Съвети за покупка на Пасат Б6 2,0 ТДИ БМП
- M3ntata
- Автомобил: Golf MK4 4motion
- Двигател: V5 AGZ
Re: Съвети за покупка на Пасат Б6 2,0 ТДИ БМП
Честито и със здраве, дай повече снимки лично аз си падам по B6. Иначе правилно разсъждаваш с това че не трябва всички пари да се хвърлят за по скъп и "евентуално" по добър екземпляр, по добре да оставиш парички за належащи неща, а щом има желание и парички всичко се "ремонтира". 370 000км много??? леле то трябва да се радваш, че си попаднал на под 500 000км 10 годишен автомобил, а като километри не са никак много за един двигател (без фабрични дефекти) не говоря за турбини, дюзи или датчици. На скоро имаше една тема мисля беше за passat b7 1.4 tsi на 600-700 000км е за какво си говорим къде по нов, малолитражен та вероятно ще избута още достатъчно в България. Нека да не подценяваме инженерите (истинските) ако не допуснат някоя грешка в проектирането всеки мотор е готов да избута близо милион при правилна поддръжка и експлоатация било и 1.2 мотор.
-
- Автомобил: Пасат Б8 facelift
- Двигател: DFHA 2019
И аз споделям твоето мнение. При правилна поддръжка този мотор може да изкара още толкова км и съм сигурен, че има такива екземпляри в БГ(Нагледах се на таралясници за по 8-10к лв) на по 600хил. км. Покупката на автомобил втора употреба е лотария и е въпрос и на голяма доза късмет. Колкото и добре да изглежда не знаеш какво те чака в бъдеще...затова трябва човек да е подготвен за изненади.
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
stanli77 написа: Според мен кола на 200к карана в БГ е по-зле от двойно повече, но в бяла държава.
Нещо си се объркал тук, но то така се харчи новия внос. Да ти е честита придобивката, не изглежда лошо.
- Pagemakerboy
- Автомобил: 2025 Audi Q8 50 TDI quattro
- Двигател:
Mishonti написа:Не се пали, на колегата единствената му цел е да пише глупости в темите. Големи разбирачи станаха всички.
Благодаря, за съжаление подобни постове, както и проблясъка по-горе на M3ntata помагат доволно да караме талаша на Европа, че и да си ръкопляскаме.

-
- Автомобил: C220
- Двигател: CDI 2007
Ами не всички можем да си позволим 15 годишни автомобили на по 100 000км. Евала, че си ти да ни отвориш очите.
- M3ntata
- Автомобил: Golf MK4 4motion
- Двигател: V5 AGZ
Pagemakerboy написа:Mishonti написа:Не се пали, на колегата единствената му цел е да пише глупости в темите. Големи разбирачи станаха всички.
Благодаря, за съжаление подобни постове, както и проблясъка по-горе на M3ntata помагат доволно да караме талаша на Европа, че и да си ръкопляскаме.
Да ти кажа ако имах финансова възможност щях да си купя чисто нов голф 7 и след 5-6 години да го продам понеже съм навъртял "много" километри. Ако ще и на 1 милион да е купето, интериора и двигателя здрав ли е не "бе", нали ми служи вярно. Колата съм си я взел за Х лева и за 1г хвърлих почти още толкова пари и в момента си е тип топ, такава ми беше и идеята, къде по точно трябва да се притеснявам или да плача ? Това, че една кола 15 години е стояла в гараж и е навъртяла 100 000км не я прави по здрава от тази която се е карала ежедневно и поддържала както трябва през тези 500 000км. Лично за мен новите мотори на VW (специално тези в golf) са доста по кекави и проблемни от старите.
-
- Автомобил: Пасат Б8 facelift
- Двигател: DFHA 2019
Колеги, темата е изчерпана. Моля модераторите да я заключат.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”