Chrysler Grand Voyager V-та серия

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Re: Chrysler Grand Voyager V-та серия

Мнениеот muns61 » Вто 05 май 2020 17:46

Мой познат кара такъв хубавец - https://www.auto-data.net/bg/ford-s-max ... 220hp-8120
Возил съм се, не съм го карал, но е доста динамичен и приятен. Става за газ, въпреки че моя човек го движи на бензин, финансов мазохист си пада :biggrin

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 05 май 2020 18:02

plamen-roni написа:Може и да разгледаш Дачийте . Единия ми комшия е с такава и има две малки дечица .

В Дачия Лоджи може да натовариш гарсониера,но и пътуването с нея е толкова приятно... колкото да живееш в гарсониера :Mr Green Fun

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Вто 05 май 2020 18:47

Мой приятел има ЦРВ на предно ( има и такива , да не е 4х4) , само ще те излъжа точно за годината , но парите които даде за него са повече от 14хилки. Колата е повече ван , отколкото джипче, моторът 2000 бензин , 150 или някъде там к/с/ . Колата е на газ. Според думите му е една от обемистите за класа си кола . Има две деца , столчета и т.н. Въпреки, че не била 4х4 , зимата с хубави зимни гуми се справяла прилично . Голям плюс е , че е височка кола и просвет добър за Бг . Това са неговите думи.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 05 май 2020 21:10

читаво ЦРВ Хонда на 10 години е доста над 14 000 лева....
иначе карам такова двигателя е без турбина и е чук автоматик 12/100 градско, 150 кс
Голямо е, но не е 7 местно
висок клиренс, двойното предаване ако го има е приятна екстра, въпреки че няма блокажи

Според мен, колегите са го казали, търси масов автомобил
не си хваля зафирата, но има доволен багажник и за куче, но тук добрите двигатели са дизеловите
форда също е огромен като багажник

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Вто 05 май 2020 22:31

Моето лабрадорче е 50кг мутант, а и децата ми са 3 броя, та дилемата ми е позната.
ЦРВ-то е малко и багажник, и задна седалка. Слагаш 2 столчета и си дотам.
С-макса не е лош вариант, защото седалките са му отделни и могат да се махат. Иначе багажника не ме впечатлява.

Почти никоя кола под 5 метра и в този бюджет няма да ти свърши тази работа, която искаш - без кутия да набиеш кучето в багажника, количката и всичко останало. Донякъде става със СУВ във висок клас, но бюджета е малък.
Аз лично се водих от големина на задна седалка (за 3то дете - в твоя случай може да се ползва за багаж).
Другото беше пространството в краката до шофьора - за кучо.

Но с тази идея и за бензин - мисията е много сложна.
Хонда, тойота и митсубиши, които имат читави бензини в тези години, са малки.
Аутбека на субару също отстъпва по пространство, а и разходи, бюджет.

Американските ванове (и японски за тамошния пазар), са над 5 метра. Тоест пак си с големината на вито, а даже и по-зле, защото радиус на завой при повечето е зле.

Та идеята ми е, че с някой/няколко критерий/я ще трябва да направиш компромис - бензин, бюджет, пространство и големина.

Потребителски аватар
Gospodin0v
Автомобил: VW Touran
Двигател: 1600 TDI 90кс 2014г

Мнениеот Gospodin0v » Сря 06 май 2020 7:36

group® написа:...

А и ти ли си твърдо варианта който ми беше първоначален и кой всички тук до сега “анатемосаха” Крайслер Гранд Войджер след 2008 т.е 5-та серия ? :)

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Сря 06 май 2020 7:59

Аз не се наемам да ти кажа кой вариант е идеален за теб. Това сам трябва да си решиш.
Казвам, че трябва да си гъвкав и да обмислиш нещата от всяка перспектива.
Примерно количката и част от багажа отпадат с времето и тогава оставаш с ненужно голяма кола.
Важно е и как се ползва колата - основно градско с някоя и друга почивка, или обратното.

