Volvo vs Ford vs Opel
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Re: Volvo vs Ford vs Opel
Тя няма да изгние и да се разпадне за 1 месец бре...кво толкова го мислите...Да, може да се появят язви, които да се излекуват...това вече зависи изцяло от собственика. Да прецени сам колко време ще кара тази кола, за какво я ползва и така нататък...Чак такава драма с ръждата, че да го отказваш от дадена марка-несериозно! Посочи ми един автомобил, независимо кой е производителя му, който няма да ръждяса след намесата на атмосферните условия, географската ширина, шофьора и така нататък...То са камъчета, пясък, сол...бордюри. Адски много фактори, които трудно можеш да избегнеш в България. Все пак не търси 20 годишен голф, астра, или е36ца 

- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Най-добрия за теб вариант е, да се качиш и да покараш и трите вида автомобили и да прецениш кое ти харесва. Всеки си изказва мнението, и е нормално да не съвпадат с твоето.
Аз лично бих избрал най-запазената от всички. Както каза ти, не купуваш нова кола, което означава да намериш по-запазената. На мен лично Опел особено астра от тези години не ме кефи, че няма стрелка за температурата, а я показва на бордови компа.
Голф 5-цата в тези години е доста постна за тези пари. А ти искаш много екстри, но няма как да стане в тоя калас.
Остана Форд и Волво. Аз бих избрал Волвото. Много ми харесва! Не съм имал голям допир до такъв автомобил, но ми е любим C30-ката!
Аз лично бих избрал най-запазената от всички. Както каза ти, не купуваш нова кола, което означава да намериш по-запазената. На мен лично Опел особено астра от тези години не ме кефи, че няма стрелка за температурата, а я показва на бордови компа.
Голф 5-цата в тези години е доста постна за тези пари. А ти искаш много екстри, но няма как да стане в тоя калас.
Остана Форд и Волво. Аз бих избрал Волвото. Много ми харесва! Не съм имал голям допир до такъв автомобил, но ми е любим C30-ката!

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Хал-хабер си нямаш за Волво, ама го препоръчваш?!
Като съчетание цена-качество Астрата е най-опимална, имам доста опит с тях. Бензинките са безпроблемни за газ, ако е дизел - 1.9.
Като съчетание цена-качество Астрата е най-опимална, имам доста опит с тях. Бензинките са безпроблемни за газ, ако е дизел - 1.9.
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
C 30 не си заслужава според мен. S60 обаче е нещо съвсем друго,карал съм такова и мой близък приятел има две,едното 2006-а другото 2004-а, по-старото стана на над 300 000 мили вече и единственото което е извън обслужването бе избила тапа за охладителна течност на блока. И двете са Д5,това е последното шведско волво,действително здрава и корава машина.Управление,комфорт,всичко е на високо ниво.Другото което им харесвам е,че като караш дори и да има някакъв дребен проблем,бордовия компютър не ти го натрапва с звуци и лампи,изписва ти компютъра имате ново съобщение от вашия автомобил и ако искаш си го четеш...
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
muns61, Точно пък да хвалиш Астра, пред Волво, е все едно да хвалиш ладата от аватара ти, пред Голф 4.
Не съм имал допир до въпросното Волво, но съм карал по-стар модел, и съм се возил и в други волва, ама какво да ти обяснявам. Да хвалиш просволутия ЕкоТ@*ак, който яде повече масло от бензин е смешно!
Волвото е класи над тези избрани коли от колегата! И на всичкото отгоре има всички екстри, където иска колегата!
А тази астра, дето я хвалиш ако и се прецака екрана на бордовито, оставаш сляп и нямаш никаква информация за колата.
Лично за мен са по-постни и от твоята лада
Не съм имал допир до въпросното Волво, но съм карал по-стар модел, и съм се возил и в други волва, ама какво да ти обяснявам. Да хвалиш просволутия ЕкоТ@*ак, който яде повече масло от бензин е смешно!
Волвото е класи над тези избрани коли от колегата! И на всичкото отгоре има всички екстри, където иска колегата!
А тази астра, дето я хвалиш ако и се прецака екрана на бордовито, оставаш сляп и нямаш никаква информация за колата.

