Избор на евтин автомобил

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
piter_96
Автомобил: VW Golf III VW Golf III Variant
Двигател: AFT 1997 AAM 1994

Re: Избор на евтин автомобил

Мнениеот piter_96 » Пон 29 сеп 2014 18:55

Аз знам, че когато можеш да си изчистиш пръста и не се размазва е ОК, ама ако не се чисти-бягай надалеч.

Потребителски аватар
agumba
Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
Двигател: 1600 VTEC 110 hp

Мнениеот agumba » Пон 29 сеп 2014 18:58

Ще прощаваш,но номерата с трибагреника са от 2000г

Ааа, а що тогава на бащата ладата, като я купи 2001г, я регистрираха със старите, бели табели? По-късно, 2006г, аз лично я карах на пререгистрация, в голямата тарапана!Нещо се губи, явно!

Започвам да си мисля, че част от вас започват да се бъзикат с мен.

Е тука вече, ще започнеш да познаваш! Само дето, някои го правят от самото начало на темата, малко или много! Да ти открия ли една тайна? Знаеш ли защо, темата ти е така посещавана, и толкова се пише в нея? Защото, малко или много, покрай тебе, всеки съпреживява твоя избор, и си задава въпроса - какво ли бих си купил сега, ако имах възможност? Защото съм сигурен, че едва ли има човек, не само в тоя форум, който, напълно и завинаги, да е доволен от колата си! Но, това е друга, прекалено дълга тема, да не я подхващаме и нея!

Потребителски аватар
НарКол
Автомобил: Polo Classic
Двигател: AFT

Мнениеот НарКол » Пон 29 сеп 2014 19:20

stefan4o написа:
dimovip написа:Бягай от коли с черни сажди по ауспуха, там работата едва ли е на добре.

Преди 2 месеца сменях маслото. Докато ги видя, механиците изсипаха всичките 4 литра и сега маслото ми е над нормата. Ако почне да излиза през ауспуха и да го цапа, тогава какво? :banghead

Потребителски аватар
dimovip
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR

Мнениеот dimovip » Пон 29 сеп 2014 19:21

Да и моя пасат б5.5 беше на 330000км и неможеше да се изцапаш от ауспуха, ама си беше сравнително нова кола, ама на 20 годишна кола да ме убеждавате, че винаги е имала перфектно изгаряне на горивото и т.н, та да няма грам черно като бръкнеш... сори ама тука не. До колегата автор на темата... защо не дадеш парите, които си нарочил за кола на баща ти и да му вземеш перфектния голф?Оставяш него на топа си караш колата.Той да му мисли и да си търси :)

Потребителски аватар
dimovip

Мнениеот dimovip » Пон 29 сеп 2014 19:23

ко викаш да ти излиза маслото от ауспуха .... незнам, питай по компетентните тук.

Потребителски аватар
piter_96

Мнениеот piter_96 » Пон 29 сеп 2014 19:30

dimovip написа: До колегата автор на темата... защо не дадеш парите, които си нарочил за кола на баща ти и да му вземеш перфектния голф?Оставяш него на топа си караш колата.Той да му мисли и да си търси :)

Предлагал съм му, не иска. Вика нали искаш с екстри, зарежи го тоя голф. Не казвам, че е перфектен, но нямам файда да те лъжа, че ауспухът не е черен.

stoyan0304
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoyan0304 » Пон 29 сеп 2014 19:36

Много "хубав" съвет даваш на колегата. Така работата става направо "Пре**и другарче". Човека иска друга кола другата кола ще внесе известно разнообразие и ще му създаде да се надяваме приятни занимания със колата (нямам в предвид да лежи под нея). Всяко ново нещо докато му се нарадва човек си го пази и кътка и му се кефи докато го ползва. С колата мисля за по-голямата част от хората във форума е така. А ако вземе голфа от баща си който в момента го карат двамата няма да има никаква емоция и тръпка, всичко ще си същото както в монотонното и сиво ежедневие. Покупката на първа кола носи емоция и хъс, мотивация за пазене и поддържане. Знам какво е да искаш кола веднага след като вземеш книжка. Лично аз бях така взех книжка на 20 май месец 2011 и на 8 септември вече си купих кола за скромните 1100 лева събрани от мене. Изгнила беше и всеки ми викаше че е кошник, ама си беше моя и никой не съм карал да го возя на сила вътре, като неще да си върви пеша. И аз можех да чакам до следващата пролет на 2012 за да събера още парички и да взема нещо по - ново, ама пусти му мерак. Никой не можеше да ме убеди да чакам и секунда повече. Отидох и купих и то от обява от карса без снимка, без да знам какво купувам . Отидох до Габрово за една (тя беше гробница от към гнилоч) със нощния влак се блъсках до габрово цяла нощ и висях 3 часа на гарата на горна сам самичък. и на връщане се отбих в търново и там избрах сеата си без снимка без нищо да съм го гледал преди това. От гарата такси и при адреса на собственика от който го взех. Заредихме акумулатора, че беше паднал отидохме да прехвърлим при нотариус докато се зарежда след това сложихме акумулатора, запалих и газ. Като тръгнах тя нямала антифриз, не мога сваря да отбивам в бензиностанцията да купувам антифриз и да наливам за да не прегрея двигателя. След това на средата на пътя маркуча за бензина ми се скъса и капеше директно върху колекторните тръби. Щях да се запаля. Емоции от всякъде и колкото искаш. Това е тръпката при покупката и след самата покупка емоциите. Взех сеата с пълна газова бутилка до горе, на бензиностанцията само 2 лева събра. 32 литра имаше фул. Свалих и продавача 200 лева от 1300 лева на 1100 лева. Казах му по телефона от Габрово " Ако свалиш 200 лева ей ся идвам и я взимам" и така стана далаверата. Късмет колега и не обръщай внимание на бъзиците, подминавай ги с усмивчица.

