Покупка на първа кола (момиче)

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
angry
Автомобил:
Двигател: AHU

Re: Покупка на първа кола (момиче)

Мнениеот angry » Вто 25 юни 2024 11:01

samo_pechka написа: За млади хора драми там няма.

Тука само можем да гадаем :)

Bumble_Bee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bumble_Bee » Вто 25 юни 2024 12:47

Отново се включвам, този път с конкретно питане - https://www.mobile.bg/obiava-1171873172 ... nault-clio
Доста подробна обява, направи ми добро впечатление. Клиото, което обсъждахме по-горе ми хареса, но цената ми стъпва една идея висока, затова отворих да разгледам други подобни.
Микрата ми е слабост, преди малко ми излезе тази - https://www.mobile.bg/obiava-1171930491 ... ssan-micra
Как ви се струват?

Потребителски аватар
fur1ous
Автомобил:
Двигател: CFMA

Мнениеот fur1ous » Вто 25 юни 2024 12:58

Микрата с регистрация, гуми, застраховки и обсужване ще стигне горе долу Клиото (за 6 800) като пари.
За клиото което е 4900, не мога да дам мнение, като цяло съм скептично настроен, тази кола е с номер СА, регистриана преди 100 години в България, кой знае колко "майстори" са минали през нея и какво са направили. Бих пропуснал с две ръце. Естествено има изключения в това, но рядко.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Вто 25 юни 2024 13:27

СА Клиото със сигурност е купено от България. Микрата, ..., бих пропуснал.

Потребителски аватар
fur1ous
Автомобил:

Мнениеот fur1ous » Вто 25 юни 2024 13:45

СА клиото е и без катализатор, което също е голям минус за мен.
Като цяло не препоръчвам дизелова кола за първа такава, особено за градски преходи, твърдо не.

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Вто 25 юни 2024 15:24

Микрата е феноменален боклук. Не го препоръчвам дори и на враг. Сестра ми караше такова от ново до 150 х. км. Дотогава нямаше съществени проблеми като изключим лостовия механизъм на чистачките, който се счупи два пъти защото е... изцяло пластмасов. Но тогава в рамките на няколко хиляди километра разтегна верига (оригиналната е/беше доста скъпа), разтропаха се спирачните апарати, разтропа се рейката и ни осведомиха, че скоро си отива и съединителя. Тропоса ми го да се занимавам с него, разбира се след като сменихме веригата, апаратите и гърнето за неприлично висока цена. Не можах да го продам почти половин година, а беше с много екстри, блутуут, безключово и тн. А и на външен вид беше смежарка.

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Вто 25 юни 2024 15:31

Клитото не лошо 1.5 dci е икономичен и сравнително евтин за подръжка и тук минусите гони 250 к км и е 2006 според мен най-много 4к трябва да бъде ако се спреш обезателно провери климатика ,ако не работи вероятно предстои скъп ремонт

Потребителски аватар
Sonny_89
Автомобил: VW Passat B7 + Opel Astra H
Двигател: CFFB + Z19DTH

Мнениеот Sonny_89 » Вто 25 юни 2024 17:13

"Нов Внос отлично състояние на автомобила, вид от автовоза..."
Със сигурност така е изглеждала и на автовоза, полирана, почистена и готова да зарадва новия собственик :mhihi
Още един глас за двувратото Клио...

thanis
Автомобил: Polo 9N
Двигател: BBY 2004

Мнениеот thanis » Вто 25 юни 2024 18:43

w_smith написа:Микрата е феноменален боклук.

Купят нова кола, карат я без проблеми 150 хиляди километра и после нещата, които са си консуматив за градски автомобил почнат едно по едно да се обаждат и хайде колата е боклук. Колега Нисан Микра К12 е здрав автомобил. За 15 години нищо съществено и само основно обслужване си е пример за здрав автомобил. При положение, че почти сигурно 75-80% от километрите на колата са само градско.

Към авторката с обявата за клиото. Купувано е в България, обаче това е била фирмена кола. Липсата на катализатор не е свръх драма. Един катализатор е 600лв за този мотор. Въпроса е да не е счупена от каране и да са сменяни другите неща на време и да е в добро здраве.

Съветвам каквато и кола да се вземе, да се занесе в независим сервиз да я прегледат. Едни 100-тина лева за тази услуга могат да спестят сериозни главоболия. За жалост не трябва да се вярва напълно на човека, който я продава. Било то търговец и/или частно лице.

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Вто 25 юни 2024 22:42

Бензинови Ярис или Джаз и да си я кара безгрижно.

От половин година съм старо за града Ярисче 1.3. Поочукано, олюпено тук таме, паркира се навсякъде, не го мислиш къде ще го оставиш, харчи 6.5/100.
Извънградско си поддържа без проблем 120-130 км/ч.
Минус е малкия багажник.

Някакси ми доставя повече удоволствие да го карам от Пасата. :screwy

Потребителски аватар
angry
Автомобил:

Мнениеот angry » Сря 26 юни 2024 11:58

Един Ярис се опита да ме убие и от тогава я мразя тая кола :(
Връщам се от Бачковския манастир, към Пловдив, лято, климатик и трима човека вътре.
Нанадолнище, свободна, фарове... и взе да гасне.
Нищо не ми свети на таблото, колата така или иначе е тиха, изобщо не разбираш, че е загаснал мотора.
До момента в който натиснеш спирачката и почти нищо не се случва...

Потребителски аватар
railfan
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBAB 2009

Мнениеот railfan » Сря 26 юни 2024 12:36

Затова се учат младите шофьори, че кола на свободна не се пуска, особено по надолнище. Изобщо, освен в случая да стигне до светофара от обозоримо разстояние и да спре или при леко спускане в задръстване, друга причина да се държи кола на свободна - няма.
Освен това не е възможно ако угасне която и да е кола в движение да не светнат поне две лампи - червената за маслото и червеният акумулатор, защото колата остава на контакт, но няма налягане на маслото в мотора, както няма и зареждане.

Потребителски аватар
fur1ous
Автомобил:

Мнениеот fur1ous » Сря 26 юни 2024 13:26

Мойте шоф. курсове въпреки че бяха отдавна ме научиха,че колата докато се движи свободна предавка не се държи.
И си е напълно грешно да се прави, реално докато си на свободна ти нямаш контрол над тая кола.
Също ми е много забавно шофьори които превключват скорости в завой, а не са си преценили преди завоя на коя предавка да влезнат. Любимо ми е. :bowdown

Потребителски аватар
angry
Автомобил:

Мнениеот angry » Сря 26 юни 2024 17:09

Преди да угасне не светва нищо. Със сигурност в последствие е светнало. Ама завоите са през 50м.
Уменията ми са достатъчно адекватни, за да се размине без какъвто и да е проблем.
Да карам аз на ниска предавка, за да зарежда повече акумулатора, хайде де!
Вие ако искате на първа се спускайте, аз съм съобразил абсолютно всичко в случая.
Но е факт, че Ярис-ът се опита да ме утрепе. 1-0 за мен :)

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Сря 26 юни 2024 17:21

Колкото и да има умения човек в шоферлъка, да караш по нанадолнище със завои на свободна е повече от безразсъдно . А това с гасенето ( каквато и да е причината ( може да се случи с всяка кола. Това, че ти на ярис си го изпитал, не значи , че ярис са калпава стока.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”