110afn написа:Вече си развалил темата
Така е и се извинявам на Иво.
Ще се оправдая с хора като теб, които не могат да четат, но не ме извинява
Ето малко сухи данни:
Рав4 2003-2006 2.0 куб. см 150к.с.
Weights
Empty mass:
1245 kg
Top speed: 185km/h
Extra urban consumption: 7.3l/100km
Urban consumption: 11.3l/100km
Trunk capacity: 400-1500 l
За сравнение ти взимам най-малкия и умрял бензинов мотор на Пасат 5.5 с 4х4 - 2.0 куб.см. 115к.с:
Weights
Empty mass:
1431 kg
Близо 200кг. по-тежък!!!!Top speed: 190km/h
Extra urban consumption: 7.2l/100km
Urban consumption: 12.6l/100km
Trunk capacity: 940-1160 l
Ускорение на пасата 12.6 до 100км/ч
Ускорение на Рав 10.6 до 100км/ч
Посипвам си пепел на главата, че най-икономичния бензинов пасат 4х4 харчи с 0.1л по-малко на 100 от равката
на извънградско. Иначе в града с 1.3л повече.
Посипвам си пепел и за багажника в нормална поза - не мислех, че е толкова по-малък на Рав. В сгъната позиция на седалките, обаче печели.
Та както казах - разхода не е по-голям на т.нар. жип! (за мен жип не е, а лека кола, ама аре

)
Относно скорост, челно съпротивление и водомери... - който иска идва и ще се разходим. Не виждам как да ще споря с хора, които очевадно не са карали, а говорят по картинка. И все пак от сухите данни може да си извадиш изводи за челното съпротивление, предвид разход извънградско. А за максималната скорост само ще напомня, че в Япония всички коли вдигат 185км/ч

п.с. чакам извинение, че пиша небивалици ... пия бира (най-вече)

edit: колегата под този пост много ме засегна на проходимост, защото аз твърдя Рав да е най-проходимия жип
Абе какво става тук? Каква е тази масова неграмотност? Айде да четем. Моля Ви! Няма смисъл от дискусия/форум, ако четем диагонал
И колега - само да вметна: аз имам друга кола (то се вижда, ама и снимки не 'четем'), равката я взех за приятелката ми и имам опит!