За крайслера нямам какво да кажа, защото колегите по-горе са споделили своите наблюдения. А хората тук четат доста за коли и има резон да се довериш и сам да почетеш.
Трудно ще получиш информация от 1ва ръка, а дори да е така, тя пак няма да е надеждна, защото ще е от 1, 2ма души.
Моя опит включва екзотични коли и е факт, че живота ти се усложнява. Ако не е кола, която да носи емоции, не си струва, според мен. Части има как, но с чакане. Майсторите са същинския проблем - малък избор и сложност в прости задачи.

А и друго - Крайслера е 5.1+ метра. Вито е 5.2+. Виано е под 5 метра. Та да искаш крайслер, но не и 'бус' ми е малко странно. Явно не си проучил нещата добре.

п.с моля те да се постараеш с писането да е малко по-разбираемо

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 06 май 2020 9:28

Колегите с американските коли имаха форум, който в момента нещо не е достъпен. Има ги и във фейсбук www.americancarbg.com или Клуб на собствениците и феновете на американски автомобили в България. Специално за Крайслера понеже те влече силно на там, те ще могат да ти дадат най точната информация.

Потребителски аватар
toraborat
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ 2002

Мнениеот toraborat » Сря 06 май 2020 9:52

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Сря 06 май 2020 10:26

Рядко му гледам клиповете до край.
Но тук определено ме грабна.Колата,не Филип.

cecoa1
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
Двигател: AVF

Мнениеот cecoa1 » Сря 06 май 2020 16:38

Модела се продава като Ланчия в Европа след края на 2011г. Там вече само с 3,6 бензин и дизела 2,8 в два варианта.

bongoo
Автомобил: Passat B8-5
Двигател: 150 TDI 7DSG

Мнениеот bongoo » Сря 06 май 2020 17:54

И мен много ме впечатли Крайслера.Ако се намери читав е уникален семеен апартамент.

Потребителски аватар
Gospodin0v
Автомобил: VW Touran
Двигател: 1600 TDI 90кс 2014г

Мнениеот Gospodin0v » Сря 06 май 2020 18:37

Zdravko Zankov написа:Рядко му гледам клиповете до край.
Но тук определено ме грабна.Колата,не Филип.

Изгледах видеото и предвид и забелязах,че служебната му беше същата само,че 4-та серия , а той доста нахвали тази за която дискузираме доста се зачудих защо тук 2 страници с мнения всяко се бореше кое да по -лоши от предното. Всичко в кръга на шегата разбира се ,но определено мненията на колегите тук отностно , автомобил, подръжка и каквото и да е друго са напълно различни и ревюто от видеото което допълнително кара човек да се замисли кое може би е по-правилно :)

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 06 май 2020 18:39

На клиповете и ревютата всички коли са хубави. Верно си има доста глезотийки, но пък... вътре си е типична американска кола. Сравнено с европейските от същите години не изглежда внушително като интериор. Щом толкова те влече защо ти е нужно чуждо мнение нали ти ще си го караш и поддържаш? :c020
На мен ми стана интересно за двигателите от Камаро - нали Крайслер и ГМ са конкуренти? Аз, че вече не чета автомобилни новини си признавам, но ми звучи като Бмв с двигател от Мерцедес... Нещо май се пообърка бричката.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 06 май 2020 19:00

Това което ми харесва на бри4ката е че не хейти по-никоя марка. Общо взето винаги изтъква позитивите на даденият автомобил, каквито този има доста.Отделно си е отявлен фен на американските автомобили. За разлика от него обаче по-чуждите форуми колата е доста оплюта от нейните собственици заради многобройните и чести дефекти които дава.
Кой крив кой прав не знам, но и Крайслер и ГМ са постоянно във фалит и не са изкарали нищо стойностно на автомобилният пазар от ... незнам десетилетия насам. Двигателят и окачването със сигурност са добри, но не са само те. И на Черокито му е здрав мотора и окачването, но всичко останало да не ти е в къщата.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”