Защо не трябва да си купувате Volkswagen Golf?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Re: Защо не трябва да си купувате Volkswagen Golf?

Мнениеот IRRITATING » Съб 18 юли 2015 13:48

Истината е,че всички производители "взимат равнис" от Голфа,а вие може да си разтягате локуми колкото ви е кеф.

krasi76
Автомобил: VW
Двигател: 2000 GTI

Мнениеот krasi76 » Съб 18 юли 2015 13:50

Точно в сверата на авточастите работя. И по точно в Тех-ко.За цени едва ли си по запознат от мен.Голфа е най-евтин за поддръжка от сегмента на хеч-беците.А това за "равниса" на производителите е една невероятна измислица. И кой по точно производители визираш.На грейтлол ли?

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Съб 18 юли 2015 14:33

IRRITATING написа:Тези Опели и Фордове като са толкова добри защо няма кръстен на тях клас автомобили като на Голф?

Глупости. FiestaMK3 се намира някъде около Golf MK3. Повярвай ми, много хора съм виждал с FiestaMK3, която няма ръждата на Golf MK3, проблеми с парното и разни други хронични проблеми.
krasi76 написа:Превода на името vw - народна кола не е случаино.Евтина за покупка и евтина за поддръжка.

Оказва се, че поддръжката не е кой знае колко евтина. На моята със сигурност струва повече от FiestaMK3. В момента едно приятелче кара такава и никакви ремонти не е правил откакто я е купил. Като изключим, че гори масло, върви.
krasi76 написа:Голфа е най-евтин за поддръжка от сегмента на хеч-беците.

Като ти направят сечено от VW с калпавото парно - клапи, разни пластмасови втулки по скоростният лост, ключалки които се чупят и като че ли нарочно са направени слаби и като сметнеш, че един ремонт на клапи в сервиза струва 120лв, като сметнеш хроничните проблеми с тройника и датчиците за антигриза, които кихат дори и когато са оригинални - сигурно е така.
Бъди реалист - ОЕМ радиаторчетата ще ги сменяш на 2-3 години, клапите ремонта 120лв, всяка година датчик за антифриза, на 1-2 години ще сменяш тройник на антифриза, защото е пластмасов, огъва се и прокапва. Аз като ти казвам, че карах Ford буквално купен от моргата и не съм правил почти никакви ремонти, не си правя майтап. То аз с VW се научих, че се налага все да ръчкаш една кола не за да върви добре, ами въобще да върви. Преди да си купя тая кола, която всъщност изглеждаше наред, когато я купих, палеше и всичко й работеше, но не за повече от няколко месеца, не съм отварял капака на кола повече от няколко пъти в годината.

Последна промяна от инжектопляктор на Съб 18 юли 2015 14:44, променено общо 2 пъти.

krasi76

Мнениеот krasi76 » Съб 18 юли 2015 14:40

Цени. 1 комплект съединител на Luk 112 лева. 2 комплект ангренаж ремък и ролка на ina 37 лева ..... 3 -то тампони за носачи,два шарнира и накраиници общо 90 лева , 4 радиатор за парното нисенс което е най доброто и струва 40 кинта.

krasi76

Мнениеот krasi76 » Съб 18 юли 2015 14:45

Да обобщя. Голфа като кола е пълна нула но пък поддръжката му е за без пари. Слаби места болл - скорости,лостова система на скорости,стъклоповдигачи,дебитомери,температурен датчик,тампони на носачи ..... Роман може да се напише за недостатъците на голфа.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Съб 18 юли 2015 14:46

krasi76 написа:Цени. 1 комплект съединител на Luk 112 лева. 2 комплект ангренаж ремък и ролка на ina 37 лева ..... 3 -то тампони за носачи,два шарнира и накраиници общо 90 лева , 4 радиатор за парното нисенс което е най доброто и струва 40 кинта.

