Кола от Германия или Горубляне?
Re: Германия или Горубляне ?
Точно така, аз искам да си я карам в България, а докато съм в Германия да си обикалям малко с нея..., ще поогледам ще видя мои познати, които са там да ми помогнат с избора и контакти с евентуални продаващи подобни автомобили...
А какво е ТЮФ?
А какво е ТЮФ?
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
AugustinerFan написа:...Момчето иска да си я кара в България, за какво му е ТЮФ?
Защото иначе трябва да си я кара до България на платформа. Миналата седмица го играх тоя филм, не препоръчвам на никого

- AugustinerFan
- Автомобил: Mini Cooper SD
- Двигател: 2017
Може, но за парите които си е приготвил ще вземе кола с ТЮФ така или иначе
TÜV - Technischer Überwachungsverein
След преглед ти издават сертификат че автомобилът ти е в добро техническо състояние и може да се кара в следващите две години,като не си спестяват да напишат всички дребни забележки в документа.Ако има нещо по сериозно ти казват какво е и ти дават време да го поправиш и да се върнеш.Обикновенно гледат за ръжда,спирачки,газове,светлини,окачване но много често се заяждат за глупости.

bitaka написа:...
А какво е ТЮФ?
TÜV - Technischer Überwachungsverein
След преглед ти издават сертификат че автомобилът ти е в добро техническо състояние и може да се кара в следващите две години,като не си спестяват да напишат всички дребни забележки в документа.Ако има нещо по сериозно ти казват какво е и ти дават време да го поправиш и да се върнеш.Обикновенно гледат за ръжда,спирачки,газове,светлини,окачване но много често се заяждат за глупости.
А това се взима след покупката или автомобила може да си има ТЮФ и направо тръгвам с него.
А ако се прави след покупката, не разбирам логиката...
А ако се прави след покупката, не разбирам логиката...
AugustinerFan написа:Вълчан пълно е с Голф 4 за по 1000 - 1500 евро на хубави километри (180-200K) та дори и с ТЮФ до 2017г.Въпросът е че може и да не попадне на читава евтина кола точно в следващите 3 месеца защото в момента много хора си прибират хубавите коли в гаражите и си купуват по една бричка за зимата която на пролет изхвърлят или продават.От частник или хендлер предстоящите скъпи ремонти ги има в играта,всичко е на късмет за 14-15 годишна кола.Момчето иска да си я кара в България, за какво му е ТЮФ?
Тук при мен за такива пари няма читави коли.Освен някои малолитражки.....корси...Ситроени малки или Деута и там подобни.Човекът спомена че иска да пообикаля из Германия....как без ТЮФ.Има разбира се и изключения но си е късмет..За тези пари не си струва покупка от Германия.Не и да я докараш на собствен ход щото си е риск.Изборът си е негов но продавачите като цяло в Германия отдавна не са Немци.А на такива мишунги вяра няма как.....
-
- Автомобил:
- Двигател:
И един мармот ...AugustinerFan написа:Вълчан пълно е с Голф 4 за по 1000 - 1500 евро на хубави километри (180-200K) та дори и с ТЮФ до 2017г. ...

