Преговори с дилъра(Съвети?)
-
- VW експерт
- Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
- Двигател: AVF
Re: Преговори с дилъра(Съвети?)
От една страна пазаренето е психология, от друга може да бъде и нещо като спорт или традиция. Не всеки купувач го умее, или пък желае да го използва, но 99% от продавачите предвиждат горница за пазарлък. Дори и хора, които не се пазарят като купувачи, предвиждат възможен пазарлък като продават. Много малко са тия с хептен твърдата цена, и оная приказка, че кешът е по-силен от тока, не се е появила случайно. Както казах, психология. И не винаги се прави заради парите. Няма нищо срамно, но просто понякога, когато не става въпрос за липса на пари, хората предпочитат да не си рискуват самочувствието и придобиването на читава покупка, та си плащат директно обявената цена.
Нямам представа как вървят цените на тези коли, но ако приемем, че цената е пазарна, харесва ти и имаш 8к, отиваш и му казваш колко даваш в прав текст, толкова имам - толкова давам. Аз бих го оставил да си помисли върху тази сума от 8к няколко дни и после бих му се обадил пак. Така вече ще ти има и телефона, ако офертата ти му е интересна ще си го запише, бъди сигурен. Чакаш още една седмица, ако не се обади той, развърваш кесията според пазарлъка или си търсиш друга кола :) Рано или късно винаги излиза нещо, зависи колко си на зор.
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
За два дена не излезе ли някоя друга оферта/кола ?
cecoa1 написа:От една страна пазаренето е психология, от друга може да бъде и нещо като спорт или традиция. Не всеки купувач го умее, или пък желае да го използва, но 99% от продавачите предвиждат горница за пазарлък. Дори и хора, които не се пазарят като купувачи, предвиждат възможен пазарлък като продават. Много малко са тия с хептен твърдата цена, и оная приказка, че кешът е по-силен от тока, не се е появила случайно. Както казах, психология. И не винаги се прави заради парите. Няма нищо срамно, но просто понякога, когато не става въпрос за липса на пари, хората предпочитат да не си рискуват самочувствието и придобиването на читава покупка, та си плащат директно обявената цена.
Да, съгласен съм, всеки джамбазлия при който бяхме при "чао" ни каза "Айде обадете се и ще видим какво можем да направим за цената". Ясно е, че обявената цена не е реална, въпроса е с колко може да се намали според пазарна цена/качество
Водния дух1 написа:За два дена не излезе ли някоя друга оферта/кола ?
0 нови, всъщност за последните 2 седмици има 1 нова, която е обявена на нелепа цена(10000) и е автоматик(автоматиците не ги тачат много за тая година). За последният месец са общо две, като тази, на която съм дигнал мерник е едната. Другите в София ги прегледахме, очевидно си стоят бая време в автокъщите(напълно логично)
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
cecoa1 написа:От една страна пазаренето е психология, от друга може да бъде и нещо като спорт или традиция. Не всеки купувач го умее, или пък желае да го използва, но 99% от продавачите предвиждат горница за пазарлък. Дори и хора, които не се пазарят като купувачи, предвиждат възможен пазарлък като продават. Много малко са тия с хептен твърдата цена, и оная приказка, че кешът е по-силен от тока, не се е появила случайно. Както казах, психология. И не винаги се прави заради парите. Няма нищо срамно, но просто понякога, когато не става въпрос за липса на пари, хората предпочитат да не си рискуват самочувствието и придобиването на читава покупка, та си плащат директно обявената цена.
В конкретния бранш пазаренето е традиция и особено в случай когато продавачът е търговец, а не частно лице, 100% е сложил едни 600-1000лв за пазарене. Така че ако не ги оползотвориш (смъкнеш), все едно му ги подаряваш да се почерпи.
- Petrolhead
- Автомобил:
- Двигател:
вместо тая японска пръчка, вземи си намери един нормален туран. поне децата да се возят в нормална кола, а не в тоя оризарник
Чух се днес с въпросната къща(катрин ауто център) и ми викат 100лв за транспорт до сервиз, викам хубаво. Звъня на майстора, викам така и така, той ми вика "имай предвид, че тая автокъща не мърдат цените, трудно правят коментар" викам за какво да де занимавам тогава. Звъннах на автокъщата, питах така и така, коментар...викат пълен абсурд, въобще няма да се занимаваме и си казахме чал по живо по здраво
- tomata
- Автомобил: VW Passat B5 Alhambra
- Двигател: AWT AWC
Ако свалят цената по телефона, който им званне .... Естествено, че няма да свалят по телефона. Писал си, че си от София, те са в София иди на место огледай колата и тогава се пазари
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
etto написа:питах така и така, коментар...викат пълен абсурд
И ти вярваш. Ще плащаш тогава. По телефона няма какво друго да ти кажат.
В сервиза какво очакваш да ти кажат? Ще платиш едни 100лв + още на сервиза, а отговора мога да ти го дам и аз: "Всичко по колата изглежда наред, само тук една биалетка може би ще се сменя, но тя е 50лв."
PS: И ми се струва, че транзитни номера струват по-малко от 100лв. Може би не може стигна на собствен ход до там.
-
- Автомобил: Mercedes W213
- Двигател: E 400 V 6
Petrolhead написа:вместо тая японска пръчка, вземи си намери един нормален туран. поне децата да се возят в нормална кола, а не в тоя оризарник
Подкрепям мнението на колегата. И не само Туран- и Пасат комби ще е в пъти по- добър избор от това нещо, наречено кола.
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Явно,не е твоята кола....Ама всяко зло-за добро...
- BeNjI14
- Автомобил: Vw Polo mk4 Facelift
- Двигател: AWY BMD 2006
Вземи си нещо немско за тия пари ще намериш добра кола не се занимаваи с тия японци.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Тоя двигател ич не стока. Харчи масло от нов. Та колега, замисли се, трябва ли ти тая Тойота. С тия уговорки.
Аз не разбирам от коли, не съм навътре в нещата и поисках съвети от различни приятели. Всеки ми казва различно, един казва мани ги тойотите, друг казва мани ги тураните, трети мани ги маздите...и накрая да си взема някой летящ килим :D Доверих се на мой приятел, който се занимава с автомобили от малък, разпитал е и различни сервизи за най-надеждното. Четох доста за Турана от този форум, и всеки двигател си има своите особености. Това, което искам аз е бензин, който да става на газ, за турана единствено е 1.6/102, за който пък казват, че бил доста слаб и чуплив. С две думи до тук с турана. Тойотата не е съвършенна кола, но я препоръчват като по-надежден двигател, а това с маслото е преди фейслифта, след фейслифта уж го оправят. Далеч не е красива, даже си е грозничка, но нито съм рейсър, нито на конкурс за красота отивам. Имам два тодлъра в нас, трябва ми здраве, икономия и удобство за семейство на приемлива цена.
Сега понеже не излизат никакви тойоти версо на пазара, нито киа карънс, то ще прегледаме и мазда 5ца тази събота(според мазда форума ръждата е до 2007, после я оправят, а за проблема с маслото ще се гледа на сервиз и диагностика задълже)
Пак подчертавам, бе разбирам, всичко това написах според това, което съм чел тук, в мазда форума и в тойота форума + доверени познати.
Сега понеже не излизат никакви тойоти версо на пазара, нито киа карънс, то ще прегледаме и мазда 5ца тази събота(според мазда форума ръждата е до 2007, после я оправят, а за проблема с маслото ще се гледа на сервиз и диагностика задълже)
Пак подчертавам, бе разбирам, всичко това написах според това, което съм чел тук, в мазда форума и в тойота форума + доверени познати.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”