Потребителски аватар
dimovip

Мнениеот dimovip » Пон 29 сеп 2014 19:43

ами като искаш с екстри имаш ли идея кои точно екстри искаш,защото ако искаш кола със автоматични чистачки 2500 няма да ти стигнат (примерно).За мен един климатик и едни ел. стъкла са ти предостатъчни.Все с нещо ще трябва да се примириш.Дали с разход на масло от порядъка на 1 до 1.5 литра на 10000 км (нормално за стара кола, за някой дори и за нова но за мен не толкова) , или ще я вземеш с нещо развалено и трябва да си го оправиш макар във времето не веднага.... Идеално уникално перфектна ,каквато в общия случай се търся рядко се намира, защото рядко се продава.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пон 29 сеп 2014 20:09

Ще ти кажа аз как си купих първата кола колега, 2004г. нямаше ни gsm-ми ни интернет, ни форуми ни дявол!
Исках кола, имах пари, отидох на битака в Севлиево, харесах си една Астра, направих едно кръгче, платих я, и това беше :mhihi
Нито и знаех двигателя колко е сполучлив, нито и знаех частите колко струват, нито ме интересуваше, нито имаше къде да попитам че да ми разтягат 22 страници локуми :smile
Много го мислиш, ги гледаш, много ги избираш ... незнам жена как ще си намериш, по-смело действай, каквото и да купиш все ще сбъркаш :biggrin

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пон 29 сеп 2014 20:18

И аз така си търсех черна кола двувратка.Отидох един ден на Горубляне,обикалях най-много 30 минути.Скивах един голф,казах на оня да го запали.Видях,че не пуши,че е със запазен интериор и външен вид и след 1 час вече си бях у нас със "западна кола".Нито знаех за форума,нито нещо за фолксвагените. :mrgreen
Истината е,че когато избираш много и почнеш ли да се чудиш за тая и оная и накрая попадаш на най-големия кенеф. :wink Пък и за тия пари не можеш да очакваш нещо на което всичко ще му работи.

stoyan0304
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoyan0304 » Пон 29 сеп 2014 20:22

Аз набелязвам марка и модел и така търся и купувам, и никакви други марки и модели не гледам. И със първата като цел си бях поставил че ще си купя Сеат Толедо и си купих. Хубав лош взех го, карах го, нарадвах му се и го продадох. Като реших да го продавам, си казах искам фолксваген пасат и нищо друго. Иначе ако не намерех пасат щях да си карам пак сеата и така докато го хвърля директно в моргата. Гледах и търсих 3 седмици само пасатите всеки ден и по цял ден само в карса. И само газ-бензин гледах. Сега съм хвърлил око на дизела и гледам само пасати и то само дизел. Други марки и модели коли не ме интересуват, все едно те не са коли за мене а нещо по-долу от пасата. Така си избирам аз коли така и ще избирам и за напреде. :wink

Потребителски аватар
piter_96

Мнениеот piter_96 » Пон 29 сеп 2014 21:15

Просто информативно, как са цените на частите на това чудовище http://www.cars.bg/c872837 ?

Потребителски аватар
Vantage
Автомобил: Golf R 2017
Двигател: Variant 4motion

Мнениеот Vantage » Вто 30 сеп 2014 7:19

Цените не са страшни, но Ланос е по-добрия избор от Нубира. Просто при Ланос общите компоненти с Опел са повече и са по-лесни и по-евтини за намиране. И специално точно този мотор(2.0/133 к.с.) може да ти скъса нервите и джоба. :wink
Иначе колата наистина предлага много за парите си. :th_up

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Вто 30 сеп 2014 7:30

Приятелю, работа нямаш, бизнес някакъв, нямаш, респективно оттам доходи. Кара ти се кола, ама няма с какво. Изкарал си едни летни пари на морето и на гърба на мама и тати искаш кола да си купиш. Понеже те ще те хранят и ще плащат сметките, а ти ще имаш кола. Кеф, искам и аз така. Карай колата на тати, почни да изкарваш пари и тогава си купи. От много приказки, файда няма.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 30 сеп 2014 8:38

Споко, летните пари ще свършат в писане по форуми...

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”