Малко помощ при избор на първи автомобил
- kacarov_dupnitsa
- Автомобил: Ауди А6
- Двигател:
- Контакти:
Re: Малко помощ при избор на първи автомобил
Пежото не ти го препоръчвам много ядове със задния мост, правят. За Форд мога да помагам, но само с дизел :), за бензин не знам как стоят нещата, карал съм Фокус 1.6 с газов инжекцион пълен провал беше
, в момента карам Фокус 1.8 90 коня дизел и е класи пред 1.6 литровия

- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
mnnedialkov написа:Обаче, днес забелязах една сериозна пробойна в моята стратегия (автомобилът с малко конски сили, е по-безопасен).
Бавната кола никак не е безопасна?!
Сега като се движа по-често в семейната ни кола(на бащата) и вече като правоспособен водач виждам, че бързо ускоряващата кола е плюс при преминава през кръстовище.
(например при преминаване през кръстовище, регулирано с пътни знаци)
напротив,аз ти казвам че това не правилно мислене бързата кола според мен не за начинаещи шофьори точно защото дава една измамна "сигурност",която понякога е пагубна,защо трябва да преминаваш бързо през кръстовище ?
да има коли,който са по-сигурни може да провериш на сайта http://www.euroncap.com/en но теорията,че една бърза кола е безопасна,а бавната е опасна е грешна,ако питаш мен това,което прави една кола опасна или безопасна са способностите и мисленето на този който седи на задкормилното устройство
- Rat Fink
- Автомобил:
- Двигател: 1 8t AUM 2 3DISI
Опасното е когато с нещо 60-70 коня решиш да изпревариш тир, които се движи с 85-90км/ч на път с по една лента за движение, е тогава е опасно, във всички други ситуации слабите са ок и си имат своите плюсове - по-малки данъци, по-евтина поддръжка и т.н.
То може и с трабант да изпревариш тир с 90, но въпросът е колко дълъг участък ще ти трябва.
То може и с трабант да изпревариш тир с 90, но въпросът е колко дълъг участък ще ти трябва.
Последна промяна от Rat Fink на Пет 16 окт 2015 12:21, променено общо 2 пъти.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Доста тирове съм изпреварил c 69к.с. кола, повярвай ми.
Освен мощ под капака трябва човек да има и вярна преценка за пътната ситуация. Не изкарвайте дявола толкоз черен все пак, не отричам, че същото купе с по-мощен мотор ще върви по-добре, но вместо за 5 секунди ще го изпреваря за 6-7, ако работата е дотам да цепим секундата и стотната на всяко изпреварване, то не влизаме ли в категория "камикадзе"?

- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Голф 3 двигател АБД
- Lupender
- Автомобил: Audi A4 B9
- Двигател: EA 288
За тези пари избора не е много труден -Фокус с 1,6 е добър избор, също Поло/Кордоба/Ибиза. Желязното Пунто е първата генерация с 1.2 мотора... В известен смисъл съм съгласен за връзката мощност-безопасност. Няма лошо и нов шофьор да седне зад волана на т.нар "по-мощен" автомобил... е колко по-мощен може да бъде?! 1.9 ТДИ със 115 или 131 коня?! Все пак не говорим за V 8-ак или някоя турбо резачка с над 200 коня! ТДИ-то не е хич за пренебрегване - помоли приятели познати с нещо такова да те повози пък решавай.
- mnnedialkov
- Автомобил:
- Двигател:
Seat Ibiza III 1.2 12V ми направи много добро впечатление, като го видях на живо...
Много хубав вид има - и предницата и задницата са добри!
Разликата в разхода на гориво с Пунто-то, е минимална, но някак си, точно тази Ибиза е по-подходяща за първи автомобил за мъж, без да обидя притежателите-мъже на Точката!?
Но въпреки че са един клас автомобили, Пунтото е с по-ниски цени на частите
Иначе, какво можете да кажете за този двигател - някакви отзиви
И като цяло всичко за този модел на Seat, ще ми бъде адски полезно!
Много хубав вид има - и предницата и задницата са добри!
Разликата в разхода на гориво с Пунто-то, е минимална, но някак си, точно тази Ибиза е по-подходяща за първи автомобил за мъж, без да обидя притежателите-мъже на Точката!?

