Съвети при избор на употребяван семеен автомобил до 7К - бензин с газ.
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Съвети при избор на употребяван семеен автомобил до 7К - бензин с газ.
autodata24.com е тъпкан с неточности. auto-data.net е по-прецизен за повечето неща.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Ще се опитам да кача снимки,че през телефона не става. Не прилича на 370,според колегата е 520.
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Багажника на 307 комби е 503 литра, на 308 комби е 508 литра, не си губи време със снимки. За сравнение на Пежо 508 комби е 540 литра, колкото и на Опелчето от профила
А на Skoda Superb комби е 630 литра.
Тия със скосените покриви са жертви на дизайна
По темата. Като се избира кола на тия години първо се гледа да не е податлива на ръжда. Тук автоматично отпадат Mazda, Toyota и Subaru. От останалите ако се намери читав Пасат за тоя бюджет е добре, ако ли не да се търси Октавия. Пежо 307 има доста проблемни зони, малко читави бензинови мотори и още по-малко газаджии които ще настоят кадърно ГИ на такова Пежо.

Тия със скосените покриви са жертви на дизайна

По темата. Като се избира кола на тия години първо се гледа да не е податлива на ръжда. Тук автоматично отпадат Mazda, Toyota и Subaru. От останалите ако се намери читав Пасат за тоя бюджет е добре, ако ли не да се търси Октавия. Пежо 307 има доста проблемни зони, малко читави бензинови мотори и още по-малко газаджии които ще настоят кадърно ГИ на такова Пежо.
- Lupender
- Автомобил: Audi A4 B9
- Двигател: EA 288
Макар да съм твърд противник на бензинови мотори на газ за големи семейни коли, има някакви варианти. Според мен трябва да се вдигне малко бюджета и да се търси нещо поне Евро 5. За семейство с куче + голям багажник се сещам за едно опелоподобно нещо наречено Chevrolet Orlando с 1.8 литров опелски двигател със 140 коня. Тези коли масово пристигат от Италия, като често са с газова поставяна там, което е добре и вървят с три реда седалки (7 местен), т.е. има бол място за багаж. Това е относително нов автомобил с относително стара концепция, което за мен е голям +. Динамиката му е добра предвид обема на мотора и размера на колата. Стабилен е, макар да вози малко твърдо. Отвътре е леко дървен, далеч е от лукса, но е практичен и удобен. Частите са евтини, няма драми с окачването. За съжаление не мога да кажа разход на газ, но на бензин е около 7/100 изввънградско.
Пежо 307 има и със 7 места.
U
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
7-местно комби имат още от 1996 година с Пежо 406 комби, друг е въпроса двете седалки най-отзад дали стават за живи хора и кой би си сложил децата там. Да не говорим и за място за багаж при отворени такива две "аварийни" седалки.
Автора обаче би могъл да погледне и Citroen C5 първа фаза фейслифт. Просторна кола, отлична возия, голям багажник, не познава ръждата, много екстри за малко пари.
Автора обаче би могъл да погледне и Citroen C5 първа фаза фейслифт. Просторна кола, отлична возия, голям багажник, не познава ръждата, много екстри за малко пари.
-
- VW експерт
- Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
- Двигател: AVF
Според мен концепцията за бензин/газ при описаните нужди и начин на ползване не е баш правилната. Разликата в разхода в пари в сравнение с дизел, за цяла година ще е 300-400лв при сегашните цени на горивата. Бензин, за да върви адекватно трябва да е и по-мощен от дизела, от там и данъка ще му е по-скъп. Бутилката пречи при всички случаи, особено на извънградско си е добре да има резервна гума, и от там товарното пространство го смяташ с едни кофти оформени 40-50л надолу. Отделно, като избираш кола за газ, тя трябва да е доста по-евтина от бюджета, за да стигнат парите за газова уредба и обслужване.
Казано с пример, вместо Пежо 307 2,0 бензин, взимаш Октавия 2 с 1,9TDI и се радваш на живота. Ще имаш 80л повече от заводския багажник на Пежото, а ако сметнем и резервна гума, ще са поне 100л разлика. И вътре Шкодата има доста място, плюс автономен пробег без зареждане около хиляда километра. Като субективно усещане за вървене, ще са сходни, защото дизела има много сила в ниските обороти. Освен това има такива Шкоди и с 4х4, малко повдигнати, по-добре защитени отдолу... И си е VAG, майстори и части колкото искаш.
Казано с пример, вместо Пежо 307 2,0 бензин, взимаш Октавия 2 с 1,9TDI и се радваш на живота. Ще имаш 80л повече от заводския багажник на Пежото, а ако сметнем и резервна гума, ще са поне 100л разлика. И вътре Шкодата има доста място, плюс автономен пробег без зареждане около хиляда километра. Като субективно усещане за вървене, ще са сходни, защото дизела има много сила в ниските обороти. Освен това има такива Шкоди и с 4х4, малко повдигнати, по-добре защитени отдолу... И си е VAG, майстори и части колкото искаш.
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
Стига с този 100 годишен дизел , който е като кутията на Пандора.
За извън града , да предпочетеш дизел , защото бил силен в ниските , пред бензина
Точно , където свършва дизела , почва кефа на бензина.
Отделно газовата бутилка , не е голям проблем.
Слага си бутилката на мястото на резервната и си свири.Прибира си патерицата в калъф и като ходи на далеч я хвърля в багажника.
Аз дори не я свалям от комбито и нямам проблем ,като ми се наложи да товаря
Нека авторът да погледне някой японец за тези пари.
Всичко друго , но не и радост....всичко е субективно и такива генерални заключения ,са неадекватни.
За извън града , да предпочетеш дизел , защото бил силен в ниските , пред бензина

