Мазда 3 2.0 дизел или Фолксваген голф 5 2.0 дизел
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Re: Мазда 3 2.0 дизел или Фолксваген голф 5 2.0 дизел
Как изобщо ви хрумна да сравнявате Голф5 с Мазда 3 

- dalgia-73
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: BKC
По добре Голф 5 пред гниеща Мазда.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
IRRITATING написа:Как изобщо ви хрумна да сравнявате Голф5 с Мазда 3
Какъв е проблема да се сравнява Г5 с който и да е от конкурентите в неговия клас, какво повече освен по-висока цена предлага Голф в сравнение с Фокус, Астра, Корола и т.н.?
-
Проблем няма ,но това е просто Голф което ще рече ,че няма конкуренция.
- forski
- Двигател:
- Контакти:
DeutJP написа:Ще помоля за повечко активност от хора,които наистина са запознати и ще ми отговорят без ПРИСТРАСТИЯ, излишни и празни приказки.
Kолега, попаднал си на правилното място за да получиш адекватна информация за това кой от двата модела е за предпочитане, без пристрастия и празни приказки

Купи си Голф щот бил просто Голф без конкуренция, еле пък Голф 5

-
Еми колега застани на някоя улица за половин час и виж колко Голфа и колко Мазди ще минат за това време.
- forski
- Двигател:
- Контакти:
E това ли е критерия да изхарчим 10-15 хил.лева, да застанем на някоя улица и да видим от кое колко минават?
Ми ... колега, купи си изгнил Голф 3 или Астра, от тях минават най много, значи са най хубави!
Ми ... колега, купи си изгнил Голф 3 или Астра, от тях минават най много, значи са най хубави!
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Една Мазда 3 спира до мен. Подхванала е ръжда по вратата, нЕма се научат жълтурите да правят ламарини.
- forski
- Двигател:
- Контакти:
Ми то и Пасат 6 го гони ръждата, ма кво от това, карат си ги хората
На всички ни е ясно че перфектен във всяко едно отношение автомобил няма, който е запознат и знае що за автомобил е Г5 нека каже кои са му силните и слабите страни, никой ли няма конкретна информация по-въпроса?
п.п. Ако става въпрос, конкретно за 1.9 105к.с. на Голф от личен опит мога да кажа че карах такъв от нов до към 130-40 хил.км и единственото което сме правили по-двигателя е било по-често да проверяваме нивото на маслото, защото през определени интервали от смяна до смяна се налаше да доливаме.
Да речем грубо около 2л. на 10 хил.км лонг лайф на Кастрол.
Добър вървеж и ускорение до към 160км. нормален разход при спокойно шофиране, среден разход смесено 6,5 / 7 - 100км.

На всички ни е ясно че перфектен във всяко едно отношение автомобил няма, който е запознат и знае що за автомобил е Г5 нека каже кои са му силните и слабите страни, никой ли няма конкретна информация по-въпроса?
п.п. Ако става въпрос, конкретно за 1.9 105к.с. на Голф от личен опит мога да кажа че карах такъв от нов до към 130-40 хил.км и единственото което сме правили по-двигателя е било по-често да проверяваме нивото на маслото, защото през определени интервали от смяна до смяна се налаше да доливаме.
Да речем грубо около 2л. на 10 хил.км лонг лайф на Кастрол.
Добър вървеж и ускорение до към 160км. нормален разход при спокойно шофиране, среден разход смесено 6,5 / 7 - 100км.
Последна промяна от forski на Чет 10 мар 2016 11:02, променено общо 1 път.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
аз не бих рискувал с мазда дизел 2.0 двигателя не е лош,но не се знае как и колко експлоатиран това е япоски комън-рейл denso който ако създаде проблем с дюзи,помпи за високо налягане и др излиза скъпо
- agumba
- Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
- Двигател: 1600 VTEC 110 hp
IRRITATING написа:Как изобщо ви хрумна да сравнявате Голф5 с Мазда 3
Погледнато безпристрастно, географското ни положение, определя в някаква степен, търсенето и пристрастията! Ако отидем в Азия, сигурно пристрастията към японските и корейските коли, ще са в пъти по-големи, отколкото към европейските! Това ще означава ли, че азиатците са по-глупави, та да не знаят, че от голфа, по-хубаво няма? Така че, за мен поне, всичко си е, малко или много, до субективна преценка на този, който се кани да купува, нищо повече, идеално хубави или лоши коли, няма!
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Ако трябва да е Ford C1 платформата, по-добре Фокус 2 или Волво отколкото Мазда 3.
Направихте го,голяма суматоха.Пробвах и двата автомобила.За мен като вървеж,разлика почти няма.Маздата в ниските оборите е малко по-тромава,но след това става обратното.
Голфа,вътре с тази евтина пластмаса,също много ме отблъсна.Маздата беше много по-стабилна на завои.Аз не съм пристрастен нито зомбиран като вас и говоря реално,как стоят нещата.
Имам и познати с Ауди А3 2004-5г.Толкова проблеми имат с дюзите и пукането на глави и още ги е яд.
Разлика между японското и немското има.Маздата,наистина има проблем с ръждата,но до колкото знам е до 2005-7г.След това всичко е 6.
Отново да кажа нещо.Качих се и на Тойота Авенсис 07г и Пассат 07г,ами нищо лично,но японеца беше отново по стабилния автомобил на пътя.
Голфа,вътре с тази евтина пластмаса,също много ме отблъсна.Маздата беше много по-стабилна на завои.Аз не съм пристрастен нито зомбиран като вас и говоря реално,как стоят нещата.
Имам и познати с Ауди А3 2004-5г.Толкова проблеми имат с дюзите и пукането на глави и още ги е яд.
Разлика между японското и немското има.Маздата,наистина има проблем с ръждата,но до колкото знам е до 2005-7г.След това всичко е 6.
Отново да кажа нещо.Качих се и на Тойота Авенсис 07г и Пассат 07г,ами нищо лично,но японеца беше отново по стабилния автомобил на пътя.
stefan4o написа:Една Мазда 3 спира до мен. Подхванала е ръжда по вратата, нЕма се научат жълтурите да правят ламарини.
До вкъщи има 2 фолксвагена с ръжда.Има и доста опели покрай мен,които половината гният.
Всички са с кусури.Мюсюлманите също имат минуси,като жълтурите.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
DeutJP написа:Голфа,вътре с тази евтина пластмаса,също много ме отблъсна.Маздата беше много по-стабилна на завои.Аз не съм пристрастен нито зомбиран като вас и говоря реално,как стоят нещата.
Хм,първото твърдение ми е малко странно,Голфа е с независимо окачване.
Взимай я тая Мазда тогава.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”