- qm_parket
- Автомобил: Nissan Navara 2.5Dci
- Двигател: D40
S60 и аз съм карал, както казах и мога да кажа само добри думи, обаче ми се струва много голяма кола за ерген. По-скоро е семейна кола с този огромен багажник. А иначе за това Volvo какво ще кажете?
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Първо ги попитай колко пари му търсят, да не се окаже че трябва да събираш още толкова от това което си събрал до момента като пари
За тази кола 2007 2.0d ще и търсят поне 15хил. а ако я дадът за 7-8 значи има нещо много съмнително в цялата работа!
В този клас няма идеален автомобил, всичките си имат косури, трябва да избереш и намериш най малкото зло като съвкупност от недостатъци

За тази кола 2007 2.0d ще и търсят поне 15хил. а ако я дадът за 7-8 значи има нещо много съмнително в цялата работа!
В този клас няма идеален автомобил, всичките си имат косури, трябва да избереш и намериш най малкото зло като съвкупност от недостатъци

Последна промяна от forski на Пон 22 юни 2015 15:23, променено общо 1 път.
- M4r1qn
- Автомобил:
- Двигател: C5 X7
- Контакти:
anonym0us написа:muns61, Точно пък да хвалиш Астра, пред Волво, е все едно да хвалиш ладата от аватара ти, пред Голф 4.
Колега не говори глупости, чул недочул някой че казал, че на стринката на лелята на сестра и брат има магаре - ЕкоТек не е по различен от всеки друг ДВГ, разбира се след 300 000 км почва и масло да гори.
личен опит - 5 бр. Екотек до 200 000 км нито един не се нуждае от доливане на масло от смяна до смяна.
- qm_parket
forski написа:Първо ги попитай колко пари му търсят, да не се окаже че трябва да събираш още толкова от това което си събрал до момента като пари![]()
Беше обявена за 8, сега е по договаряне. Има проблем с радиото - работи, но не се чува звук. Иначе е кукла и вътре, и вън. Разбира се аз ако тръгна да я купувам, ще се ходи на сервиз на диагностика, но дали има фрапантни неща, които диагностиката не може да покаже?
Здравей,колата се продава от поне 1 година,според мен има някой скрит дефект като проблемен маховик или дюзи примерно.За музиката вероятно има проблемен модул,който може да бъде поправен само чрез закупуване на 2ра ръка и препрограмиране на последния,защото няма да иска да тръгне. Оглед на Волво се прави задължително в
оторизиран сервиз (Мото Пфое). Те познават модела и ще направят напълно точна диагностика. Ако ли не, в сервиза за преглед трябва да имат VIDA за пълно четене на колата.
Ще ти пратя на Лично съобщение координати на човек,който може да дойде с теб да я прочете на място,който е доста навътре с коли Волво.
оторизиран сервиз (Мото Пфое). Те познават модела и ще направят напълно точна диагностика. Ако ли не, в сервиза за преглед трябва да имат VIDA за пълно четене на колата.
Ще ти пратя на Лично съобщение координати на човек,който може да дойде с теб да я прочете на място,който е доста навътре с коли Волво.
- qm_parket
Така е. Оказа се, че Волвото от обявата има много ненаписани неща за него. И аз се отказах от него съответно. Обаче ми се иска да добавя за обсъждане и Сеат Леон 1.9 ТДИ 150 к.с. Какво мислите за този немски мотор и тази испанска черупка? Симбиозата хубава ли е? Чета разни мнения, че Леончето много скърцало, така ли е?
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Ми Голф 4 си поскърцва и подрънква доволно отвсякъде в купето, така че най вероятно и Леона няма да прави изключение 
В този клас няма идеален автомобил, трябва да си избереш най малкото зло като съвкупност от недостатъци

В този клас няма идеален автомобил, трябва да си избереш най малкото зло като съвкупност от недостатъци

- qm_parket
Да де - кое е на-малкото зло? Опелите скърцат ли? Леоните ми харесват, защото имат по-агресивен вид от Голф, но са си чист VW отвътре. От друга страна мои близки роднини не спряха да ми хвалят Форд-овете. И да се чуди човек. На края ще хвана една за ухото и ще я водя в КАТ да я регистрирам. :)
- qm_parket
Темата е за ключ. Малко повече пари, но колата е факт - Nissan Navara 2.5 Dci (D40)
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Е пусни малко снимки де 

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”