Но въпреки че са един клас автомобили, Пунтото е с по-ниски цени на частите

Иначе, какво можете да кажете за този двигател - някакви отзиви

И като цяло всичко за този модел на Seat, ще ми бъде адски полезно!
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Това е много по-съвременен автомобил от въпросното Пунто. Drive by wire, електромеханичен усилвател на волана, всички възможни екстри за класа и поколението са се предлагали като опция. Използва платформата на Polo 9N. Моето лично мнение е че за парите си е добра количка. Иначе друса много и е изработена евтино. Отзад е само за деца. 

-
- Автомобил: Seat Ibiza
- Двигател: 1.9 TDI ASV
Привет колега. Първо искам да ти кажа, че много добре си се ориентирал какво ти трябва като за първа кола. Не ти трябва голяма или мощна кола. Няма значение, ако ще и след 1 година да я продадеш и вече да си вземеш това, което съвсем осъзнато искаш от една кола. Сега просто няма как да знаеш точно какво е то. Затова правилно си решил - въшка с евтина поддръжка и малък разход
Аз бих ти препоръчал въпросното Пунто 1.2. Разходът наистина е много нисък. Обяснявам си го с факта, че колата е много лека. Въпреки малките й килограми обаче не се чувстваш като в лагерна количка. Доста е тиха, което за мен е плюс. Доста е мудна, дори изненадващо, може би защото я сравнявам с моята, но това няма значение. Извънградско с 90 си се пътува прекомфортно като за такъв клас кола. А за градското е ясно, че там й е силата. Спирачките са й чудесни! Поддръжката е смешно евтина. Гуми можеш 13 или 14 да сложиш. А и не вози зле. Седалката ми идва малко висока, все едно се качвам с мини бусче, но въпрос на вкус. Идеята е, че за първа кола е много удачна. Също така давам плюс и за Сивик 6та генерация, кола която е много повече "кола" от въпросното Пунто, но това вече също е въпрос на вкус, а и са с няколко годинки по-стари, нещо което не трябва да те притеснява по принцип. Няма значение дали колата ще е '99 или 02' примерно. Не се залъгвай, че ако е по-новия модел или по-новата година е по-хубава! Все пак говорим за около 15 годишни коли.
И кво викаш, БМВ Е36 до 115 коня (демек 316 и 318) са с предно?
Я кажи кой те излъга? Иначе БМВ е доста по-висок клас автомобил от изброените въшки, но няма смисъл да се впускаме в обяснения. Като цена са по-скъпи, като поддръжка са по-скъпи, като разход са нагоре, но и като коли са много по-нагоре 

И кво викаш, БМВ Е36 до 115 коня (демек 316 и 318) са с предно?

