Passat B5.5 автоматик препоръки

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat B5.5 автоматик препоръки

Мнениеот muns61 » Пет 02 дек 2016 22:04

Темата е забавна и коментарът ми приключва с това:
Искаш да свалиш красавицата на квартала, но не ти достигат паричките да я заведеш на квалитетна кръчма, да поръчаш цялото меню и после да идете в класен хотел с превъзходно обслужване. И накрая се oказва в цикъл! :mhihi
Затова се насочваш към някоя по-невзрачна, отговаряща на възможностите ти. Красавиците - като се замогнеш. Успех!

Последна промяна от muns61 на Съб 03 дек 2016 10:22, променено общо 1 път.

nedqlkow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nedqlkow » Пет 02 дек 2016 22:20

forski написа:Значи трябва да ти е и пределно ясно какво ще получиш с/у парите си, и че може да я платиш още веднъж че и отгоре, въпрос на късмет.

Въпрос на късмет е покупката на абсолютно всяка една кола, независимо дали е автоматична или ръчна. Това, което се опитвам да направя е да разбера тънкостите, за да мога да направя така, че шансът за добра покупка да е на моя страна. Едва ли съм първият човек, който разполага с такъв бюджет и търси определен тип автомобил.

Потребителски аватар
Ицку®
Автомобил: 2xTouran TDI
Двигател: CAYC 2014 и CFHF 2015

Мнениеот Ицку® » Пет 02 дек 2016 22:57

nedqlkow написа:... Това, което се опитвам да направя е да разбера тънкостите, за да мога да направя така, че шансът за добра покупка да е на моя страна. Едва ли съм първият човек, който разполага с такъв бюджет и търси определен тип автомобил.

В ценовия клас в който търсиш кола с определените от теб екстри този шанс е около 0%. Не си първия който иска да вземе добра кола за малко пари.Повечето от тези преди теб сега пишат в раздела Технически форуми и обикновенно темите им започват с думата Проблем . Скоро имаше тема в която автора търсеше сайт в чужбина в който колите да са на половината цена от тази на която са обявените подобни модели в другите сайтове. Ако искаш да вземеш добра кола трябва или да вдигнеш малко бюджета или да направиш компромис с някои от екстрите и да пообиколиш малко по обявите.

Mishonti
Автомобил: C220
Двигател: CDI 2007

Мнениеот Mishonti » Пет 02 дек 2016 23:36

Не знам защо искате да убедите човека, че за парите не може да намери читав Б5. Моя Б5 го купих преди 2 години и половина на цена от 3000лв - нямаше друг на тези пари - колата си личеше че е карана, не перфектна и без сервизна история, но аз направих едно кръгче и я взех. С работещ климатик, ел. пакет и лети джанти. Смених маслото и купих гуми+акумулатор. И така 2 години и близо 40 000км сменях само спирачки и масло. Не ме вкара в абсолютно никакъв разход, нищо че беше сигурно на 500 000км.

Един съвет и за автоматика: гледай да сменя плавно предавките, да си ги реди всичките една след друга и да ги връща нормално без да блъска или удря. На задна пробвай някъде да и дадеш повече газ - често имат проблем скрит че като дадеш повече газ на R и почва да вдига само оборотите без да тръгва.

Смятам че успях да ти бъда максимално полезен, не като някои тук само да ти обяснявам как няма да ти стигнат парите и тем подобни иронизиращи мнения.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 02 дек 2016 23:45

Мдааа,те в автокъщите веднага ти дават ключоете и те пращат да се повозиш че да пробваш всичко по колата и най-вече автомата :mhihi Ако иска да пробва колата качествено остава да се търси от човек и тогава избора силно се ограничава !

nedqlkow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nedqlkow » Съб 03 дек 2016 9:21

Ицку® написа:
nedqlkow написа:... Това, което се опитвам да направя е да разбера тънкостите, за да мога да направя така, че шансът за добра покупка да е на моя страна. Едва ли съм първият човек, който разполага с такъв бюджет и търси определен тип автомобил.

В ценовия клас в който търсиш кола с определените от теб екстри този шанс е около 0%. Не си първия който иска да вземе добра кола за малко пари.Повечето от тези преди теб сега пишат в раздела Технически форуми и обикновенно темите им започват с думата Проблем . Скоро имаше тема в която автора търсеше сайт в чужбина в който колите да са на половината цена от тази на която са обявените подобни модели в другите сайтове. Ако искаш да вземеш добра кола трябва или да вдигнеш малко бюджета или да направиш компромис с някои от екстрите и да пообиколиш малко по обявите.

Не бих казал, че съм заложил кой знае колко високи екстри. Единственото нещо, което аз разбирам като екстра е автоматика. Всичко останало може да варира в процеса на покупката. И мощността, и възрастта и всичко останало може да се промени при добра бройка. Въпросът е, че за да знам какво да гледам ми се искаше да видя някое предложение.

