Golf 4 до 3500 лв.

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
stefannankov
Автомобил: VW Touran 19 TDI
Двигател: BKC 105 hp 2005

Re: Golf 4 до 3500 лв.

Мнениеот stefannankov » Вто 03 май 2016 16:09

В темата има две коли - тъмно синя и светло сив металик, но пък се цитира "зелен голф"...? :screwy
После педалите били на милионник - ми педала на спирачката на реното, което продадох на 260000 в единия край беше изтрит до метал... и хлопаше даже, защото имах навика да натискам газ и спирачка едновременно заради газта. И то тия гумените са по 2-3 лв бройката...
А волан бил с пескоструйка нещо.... ми то е опаковка на волан сложена, малко калпава - с какъв ренген точно го видяхте тоз волан бре??? :horror На въпросното рено от стоене на слънце се беше изронила повърхностно обвивката... И сменях такива опаковки всяка година понеже ми се потят ръцете... :h020
Що не го посъветвате да отвори казанчето на антифриза да види колко е бяло и кафяво да правим изводи дали е ръждясал двигателя от каране с вода и дали се бил омаслявал... И що не го накарате да пусне клип със звук да коментираме мазното тракане на двигателя ( те тука има една заигравка - слага се едно черно желе и после всичко утихва, ама не трябва да се кара колата така, и като смени маслото .. о оо чудо - то хлоп, то троп то не става на двигател)...
Ами как влизат скоростите... там не се ли гледа или как отлепя съединителя..... По-добре е да е със сменена ходова част и окачване и спирачки , но добри марки и сравнително нови... или очаквате оригиналдъ... които да се правят всичките след 5000-10000 км.. Вие чувате ли се бе? Само сметката за маншони, амортисьори, тампони ,карета, дискове и накладки ...може да набъбне до 1000 лв. Ми ремонт на климатика.??? :maikomila :k050

Потребителски аватар
Ицку®
Автомобил: 2xTouran TDI
Двигател: CAYC 2014 и CFHF 2015

Мнениеот Ицку® » Вто 03 май 2016 17:23

stefannankov Това е въпросния зелен Голф с въпросния "пясъкоструйков " волан.

P.S. stefannankov Оправи си правописа. Не е красиво цитирайки някой да допускаш правописни грешки.

lubopa4kata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lubopa4kata » Вто 03 май 2016 19:12

Ицку® написа:stefannankov Това е въпросния зелен Голф с въпросния "пясъкоструйков " волан.

2.0i ,115hp....перфектния мотор,маслара....... :biggrin :mhihi :icon_lol

P.S. stefannankov Оправи си правописа. Не е красиво цитирайки някой да допускаш правописни грешки.

Yordan10
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Yordan10 » Сря 04 май 2016 11:16

Колата е капарирана вече. Мазда 323 2.0 DITD 2003г. Дано имам късмет,че с купуването на 13 годишна кола,няма на какво друго да се надявам.Благодаря на всички за мненията.

lordlosh
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lordlosh » Сря 04 май 2016 21:51

Задължително я вдигнете и я огледай отдолу колко е ръждясала, че тия Мазди яко ги лови ръждата, най-вече по калниците и праговете.

Потребителски аватар
nikola.trajkovic
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikola.trajkovic » Пон 16 май 2016 18:02

здравейте!

започнах търсенето на голф 4 със гору долу същите пари...
првоначално се бях насочил към 1.6sr но след като прочетох доста теми на форума се изплаших :icon_sad

видех че повечето хора хвалят 1.8 20v но тия са доста редки в обявите
дизел единствено 1.9tdi 90коня но след като минах обявите мисля че е почти невъзможно да се намери читав...

иначе нов съм на форума, в софия и в българия :beer

Потребителски аватар
Snuupy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Snuupy » Сря 18 май 2016 15:16

Колеги, можете ли да ми кажете реално причина защо един 16-17 годишен Голф 4 трябва да струва повече от 3500лв ?

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Сря 18 май 2016 15:22

Snuupy написа: защо един 16-17 годишен Голф 4 трябва да струва повече от 3500лв ?

