Неръждясал Голф 2?
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Re: Неръждясал Голф 2?
Никакъв шанс. Ако двигателя е ок и не е засегнат, може да го ползваш за части. Горяла ламарина е неподатлива към антикорозионна защита и боя като цяло. 

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Капарирах го.
push, късничко е да ти звъня, ако четеш тук се стягай. Вдруги ден трябва да го замъкнем до Овча купел и да видим как ще го обзаведем.
Най-лошото е, че е с 4 врати, а моя е двуврат и не става за донор, ама това ми се вижда малък проблем, ако трябва ще купя още един само заради пластмасите.
push, късничко е да ти звъня, ако четеш тук се стягай. Вдруги ден трябва да го замъкнем до Овча купел и да видим как ще го обзаведем.
Най-лошото е, че е с 4 врати, а моя е двуврат и не става за донор, ама това ми се вижда малък проблем, ако трябва ще купя още един само заради пластмасите.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Изгоря!
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Купето изглежда перфектно! Успех с това начинание!
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Поне частите са му без пари. 

- НарКол
- Автомобил: Polo Classic
- Двигател: AFT
Честито!
По моргите би трябвало все още да има доста части за тия голфчета. Дано да има и ел. инсталации, че като гледам какво е вътре.
Ще чакаме крайния резултат.
По моргите би трябвало все още да има доста части за тия голфчета. Дано да има и ел. инсталации, че като гледам какво е вътре.

Ще чакаме крайния резултат.

Точно по ел.инсталацията ще е най-големият проблем. Но колегата каза, че бил ел.техник, т.е. явно това няма да го уплаши. Разбира се, много елементи по купето са си така да се каже "тотал щета", а именно цялото табло, цялата тапицерия, тавана, вратите, колани, волан, изобщо целия вътрешен салон и т.н. Всички тези доста части ги има, не само по автоморгите, но и от колеги от форума. Много елементи ще трябва да се боядисат, а както каза колега по-горе, горялата ламарина трудно се обработвала. Но останалите, незасегнати части си изглеждат в доста добро състояние, предвид годините на колата. Въпреки че работа излежда, като много трудна, вярвам че, колегата ще успее в начинанието, предвид уменията, желанието и любовта му, към Голф 2, 1,6 бензин...
Успех, колега...
Успех, колега...
Любопитно ще е как ще се справи колегата.Все пак изгорялата кола е със полепнала смес навсякъде по ламарината и въобще интересното предстои.
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Като го разглоби и изстърже всичката изгоряла гняс до ламарина ще стане ясно. Мен ми се вижда навреме загасен пожара. Успех 

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Инсталацията никак не ме притеснява. Горялата ламарина обаче и аз знам, че ръждясва много лесно, а и няма никаква якост.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Не очаквах точно ти да си навреш такъв таралеж в гащите 

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Нали уж се търсеше евтина, здрава, работна кола
Тук работата отиде на реставрация, успех и от мен в това начинание, не изглежда обаче никак лесно и евтино. Ако беше блъснат добре, ама изгорял...
Ще следя с интерес ...

Тук работата отиде на реставрация, успех и от мен в това начинание, не изглежда обаче никак лесно и евтино. Ако беше блъснат добре, ама изгорял...

Ще следя с интерес ...

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Е, в крайна сметка са 400лв, няма да е края на света ако я върнеш за скрап след 2 седмици. 

- НарКол
- Автомобил: Polo Classic
- Двигател: AFT
hooligan_sk написа:Е, в крайна сметка са 400лв, няма да е края на света ако я върнеш за скрап след 2 седмици.
Що да я дава за скрап, хората нарочно си свалят боята на колите, поливат ги с бира, сол и какво ли не, и ги оставят да ръждясат (нарича се "Rat style"), а тука половината работа вече е свършена натурално.

Важното е ходовата част да е здрава и да няма ръжда, а на покрива луга така или иначе не пръска. Мисля, че ще издържи поне 4-5 години преди ръждата да пробие отгоре.

- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
Колегата се е вкарал в приключение - и аз ще следя с интерес развитието. 

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”