Компресора е един и същ и при климатроник, и при климатик, разликата е в тялото с клапите, което разпределя въздушния поток и модула, който управлява клапите.
При климатроник клапите са с електрически моторчета и се управляват, чрез бутоните на модула за управление, при климатик клапите са с жила и се управляват с врътките.
Та, компресора щом е един и същ, няма как едното(климатика) да охлажда повече от другото(климатроника), ако са в изправност.
Каква кола да избера?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Каква кола да избера?
А има ли разлика бензин или дизел мощноста на климатика една и съща ли е а климатроника от акумулатора ли зима ток или от динамото а кое е по-добро за градски условия ще пътувам 20км на ден
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Този май за боядисани врабчета ви взема! 

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Kakva kola! написа:А има ли разлика бензин или дизел мощноста на климатика една и съща ли е а климатроника от акумулатора ли зима ток или от динамото а кое е по-добро за градски условия ще пътувам 20км на ден
по-хубав климатроник от дизеловия няма, взима ток отвсякъде и харчи 4/100 аз друго не признавам, пък за градско шсъ родиш, голяма работа е дизел с климатроник, пък за мощност да не ти разпраям

Успех !
Аз имах въпросното поло и съм доволен от службата му при мен. За градско е перфектна кола.
- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
Колега, защо не вземеш пежо 307 SW има с мотор 1.6 HDI който е много икономичен а колата е доста широка, е малко е големичка за града, зависи от кой град си, тук в нащия малък град за сега има място за динозаври
Може и да не е SW, хечбечето е тъкмо като за теб!
А може и един пасат б5 да си вземеш седан или комби, аз много ги харесвам! Каквато и да взимаш много внимавай, че има доста мошенници и от автокъщите и от часни лица. А аз откакто имам дизел се радвам на много бързо загряване, с бензина съм обикалял с километри и пак не загрява а дизела докато измина 2, 3 км и е готова на 90 градуса. Брат ми има бензин 1.6 16V и като пусне климатика все едно пуска цистерна с бензин да тече, както казва един мой приятел "ако искаш да имаш климатик и да го използваш без да се притесняваш много, по добре си вземи дизел"

Може и да не е SW, хечбечето е тъкмо като за теб!
А може и един пасат б5 да си вземеш седан или комби, аз много ги харесвам! Каквато и да взимаш много внимавай, че има доста мошенници и от автокъщите и от часни лица. А аз откакто имам дизел се радвам на много бързо загряване, с бензина съм обикалял с километри и пак не загрява а дизела докато измина 2, 3 км и е готова на 90 градуса. Брат ми има бензин 1.6 16V и като пусне климатика все едно пуска цистерна с бензин да тече, както казва един мой приятел "ако искаш да имаш климатик и да го използваш без да се притесняваш много, по добре си вземи дизел"
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
betaserk написа:с бензина съм обикалял с километри и пак не загрява а дизела докато измина 2, 3 км и е готова на 90 градуса.
aйде нема нужда ...и обикалям ли, обикалям, километри, часове и пустия бензин не загрява и не загрява, пък чепела докато му подам ключа и вече духа топло

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Полека, не се бийте.
Дизелът, ако няма помощник т.нар. aux. heating или допълнителен подгрев ще загрее зимъска, ама таратанци. КПД-то на бензиновите мотори съпоставено с това на дизеловите прави така, че първите отделят повече топлина (т.е. по-ниско кпд) и греят повече.

Дизелът, ако няма помощник т.нар. aux. heating или допълнителен подгрев ще загрее зимъска, ама таратанци. КПД-то на бензиновите мотори съпоставено с това на дизеловите прави така, че първите отделят повече топлина (т.е. по-ниско кпд) и греят повече.
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Стефан е прав,разбира се,обаче има и дизели дето палиш и пускаш парното веднага,поради ел нагревателите във въздуховодите. А истинското парно тръгва и то след няма и 5 минути...
Ма ай стига с тоя ситроен. 

- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
Казвам според моя опит, колега, може да и е било нещо за смяна, незнам! Като греша ме поправете!
-
- Автомобил:
- Двигател:
muns61 написа:Този май за боядисани врабчета ви взема!

Много ми е любопитно какво стои зад този театър.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Някой със свободно време и желание да се побъзика. Само дето темата е банална...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Каква кола да избера?
Здравейте нов съм във форума но имам намерение да остана още дълго. Имам намерение да купувам suzuki vitata или vw polo 1.4 TDI от 2001г втора ръка и искам да ви помоля за мнения, отзиви и съвети относно vitara-та и polo-то. Кажете за vitara-та къса или дълга база е по-хубава на мен ми харесва повече къса-та база тоезд с 2/3 врати. Кое е по евтино за подръжка polo-то или vitara-та и какъв е разходът извънградско и градско това ще ми е първа кола . Благодаря предварително
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
едното е suv другото е малък градски автомобил определено имат различно предназначение vitarata е по-скъпа за поддръжка и харчи повече,но е подходяща за черни пътища и пресечен терен има бързи и бавни скорости определено е най-добрият в класа си
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Цените за ремонти по мотора и трансмисията на Витарата са майко мила. Пък и малко не са сравними двата автомобила, както каза колегата.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”