Мнениеот ti6ogr » Нед 15 яну 2023 13:42
Здравейте,
предстои ми и на мен смяна на старата кола (Вектра Б), че нещо я налазиха ръждите и ми се иска комби с по-добра возия. Знам, че момента за покупка на автомобил не е много подходящ, но все някога трябва да го направя. Изчетох цялата тема, но така и не се спрях на нещо конкретно. Кажете, ако трябва някои от набелязаните от мен автомобили да ги отписвам напълно и ако има нещо по-читаво да се насоча към него?
Ето и някои критерии, на които държа:
1. Бюджет 10 000лв. ( ако има нещо, което си струва може и да го кача до 12 000 примерно).
2. Немски или японски автомобил от 2008г. нагоре.
3. Бензин 1.8 или 2.0 (да не е по-малък двигателя)
4. Да може да става за газифициране, но не задължително (примерно, ако ми харчи 6-7 извънградско и 10 в града може изобщо да не монтирам газова).
5. 130 к.с. и нагоре.
6. Комби (семейство с две деца сме да събира багажи, инструменти от време на време, пералня примерно и т.н.)
7. предпочитам ръчни скорости.
8. не на последно място държа да има комфортна возия.
9. общо взето търся здрава кола с не прекалено скъпа поддръжка доколкото е възможно за бюджета. Не навъртам кои знае какви километри годишно колкото за една смяна на маслото. Карам и в София и извънградско.
Какво Ви е мнението за двигател 1.8 TSI 160к.с. 2010г. понеже загледах един такъв пасат? Става ли за газифициране и има ли някакви осезаеми проблеми по принцип?
Заглеждал съм следните:
Пасат 6
Шкода супърб
Шкода Октавия (притеснява ме, че возията ще е дървена, но това Вие ще кажете)
Мерцедес W 204 или W211
Mazda 6 (имаше коментари, че имат проблем с ръждите и ако е така май ги отписвам)
Хонда Акорд
Тойота Авенсис