Благодаря все пак на тези, които направиха предложения и определено ще ги имам предвид в момента на покупката.

nedqlkow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nedqlkow » Съб 03 дек 2016 9:26

Mishonti написа:Не знам защо искате да убедите човека, че за парите не може да намери читав Б5. Моя Б5 го купих преди 2 години и половина на цена от 3000лв - нямаше друг на тези пари - колата си личеше че е карана, не перфектна и без сервизна история, но аз направих едно кръгче и я взех. С работещ климатик, ел. пакет и лети джанти. Смених маслото и купих гуми+акумулатор. И така 2 години и близо 40 000км сменях само спирачки и масло. Не ме вкара в абсолютно никакъв разход, нищо че беше сигурно на 500 000км.

Един съвет и за автоматика: гледай да сменя плавно предавките, да си ги реди всичките една след друга и да ги връща нормално без да блъска или удря. На задна пробвай някъде да и дадеш повече газ - често имат проблем скрит че като дадеш повече газ на R и почва да вдига само оборотите без да тръгва.

Смятам че успях да ти бъда максимално полезен, не като някои тук само да ти обяснявам как няма да ти стигнат парите и тем подобни иронизиращи мнения.

Определено ми беше много полезен, за което съм ти признателен. Иначе относно това, което трябва да гледам, изрових от един от автомобилните форуми дискусия по темата и едно от мненията там мисля доста добре обяснява какво е важно:

Палите,, изчаквате да загрее. Като включите на "драйв" трябва да се почуства осезаем натиск от двигателя почти веднага след включването без голямо забавяне (последното е важно). Като потеглите кутията трябва да превключва леко, без особени тласъци и придръпвания. Рязко натискане на педала докрай трябва да предизвика включване на "кикдауна" и да усетите включване на една или две скорости надолу...

Има един добър метод за тестване на общото състояние на кутията но е опасен и не ви съветвам да го правите ако не сте уверен. Идеята е че се натиска спирачката и на "драйв" се дава газ до край... гледат се обороти на двигателя и какво се случва... Но не ви съветвам... освен това при този метод трябва да се знае какво би следвало да се очаква от дадената кутия...

Един от най-добрите показатели за състоянието на кутията е как и е маслото. Вадите пръчката, гледате цвета и миришете... Цвета трябва да е ярък, маслото бистро и максимално близо до свежо от кутия... ако не знаете как трябва да изглежда масло AFT купете и вижте... В никакъв случай не трябва да е ръждив оттенък и да мирише на прегоряло...

Избягвайте автомобили чиито кутии са с много електроника, избягвайте плавните вариаторни кутии на Ауди... всъщност за нищо на света не си купувайте такава кола... Ремонта на тези кутии струва повече от колата но пък за това е често явление...

Та общо взето тая кола ще се гледа възможно най-много преди да се закупи. Дори мисля, ако намеря такъв модел, който по време на движение покаже добро състояние и не чуя въпросните блъскания и придърпвания от скоростната кутия, преди да го купя, да се закара в Джемини или друг сервиз и да му се направи диагностика на скоростната кутия. Ако търговеца е съгласен - супер, ако не, довиждане и към следващия :)

nedqlkow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nedqlkow » Съб 03 дек 2016 9:27

Stivi написа:Мдааа,те в автокъщите веднага ти дават ключоете и те пращат да се повозиш че да пробваш всичко по колата и най-вече автомата :mhihi Ако иска да пробва колата качествено остава да се търси от човек и тогава избора силно се ограничава !

Ами много просто бе, приятелю, като не мога да пробвам нещо, не го купувам, аз да не паса трева? Като отидеш да си купуваш дрехи, ако не ти дадат да ги пробваш, ще си ги купиш ли? Това, че не съм шофьор в момента не означава, че съм малоумен. Прекрасно знам, че един търговец, който не позволява колата да се изпробва крие нещо. С такъв търговец няма какво дори да си говоря, камо ли да купувам каквото и да било от него.

Потребителски аватар
plamen-roni
Автомобил: SEAT EXEO TDI
Двигател: CAGC-2010

Мнениеот plamen-roni » Съб 03 дек 2016 9:42

За нещо такова не се ли се замислял колега http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=gsfswj . Обявата е просто пример , но имат доста добър автомат сега дали ще е 2.5 или 2.0 въпрос на добър екземпляр . Мой познат преди няколко месеца продаде такова легаси 2001 год. 2.5 , обслужена , ГИ , регистрирана и карана 2-3 год. в България и т.н за 4500 лв .

nedqlkow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nedqlkow » Съб 03 дек 2016 9:57

plamen-roni написа:За нещо такова не се ли се замислял колега http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=gsfswj . Обявата е просто пример , но имат доста добър автомат сега дали ще е 2.5 или 2.0 въпрос на добър екземпляр . Мой познат преди няколко месеца продаде такова легаси 2001 год. 2.5 , обслужена , ГИ , регистрирана и карана 2-3 год. в България и т.н за 4500 лв .