- mnnedialkov
- Автомобил:
- Двигател:
lamazz написа:Привет колега. Първо искам да ти кажа, че много добре си се ориентирал какво ти трябва като за първа кола. Не ти трябва голяма или мощна кола. Няма значение, ако ще и след 1 година да я продадеш и вече да си вземеш това, което съвсем осъзнато искаш от една кола. Сега просто няма как да знаеш точно какво е то. Затова правилно си решил - въшка с евтина поддръжка и малък разходАз бих ти препоръчал въпросното Пунто 1.2. Разходът наистина е много нисък. Обяснявам си го с факта, че колата е много лека. Въпреки малките й килограми обаче не се чувстваш като в лагерна количка. Доста е тиха, което за мен е плюс. Доста е мудна, дори изненадващо, може би защото я сравнявам с моята, но това няма значение. Извънградско с 90 си се пътува прекомфортно като за такъв клас кола. А за градското е ясно, че там й е силата. Спирачките са й чудесни! Поддръжката е смешно евтина. Гуми можеш 13 или 14 да сложиш. А и не вози зле. Седалката ми идва малко висока, все едно се качвам с мини бусче, но въпрос на вкус. Идеята е, че за първа кола е много удачна. Също така давам плюс и за Сивик 6та генерация, кола която е много повече "кола" от въпросното Пунто, но това вече също е въпрос на вкус, а и са с няколко годинки по-стари, нещо което не трябва да те притеснява по принцип. Няма значение дали колата ще е '99 или 02' примерно. Не се залъгвай, че ако е по-новия модел или по-новата година е по-хубава! Все пак говорим за около 15 годишни коли.
И кво викаш, БМВ Е36 до 115 коня (демек 316 и 318) са с предно?Я кажи кой те излъга? Иначе БМВ е доста по-висок клас автомобил от изброените въшки, но няма смисъл да се впускаме в обяснения. Като цена са по-скъпи, като поддръжка са по-скъпи, като разход са нагоре, но и като коли са много по-нагоре
Ами, често да си кажа, че наистина нищо не знаех за отделните марки автомобили и за 1-2 седмици се наложи доста да се информирам - вече няма автомобил навън, който да видя и да зная точно кой модел е, коя година е, колко харчи градско и т.н

Иначе, за BMW много ми харесва точно дизайна на E36(много повече от Е46), но тогава дори не знаех каква е разликата м/у предно, задно или двойно

Търсех още варианти като модели(Mitsubishi Colt VI, Honda Logo, Fiat Panda II, Suzuki Alto IV, Subaru Justy II, Toyota Yaris, Hyundai Atos, Hyundai Getz), но за сега Пунто-то си остава най-доброто за мен, с моите изисквания...
А и колко ще амортизирам една кола, като се има в предвид, че само около 1000км ще имам градско на година!
Тези дни ще я взимаме...
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Мой личен приятел взе, доста свежо Пунто. За двигател ще излъжа, нещо малко беше. С ГИ е, разхода е много приличен и то в София, климатик и други глезотии. За 1800лева повече от това не може да се иска, а вече я кара 8 месеца и не е сменял абсолютно нищо. И той я кара само градско в София, само в пикови часове сутрин и вечер.
- mnnedialkov
- Автомобил:
- Двигател:
Доста евтино го е взел... Явно с много е свалил търговеца, че и с ГИ(или е било купено от ФЛ).
Аз не знаех, че Пунто-то е подходящо за газифициране
Не че ще го правя, тъй като сигурно аз с моя пробег няма да мога избия вложеното за уредбата+разходите за поддържането й в близките 4-5 години.
Въпреки че много познати ми казват, че да не си правя такива сметки за годишен пробег
Само забравих да отбележа, че и Opel Meriva I ми се видя добър вариант, но като видях теглото й, лошо ми стана...
Как може това чудо да е по-тежко от Opel Vectra B
Аз не знаех, че Пунто-то е подходящо за газифициране

Не че ще го правя, тъй като сигурно аз с моя пробег няма да мога избия вложеното за уредбата+разходите за поддържането й в близките 4-5 години.
Въпреки че много познати ми казват, че да не си правя такива сметки за годишен пробег

Само забравих да отбележа, че и Opel Meriva I ми се видя добър вариант, но като видях теглото й, лошо ми стана...
Как може това чудо да е по-тежко от Opel Vectra B

Последна промяна от mnnedialkov на Нед 25 окт 2015 9:41, променено общо 1 път.
- vucata
- Контакти:
От частно лице го взе. Имаше външни забележки, понапукани брони туй онуй, нормалните неща за градски автомобил, но ги оправи. 2000година е 1.2. Само цвета е гаден- Бял. 

- vucata
- Контакти:
Ами по негови лични наблюдения, като пусне климатика вика, че е нещо ужасно
...не искам да си представям лятото някъде извънградско 150-200км в едната посока какво ще е 

- mnnedialkov
- Автомобил:
- Двигател:
Аз не смятам, че един начинаещ шофьор би следвало да вдига повече 80-90км/ч, дори и на магистрала(че и с такава кола
)...

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”