Струва ли си кола без климатик

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Re: Струва ли си кола без климатик

Мнениеот инжектопляктор » Пон 06 юли 2015 17:33

vucata написа:Сега майтапа настрана. Трябва си такава глезотия.

Не е глезотия. Днес чак ме заболя главата от жегата и слънцето.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пон 06 юли 2015 17:34

Трябва си ми.Повече такава грешка не правя.Особено на дълъг път е баси кефа,стъклата затворени,не ти влиза прахоляк и пушек от някой тир,не ти бучат ушите като караш над 100 и не се потиш като дцвер.И не си толкова изморен от дългия път.Те хората са го измислили май.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пон 06 юли 2015 19:09

Кола,трактор и комбайн без климатик - не. Ако ще и за 1 км разстояние да е.
Климатикът освен, че хлади също така изсушава въздуха.
Най-добре климатроник.

3 години шофирах служебен автомобил без климатик, като през летните месеци ми се събираха по 250-300 км на ден.
В края на деня просто ме нямаше - нито уши от бученето на вятъра, нито здраве - на другата сутрин хрема от вятъра...

Автомобил без климатик - само в държава, където дневната температура не се вдига над 20 градуса по целзий.
Климатикът/троникът е най-ценната екстра в един автомобил.

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Чет 09 юли 2015 17:37

Климатик болест ха ха

Потребителски аватар
Pagemakerboy
Автомобил: 2025 Audi Q8 50 TDI quattro
Двигател:

Мнениеот Pagemakerboy » Пет 10 юли 2015 2:05

Де, бре, всички цял живот винаги от поколения назад ВСЕ в коли с климатик сте се возили...Б@х ма@му и техническата нация, дето сме, която видя за първи път кола с климатик след 1990...Айде нЕма нужда да се правимЕ на толкова глезени.
Ако момчето няма пари, ще си купи кола БЕЗ климатик и ще си я кара с отворени прозорци, синчета мамини ненагледни.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 10 юли 2015 7:38

A стига, стига...
Още малко каруца с кон ще му предложиш, или с катър че по-евтино.

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Пет 10 юли 2015 7:39

Човек....молим ти се, 2015та година е :death

Forski :mhihi :h020

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пет 10 юли 2015 14:00

Pagemakerboy написа:Де, бре, всички цял живот винаги от поколения назад ВСЕ в коли с климатик сте се возили...Б@х ма@му и техническата нация, дето сме, която видя за първи път кола с климатик след 1990...Айде нЕма нужда да се правимЕ на толкова глезени.

По времето, когато пра-баба ми е била млада са правили операциите със сатър и обикновен трион. Това не означава, че искаш да ти правят операция без упойка. Пра-баба ми докато е била млада сигурно и за електричество не е чувала. По тая логика дай да се връщаме в пещерите и да се бием с тоягите по главата, искаш ли? Гроздето е кисело, нали? Това, че не можеш да си позволиш нещо не означава, че не си струва. Принципно има и доста надценени неща, които въобще не си струват, а някои които са за кеф, но без добро съотношение цена/качество/функционалност.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пет 10 юли 2015 22:50

Онзи ден в най-големите жеги в 15 часа ми се наложи да ходя до София.
С кеф си пуснах климатичето и тръгнах.Като стигнах,естествено повисях към половин час в задръстването на цариградско.
На борд компютъра показваше към 35 градуса,а на мен ми беше екстра и на летището слязох свеж като репичка.
Айде нема нужда да ми обяснявате за 90-те,когато пътуване до морето с жигулката си беше едно малко приключение и след половин ден път в жегите всички вървяхме като зомбита.Естествено,че ако тогава сме били малко по-напред,всеки би предпочел кола с клима,обаче тогава бяха други времена.

Потребителски аватар
skydiver_pd
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: 1z 95

Мнениеот skydiver_pd » Пет 10 юли 2015 23:57

Колата без климатик е по-икономична от тази със :exclaim (90% от хората във форума не вярват на разхода който постига)
Няма как да се изкушиш и да го пуснеш :icon_lol

DundyTheCroc
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4

Мнениеот DundyTheCroc » Нед 12 юли 2015 11:06

Не обичам да пускам климатик, но над 30 градуса като те напече се налага. По-добре да го има, всеки си решава да се пусне ли.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Нед 12 юли 2015 11:58

skydiver_pd написа:Колата без климатик е по-икономична от тази със

Като стигнеш до гроба, няма да ти се налага да правиш повече икономии. До тогава - земи си сложи газово или метан. :th_up А разхода се вдига с да речем 700 милилитра от това, което съм чел. Не ти и трябва да бичи през цялото време, а да поддържа прилична температура. А ако смяташ да икономисваш от живот, въпреки че имаш възможност - за к'во живееш? Разбира се, не говоря за лакомия. В България поради немотия често приемаме за нормално икономисването от основни човешки потребности и базово ниво на комфорт. :no