Търсенето определя предлагането.

Потребителски аватар
Snuupy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Snuupy » Сря 18 май 2016 15:23

Zdravko Zankov написа:
Snuupy написа: защо един 16-17 годишен Голф 4 трябва да струва повече от 3500лв ?

Търсенето определя предлагането.

Имаш право, добре, че има луди фенове на Golf, които да купуват морално остаряли и износени коли за по 4500-5000лв. :th_up

Последна промяна от Vlad777 на Сря 18 май 2016 15:43, променено общо 1 път.
Причина: Поредно мнение, което хем не е по темата, хем обижда феновете на марката! СПРИ СЕ!

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Сря 18 май 2016 15:27

Snuupy написа: луди фенове на Golf, които да купуват морално остаряли и износени коли за по 4500-5000лв. :th_up

Предложи нещо,което не е морално остаряло и износено в този ценови диапазон.
Шевролет Спаркс,може би?

gugun4u
Автомобил: VW Golf 5
Двигател: 1.9 TDI 2007

Мнениеот gugun4u » Сря 18 май 2016 16:05

Snuupy написа:Колеги, можете ли да ми кажете реално причина защо един 16-17 годишен Голф 4 трябва да струва повече от 3500лв ?

Ми примерно 6-7 години по - младо Пежо/Рено, за същите пари, в общия случай прави много повече проблеми, много по - скъпи за отстраняване и отстъпва по много показатели на 16-17 годишния Голф...
Това с педалите на спирачките и дори износването на волана е малко тъпотия. Моя Г5 го взех 6 годишен от първи собственик в България, на доказани 105К километра. Е 40000 километра по късно, гумичките на спирачките и волана са се поизносили, главно защото прекарвам по 2 часа в задръствания всеки ден. Ако тия 2 часа ги прекарвах в извънградско всеки ден, износването им сигурно щеше да е по - малко, но колата вече да беше минала 300К километра. Това не пречи всичко останало по салона да е перфектно и смея да твърдя и колата като цяло засега...
Иначе на тия години (15-16) късмета играе адски много. На тази възраст, аз по - скоро бих гледал да няма видими следи от по тежки удари, структорно колата да е ОК, и да не е изгнила. Като цяло Г4 при нормални обстоятелства не би трябвало да е изгнил.
С един тест драйв можеш да усетиш и окачване, спирачки и т.н. - поне тия неща да са ОК. За съжаление, освен ако няма нещо много очевидно по двигател и скоростна, другото го замаскират с добавки. Поправете ме ако греша, но особенно на колите преди 2000 - та, незнам как са последните модификации на Г4, но трудно може да се вземат детайли за състоянието на колата и с VAGCOM
Добрата новина е, че примерно едни сегменти със шлайф на глава ще ти излезнат 600-700 лева на бензинов мотор. Ако трябва да бориш ражда или полуразпадащо се окачване и всякакви подобни, които се виждат значително по - лесно, но някой хора ги игнорират, ще ти излезне повече...(това естествено не е точно така за по - новите коли, да не скочи да каже някой, че ако купува кола за 15К пари, трябва да и търси ражда и удари само, вместо да се съсредоточи по неща, което само едното може да ти струва 3-4К)

Потребителски аватар
Snuupy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Snuupy » Сря 18 май 2016 20:15

Мнението ти е обективно колега. Но имах впредвид, че Голф 4 за 4500лв в повечето случаи нов внос, дори не са highline изпълнение. Гледам плюш, масово с климатици, даже климатроници нямат, подгреви, ESP - сън в лятна нощ.... Извинявай, но за 4500-5000лв взимаш старо BMW E39 с кожа, подгрев, 6 цилиндров мотор 2.8 бензин или 3.0D и си в съвсем друга кола, няма скърцане, протриване на материалите и прочее, няма база за сравнение, но голфа като качество на изпълнение и возия е като каруца, а като включим това, че всяка втора Голф 4-ка е открадната, просто съвсем ме отблъсква от модела. Не казвам, че е лоша кола, напротив, Голф е страхотна кола, предназначението й е да е достъпна и лесна за поддръжка, което в последно време от Голф 5 нагоре става малко по-скъпо, но сравнение с други автомобили е добре. Просто Голф не е ли хайлайн изпълнение, с хубав TDI, 1.8Т 2.8 V6... е едно нищо. Каквито масово се продават за тези цени. Пак казвам, не ме разбирайте погрешно, Golf е супер кола, не случайно става кола на годината постоянно. :th_up

