Volvo vs Ford vs Opel

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Re: Volvo vs Ford vs Opel

Мнениеот vucata » Сря 17 юни 2015 13:13

Тя няма да изгние и да се разпадне за 1 месец бре...кво толкова го мислите...Да, може да се появят язви, които да се излекуват...това вече зависи изцяло от собственика. Да прецени сам колко време ще кара тази кола, за какво я ползва и така нататък...Чак такава драма с ръждата, че да го отказваш от дадена марка-несериозно! Посочи ми един автомобил, независимо кой е производителя му, който няма да ръждяса след намесата на атмосферните условия, географската ширина, шофьора и така нататък...То са камъчета, пясък, сол...бордюри. Адски много фактори, които трудно можеш да избегнеш в България. Все пак не търси 20 годишен голф, астра, или е36ца :a045

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Сря 17 юни 2015 18:31

Най-добрия за теб вариант е, да се качиш и да покараш и трите вида автомобили и да прецениш кое ти харесва. Всеки си изказва мнението, и е нормално да не съвпадат с твоето.
Аз лично бих избрал най-запазената от всички. Както каза ти, не купуваш нова кола, което означава да намериш по-запазената. На мен лично Опел особено астра от тези години не ме кефи, че няма стрелка за температурата, а я показва на бордови компа.
Голф 5-цата в тези години е доста постна за тези пари. А ти искаш много екстри, но няма как да стане в тоя калас.
Остана Форд и Волво. Аз бих избрал Волвото. Много ми харесва! Не съм имал голям допир до такъв автомобил, но ми е любим C30-ката! :c020

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 17 юни 2015 22:47

Хал-хабер си нямаш за Волво, ама го препоръчваш?!
Като съчетание цена-качество Астрата е най-опимална, имам доста опит с тях. Бензинките са безпроблемни за газ, ако е дизел - 1.9.

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Сря 17 юни 2015 22:54

C 30 не си заслужава според мен. S60 обаче е нещо съвсем друго,карал съм такова и мой близък приятел има две,едното 2006-а другото 2004-а, по-старото стана на над 300 000 мили вече и единственото което е извън обслужването бе избила тапа за охладителна течност на блока. И двете са Д5,това е последното шведско волво,действително здрава и корава машина.Управление,комфорт,всичко е на високо ниво.Другото което им харесвам е,че като караш дори и да има някакъв дребен проблем,бордовия компютър не ти го натрапва с звуци и лампи,изписва ти компютъра имате ново съобщение от вашия автомобил и ако искаш си го четеш...

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Сря 17 юни 2015 23:02

muns61, Точно пък да хвалиш Астра, пред Волво, е все едно да хвалиш ладата от аватара ти, пред Голф 4.
Не съм имал допир до въпросното Волво, но съм карал по-стар модел, и съм се возил и в други волва, ама какво да ти обяснявам. Да хвалиш просволутия ЕкоТ@*ак, който яде повече масло от бензин е смешно!
Волвото е класи над тези избрани коли от колегата! И на всичкото отгоре има всички екстри, където иска колегата!
А тази астра, дето я хвалиш ако и се прецака екрана на бордовито, оставаш сляп и нямаш никаква информация за колата.
Лично за мен са по-постни и от твоята лада :mhihi

Потребителски аватар
qm_parket
Автомобил: Nissan Navara 2.5Dci
Двигател: D40

Мнениеот qm_parket » Чет 18 юни 2015 7:26

S60 и аз съм карал, както казах и мога да кажа само добри думи, обаче ми се струва много голяма кола за ерген. По-скоро е семейна кола с този огромен багажник. А иначе за това Volvo какво ще кажете?