Точно , където свършва дизела , почва кефа на бензина.
Отделно газовата бутилка , не е голям проблем.
Слага си бутилката на мястото на резервната и си свири.Прибира си патерицата в калъф и като ходи на далеч я хвърля в багажника.
Аз дори не я свалям от комбито и нямам проблем ,като ми се наложи да товаря
Нека авторът да погледне някой японец за тези пари.
Само не знам , как ще се радва на живота........Октавия 2 с 1,9TDI и се радваш на живота.
Всичко друго , но не и радост....всичко е субективно и такива генерални заключения ,са неадекватни.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Хора, спрете да гледате такива измислени сайтове. Аз за Голф Мк2 открих разни щуротии, писани там. Който го е виждал няма как да повярва, че това са 370л.
- Ивайло Димов
- предупреждение за БАН
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: 1800 -20V -AGN -1999
Дизел втора ръка и евтина поддръжка е оксиморон ,нещо като дървен камък ;) .По-добре да си кара само на бензин щом ще се кара 90% извънградско.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
cecoa1 написа:
Казано с пример, вместо Пежо 307 2,0 бензин, взимаш Октавия 2 с 1,9TDI и се радваш на живота.
Почти сигурно е, че шкодата ще е на двоен пробег. Та голяма радост ще е...
- NikMar55
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: TDI 1900 101 к с 2003 г
777 написа:NikMar55 написа:На Пежото задното окачване му е най-слабо, там трябва периодично да се сменят лагерите на моста, смятат го за консуматив, но смяната им си е цена. Карал съм служебно 405 и на него бяха паднали капачките на лагерите и всичко беше смляно от пясъка, наложи се да сменим целия мост. Принципа на задното окачване всичките Пежа е еднакъв.
Тъй де ама това се отнася за 405, а не 307/308. Има малко развитие по въпроса.
Да не съм голословен може да прочетете тук https://peugeotclub.info/forum/viewtopi ... =27&t=2844 и за новите пак е същото, колкото и развитие да има, както писах принципът на окачвене е същия.
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Не знам голословен ли си, но говорим за 307 и 308. Покажи ми къде им сменят мостовете.
- Ивайло Димов
- предупреждение за БАН
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: 1800 -20V -AGN -1999
След 306 няма торсион в Пежо .307 и 308 не са торсион. П - образна греда ,тампони и пружини
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”