По темата - колега, голф до 3500лв ще е в лошо състояние, казвам ти го, защото до преди година и аз търсех Голф 4, Ибиза или Пассат Б5 за около тези пари и само изхабени коли с ужасно малки и нерентабилни мотори, затова отново се спрях на Поло, което държа да кажа, че взех в отлично състояние. По-скоро се оглеждай за Seat Ibiza TDI за тези пари, има ги доста по-запазени, а по нищо не отстъпват на Голфа. :th_up

Последна промяна от IvanMan на Сря 18 май 2016 20:20, променено общо 1 път.
Причина: Не е необходимо да цитираш предишното мнение! Използвай бутон "Нов отговор"!

Потребителски аватар
IceHeart
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.8 AGN

Мнениеот IceHeart » Сря 18 май 2016 20:32

Колега, погледни този поройник. http://www.cars.bg/c1417777
За 3100 можеш да го грабнеш според мен. Мотора е здрав, освен да го е карал голям идиот, за да го умори. Което не е невъзможно де!
Да има изхабени детайли, като шоф. седалка и т.н. Но това да му е проблема.
Ако няма гнилоч, и мотора мърка "като кОтка" го отнасяй.
Да, след обслужване, и тук таме някой косури за отстраняване, ще излезе 5к лева, но няма кола без ремонти.
Няма какво да се обясняваме, че еди каква си кола, еди какви си проблеми и т.н. Всичко е до късмет!
Има коли и коли, но за тези пари толкова!
Ако не ти изнася, чакаш и събираш кинти. Всичко останало е празни /клавиатурни/ прикази! :th_up

Потребителски аватар
nikola.trajkovic
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikola.trajkovic » Сря 18 май 2016 20:39

верно че е много трудно да се намери добър голф4 за 3500лв, може би първите модели 1998.,
но вече от 4000-4500лв може да се намери доста добър, дори и facelift...

на мен не ми е нужен силен двигател, достатъчн ми е и 1.6ср (стига да нема проблеми със скоростите) или поскоро 1.8 20v
освен голфите, гледам и бори, сеат толедо...

верно ли е че всеки втори голф е откраднат? :(

Потребителски аватар
IceHeart
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.8 AGN

Мнениеот IceHeart » Сря 18 май 2016 20:55

Чак пък всеки втори да е откраднат, колегата се е престарал. По-скоро е искал да каже, че се крадат заради турбините, маховиците, и тем подобни джаджи по двигателя. Те струват пари, особено в моргите. Докато бензиновите не се крадат толкова, но всичко е мн. ама мн. относително.
Не си мисли, че това е адския мощен мотор. Двигателя е доста приятен за шофиране! Извън града на 3к оборота си на 120км/ч което си е добра скорост, без да се зори мотора. Докато при 1,8 без турбото там си на 100км/ч и това също има своето влияние де.
Ако това не те бърка, взимай това което ти хареса.
Аз моя преди да го взема, не знаех такива подробности. Научих ги след покупката. Но пито платено, са казали хората.
Ако искаш слаб и надежден мотор, търси нещо SDI! Да, и то ще е милионник, но поне няма да има скъпи консумативи, като турбо и съединител.
Ако питаш мен, купи си това което ти искаш, и което ти грабне акъла.
Всичко останало, всеки го вижда по собствен начин!
Само се пази, да не вземеш некой гнилоч, че няма кърпене. /Освен ако не си го правиш сам де/! По-голям гнилоч от Г3-ката е 4-ката. Казвам го със ръка на сърце. Особено ако е внос от Австрия, няма шанс да не са изгнили вътрешните прагове!

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”