Избор на евтин автомобил
- piter_96
- Автомобил: VW Golf III VW Golf III Variant
- Двигател: AFT 1997 AAM 1994
Re: Избор на евтин автомобил
Аз знам, че когато можеш да си изчистиш пръста и не се размазва е ОК, ама ако не се чисти-бягай надалеч.
- agumba
- Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
- Двигател: 1600 VTEC 110 hp
Ще прощаваш,но номерата с трибагреника са от 2000г
Ааа, а що тогава на бащата ладата, като я купи 2001г, я регистрираха със старите, бели табели? По-късно, 2006г, аз лично я карах на пререгистрация, в голямата тарапана!Нещо се губи, явно!
Започвам да си мисля, че част от вас започват да се бъзикат с мен.
Е тука вече, ще започнеш да познаваш! Само дето, някои го правят от самото начало на темата, малко или много! Да ти открия ли една тайна? Знаеш ли защо, темата ти е така посещавана, и толкова се пише в нея? Защото, малко или много, покрай тебе, всеки съпреживява твоя избор, и си задава въпроса - какво ли бих си купил сега, ако имах възможност? Защото съм сигурен, че едва ли има човек, не само в тоя форум, който, напълно и завинаги, да е доволен от колата си! Но, това е друга, прекалено дълга тема, да не я подхващаме и нея!
- НарКол
- Автомобил: Polo Classic
- Двигател: AFT
stefan4o написа:dimovip написа:Бягай от коли с черни сажди по ауспуха, там работата едва ли е на добре.
Преди 2 месеца сменях маслото. Докато ги видя, механиците изсипаха всичките 4 литра и сега маслото ми е над нормата. Ако почне да излиза през ауспуха и да го цапа, тогава какво?

- dimovip
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR
Да и моя пасат б5.5 беше на 330000км и неможеше да се изцапаш от ауспуха, ама си беше сравнително нова кола, ама на 20 годишна кола да ме убеждавате, че винаги е имала перфектно изгаряне на горивото и т.н, та да няма грам черно като бръкнеш... сори ама тука не. До колегата автор на темата... защо не дадеш парите, които си нарочил за кола на баща ти и да му вземеш перфектния голф?Оставяш него на топа си караш колата.Той да му мисли и да си търси :)
- dimovip
ко викаш да ти излиза маслото от ауспуха .... незнам, питай по компетентните тук.
- piter_96
dimovip написа: До колегата автор на темата... защо не дадеш парите, които си нарочил за кола на баща ти и да му вземеш перфектния голф?Оставяш него на топа си караш колата.Той да му мисли и да си търси :)
Предлагал съм му, не иска. Вика нали искаш с екстри, зарежи го тоя голф. Не казвам, че е перфектен, но нямам файда да те лъжа, че ауспухът не е черен.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Много "хубав" съвет даваш на колегата. Така работата става направо "Пре**и другарче". Човека иска друга кола другата кола ще внесе известно разнообразие и ще му създаде да се надяваме приятни занимания със колата (нямам в предвид да лежи под нея). Всяко ново нещо докато му се нарадва човек си го пази и кътка и му се кефи докато го ползва. С колата мисля за по-голямата част от хората във форума е така. А ако вземе голфа от баща си който в момента го карат двамата няма да има никаква емоция и тръпка, всичко ще си същото както в монотонното и сиво ежедневие. Покупката на първа кола носи емоция и хъс, мотивация за пазене и поддържане. Знам какво е да искаш кола веднага след като вземеш книжка. Лично аз бях така взех книжка на 20 май месец 2011 и на 8 септември вече си купих кола за скромните 1100 лева събрани от мене. Изгнила беше и всеки ми викаше че е кошник, ама си беше моя и никой не съм карал да го возя на сила вътре, като неще да си върви пеша. И аз можех да чакам до следващата пролет на 2012 за да събера още парички и да взема нещо по - ново, ама пусти му мерак. Никой не можеше да ме убеди да чакам и секунда повече. Отидох и купих и то от обява от карса без снимка, без да знам какво купувам . Отидох до Габрово за една (тя беше гробница от към гнилоч) със нощния влак се блъсках до габрово цяла нощ и висях 3 часа на гарата на горна сам самичък. и на връщане се отбих в търново и там избрах сеата си без снимка без нищо да съм го гледал преди това. От гарата такси и при адреса на собственика от който го взех. Заредихме акумулатора, че беше паднал отидохме да прехвърлим при нотариус докато се зарежда след това сложихме акумулатора, запалих и газ. Като тръгнах тя нямала антифриз, не мога сваря да отбивам в бензиностанцията да купувам антифриз и да наливам за да не прегрея двигателя. След това на средата на пътя маркуча за бензина ми се скъса и капеше директно върху колекторните тръби. Щях да се запаля. Емоции от всякъде и колкото искаш. Това е тръпката при покупката и след самата покупка емоциите. Взех сеата с пълна газова бутилка до горе, на бензиностанцията само 2 лева събра. 32 литра имаше фул. Свалих и продавача 200 лева от 1300 лева на 1100 лева. Казах му по телефона от Габрово " Ако свалиш 200 лева ей ся идвам и я взимам" и така стана далаверата. Късмет колега и не обръщай внимание на бъзиците, подминавай ги с усмивчица.
- dimovip
ами като искаш с екстри имаш ли идея кои точно екстри искаш,защото ако искаш кола със автоматични чистачки 2500 няма да ти стигнат (примерно).За мен един климатик и едни ел. стъкла са ти предостатъчни.Все с нещо ще трябва да се примириш.Дали с разход на масло от порядъка на 1 до 1.5 литра на 10000 км (нормално за стара кола, за някой дори и за нова но за мен не толкова) , или ще я вземеш с нещо развалено и трябва да си го оправиш макар във времето не веднага.... Идеално уникално перфектна ,каквато в общия случай се търся рядко се намира, защото рядко се продава.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Ще ти кажа аз как си купих първата кола колега, 2004г. нямаше ни gsm-ми ни интернет, ни форуми ни дявол!
Исках кола, имах пари, отидох на битака в Севлиево, харесах си една Астра, направих едно кръгче, платих я, и това беше
Нито и знаех двигателя колко е сполучлив, нито и знаех частите колко струват, нито ме интересуваше, нито имаше къде да попитам че да ми разтягат 22 страници локуми
Много го мислиш, ги гледаш, много ги избираш ... незнам жена как ще си намериш, по-смело действай, каквото и да купиш все ще сбъркаш
Исках кола, имах пари, отидох на битака в Севлиево, харесах си една Астра, направих едно кръгче, платих я, и това беше