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Чет 18 юни 2015 7:53

Първо ги попитай колко пари му търсят, да не се окаже че трябва да събираш още толкова от това което си събрал до момента като пари :smile
За тази кола 2007 2.0d ще и търсят поне 15хил. а ако я дадът за 7-8 значи има нещо много съмнително в цялата работа!
В този клас няма идеален автомобил, всичките си имат косури, трябва да избереш и намериш най малкото зло като съвкупност от недостатъци :smile

Последна промяна от forski на Пон 22 юни 2015 15:23, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
M4r1qn
Автомобил:
Двигател: C5 X7
Контакти:

Мнениеот M4r1qn » Чет 18 юни 2015 8:24

anonym0us написа:muns61, Точно пък да хвалиш Астра, пред Волво, е все едно да хвалиш ладата от аватара ти, пред Голф 4.
Не съм имал допир до въпросното Волво, но съм карал по-стар модел, и съм се возил и в други волва, ама какво да ти обяснявам. Да хвалиш просволутия ЕкоТ@*ак, който яде повече масло от бензин е смешно!
Волвото е класи над тези избрани коли от колегата! И на всичкото отгоре има всички екстри, където иска колегата!
А тази астра, дето я хвалиш ако и се прецака екрана на бордовито, оставаш сляп и нямаш никаква информация за колата.
Лично за мен са по-постни и от твоята лада :mhihi

Колега не говори глупости, чул недочул някой че казал, че на стринката на лелята на сестра и брат има магаре - ЕкоТек не е по различен от всеки друг ДВГ, разбира се след 300 000 км почва и масло да гори.
личен опит - 5 бр. Екотек до 200 000 км нито един не се нуждае от доливане на масло от смяна до смяна.

Потребителски аватар
qm_parket

Мнениеот qm_parket » Чет 18 юни 2015 8:50

forski написа:Първо ги попитай колко пари му търсят, да не се окаже че трябва да събираш още толкова от това което си събрал до момента като пари :smile
За тази кола 2007 2.0d ще и търсят поне 15хил. а ако я дадът за 7-8 значи има нещо много съмнително в цялата работа!

Беше обявена за 8, сега е по договаряне. Има проблем с радиото - работи, но не се чува звук. Иначе е кукла и вътре, и вън. Разбира се аз ако тръгна да я купувам, ще се ходи на сервиз на диагностика, но дали има фрапантни неща, които диагностиката не може да покаже?

mudancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mudancho » Чет 18 юни 2015 10:27

Здравей,колата се продава от поне 1 година,според мен има някой скрит дефект като проблемен маховик или дюзи примерно.За музиката вероятно има проблемен модул,който може да бъде поправен само чрез закупуване на 2ра ръка и препрограмиране на последния,защото няма да иска да тръгне. Оглед на Волво се прави задължително в
оторизиран сервиз (Мото Пфое). Те познават модела и ще направят напълно точна диагностика. Ако ли не, в сервиза за преглед трябва да имат VIDA за пълно четене на колата.
Ще ти пратя на Лично съобщение координати на човек,който може да дойде с теб да я прочете на място,който е доста навътре с коли Волво.

Потребителски аватар
qm_parket

Мнениеот qm_parket » Пон 22 юни 2015 15:13

Така е. Оказа се, че Волвото от обявата има много ненаписани неща за него. И аз се отказах от него съответно. Обаче ми се иска да добавя за обсъждане и Сеат Леон 1.9 ТДИ 150 к.с. Какво мислите за този немски мотор и тази испанска черупка? Симбиозата хубава ли е? Чета разни мнения, че Леончето много скърцало, така ли е?

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пон 22 юни 2015 15:21

Ми Голф 4 си поскърцва и подрънква доволно отвсякъде в купето, така че най вероятно и Леона няма да прави изключение :smile
В този клас няма идеален автомобил, трябва да си избереш най малкото зло като съвкупност от недостатъци :smile

Потребителски аватар
qm_parket

Мнениеот qm_parket » Пон 22 юни 2015 17:20

Да де - кое е на-малкото зло? Опелите скърцат ли? Леоните ми харесват, защото имат по-агресивен вид от Голф, но са си чист VW отвътре. От друга страна мои близки роднини не спряха да ми хвалят Форд-овете. И да се чуди човек. На края ще хвана една за ухото и ще я водя в КАТ да я регистрирам. :)

Потребителски аватар
qm_parket

Мнениеот qm_parket » Пет 18 сеп 2015 14:19

Темата е за ключ. Малко повече пари, но колата е факт - Nissan Navara 2.5 Dci (D40)

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Пет 18 сеп 2015 14:23

Е пусни малко снимки де :k055

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”