данък, гражданска....
Няма да трепериш по пътищата. Новото си е ново, няма какво да спорим....то ако беше така с това мислене, че новото излиза по-скъпо нямаше да караме изобщо автомобили...просто в белите страни хората карат до определн пробег, предават ключа, доплащат някой лев и взимат следващия модел...
Защо си си наумил, че голф 5 е най-здравата кола дето може да се вземе на пазара?

Потребителски аватар
agumba
Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
Двигател: 1600 VTEC 110 hp

Мнениеот agumba » Чет 20 ное 2014 21:10

Що пък трябва да е 5ца? Като ще е гарга, нека е рошава, тъй де, скачай направо на 6ца! Поне на външност, ме кефят много повече от петицата! Като визия, четните модели сякаш са по-добре докарани от нечетните, поне така ми се струват!

Потребителски аватар
relaxxx
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Чет 20 ное 2014 21:19

Ама не е вярно че ме кефи 5ца с ДСГ.. Кефи ме BMW F31 335d xDrive... просто си говорим и мисля че петицата поведе по точки.. ако обърнете внимание, няколко пъти питам и за други марки и модели...

Волекса е много малък... иначе е приятен, съгласен съм.

Други идеи?

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”