Нито и знаех двигателя колко е сполучлив, нито и знаех частите колко струват, нито ме интересуваше, нито имаше къде да попитам че да ми разтягат 22 страници локуми

Много го мислиш, ги гледаш, много ги избираш ... незнам жена как ще си намериш, по-смело действай, каквото и да купиш все ще сбъркаш

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
И аз така си търсех черна кола двувратка.Отидох един ден на Горубляне,обикалях най-много 30 минути.Скивах един голф,казах на оня да го запали.Видях,че не пуши,че е със запазен интериор и външен вид и след 1 час вече си бях у нас със "западна кола".Нито знаех за форума,нито нещо за фолксвагените.
Истината е,че когато избираш много и почнеш ли да се чудиш за тая и оная и накрая попадаш на най-големия кенеф.
Пък и за тия пари не можеш да очакваш нещо на което всичко ще му работи.

Истината е,че когато избираш много и почнеш ли да се чудиш за тая и оная и накрая попадаш на най-големия кенеф.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз набелязвам марка и модел и така търся и купувам, и никакви други марки и модели не гледам. И със първата като цел си бях поставил че ще си купя Сеат Толедо и си купих. Хубав лош взех го, карах го, нарадвах му се и го продадох. Като реших да го продавам, си казах искам фолксваген пасат и нищо друго. Иначе ако не намерех пасат щях да си карам пак сеата и така докато го хвърля директно в моргата. Гледах и търсих 3 седмици само пасатите всеки ден и по цял ден само в карса. И само газ-бензин гледах. Сега съм хвърлил око на дизела и гледам само пасати и то само дизел. Други марки и модели коли не ме интересуват, все едно те не са коли за мене а нещо по-долу от пасата. Така си избирам аз коли така и ще избирам и за напреде. 

- piter_96
Просто информативно, как са цените на частите на това чудовище http://www.cars.bg/c872837 ?
- Vantage
- Автомобил: Golf R 2017
- Двигател: Variant 4motion
Цените не са страшни, но Ланос е по-добрия избор от Нубира. Просто при Ланос общите компоненти с Опел са повече и са по-лесни и по-евтини за намиране. И специално точно този мотор(2.0/133 к.с.) може да ти скъса нервите и джоба.
Иначе колата наистина предлага много за парите си.

Иначе колата наистина предлага много за парите си.

Приятелю, работа нямаш, бизнес някакъв, нямаш, респективно оттам доходи. Кара ти се кола, ама няма с какво. Изкарал си едни летни пари на морето и на гърба на мама и тати искаш кола да си купиш. Понеже те ще те хранят и ще плащат сметките, а ти ще имаш кола. Кеф, искам и аз така. Карай колата на тати, почни да изкарваш пари и тогава си купи. От много приказки, файда няма.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Споко, летните пари ще свършат в писане по форуми...
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”