Четох някъде в една тема, че автоматиците им били много добри, но ще ти кажа директно какво ме притеснява.

1.Не ги харесвам тези комбита човек. Не мога да си представя години наред да го гледам всеки ден, колкото и да е здраво. Ако е седан или поне хечбек, окей, но комби не.
2.Марката ми е непозната. Как стоят нещата с обслужването?

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Съб 03 дек 2016 10:12

Търси си Пасат, не си за Субару!

nedqlkow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nedqlkow » Съб 03 дек 2016 10:14

forski написа:Търси си Пасат, не си за Субару!

По-познато ми е като марка и имам доста приятели, които карат VW и са доволни. Ако Subaru-то има вариант седан, мога да се огледам и в тая посока. Стига да е здрав автомобил, марката не ме интересува.

Едит - излизат и разни седанчета, например http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11480350378609509&slink=gsgcac. Дайте малко повече инфо за тея Легасита. Как стои нещата с частите и поддръжката като цяло?

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Съб 03 дек 2016 10:22

Не знам къде си го намерил тоз цитат, но си мисля че тоз момък не знае на коя планета се намира.
nedqlkow написа:
Палите,, изчаквате да загрее. Като включите на "драйв" трябва да се почуства осезаем натиск от двигателя почти веднага след включването без голямо забавяне (последното е важно). Като потеглите кутията трябва да превключва леко, без особени тласъци и придръпвания. Рязко натискане на педала докрай трябва да предизвика включване на "кикдауна" и да усетите включване на една или две скорости надолу...

Тука бих се съгласи с това мнение ако приемем че само ускоряване. При забавяне е съвсем друга бира. В зависимост от скоростта на автомобила и това колко силно си натиснал педала на спирачката, кутията можа и да подскача и то доста.

nedqlkow написа:
....
Има един добър метод за тестване на общото състояние на кутията но е опасен и не ви съветвам да го правите ако не сте уверен. Идеята е че се натиска спирачката и на "драйв" се дава газ до край... гледат се обороти на двигателя и какво се случва... Но не ви съветвам... освен това при този метод трябва да се знае какво би следвало да се очаква от дадената кутия......

Това няма да се получи при електронен педал за газта. А повечето автомобили на VW след 1994г са така. Почти всички дизели. При натисната спирачка двигателя не отчита положението на педала на газта коректно. При 1Z не може да качи повече от 2000rpm. При CFFB не може повече от 3000rpm. Така че все едно да си натиснал само спирачката.

nedqlkow написа:
....Един от най-добрите показатели за състоянието на кутията е как и е маслото. Вадите пръчката, гледате цвета и миришете... Цвета трябва да е ярък, маслото бистро и максимално близо до свежо от кутия... ако не знаете как трябва да изглежда масло AFT купете и вижте... В никакъв случай не трябва да е ръждив оттенък и да мирише на прегоряло......

Да знаеш, че щека съм виждал само при Голф 2. За Голф 3 не съм сигурен, но да ти кажа че останалите по-нови нямат.

nedqlkow написа:
....Избягвайте автомобили чиито кутии са с много електроника, избягвайте плавните вариаторни кутии на Ауди... всъщност за нищо на света не си купувайте такава кола... Ремонта на тези кутии струва повече от колата но пък за това е често явление...

Тука единсвената ти възможност от VW е Голф 2. Друго всичко е с електроника.

Последна промяна от Vasseto на Съб 03 дек 2016 10:31, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Съб 03 дек 2016 10:25

nedqlkow написа:
forski написа:Търси си Пасат, не си за Субару!

По-познато ми е като марка и имам доста приятели, които карат VW и са доволни. Ако Subaru-то има вариант седан, мога да се огледам и в тая посока. Стига да е здрав автомобил, марката не ме интересува.

Едит - излизат и разни седанчета, например http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11480350378609509&slink=gsgcac. Дайте малко повече инфо за тея Легасита. Как стои нещата с частите и поддръжката като цяло?

Не не, търси си Пасат, най добронамерено и приятелски ти го казвам, Легаси/Аутбек са прекрасни автомобили но не и в твоя случей, и най вече с твоя бюджет!

nedqlkow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nedqlkow » Съб 03 дек 2016 10:26

Мнението е писано 2009-та година, та от тогава със сигурност доста вода е изтекла и доста неща са се променили. По-скоро визирах частта с придърпването и плавното минаване между скоростите от скоростната кутия. В момента кормувам на автоматик и ще имам реална възможност да усетя разликата и да сравня, ако има такъв момент.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”