За МК3 Ford купуваш цяло каре и цял носач преден за общо 65лв. Не тампони, а целите железа. Съеднителят е на същите пари както за Golf3. И съм сигурен, че моята с 2000кубика двигател не е със съединител за 112лв. Само комплект вентилирани дискове за спирачките нови са долу-горе 2 пъти по 100лв.
Няколко примера за абсолютни и умишлени тъпизми при проектирането на Golf3:
1. Единият болт на стартера подпира двигателя за купето. Трябва ти да подпреш двигателя, преди да свалиш стартера. Защо? Защото малоумниците са решили да спестят пари от 1 болт.
2. Клапи на парното, които нарочно са направени с дупки, покрити с дунапрен, с ясната идея че след 10 години няма да остане нищо от тоя дунапрен. Защото са скръндзи да ги направят плътни. Пестят от матрял - ламарина. Има милион теми за това, че парното не работи.
3. Изключително тъп дизайн на закрепване на патрона на бравата с някаква кукичка и пружинки. Чупи се и излиза заедно с ключа. После това е добре дошло за крадците.
4. Комбинирани спирачни апарати отзад - да си направиш ревизия на ръчната, сваляш всичко.
5. Много тъпо проектиране на охладителната система - има милион теми за течащи тройници.
6. Гният! И то много!
krasi76 написа:Да обобщя. Голфа като кола е пълна нула но пък поддръжката му е за без пари.

Слабите места значат пари. Дебитомера струва 260лв рециклиран. Стъклоповдигачите са пари, датчиците са пари, тампоние са пари, всичко е пари. Е как така е без пари като има толкова слаби места и често ти се налага да подменяш части, които не се продават безплатно? Ми като не можеш или нямаш инструмент нещо да го направиш сам? Даваш пари и за майстори.

Последна промяна от инжектопляктор на Съб 18 юли 2015 14:49, променено общо 1 път.

krasi76

Мнениеот krasi76 » Съб 18 юли 2015 14:49

Подкрепям напълно горното мнение.Минал съм през всичко описано от теб през последните 10 години откакто имам голфа. И напротив съединителя ти е абсолютно същият като моя щото и аз съм с 2Е 94-та година.

Последна промяна от krasi76 на Съб 18 юли 2015 14:53, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Съб 18 юли 2015 14:51

krasi76 написа:Подкрепям напълно горното мнение.Минал съм през всичко описано от теб през последните 10 години откакто имам голфа.

Еми Краси, радва ме колата че вози меко и уж е пъргава, радва ме мястото и 8-те тонколони, които свирят не толкова зле. Но има толкова неща, които съм им брал яда, че вече на моменти си мисля дали не съм направил грешка с VW. Всички ги хвалят и отстрани скрито ми завиждат, че всичко ми работи. Щото няма Golf3 със здрави кабели в маншоните и с работещи ел.екстри. Всичко ми работи, но в ремонти на кабели, клапи и брави съм изгубил общо 1 седмица, да не говорим за останалите ядове, където слабо им разбирам просто.

Последна промяна от инжектопляктор на Съб 18 юли 2015 14:52, променено общо 1 път.

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Съб 18 юли 2015 14:52

Абе вие що не се ориентирате към Форд или Опел форумите да осветлите хората там какви здави и добре измислени автомобили карат.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Съб 18 юли 2015 14:54

IRRITATING написа:Абе вие що не се ориентирате към Форд или Опел форумите да осветлите хората там какви здави и добре измислени автомобили карат.

Аз имам регистрация в единият от форумите. Най-сериозният ми дерт беше проблем с бравичката на пасажерска врата(работеше, но някаква пружинка се разтегнала и искаше повече сила, за да работи - смяна от моргата с друга за 15лв), смяна на термостат, който проблем се решава и с 1 картон пред радиатора на колата, ама само за зимата да духа топло. И другият проблем беше лостче на чистачките - задната нещо не работеше всеки път. Мислех да й изкарвам копче, но така продадох колата с не работеща чистачка. Това бяха проблемите за 6 години. А кажи ми сега - къде съм правил повече ремонти? :mhihi

krasi76

Мнениеот krasi76 » Съб 18 юли 2015 14:58

Не са само опел и форд братле ....аз например харесвам bmw и по точно големите им мотори ..... Но карам умрелият голф щото до толкова ми стигат финансовите възможности.А защитаваш този форум щото от тук си изкарваш паричките заради нескопосаното окачване на пасата ,та ни е ясно на всички защо си такъв върл защитник на марката.

