Вероятно колегата просто иска да си спести даден разход, в случай, че е възможно - едва ли, ако попадне на читава кола с големия данък, ще я пренебрегне заради 100 лева на година...
Королата, ако е читава, не е никак лош вариант.

Избор на нова кола: Passat, Touran, Octavia или Corolla
- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Re: Избор на нова кола: Passat, Touran, Octavia или Corolla
Че е читава Королата читава е, има части за нея има всико, на абсолютно нормални цени.
Ако говорим конкретно за избор м/у тези два автомобила, аз лично бих избрал Октавията заради това че я има във вариант със 4х4 и двигател 1.9, и е по-широка от Королата. Все пак говорим за семейна кола.
А по-принцип с този бюджет ако Тойота остане в зара бих заменил Королата с Авенсис.
Ако говорим конкретно за избор м/у тези два автомобила, аз лично бих избрал Октавията заради това че я има във вариант със 4х4 и двигател 1.9, и е по-широка от Королата. Все пак говорим за семейна кола.
А по-принцип с този бюджет ако Тойота остане в зара бих заменил Королата с Авенсис.
аз в тоя бюджет бих взел нещо такова с газ, има ги даже с фабрична газ с бутилка в легена на резервната гума и ремонтни комплекти с пяна, вместо резервна гума, за да не губиш никакво място
http://www.cars.bg/c1528077
по тоя мотор дори и да е на км няма какво да се счупи, което да струва пари, а и може да вземеш къде по-нова и запазена кола
има и такива, на реални км, които се продават и изглеждат така
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=d2hwxm
http://www.cars.bg/c1528077
по тоя мотор дори и да е на км няма какво да се счупи, което да струва пари, а и може да вземеш къде по-нова и запазена кола
има и такива, на реални км, които се продават и изглеждат така
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=d2hwxm
- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
Октавия бензин не е лош вариант, но са доста лошо обезшумени спрямо пътя и това на дълъг път изнервя...
Аз лично бих прегледал и Авенсис 2.0 дизел 125 кс 2007-8 година комби - хубави и здрави комфортни машини са. Двигателят е с верига, което спестява немалко пари.
Там, доколкото знам, трябва да се бяга от мотора 2.2 150 кс - има ДПФ, дюзите са Сименс и са кофти - по-проблемен агрегат принципно.
Примерно тази:
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=d2kfya
Аз лично бих прегледал и Авенсис 2.0 дизел 125 кс 2007-8 година комби - хубави и здрави комфортни машини са. Двигателят е с верига, което спестява немалко пари.
Там, доколкото знам, трябва да се бяга от мотора 2.2 150 кс - има ДПФ, дюзите са Сименс и са кофти - по-проблемен агрегат принципно.

Примерно тази:
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=d2kfya
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
според мен може да се намери читав туран или октавия 1.9 tdi защо пък не и 2.0 8 клапанов, тойота d4d аз лично не би взел
- krasengn
- Автомобил: Пасат Б3 моно комби без газ
- Двигател: RP 1800
- Контакти:
Vlad777 написа:Колега, когато избираш автомобил, ако гледаш в перспектива и държиш да си направиш сметка на разходите, пресметни си и тези фактори (гледам някои си ги сметнал):
- Данък
- Застраховки
- Разход на гориво
- Цени за обслужване - части и труд
- Цени за непредвидени ремонти (включително наличност на части втора употреба)
- Годишна обезценка
Гарантирам ти, че тези 120 лв., които си взел предвид по-горе са една много незначителна част от общите разходи по експлоатацията на автомобила. Да не стане евтини на брашното и скъпи на триците...
Благодаря на всички за коментарите. Избора ми се усложни. Дачия не се приема.
Почти се съгласих да не търся кола до 100к.с. заради нисък данък.
Но може ли мнения за тези три параметъра пак за същите модели Туран, Октавия и Корола и Авенсис:
- Годишна обезценка.
И да коментирам някои мнения:
- Тази Корола по размери е в един клас с Октавия и Туран, които са на базата на Голф. Корола Версо II е в същия клас.
- Тойота Корола е най-продавания модел автомобил в света още от 1997г. когато изпреварва VW Костенурка. Въпреки многото модификации не трябва да има проблем с части и ремонт.
- Японското автомобилостроене поставям веднага след немското и пред френското и италиянското. И пред Форд и Опел.
Вярвам, че в душата си повечето от вас мислят като мен и дано не излезем от темата за избор на автомобил.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
За Корола прочети това, за Авенсис пак в този форум:
http://www.toyotabg.net/viewtopic.php?f=29&t=21411
За цените на частите разгледай подробно търговските раздели на форумите на автомобили за които се интересуваш.
Има форумни търговци които предлагат части на добри цени, има всичко, просто трябва да се поровиш малко из нета.
През последните четири години части и консумативи от магазин не съм купувал, всичко през колеги от форумите, проблеми и оплаквания нямам
http://www.toyotabg.net/viewtopic.php?f=29&t=21411
За цените на частите разгледай подробно търговските раздели на форумите на автомобили за които се интересуваш.
Има форумни търговци които предлагат части на добри цени, има всичко, просто трябва да се поровиш малко из нета.
През последните четири години части и консумативи от магазин не съм купувал, всичко през колеги от форумите, проблеми и оплаквания нямам

