Избор на семейно комби: 10-15к

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Избор на семейно комби: 10-15к

Мнениеот stefan4o » Чет 31 яну 2019 19:11

Аз, като ми кажат проста и безпроблемна кола се сещам само за Дачия. Логан комби не е лош избор, въпреки малолитражните мотори.
https://m.cars.bg/offer/c2909542
https://m.cars.bg/offer/c2628153

Потребителски аватар
Ицку®
Автомобил: 2xTouran TDI
Двигател: CAYC 2014 и CFHF 2015

Мнениеот Ицку® » Чет 31 яну 2019 19:44

vuryss написа:
Дизелите са толкова, защото всичко живо от германия и околността хвърлят дизелите заради новите регулации и ние ги изкупуваме на килограм.

Това сериозно ли го мислиш? В Германия си ги карат дизелите та пишек се вдига. Даже и цените не са паднали драстично.

Mishonti
Автомобил: C220
Двигател: CDI 2007

Мнениеот Mishonti » Чет 31 яну 2019 20:41

Те ги карат ама новиии, не на по 10 години ;)

Иначе по темата - след като наистина искаш здрав автомобил без комфорт, екстри и тн - както казаха вече колегите една Дачия. Щом не си претенциозен ще си вземеш 5 годишна за тия пари.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пет 01 фев 2019 8:51

Ако не си карал или нямаш възможност да караш ДаКия, качи се в едно такси и я почуствай. Пък и визия вън и вътре .... Не би се качил на такава кола, дори ако слизам от Fiat Multipla, какво си говорим пък на цената 15к. Освен това, не отвърляй екстрите, потенциален проблем са, но са удобство. Парктроник например мислех, че е излишна екстра, но не е.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 01 фев 2019 9:31

Къде се вписва Дачия Логан, в определението семейно комби за четири членно семейство плюс багаж :rolleyes

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 01 фев 2019 9:37

В смисъл, че няма да стигне багажникът или (573л.)? Основният критерий на пусналия темата е прост автомобил с минимум електроника, или поне аз така го разбирам :gruebel Ако човек може да преглътне дървеният интериор и малките моторетки е добър вариант.

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 01 фев 2019 10:06

Именно, че семейния автомобил поне аз така го разбирам, освен голям багажник трябва да предлага и комфорт и удобство при пътуване. Да е снабден с адекватен двигател и с възможно най много екстри, които да правят пътуването възможно най приятно и забавно. Нямам нищо против Дачия и нишата която е заела на пазара, но като я видя веднага я асоциирам с Жигула комби :biggrin

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 01 фев 2019 10:40

На всеки представата за семеен автомобил е различна. Въпросната Дачия не отговаря на всичките ми критерии за семейна, но с компромиси става. Но авторът не е казал нищо за комфорт и лукс, а е подчертал надеждност, която я свързвам със съвсем други неща.
Форски, Акорда комби, който предложиха по-напред като го погледнеш отзад харесва ли ти? Ама честно.

Последна промяна от stefan4o на Пет 01 фев 2019 10:53, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 01 фев 2019 10:51

vuryss написа:Добре тогава каква според теб е причината Dacia Logan да струва 15к чисто нова, а Avensis или Accord чисто нов - 50к+ - което е над 3 дачии?

Личи си че не си погледнал ценовата листа :wink Най-евтиният Логан комби с 95кс дизел струва 26 000лв icon_idea Бензиновия вариант е трицилиндров турбо с 90кс - 22 300лв ,ама това не бих го взел даже да ми го подаряват /не че изобщо ще си купиш Дачия де/ :exclaim А предлагането на дизели в България е много по-голямо от това на бензинки ,не заради новите еконастроения,а просто защото предлагането се определя от търсенето ! По-принцип у нас стар бензин се купува....само за да му се сложи газ :Mr Green Fun Ако все пак след дизеловото голфче се метнеш на едно двулитрово комби със 150кс бензин ,ти гарантирам че плащането на бензиностанцията ще ти стане много неприятен момент :banghead

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 01 фев 2019 11:13

stefan4o написа:Форски, Акорда комби, който предложиха по-напред като го погледнеш отзад харесва ли ти? Ама честно.

