Избор на BMW E46 купе бензин?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
malin.angelov
Автомобил: vw passat
Двигател: BMP 07

Re: Избор на BMW E46 купе бензин?

Мнениеот malin.angelov » Сря 11 фев 2015 12:27

itallianeca написа:Вуцка,до сега колкото коли съм имал са ми харчили по каталог.Давам само малки примери.Ауди 1.9tdi 110 коня 4 извънградско с 80км/ч.BMW 318is coupe 6 на 100 извънгрдско с 80-90км/ч.Вече ако само си играеш с газта през целия път,и си с неправилно напомпани гуми,с неправилното двигателно масло и т.н. и т.н. може да ти скочи и с два литра отгоре.Вчера карах пасат 2013 комби.Малее каквоо дърво ужас.Има някаква прелична возия,на външен и вътрешен вид уаауу.Като се качих дърво,ама дръвце от всякъде.Доста ефтина пластмаса и като цяло материяли са вкарали в салона.Абе мани.Дъртаняна Е46-та е милярд години във всяко едно отношение пред тоя пасат 2013.Тоя компакт където го споменаваш 318ti 143 коня за 1450,айде молим ти се.Играл съм го тоя мач и с продължения и с дузпи.Със сигурност е на някой арабин или турчин, половината му неща не отговарят на обявата,ръжеделник от всякъде и има толкова много проблематики по него,че трябва да му набие още 1450 евро,че да мине тюф.Тия вицове ги разправяй на някой друг.

Таман да прочета мнението ти с интерес и като видях 4 на 100 и :dummy

Аре маалко по сериозно )))))

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Сря 11 фев 2015 13:31

Не знам от къде ги намираш тия аудита и бмвта дето харчат толкова...ама и аз точно от тях имам преки наблюдения, майка ми 4 години търкаляше А3 110коня ASV мотор който под 5 литра нафта не е паднал НИКОГА, с НАФТА наливана само в Германия и добавки и лайна и кво ли не, карана било на аутобан, градско, и в полето...за 318IS компакт 97 година бензин под 7 извънградско ЗАБРАВЯШ особено в БГ. Така, че въобще не знам тоя мач на плейстейшън ли си го играл или на джага :h020 . Само отвори мобилето и виж колко са СДАЛИ багажа(MOTORCHADEN)! Да не коментирам и ръждата...сещаш ли се как точно НИКОГА ще ме убедиш, че тоя ВАРЕЛ вози като S500 в сравнение с ПАСАТ 2013 година :screwy
Сега търкалям един Нисан Xtrail 2014година и мога да ти кажа, че е на светлинни години от е46, и въпреки, че е SUV вози 100000 пъти по-добре от тия е46ци. Така, че пред мен номера с комфорта на тия курници не върви пък който каквото ще да ми говори и казва. За мен това е ВАРЕЛ обикновенна циганска е36ца ФЕЙСЛИФТ :Mr Green Fun

itallianeca
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот itallianeca » Сря 11 фев 2015 14:03

[quote="vucata"] ...за 318IS компакт 97

Такъв модел BMW-та не съществуват.Може би имаш предвит купе.За разхода едва ли има смисъл да дискутираме,не е това предмет на темата.Аз по принцип гледам един автомобил като цяло,не само разход,подръжка и возия.Това че BMW към този момент е най-предпочитаната марка явно си има своите обясними причини.Is-ката я продах точно за една седмица в Холандия.За 1500 евро с проблематики по нея за още 1700 евро.Аз за това и я продадох :mhihi ,иначе купето беше все едно е на 20000км.Това че вече и нашите цигани в България са еволюирали от мерцедеса към бмв-то,не прави бмв-то циганска кола.Вчера говорих с един познат който доста години бачка във сервиз за автоклиматици,само с такова се занимават.Каза ми,че много рядко идват при него Е36 или Е46 с прецакани климатици,най-много идва ли от френските бангии,след това от семейството на фолксваген.

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Сря 11 фев 2015 14:20

Е то оставаше и с климатик/климатроника да имат проблеми и щеше да е черешката на тортата :mhihi . Говорех са малко по-стария IS който се слага в компакта и купетата или по точно наречения 318ti, но не виждам чаааак толкова големи разлики в моторите, че да харчи с почти 2-3 кила :Mr Green Fun . Нямам представа как ги купуват в Холандия тия варели, след като представата ми по принцип е Германия-Холандия поради простата причина, че тук тия коли ТЮФ не взимат и затова се изнасят на ниска цена....Останалата бройка която минава ТЮФ или се кара или се продава на мааалко по-висока цена, но я купуват предимно в ДЕ, малко са тези които се изнасят. Така, че няма смисъл да спорим кое, какво, защо. То затова хората предпочитат 330ските XD...поне да има за какво да си си дал парите, и предимно те са седан или комби.