- AugustinerFan
myrshavija написа:И един мармот ...
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=217493803&isSearchRequest=true&scopeId=C&minPrice=1200&maxPrice=1300&maxMileage=210000&minFirstRegistrationDate=1998-01-01&makeModelVariant1.makeId=25200&makeModelVariant1.modelId=14%2C55%2C40&makeModelVariant1.modelGroupId=29&pageNumber=4#
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=216369738&scopeId=C&isSearchRequest=true&minFirstRegistrationDate=1998-01-01&maxMileage=210000&minPrice=800&maxPrice=1500&makeModelVariant1.makeId=25200&makeModelVariant1.modelId=14%2C55%2C40&makeModelVariant1.modelGroupId=29&pageNumber=32#
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=215813073&scopeId=C&isSearchRequest=true&minFirstRegistrationDate=1998-01-01&maxMileage=210000&minPrice=800&maxPrice=1500&makeModelVariant1.makeId=25200&makeModelVariant1.modelId=14%2C55%2C40&makeModelVariant1.modelGroupId=29&pageNumber=32#
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=217202678&isSearchRequest=true&scopeId=C&categories=Limousine&maxMileage=210000&minFirstRegistrationDate=1998-01-01&minPrice=1200&maxPrice=1300&makeModelVariant1.makeId=25200&makeModelVariant1.modelId=14%2C55%2C40&makeModelVariant1.modelGroupId=29&pageNumber=1
Да не става банално,всеки може да влезе в немското мобиле и да разгледа,илизат над 700 резултата с критерий: след 1998г. цена от 800 до 1500 евро,километри до 210к.
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
От 4те линка само първата става, само не е ясно защо едната ББСка е крива.
Линк 2: Километраж, волан, фолио на тавана, Нюрнберг
Линк 3: ХДР снимки, волан, карана без стелки, Мюнстер-център, а колата снимана на плаца в индустриалната зона
Линк 4: Офенбах хендлерски номера, обаче адрес в Дрейеих - сиреч номерата са "от авер" търговец, но продажбата от частник. Тая кола не е мита от години, виж подлакътника. Толкова прах във по прага на вратата имах след 2 седмици Сардиния, а иначе в Германия не знам освен в каменоломната или ако возиш храна на прасетата къде иначе ще я събереш
Хубавите коли в не са като да ходиш и да ги береш...еле пък от мобиле, и то човек без опит.
Линк 2: Километраж, волан, фолио на тавана, Нюрнберг

Линк 3: ХДР снимки, волан, карана без стелки, Мюнстер-център, а колата снимана на плаца в индустриалната зона
Линк 4: Офенбах хендлерски номера, обаче адрес в Дрейеих - сиреч номерата са "от авер" търговец, но продажбата от частник. Тая кола не е мита от години, виж подлакътника. Толкова прах във по прага на вратата имах след 2 седмици Сардиния, а иначе в Германия не знам освен в каменоломната или ако возиш храна на прасетата къде иначе ще я събереш
Хубавите коли в не са като да ходиш и да ги береш...еле пък от мобиле, и то човек без опит.
- AugustinerFan
Абсолютно на случаен принцип ги пуснах за да покажа че има,не съм ги избирал,не съм гледал коя е без стелки и в коя индустриална зона е снимана.Ако по пейзажа на фотото започнем да си избираме колите тя луда работа.
Близко е до акъла че човека или работи там или автомивката е наблизо и е снимал колата докато е прясно измита,що обезателно трябва да я снима пред вкъщи? Сигурно ако имаше пух на волана и губер на седлаките по щеше да хваща окото.

- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
AugustinerFan написа:...Ако по пейзажа на фотото започнем да си избираме колите тя луда работа...
Пейзажът дава важна информация за собственика, не го пренебрегвай

-
- Автомобил:
- Двигател:
Забрави да напишеш РЕАЛНИ КИЛОМЕТРИ.AugustinerFan написа:Да не става банално,всеки може да влезе в немското мобиле и да разгледа,илизат над 700 резултата с критерий: след 1998г. цена от 800 до 1500 евро,километри до 210к.

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
myrshavija написа:Забрави да напишеш РЕАЛНИ КИЛОМЕТРИ.AugustinerFan написа:Да не става банално,всеки може да влезе в немското мобиле и да разгледа,илизат над 700 резултата с критерий: след 1998г. цена от 800 до 1500 евро,километри до 210к.
Стига бе,в Германия не връщат километражите

-
- Автомобил:
- Двигател:
Мда - съгласен съм. Някои от частните обяви може и да не са с връщани километри. Но Ахмед, Збигнев, и Петър - както се казват голяма част от автотърговците там, са професионалисти в тази област.
Докато има наивни хора, като AugustinerFan, ще има и тарикати. Май симбиоза се наричаше това.
Докато има наивни хора, като AugustinerFan, ще има и тарикати. Май симбиоза се наричаше това.