Не ми харесва изобщо! Но в неговия случай бих избирал м/у Авенсис и Акорд от гледна точка на това че и двата автомобила са здрави и надеждни при правилен подбор, и че и двата са оборудвани със здрави атмосферни бензинови двигатели!
Аз лично бих търсил по скоро Корола Версо, но не търся аз :smile

Потребителски аватар
vuryss
Автомобил: VW Golf MK4 TDI
Двигател:

Мнениеот vuryss » Пет 01 фев 2019 13:51

Не искам Дачия, защото колкото и да не искам екстри - електрическите прозорци са си нужни. Това задните да са с ръчка не мерси. Някъде четох че и климатика е екстра която трябва да си доплатиш. Не мога да дам 15-20 бона за кола която да няма ел. стъкла и климатик. Просто не върви...

За сега се ориентирам към Avensis 1.8/2.0 '09-13 ръчка (ако се появи обява без газ), Accord 2.0 '08-12 или като бюджетна алтернатива Mazda 6 2.0 '10-12.

Имате ли представа дали някой от горните има някакви гадни недостатъци или трябва задължително да го избегна?

Все още не е твърдо решение, но като гледам останалите не ги хвалите особено (изключвам Дачия и премиум класата).

Потребителски аватар
nikolay_ss
Автомобил: Touareg 7P6
Двигател:

Мнениеот nikolay_ss » Пет 01 фев 2019 14:24

Не знам защо толкова много бягаш от авенсис която се кара на газ. С тоя модел който гледаш 09-13 не съм запознат, но на старият, имам познат който си беше сложил газ точно на 1.8 някаква полска марка беше май самообучаваща се, кара я няколко години без никакви проблеми, след това я продаде и наскоро се бил чул с човека който я кара казал е че няма никви проблеми. Тази кола се кара на газ от поне 7-8 години без проблеми...

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 01 фев 2019 14:35

vuryss написа:Имате ли представа дали някой от горните има някакви гадни недостатъци или трябва задължително да го избегна

Не, нямат гадни недостатъци. Общо взето тук всичко зависи да направиш правилния избор на конкретната бройка.
От трите май масова и разпространена и като сервизна мрежа и като брой автомобили е Авенсис, което е не малък плюс.
За дизайн, интериор и екстериор вече всеки сам си решава. Моя фаворит тук е Акорд особено ако става въпрос за 8 генерация.

Потребителски аватар
viksanlg
Автомобил: Пасат б3 Лада Калина
Двигател: пб
Контакти:

Мнениеот viksanlg » Пет 01 фев 2019 20:02

За мен лично няма по ценно от човешкият живот и в този ред на мисли ако се дават едни големи пари за купчина летящо желязо ,то основната цел би трябвало да бъде безопасността на най близките ни...
Не съм убеден , че тези евтини коли са достатъчно безопасни при определени форсмажорни обстоятелства ,а за удобството да не говорим.В момента основно си карам една 12 годишна Лада ,която си я купих чисто нова за работен автомобил и за мен напълно отговаря на това да е дураку устойчива и страшно евтина за поддръжка,но не бих препоръчал това нещо на никого за семейна кола поради пълната липса на удобни седалки шума в купето с висока скорост и липсата за мен на адекватни съвременни безопасности, като странични ербегове или "завеси" ,както и на пасажерските задни места.Знам какво е човек да тръгне с такъв автомобил някъде на почивка и на всички да им се набият дупета на твърдите седалки ,защото децата не се интересуват ,че били "спортни".Удобството и безопасността ,което може да създаде една кола по висок клас няма как да се постигне от една безпроблемна Дачия,Лада или колиците на Гриша Ганчев !

naixar
Автомобил: Polo 9N
Двигател: ATD

Мнениеот naixar » Пет 01 фев 2019 20:17

Никой нищо не казва за Волво а те имат много модели комбита. Разгледай моделите им V50,V70 и моя фаворит XC70.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”