RQ:Каква кола бихте ми препоръчали
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Re: RQ:Каква кола бихте ми препоръчали
skoda octavia ?
- Tarikatchet0
- Автомобил:
- Двигател:
tdi fen написа:skoda octavia ?
Категорично не марките към който съм се насочил са VW,BMW а може и някой модел на Mercedes
- Tarikatchet0
- Автомобил:
- Двигател:
Class написа:Вчера след покупка на Б5.5 Пасат, който е от последните години на производство, след регистрации, каско и покупката вече съм над 9000 лв. А още не съм влезнал в сервиза за начално обслужване. Прецени си възможностите и чакай да излезе някоя оферта която ти грабва окото и си заслужава.
Ти си взел някой където е 2004-2005г. и нормално да е по-скъп,но аз бях намерил 2001г. за 6000 и лично го пробвах и останах много доволен.Регистриран беше и нямаше да плащам Еко такса и данък за тая година,защото беше платен,а само трябваше да си сменя номера да е с наша регистрация т.е. Е
Здравейте, момчета! Моля за съвет, защото ми предстои купуване на кола, а честно казано нищо не разбирам - мъжът ми също
. Сумата, която можем да отделим е до 12000 лв., искам кола произведена след 2006г, дизел, автоматик /не искам да карам с ръчни скорости/. Спряла съм се на Пасат, Волво S80, Шкода, Опел - харесва ми и Ситроен 5-ица, но съпружието каза, че френските коли се чупели, имали хидравлика и т.н.
. Колата ще я ползваме с двете ми деца и понякога кучето, водя ги на море /това ми е най-дългия преход/ и бръмчиме из София - в останалата част от времето. Мъжът ми говори с познати, но всеки дава различни съвети. Моля кажете вие, като разбирачи, какво мислите и какво бихте си купили на мое място. Благодаря ви!

Последна промяна от lgdani на Сря 06 май 2015 15:08, променено общо 1 път.
Разбирачи няма.Има само различни мнения по вкус и предпочитания.
И френско се чупи и немско се чупи.
Изберете си такава кола,която да имате възможност да поддържате в доверен за вас сервиз или компетентно частно лице според местоживеенето си.Ако покрай вас има ''разбирачи'' на немски коли-вземете си немска,ако на други коли-друга.
Разходите по една кола не свършват с покупката й,те едва тогава започват.
И френско се чупи и немско се чупи.
Изберете си такава кола,която да имате възможност да поддържате в доверен за вас сервиз или компетентно частно лице според местоживеенето си.Ако покрай вас има ''разбирачи'' на немски коли-вземете си немска,ако на други коли-друга.
Разходите по една кола не свършват с покупката й,те едва тогава започват.
Благодаря за съвета :) . Напълно ми е ясно, че разходите започват със закупуването на колата, но това не е отказало никой да си купи кола. Аз и в момента имам кола, но вече е стара и имам нужда от нова. Имаме приятел, който има сервиз, но той поправя всякакви коли и това не е водещото. Интересува ме коя от споменатите коли има добро съотношение - здравина/разход на гориво. Разбира се цената на поддръжката/частите също не е без значение, защото не сме безбожно богати, но се справяме и това не е чак такъв проблем. Ако съм обидила някого с "разбирачи" се извинявам, но със сигурност разбирате повече от мен. Ако не желаете да ме посъветвате, и това ще разбера - ваше право е :).
- tdi fen
ако си намериш хубава октавия 1.9 тди или 2.0 тди (трябва да се търси точно определен двигател кода му е BMM ) за пасат 2.0 тди трябва да е комън-рейл,като този http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11427717094303398&slink=9jxoqw иначе като здравина и поддръжка здравина са на добро ниво
tdi fen, благодаря! Това е нещо, което чувам за първи път и определено ще го взема в предвид, когато купувам колата
.
TiL, много ясно съм написала каква кола бих купила. Обяснила съм и за какво ми трябва. Ако Ви е смешно - смейте се, но както съм написала, нищо не разбирам от коли, ако имах вашите познания,нямаше да пиша тук с молба за съвет.