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Сря 11 фев 2015 14:45

Е, няма що, да сравняваш Е46 99-та, с Нисан X-Trаil и разлика 15 г. С такива свободни сравнения, мислиш ли че другите ти твърдения могат да хванат дикиш? Хубавите коли струват пари колкото в Германия, толкова и в България. И аз мога да намеря най-евтината кола от даден модел и марка и да изведа общ принцип, че тия коли не струват нищо, понеже има 10 коли дето се продават на тази цена. Колегата предпочита Е46 М3 CSL, мен ако питаш, ама не му стига валутата в джоба. Хем е купе и то какво. Според vucata, ВАРЕЛ и курник.

Последна промяна от ALESYZ на Сря 11 фев 2015 14:47, променено общо 1 път.

itallianeca
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот itallianeca » Сря 11 фев 2015 14:47

Тюф,тюфа да не е нещо кой знае какво.Технически преглед.В Холандия му викат АПК.Което е съкратено от Algemeне Periodike Kontrola.Което пък буквално преведено на български значи общ периодичен преглед.Имам познати с автокъщи които пък имат приятели със сервизи,които имат разрешително да извършват АПК-то.И нали се сещаш тия коли как минават АПК.После му плескат голям етикет до цената,че е с току що минато АПК,и Честита Нова Година :beer В Германия филма е същия,само че с други субтитри :mhihi Е сега ти ако нямаш човек който да ти прекара колата през тюф,ще ти гледат и пръскалките на чистачките да ли хвърлят достатъчно на високо :mhihi Така че това с тюфа не на мен.

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Сря 11 фев 2015 15:11

ALES, давах пример както го даде и италианеца...че пасата бил возел отвратително спрямо божествената единствена, непотрошима, даракоустойчива е46ца :mhihi
За тюф-а няма да коментирам, щото много добре знаеш ако те спрат "специалните" и почнат да ровят по колата какво ти се случва нали така? Било то джанти, гуми, гърнета, седалки, колани, фарове, стопове, окачване и всички тези простотии...Отвори темата с кой кво видял в нета и ще ти се изясни ако не ти е ясно. А недай си боже да направиш Unfall с тази кола, после какво ще ти се случи от застрахователите и така нататък... HU/AU не знам дали ти говори нещо, и когато АU е леко така високо от стойностите на производителя, нали се сещаш кога ще го вземеш? Точно през крив макарон на кукув ден, та ако ще и брат ти да има пункт за TUV :mhihi

itallianeca
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот itallianeca » Сря 11 фев 2015 15:56

И как ще ти роват ,,специялните,, по окачването като те спрат :biggrin На крикове ли ще я дигат. :11 :11 И малко да ти разясня нещата,че нещо не си ги доразбрал явно.Годишния технически преглед е актуален единствено и само в момента на извършването му.Тоест на прост език,колата ми сега минава TUV,утре ме спират и не ми работат пръскалките.Това не е доказателство,че на Тюфа са си затворили очите,че не ми работат пръскалките.Те може да са се прецакали и преди един час и никой няма да те обеси в Германия за това че най-вероятно пръскалките са ти се прецакали днеска или вчера и ти не си ги оправил.Бил съм в Германия по автокъщите,и коли които преди седмица са минали TUV,са с липсващи тампони на заден мост,неработещо парно и т.н и т.н Ама сигурно това всичко са е прецакало един час,преди да дойда аз. :mhihi

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Сря 11 фев 2015 16:15

Пич не спори с мен, и не ми давай за пример турските гешефти, защото в момента се сблъсквам с тези неща и ми е адски пределно и ясно кое как става. Да не мислиш, че тези проверки са само за тунерите : https://www.youtube.com/watch?v=hqRR0Ru_unM#t=41 Мога да ти кажа, че ако гробника който караш пуши, пука, чади и гърми пре спокойно могат да те пратят на нов ТЮВ, и не можеш да ме убедиш в това, че едва ли не минеш ли ТЮВ забравяш за следващите 2 години да правиш квото и да е било. НЕ Е ТАКА, и си длъжен да поддържаш колата си в състояние което позволява да използваш пътищата в ДЕ. При промени по автомобила като джанти, гърнета и тия глезотии ПАК си ДЛЪЖЕН да отидеш, да се прегледат тези неща и да се ДОПИШАТ в талона ти. Примерно имаш 2 комплекта гуми и джанти и 2та трябва да ги има в талона ти. А така сега до къде стигнахме, кви пръскалки какви 5 лева. Нали се сещаш, че ако не ти работят пръскалките и те видят със гняста по стъклото от снега например кво ще ти се случи? Ще те подминат ли? :mhihi Те тука 75 евро на комшийката треснаха, че не си е изчистила снега от тавана на колата...а имаше 2-3 сантиметра максимум дебелина :11 .... Недей да пишеш глупости, че някой ще вземе да ти се върже.....
Въпреки, че ще получа предупреждение, искам да ми отговориш и на този въпрос понеже виждам, че си запознат доста. Ако примерно минеш Тюф по описаната от тебе схема и 2-3 дни след това направиш ПТП по твоя вина, щото примерно нямаш добри спирачки, и Гутахтера(това е думата на немски) когато преглежда колата и се установи, че нямаш спирачки кво правим пич? И само не почвай да ми разтягаш 1001 нощ, щото точно края на миналата година претърпяхме ПТП и много добре знам какво гледат Гутахтерите, полицаите точно какво правят, и застрахователите. При една неипзравност на автомобила, която може да бъде причина за ПТП веднага може да духнеш супичката дори да не си виновен ти, като ще платиш щетите по колата която те е ударила, твоята ще отиде на боклука, ще платиш и пари ако те осъди немеца, арабина, турчина или който и да е бил в другата кола, застраховката ще ти скочи на 300% и ще плащаш по 2-3 хиляди евра на година, като е и много вероятно да те изгонят от застрахователя и след това много трудно ще намериш такъв който ще ти вземе паричките...Тия истории не ги слушай от умрелите автокъщи дето купуваш "коли" (да в кавички, щото ми става ясно, че явно се занимаваш със страшни варели, и после хората го духват). На хората тук им е ясно като прочетат обявата дори и колата да е с ТЮВ. Пише ли, че е за гевербе или експорт и не се дава гаранция, трудно би се навил човек живеещ и ползващ колата в ДЕ да я купи. Всичкия този ШРОТ заминава по права линия на минимум 1500км от тук :mhihi

