cecoa1 написа:Тия с японските коли ...
Недей така да обобщаваш. Има коли и коли.
Митсубиши са по-тегави в това отношение (специално за 2ра генерация знам 2.4. 1ва не знам как е), но не е някаква драма - пулове по 3лв и те така.
На Равката пък е детска игра всичко. И не съм чул някой да е регулирал клапани по нужда - обикновено е заради задърни майстори.
Най слабата част им е окачването. На жената и сменям всяка година амортисьори, биалетки и т.н. Нищо драматично с цените, а и тя я дрънка много. Някои казват и съединител, но не мисля. По скоро може да се дължи на гаври.
Между двете избирам Равката по няколко причини (макар да съм имал следващия аутлендър, Доколкото знам в предишния не са по-добре тези неща. А и фактът, че бих избрал Рав 2001 пред аутлендър 2008 е показатрлен):
- возия - не говоря само за комфорт, а за солидност. Равката се усеща много по-стабилна и солидна. Митсубиши са по-паянтови на усещане. Обратната връзка с пътя е по-добра при рава. Комфорта също е по-добър. Аутлендъра е повече кола. (Принципно най-солидно такова усещане в този тип коли (полу джип), съм имал в Субару.)
- звук - митсубиши имат един особен звук на бензинките. Доколкото съм чел в 1ва генерация е още по-зле. Едно дрънчене, свистене... Абе странен звук.
- частите за рав са много по-лесни от тези за Митсубиши. С някои части съм чакал, търсил и занимавал. При Рав всичко е налично и лесно. На добри цени. Много по-популярна кола е.
- ръждата при 1ва генерация на аутлендър, не е изключение. При рав 2ра - рядкост.
- двигателят на Рав е повече от доказал се. Изобщо всичко - скорости, 4х4, простота. Затова и цените са кисели. При Митсубиши са посредствени нещата. Плюсовете са им - 4х4 и това, че държат до по-късни години сравнително прости бензинови двигатели.
- Рав се работи по-лесно. Няколко пъти казвам простота и е точно така. Всичко е елементарно за работа. Митсубишитата не са. Поне за мен.
Ако няма да е Рав, бих предпочел Форда (мазда трибют), пред Аутлендъра. Муден, ала бала (то и митсубишито е такова), но от двете ми карания на такъв, съм с по-добри впечатления.