- blaze
- Автомобил: Кораб Майка
- Двигател: AHF BAU
Аз последния месец купих 3 коли, Като имам човек и в Германия, в Белгия и в Испания. - Докарването на кола от тези страни, на платформа или на ход.... все си е 1000лв.
Разглеждахме за нещо от класа Голф4 за една кака.
Иначе обиколихме Дупница, Благоевград, Джерман, Перник, Драгичево, София, - всички авто къщи ! Единствено в Драгичево, собственика на едната автокъща караше голф 4 с транзитни номера, истински Highline , 1.9TDI 110hp 4х4 , ESP, подгрев на седалките, халф фис, темпомат, 4 врати - аз много го харесах и човека го даваче за 4000лв.
Подигравам се открито на продавачи, които ми продават голф highline , който е няква стела или друг, с ръчки на стъклата, гол като пушка, иначе сложили табло то 5.5 и вика глей рингове ала бала... хайлайн е бе :D:D:D:D
Всичко останало беше пълни кочини или колки с по 2000лв над нормалната цена.
Не взехме Голфа, каката не го хареса.
Но всичко се промени като отидохме до Труд - Пловдивско.
ГОРЕЩО ПРЕПОРЪЧВАМ !!! Колите там са с по 1000лв надолу от Горубляне и др. И италианки почти няма, говорим за швейцарки и др.
От там взехме Мини Купър и се приключи дилемата с колата за каката.
Всеки продавач и всеки купувач значт, че италианките са чаластрени коли. Няма италианка без удар. Там се подпират броня в броня на всеки светофар и на никой не му дреме.
Аз съм най-очарован от швейцарките ! Колите са с коренно различно оборудване, и купето като защита и изготовка си е друга бира ! Имайте предвид, че всяка кола в завизимост за кой пазар е предназначена - от завода излиза различна !
Разглеждахме за нещо от класа Голф4 за една кака.
Иначе обиколихме Дупница, Благоевград, Джерман, Перник, Драгичево, София, - всички авто къщи ! Единствено в Драгичево, собственика на едната автокъща караше голф 4 с транзитни номера, истински Highline , 1.9TDI 110hp 4х4 , ESP, подгрев на седалките, халф фис, темпомат, 4 врати - аз много го харесах и човека го даваче за 4000лв.
Подигравам се открито на продавачи, които ми продават голф highline , който е няква стела или друг, с ръчки на стъклата, гол като пушка, иначе сложили табло то 5.5 и вика глей рингове ала бала... хайлайн е бе :D:D:D:D
Всичко останало беше пълни кочини или колки с по 2000лв над нормалната цена.
Не взехме Голфа, каката не го хареса.
Но всичко се промени като отидохме до Труд - Пловдивско.
ГОРЕЩО ПРЕПОРЪЧВАМ !!! Колите там са с по 1000лв надолу от Горубляне и др. И италианки почти няма, говорим за швейцарки и др.
От там взехме Мини Купър и се приключи дилемата с колата за каката.
Всеки продавач и всеки купувач значт, че италианките са чаластрени коли. Няма италианка без удар. Там се подпират броня в броня на всеки светофар и на никой не му дреме.
Аз съм най-очарован от швейцарките ! Колите са с коренно различно оборудване, и купето като защита и изготовка си е друга бира ! Имайте предвид, че всяка кола в завизимост за кой пазар е предназначена - от завода излиза различна !
- AugustinerFan
myrshavija написа:Мда - съгласен съм. Някои от частните обяви може и да не са с връщани километри. Но Ахмед, Збигнев, и Петър - както се казват голяма част от автотърговците там, са професионалисти в тази област.
Наскоро купихме БМВ 1ца за жена ми, минах през всякакви Ахмедовци,навъртях километри до България и обратно докато търся и хоп намерих в едно село в представител на БМВ.Купихме я буквално на момента с мисълта че я купуваме от официален дилър на марката, задължително има 1 година гаранция,бтв Ахмед ако е хендлер е длъжен също да даде 1 година гаранция.На втория ден я върнах при дилъра и смениха съединител,кардан,цялото гърне,лагер и верига.Всъщност веригата я смениха на второто връщане на колата.Ремонти за 2500+ евро на кола струваща 6500 евро. Наивен друг път! С предишния пост показах на колегата Вълчан че се намират за такива пари Голф 4 с ТЮФ, всеки знае колко дълго продължава търсенето та дори съм писал в друга тема за това.Давах информация на момчето което ще пътува за 3 месеца до Германия да има оща представа за картинката. Обявите бяха абсолютно на случаен принцип като бяха над 700 с този критерий. Мен не мисли дали съм балък или тарикат,гледай си твоя живот.
myrshavija написа:... И един мармот ...
Всъщност мисли си каквото искаш,мнението ти ми е през

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”