Последна промяна от forski на Пет 18 мар 2016 20:04, променено общо 2 пъти.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
krasengn написа:
Но може ли мнения за тези три параметъра пак за същите модели Туран, Октавия и Корола и Авенсис:
- Годишна обезценка.
За цените - отиваш във верига магазини за части и питаш подробно за консумативи и части на моделите и сравняваш. Труда не мисля, че е редно да го смяташ, щото ако на едната е 100 лева, а на другата 120 не виждам това да те обърка особено. Непредвидените ремонти няма как да ти ги каже някой - на тази кола ще са толкоз, а на онази - толкоз, въпрос на късмет е.
Годишната обезценка при Тойота и при Шкода няма да е фрапираща дотолкова, че да повлияе - и двете коли държат цена на пазара за втора ръка.
- Dagestan
- Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
- Двигател: AGN 2000
krasengn написа:И да коментирам някои мнения:
- Тази Корола по размери е в един клас с Октавия и Туран, които са на базата на Голф. Корола Версо II е в същия клас.
- Тойота Корола е най-продавания модел автомобил в света още от 1997г. когато изпреварва VW Костенурка. Въпреки многото модификации не трябва да има проблем с части и ремонт.
- Японското автомобилостроене поставям веднага след немското и пред френското и италиянското. И пред Форд и Опел.
Вярвам, че в душата си повечето от вас мислят като мен и дано не излезем от темата за избор на автомобил.
Корола(модела от първата страница) е по-тясна и по-къса с доста от Октавия 2. Може и да се водят в един клас, но като вътрешно пространство, Королата отстъпва.
Форд Ф150 също е един от най-продаваните модели в света, същата ли остава логиката с частите?
За класациите, то всичко е просто субективно.
Вече ми е ясно, че ти ще си вземеш каквото си решиш, без значение от писането тук, така бих направил и аз. Ако имаш късмет - добре, ако нямаш - лошо.
Ангренажен комплект с водна помпа за 1.9тди помпа-дюза е около 250лв.
Части 2-ра ръка се намират относително лесно, ще става и още по-лесно.
За обезценката отваряш mobile.bg или cars.bg и гледаш.
- krasengn
- Автомобил: Пасат Б3 моно комби без газ
- Двигател: RP 1800
- Контакти:
Dagestan написа:Вече ми е ясно, че ти ще си вземеш каквото си решиш, без значение от писането тук, така бих направил и аз. Ако имаш късмет - добре, ако нямаш - лошо.
Ангренажен комплект с водна помпа за 1.9тди помпа-дюза е около 250лв.
Части 2-ра ръка се намират относително лесно, ще става и още по-лесно.
За обезценката отваряш mobile.bg или cars.bg и гледаш.
Разбира се, че всички ние купуваме това, което самите решим. Но мненията тук имат голямо значение. Поне за мен.
А тук се сещам и за цената на ремонта за смяна на нещата веднага след покупка за тези моите коли. Който знае нещо да пише.
- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
Аз продължавам да съм за Авенсис 2007-8 2.0 дизел.
Огромно и комфортно комби с нелоши интериорни материали и нелош за мен дизайн.
Моторът е с верига - имаш само 1 пистов ремък за смяна и си ти.
Принципно много държат на бой - трябва да налетиш на някой курник на 350 000+++ (не че няма и такива на пазара), за да започне да ти дава сериозни ядове.
Огромно и комфортно комби с нелоши интериорни материали и нелош за мен дизайн.
Моторът е с верига - имаш само 1 пистов ремък за смяна и си ти.
Принципно много държат на бой - трябва да налетиш на някой курник на 350 000+++ (не че няма и такива на пазара), за да започне да ти дава сериозни ядове.
- Aprilov
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: BMM 2006
Ако избереш Туран, имай едно предвид - когато го пробваш, гледай да няма отдолу зад двигателя шум като от изпускане на изгорели газове от изпускателната система, също така може да се качиш в колата и при затворени врати да не влизат изгорели газове вътре - наличието на тези симптоми е много добър показател за ремонт около хилядарка. Аз изчетох де що има инфо за Туран, но за този проблем не видях нищо и когато се сблъсках с него , разбрах, че е резон при тях, но добре, че взех колата на добра цена, та с този ремонт си дойде на цената.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Японската сглобка е на хечбек версията.
Седана се събира в Турция,комбито в Англия.
Седана се събира в Турция,комбито в Англия.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Тия вериги, дето ги изтъквате като плюс да не са вечни? Щото един колега с Вектра на реални около 200 000 назадна с едни пет стотака за верига на 2.2 мотора, или при японките карат по милион?
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Специално на тази кола която се коментира /Королата/ си е направо вечна
Това не е 3.0 TDI да му сменяш горните обтегачи на 150 000 и след още 100 000 да вадиш двигателя за да смениш и долните 

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”