И още нещо....не е в Германия, а в Австрия...тука един колега с Бора като ходиха миналата година на събора го питай с БГ регистрация кво му се случи със ксенона. Не си мисли, че като пътуваш всяка седмица до тука, вече знаеш всички далавери, можеш да си караш варела накичен с автърмаркет гомна, и можеш да цакаш колкото и който си поискаш. Така си мислиш, че може да бъде, но ако решат да те боцнат, повярвай ми правят го много добре :c010

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Сря 11 фев 2015 16:24

vucata написа:ALES, давах пример както го даде и италианеца...че пасата бил возел отвратително спрямо божествената единствена, непотрошима, даракоустойчива е46ца :mhihi

Не виждам италианеца да твърди, че Е46 е божествената единствена, непотрошима, даракоустойчива... Не е хубаво да добавяш към думите на някой, които той не е казал и на тази база да си развиваш разсъжденията. Освен това, думите ти че Е46, е варел и курник си стоят и интересно, че освен твоята лична неприязън към модела, друго насреща няма. За кола, която е от. нар. премиум клас, това е доста сериозно обвинение и твърдение и ще ти трябва доста повече от добре звучаши прилагателни за да го докажеш. За времето моделът в различните си модификации, е била една от най-добрите 10 коли в света, според инфото в Wiki.
http://en.wikipedia.org/wiki/Car_and_Driver_10Best#10Best_Cars
Според vucata и долната графика, стотиците хиляди хора, купили си Е46 през годините, са си купили варели и курници. Баси глупавите хора

t80ohw.gif
t80ohw.gif (9.56 KиБ) Видяна 2360 пъти

Дори в 2006, когато вече влиза Е90, делът на Е46 е кажи речи половина от всички продадени коли
06-product-split.gif
06-product-split.gif (5.53 KиБ) Видяна 2351 пъти

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Сря 11 фев 2015 16:33

Не виждам да съм казал, че той твърди думите ми срещу този варел :mhihi Това, че ти го разбираш по този начин мен не ме касае.
2ро с италианеца спорим за много неща, а грам не искам да коментирам разхода който е абсолютно нереален дори и в ЗАВОДСКИ стойности. Статии в интернет за производителите и заводския разход сам можеш да намериш и за да те улесня- всички лъжат ! Така, че няма как господн италианец да докара заводски разход на ВАРЕЛ на 10-15 години вече :surprised
Втори вадиш статистика само на е46...извади цяла статистика на подобен тип автомобил от друга марка, или общо за всички марки коя е най-продавана и хоп...е46 със сигурност няма да е в тая класация на най-продавания автомобил от 97ма до 2006.
Интересна е статистиката на Хонда, Тойота, Дженерал моторс...май БМВ е доста далеч от истината....само 5то място :icon_lol
Нормално е да го дели като излиза е90...и 97ма година не се слави със големи продажби в сравнение с е36 нали :th_up

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Сря 11 фев 2015 16:59

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 11 фев 2015 17:12

С фейслифта този проблем е решен.

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Сря 11 фев 2015 17:17

От коя година нямат този проблем вече?

Потребителски аватар
Polo6R
Автомобил: VW Polo + Audi A4 B8
Двигател: 1.2 TSI 2014 + 1.8 TFSI 2010

Мнениеот Polo6R » Сря 11 фев 2015 18:18

vucata написа:Не знам от къде ги намираш тия аудита и бмвта дето харчат толкова...ама и аз точно от тях имам преки наблюдения, майка ми 4 години търкаляше А3 110коня ASV мотор който под 5 литра нафта не е паднал НИКОГА, с НАФТА наливана само в Германия и добавки и лайна и кво ли не

Ако едно ТДИ не може да свали поне до 4,5 разход за какво ми е? Ето разход на БЕНЗИН при идентични километри с на италианеца (80км/ч)
razhod.jpg

razhod1.jpg

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”