Последна промяна от инжектопляктор на Нед 12 юли 2015 12:55, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kostik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kostik » Нед 12 юли 2015 12:27

Ако ти е близо работата и ще я ползваш за това и за "мъндръсанье" автомобил без климатик ще ти свърши работа, но ако мислиш да пътуваш повечко или работата ти е далеч с климатик е много по-добре.
За пример днес се прибрах от морето и станах в 5 часа за да потегля в 6 понеже не желая да ми е топло и трафика е много приятен.Вечер трафика е ужасен и не бих се подложил на такъв тормоз а на обяд ще се сваря в собствен сос! На отиване пътувах между 18:00 и 22:00 и не ми беше топло избрах неделя вечер понеже няма трафик.
От финансова гледна точка имаш обслужване, което е смешно и малко разход на гориво, което според мен отново е смешно.
Причината да си взема кола без климатик, е че пуша, като комин и да ти кажа честно в момента съжалявам, защото колата пак си смърди :D
Употребата на климатик, както в колата така и у вас може да доведе до неприятни чувства, ако си идиот. Ако навън е 35 градуса а в колата ти е 15 със сигурност ще имаш неприятни чувства при излизане. Бъдете най-вече разумни нормалната средна температура за помещения е 22-25 градуса. Десетина градуса разлика според мен е напълно допустима.
С две думи без климатик се живее, но е много удобен и приятен, защо да шофираш с неприятни чувства от жегата ;)

Потребителски аватар
skydiver_pd
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: 1z 95

Мнениеот skydiver_pd » Нед 12 юли 2015 19:18

инжектопляктор написа:Като стигнеш до гроба, няма да ти се налага да правиш повече икономии. А ако смяташ да икономисваш от живот, въпреки че имаш възможност - за к'во живееш?

Първо: това е факт на 100%, много или малко има допълнителна ролка(съпротивление в системата) !
Второ: "инжектопляктор" помислихте ли малко преди да пишете това? Знаете ли колко автомобила в България нямат климатици?
Трето: Знаете ли защо нямат? Ще ви отговоря: защото караме старите автомобили на западняците(каквото са карали те преди 5,10,15 или 20 години сега караме ние). Когато те са ги купували "НОВИ" от магазина не са имали достатъчно да платят тази екстра.
Четвърто: Това,че карате автомобил с климатик не ви дава право да кълнете хората нямащи такъв!
Пето: Не мисля,че е уместно да коментирате възможностите на "непознат човек".
Шесто: Вечер по новините дават статистиката с катастрофите, не съм чул до сега ,че причината е липсата на климатик.

Навярно и вие не сте си купили автомобила "нов - неупотребяван от автосалона",както например повече от 80% от Българите? Ако пък сте, честито!

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Нед 12 юли 2015 19:59

skydiver_pd написа:Навярно и вие не сте си купили автомобила "нов - неупотребяван от автосалона",както например повече от 80% от Българите? Ако пък сте, честито!

Първо - важен е кефа, не колко ролки има в системата. Ако смяташ, че не ти харесва разхода на бензин, има алтернативни горива. За дизела - ами проблем на хората с дизел е, че са си купили дизел.
Второ - Да, помислил съм колко автомобили в България климатици нямат.
Трето - Да, знам защо нямат. Обаче тези автомобили да купувани в началото/средата на 90-те години. Сега сме 20 години по-късно. И дори и автомобилите след 95-та доста често се срещат и с климатик.
Четвърто - Аз съм се возил в автомобил с климатик. Шофирал съм такъв. Нооо.. Моят няма климатик, за което жестоко съжалявам. Не кълна.
Пето - Не съм броил на хората парите. Казвам, че ако човек има възможност да си купи автомобил с климатик, голяма грешка е да не си купи такъв.
Шесто - Няма статистика за климатика. Обаче когато на човек му е горещо, некомфортно и прочие, се разсейва със странични дейности, различни от концентрирането върху пътя пред него. Колкото повече такива фактори се наслагват, по-голям е шансът някой да го дават по новините.
kostik написа:С две думи без климатик се живее, но е много удобен и приятен, защо да шофираш с неприятни чувства от жегата

Точно така. Не ти пука за времето, пътуваш си спокойно и удобно.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”