Последна промяна от krasi76 на Съб 18 юли 2015 15:03, променено общо 1 път.

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Съб 18 юли 2015 14:59

Едни и същи коли са и Ауди и Фолксваген и Сеат и Шкода(обяснимо),наравно със Ситроен,Фиат,Форд,Опел. Евтини автомобили за ширпотреба. Колко ще изкарат зависи от поддръжката,може и 5,може и 50 години. Качество по-високо имат някой Мерцедеси и Волво и то не всички модели. Няма значение марката а собственика какъв е. Повечето от японките също са по-качествени,и пак-всичко е поддръжка. :th_up

Последна промяна от lion_heart002 на Съб 18 юли 2015 15:00, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Съб 18 юли 2015 15:00

krasi76 написа: Но карам умрелият голф щото до толкова ми стигат финансовите възможности.

На мен проблемът ми е, че спрямо Ford се оказа, че за VW трябват по-големи финансови възможности. :icon_lol Поне се благодаря, че има много сериозна общност и има кой да помогне с VW, ако има проблеми. :) Във форума на Ford има само един Наско, който най-вече отговаря на въпросите. Браво на него, ама самичък малко. И като пуснеш тема малко чакаш от умрял писмо. :Mr Green Fun

Последна промяна от инжектопляктор на Съб 18 юли 2015 15:02, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Съб 18 юли 2015 15:01

инжектопляктор написа:Бъди реалист - ОЕМ радиаторчетата ще ги сменяш на 2-3 години
Ами аз съм реалист, на първият ми Г3 AAZ купен на 270к.км продаден на някъде 450км ( +- някой и друг километър) не съм сменял радиаторче, всъщност - нито един. На вторият ми купен на 160к.км , продаден на 646-7к км. - пак :wink клапите-да, те "заминаха" ( дунапрена им) , с тях съм пътувал масово извън Бг , оттам са и многото навъртени км, но радиаторче не съм сменял, и друг радиатор не съм сменял. Тайаната: веднага след покупката , замяна с Г12 . Това е. За ръждата съм съгласен при Г3 , който не иска да ръждясва, да си купува тройка производство след юни 96-та година ( мисля така беше ) , те са с 'подобрени" ламаринки. Италианките по правило са с по-запазени тенекета. За тройника: сменял съм един единствен път за 650к.км на втория си голф3. И то основната причина е била , че когато е бил каран със син антифриз се изяжда конт.повърхност дето ляга О-ринг пръстенчето. И при притягане се спука оригиналният тройник (сълзеше леко и ме дразнеше ). При ремонт на главата , челосах и въпросното място. Стана качествено и повече не се "обади" оттам.
По темата: аз пък бих си купил Голф , примерно Г4 с ТДИ с роторно ГНП. Но за да е свестен, се ръсваш с паричка. Не, че имам нужда от кола сега де :redface
Да не ме репликира сега някой, че Г4 трябва да е под 3к.лв прим. че иначе си е "жива" преебавка и набутвация ако е за повече :screwy Една стока струва толкова, колкото си готов да дадеш за нея. Виждал съм за какви пари, каква кола се предлага. Не винаги скъпите са перфектни, но йофтените са масово дръгляци . На нас проблем са ни доходите, не разходите :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Съб 18 юли 2015 15:10

IRRITATING написа:Абе вие що не се ориентирате към Форд или Опел форумите да осветлите хората там какви здави и добре измислени автомобили карат.

:th_up
:lock
Ае у уево

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”