TiL, много ясно съм написала каква кола бих купила. Обяснила съм и за какво ми трябва. Ако Ви е смешно - смейте се, но както съм написала, нищо не разбирам от коли, ако имах вашите познания,нямаше да пиша тук с молба за съвет.
Баща ми примерно пазарува малко като вас. Има ХХХХ пари човека, обикаля 4-5 автокъщи, за да види какво влиза в тоя бюджет, харесва 5-6-7 различни марки и модели коли (задължително комби) и после гледаме коя е най-читава. Ама и той кара малко км, за 4-5 години навърта, толкова колкото колата е правила преди това за 1 година ... изкарва с едно обслужване и някои друг дребен ремонт. Нито екстри го интересуват, нито нищо, само да е комби и да има клима :)
Докато 99% от пишещите тук търсят кола при доста по-конкретни условия, така че като попита някой "каква кола дизел, автоматик до 12 000 ще ми препоръчате", няма какво много да се каже. Т.е. може и да има, ама ще чуете 1001 мнения, което никак няма да помогне. Поне си харесайте нещо конкретно и тогава питайте.
щом ви харесва C5 гледайте за такива, в крайна сметка вие ще си я карате и трябва на вас да ви харесва и да е удобна.
Поддръжката на всички изброени едва ли ще се различава много, но няма и да е много малка, стар дизел+автомат+голяма кола си иска $. Примерно поне 1000 лева първоначално обслужване ще отидат. Ако пък марката и модела не са определящи, гледайте да вземете здрав конкретен екземпляр.
Докато 99% от пишещите тук търсят кола при доста по-конкретни условия, така че като попита някой "каква кола дизел, автоматик до 12 000 ще ми препоръчате", няма какво много да се каже. Т.е. може и да има, ама ще чуете 1001 мнения, което никак няма да помогне. Поне си харесайте нещо конкретно и тогава питайте.
щом ви харесва C5 гледайте за такива, в крайна сметка вие ще си я карате и трябва на вас да ви харесва и да е удобна.
Поддръжката на всички изброени едва ли ще се различава много, но няма и да е много малка, стар дизел+автомат+голяма кола си иска $. Примерно поне 1000 лева първоначално обслужване ще отидат. Ако пък марката и модела не са определящи, гледайте да вземете здрав конкретен екземпляр.
lgdani написа:Здравейте, момчета! Моля за съвет, защото ми предстои купуване на кола, а честно казано нищо не разбирам - мъжът ми също. Сумата, която можем да отделим е до 12000 лв., искам кола произведена след 2006г, дизел, автоматик /не искам да карам с ръчни скорости/. Спряла съм се на Пасат, Волво S80, Шкода, Опел - харесва ми и Ситроен 5-ица, но съпружието каза, че френските коли се чупели, имали хидравлика и т.н.
. Колата ще я ползваме с двете ми деца и понякога кучето, водя ги на море /това ми е най-дългия преход/ и бръмчиме из София - в останалата част от времето. Мъжът ми говори с познати, но всеки дава различни съвети. Моля кажете вие, като разбирачи, какво мислите и какво бихте си купили на мое място. Благодаря ви!
Вземаите Волво s-80 или s-60.Със класа е над Шкоди и Опели и там подобни. Ситроен С-5 не е никак лоша.Също и някоя Мазда 6 2008год 2.0 или 2.2 дизел също са прекрасен избор.Но са около 2000лв по скъпи.
- НарКол
- Автомобил: Polo Classic
- Двигател: AFT
lgdani написа:Колата ще я ползваме с двете ми деца и понякога кучето, водя ги на море /това ми е най-дългия преход/ и бръмчиме из София - в останалата част от времето.
Щом ще карате предимно градско, предлагам нещо такова*. Къса (лесно се паркира), лека (икономична), здрава (за надеждността на Тойота мисля няма какво да обяснявам).
А като опре до морето, ако не ви стига багажника, една кутия за багаж на покрива и сте готови.
* колата е примерна; дали да е хечбек, комби или седан и съответно цената, това вече е друга бира.

Аз предлагам Сеат Алтеа xl голяма е седем местна и има много екстри. Двигателя е на Vw, също става и малката алтеа с един мотор 1.9 тди има и автомати. Лично аз имам такава и като цяло съм доволен.
- tdi fen
тойта не са това което бяха мой познат си купи чисто нова и гореше по един литър масло на 5000 км и я продаде и си взе vw
- НарКол
- Автомобил: Polo Classic
- Двигател: AFT
TiL написа:Какво рече за надежността на марката?
Е, не знам, може и да са ги развалили вече. Но аз предлагам на колежката кола от 2006 г.

Имаме такава в семейството (Авенсис 2,2 D4D, 2006 г.). Досега само накладки и веднъж настройка на жилото на ръчната.

TiL написа:Кажи каква е поддръжката на ситроена и волвото. Над такъв ситроен имам преки наблюдения
Е ако имаш негативно мнение за Ситроена можеш да го споделиш...няма нищо за криене вярвам.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”