Каква кола да си купя ???...
Re: Каква кола да си купя ???...
bobbby11 написа:Верно ли бе ???...
Хечбека е сладурански... ама много малък багажник бе...![]()
А комбито па е "яко-грозно"...
Но при това положение / с "поцинкОването"/ - влиза и то в "конспекта"...
На умен ли се правиш.....хората гледат да ти помогнат ти се държиш като цървул.....

-
- Автомобил: Seat Toledo GT
- Двигател: 2.0 2E 1994
Напротив...
Искрено съм благодарен на колегите, защото досега изобщо не се бях замислял за Опел... И най-искрено пак им благодаря -
По-нагоре си казах "предубежденията" и заблудите за Опелите...
А сега - вследствие на съветите им - се разрових и във форума на Опел...
И се появиха 2 нови опции: Вектра-Б - хечбек 1.8 или 2.0 и Астра-Г - комби 1.8...
Разбира се - остава си и примамливия вариант с Октавия 1.8Т
Със Ситроен-С5 не ми се рискува... с тая хидравлика на стара кола...
п.с. А ако ти имаш някакви проблеми със себе си, или с "възприятието" на околните хора - си е лично твой проблем и не касае нито "темата", нито - мене... Ако имаш някакъв съвет по същество - добре дошъл... Ако ли Нямаш - раздавай "оценките" си вкъщи ако обичаш...
п.п.с. Ше съм благодарен и за други съвети от колегите...
Искрено съм благодарен на колегите, защото досега изобщо не се бях замислял за Опел... И най-искрено пак им благодаря -

По-нагоре си казах "предубежденията" и заблудите за Опелите...
А сега - вследствие на съветите им - се разрових и във форума на Опел...
И се появиха 2 нови опции: Вектра-Б - хечбек 1.8 или 2.0 и Астра-Г - комби 1.8...
Разбира се - остава си и примамливия вариант с Октавия 1.8Т
Със Ситроен-С5 не ми се рискува... с тая хидравлика на стара кола...
п.с. А ако ти имаш някакви проблеми със себе си, или с "възприятието" на околните хора - си е лично твой проблем и не касае нито "темата", нито - мене... Ако имаш някакъв съвет по същество - добре дошъл... Ако ли Нямаш - раздавай "оценките" си вкъщи ако обичаш...
п.п.с. Ше съм благодарен и за други съвети от колегите...
- logrus
- Автомобил: Passat B3
- Двигател: 06.1989
Подкрепям мненията за Октавия, но с 1,8 125к.с. (без турбина). Лифтбекът е огромен, а газифицирането на атмосферен двигател е по-просто, а и си спестяваш главоболията с турбото.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Моят избор би бил Астра 1.8 комби.
Бензиновите мотори на GM от това поколение са по-добри и с по-малък разход от тези на VW същите години. Отделно цената на Октавия е силно преувеличена.
Бензиновите мотори на GM от това поколение са по-добри и с по-малък разход от тези на VW същите години. Отделно цената на Октавия е силно преувеличена.
-
- Автомобил:
- Двигател:
За период от 2,5 години имах служебна Астра G, 1,6i, 100 к.с.
Доста здрав и сполучлив автомобил. Двигателят гореше масло, може би два литра на 10 хил.км, но тъй като автомобилът беше закупен като нов внос, употребяван на 10 години, го отдавам на изминатите километри. Уплътнители на клапаните не сме сменяли, доливахме масло. Сериозни ремонти по автомобила нямаше за пробег около 60 хил.км, освен предни амортисьори, тампони към тях и един преден лагер главина, но това са съсвем нормални компоненти за смяна, предви годините и пробега.
Болка на Опел от тези години е кондензатора на климатика, защото корозира. Но преполагам, че ако се закупи вече регистрирана и карана в България кола, този проблем най-вероятно ще е вече разрешен от собственика.
Доста здрав и сполучлив автомобил. Двигателят гореше масло, може би два литра на 10 хил.км, но тъй като автомобилът беше закупен като нов внос, употребяван на 10 години, го отдавам на изминатите километри. Уплътнители на клапаните не сме сменяли, доливахме масло. Сериозни ремонти по автомобила нямаше за пробег около 60 хил.км, освен предни амортисьори, тампони към тях и един преден лагер главина, но това са съсвем нормални компоненти за смяна, предви годините и пробега.
Болка на Опел от тези години е кондензатора на климатика, защото корозира. Но преполагам, че ако се закупи вече регистрирана и карана в България кола, този проблем най-вероятно ще е вече разрешен от собственика.
- Sonny_89
- Автомобил: VW Passat B7 + Opel Astra H
- Двигател: CFFB + Z19DTH
Носят си се легенди за 1.6 (101) на Опел специално по отношение на маслото , колкото до 1.8 - отзивите и в Опел форума са само положителни 

- beuchat
- Автомобил: 1990 Golf 2
- Двигател: 1.6 EZ
1.6 ако е поддържан не гори масло.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
От опелджии съм чувал,че 1.8 бил най-сполучливия им мотор от тези години.1.6 е нещо като 1.4 16v при голф 4 

- Sonny_89
- Автомобил: VW Passat B7 + Opel Astra H
- Двигател: CFFB + Z19DTH
Bai Sando написа:От опелджии съм чувал,че 1.8 бил най-сполучливия им мотор от тези години.1.6 е нещо като 1.4 16v при голф 4

-
Астрата "G" комби 1.8 определено вече влезна в "конспекта"...
Странно ми е обаче, че никой не предлага нищо "японско"...
А ми е интересно и защо Волво-V40 държат толкова ниски цени - Нищо не е случайно на тоя Свят... верно, че е "холандски"... ама все пак си е Волво уж...
Странно ми е обаче, че никой не предлага нищо "японско"...
А ми е интересно и защо Волво-V40 държат толкова ниски цени - Нищо не е случайно на тоя Свят... верно, че е "холандски"... ама все пак си е Волво уж...

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Защото като ти потрябват части за него,в чудо ще се видиш.А и не са особено евтини като на оРела 

НарКол написа:Е, Астра G, дето ти предложихме, е точно с поцинковано купе и то двойно-поцинковано купе.
Да не казвам голяма дума, ама това май е една голяма измама. Преди време когато Astra F бяха на 11-12г, пак се носеха такива легенди - в стил: ...Те Кадет-ите и първите астри ръждясват, но след 1995 вече са "оправени"/поцинковани и нямат проблем. Вземи ги гледай сега тия оправените от 1995+, че са точно като Кадет. Затова мисля, че и Astra G са същата работа, само не са достигнали до критичната възраст за да почне масово ръждясване. Все пак ако е нов внос от Италия, ще кара 3-4г поне.
-

Е да де, Бай Сандо...
явно си има причина... Ама щото има разни шведски "Волво"-та на 22-23 години и на 600+ хиляди километри, които на запад си се продават за цИфра...

А и техните части също са си бетЕр "кореком"...
Явно "V-40" е особен случай... щото и в холандските сайтове са си ефтинджОс...
А и тука - не е като да са "екзотика" и да няма части на старо...
Ако залиташ към Волво, по-добре включи и ренде Меган в списъка. По-практично ми се струва от волвото и ги има много.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”