vanesto написа:При непочистени пътища, не виждам какво може да ти помогне един СУВ, освен за душевно успокоение, че можеш да минеш, а след това се окаже, че трябва да вървиш да търсиш трактор. А за градска среда, стига да имаш добри гуми, е абсолютно излишно 4х4, освен ако не живееш на някой баир, без асфалт в покрайнините на града, и да казваш че живееш в София. Закъсват тия с летните и всесезонните гуми, или т.н. летни шофьори.
За последното ти изречение съм съгласен.
Не, че се заяждам, но ти колко пъти си карал в сняг? Само да ти дам пример, че по Коледа на АМ "Тракия" имах "късмета" да се движа в 30-40 см сняг и беше пълно с такива закъсали разбирачи, които смятат, че високия клиренс и доброто 4х4 са само маркетингов трик

И още нещо, когато има сняг над 10-20 см, пътят не е почистен и стане киша, хич не ти трябва да живееш на баир или на път без асфалт, за да закъсаш.
vanesto написа:То точно 4х4 ограничава мястото в багажника, при една и съща марка и модел кола с и без 4х4, не разбрах каква ти е логиката колега.
Искаш голям багажник, купуваш си лека кола комби без 4х4. Кой е тоя СУВ с по-голям багажник?
Е тук изби рибата

fur1ous написа:Това,че SUV имат по големи багажници е пълен мит.
Реално и те са около 600 литра в годините 2010 - 2020 с малки изключения.
BMW X5 2015 -650 литра
VW Tuareg 2015 - 580 литра
Porsche Cayenne - 670 литра
Honda CR-V 2015 - 589 литра
За тия години толкова.
По новите джипове стигат до 900 литра и то най големите. Второ поколение Skoda Kodiaq (2024г) е с 900 литра багажник.
Реално в годините 2010-2020 има комбита с по големи багажници отколкото най големите джипове на пазара.
За по малките "джипове" (SUV) изобщо няма да коментирам, там пространстово за багаж е смешно спрямо много комбита, че дори и седани.
Не знам от къде ги вземаш тези данни и обобщаваш, че било мит, но поне знам за моя Туарег, че багажника не е 580 литра, а 697: https://www.auto-data.net/bg/volkswagen ... tech-20469
А и и има лека разлика дали багажника ти е висок или е по-скоро дълбок, но както и да е.
Не знам какво тръгвате да ми вадите от няколко кладенеца вода, като дадох моето мнение, защото човека питаше и за SUV. Ама не трябвало 4х4, ама багажника на комбито бил по-голям, ама били скъпи SUV, ама били тежки, ама не знам си какво още. Аз си казвам мнението на база опит, а не кой какво е чул-недочул. Изборът и парите са си все пак на човека и той ще реши.