Некоректни автокъщи!
Re: Некоректни автокъщи!
Напълно "нормално" за джамбазите. На тях им е пределно ясно, че след преглед в официален сервиз клиента няма да купи автомобила или поне не на исканата цена. Затова предпочита да прибере някакви пари и да чака следващия, който ще купи колата на юнашко доверие. Но пък подобно поведение не е лошо, защото така разбираш, че няма смисъл да си губиш времето. Ясно е какво сте щели да видите в Рено.
-
- Автомобил: Mercedes W213
- Двигател: E 400 V 6
gogogo79 написа:Понеже в България , автокъщите нямат задължение да ти продават колите втора употреба с гаранция ... все съм си мислил ,че тези транзитни номера (в които инвестира търговеца ) са с цел да направиш някакъв тест драйв на колата и да я закараш с тях до сервиз или до КАТ и т.н. То по логиката на търговеца излиза ,че тест драйва при него се заплаща...))) Другата опция ,ако не искаш да му платиш 30 лв. наем на транзитни номера за 1 час е да купиш колата на сляпо ...
Преди няколко години, когато си търсех кола, един джамбазин ми заяви, че ако искам тест драйв трябва да му платя 30 лв, щото видиш ли, щял съм да изгоря много бензин. Казах му чао и до там. Взех си настоящия Пасат пак от плевенски търговец, но той не ми поиска и стотинка. С това ме спечели, а и колата си беше наред, затова я купих от него. Никога не бих си купил кола, ако трябва да плащам за тест драйв.
-
- Автомобил: VW
- Двигател:
Джамбазин е за да печели. Предполагам че и куп народ не знае какво иска и само им губи времето, така, че след преценка бих платил 20 лв за теста (гориво и време за продавача), които ако после купя колата, да ми бъдат приспаднати от цената.
- tomata
- Автомобил: VW Passat B5 Alhambra
- Двигател: AWT AWC
На мене тестдрайф не са ми отказвали, но като купувах ме на тъста джип ни казаха "номерата са на автокъщата, ние ще караме, вие казвайте маршрут и как да се кара" и така стана, момче от автокъщата ни повози по околовръсното в Сф, помолихме го да дава повечко газ, да изреди всички предавки, такива неща, не ни отказа
Това се случи в Сф, в Гоце Делчев като си купувах пасата този разреши без номера да го покараме 

По-скоро лице представител на търговеца, на който са издадени временните табели трябва да присъства. Не е задължително да шофира.
S line auto Кърджали! Привидно коректен собственик. Изпълни всички желания при теста на колата. 2 дни след покупката светна чека. Оказа се неработещ level sensor на AdBlue системата. Който е запознат, знае колко струва да се отстрани проблема - над 4000 лева. Грешката беше изтрита преди тест драйва и реално нямаше как да се хване. Появявя се след определени километри, след изтриването й, когато колата си прави диагностика на системите си. Иначе колата е в перфектно състояние - Пасат Б8, но кофти постъпка от собственика.
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Как разбираш, че грешката я е имало и е била изтрита от търговеца? Не е ли възможно сега при теб да се появява за пръв път?
Колко е специален този сензор, та 4000 лв. да се замени?
Колко е специален този сензор, та 4000 лв. да се замени?
Първото нещо, което направих беше да изтрия грешката и да карам определено време. Имай впредвид че светва чека само. Надписи за грешка няма. Трябва да се види на диагностика.След определени изминати километри(около 150) пак светна чека и пак същата грешка, без никакви надписи по таблото както и първия път. Пак триене на грешка, доливане на адблу течност и отново след определени километри пак светна чекаТака,че
шанса да се развалила при мен за 1 ден какъв е? Последваха диагностика, ресет, преглед в сервиз. Проблемът е неработещ сензор за ниво на адблу системата. Намира се в резеорвара за адблу. Сменя се резеорвар и помпа - цена над 4000 лева.
шанса да се развалила при мен за 1 ден какъв е? Последваха диагностика, ресет, преглед в сервиз. Проблемът е неработещ сензор за ниво на адблу системата. Намира се в резеорвара за адблу. Сменя се резеорвар и помпа - цена над 4000 лева.
дай една рама, че ми стана интересно, при мен има един модул - номер 5 който се водо Control unit for reduction
agent metering system с парт номер 7N0 941 329 - заменен от нов номер 3Q0 941 329 , който струва 300лв за клиент без отстъпките
освен него има номер 3 --- 5Q0 131 971 B --- Delivery module for
urea solution AdBlue - който струва 1156лв за клиент без отстъпките, самия резервоар съдържа в себе си номер 3 + подгрев - с цена 1966лв клиент без отстъпка
agent metering system с парт номер 7N0 941 329 - заменен от нов номер 3Q0 941 329 , който струва 300лв за клиент без отстъпките
освен него има номер 3 --- 5Q0 131 971 B --- Delivery module for
urea solution AdBlue - който струва 1156лв за клиент без отстъпките, самия резервоар съдържа в себе си номер 3 + подгрев - с цена 1966лв клиент без отстъпка
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
ВНИМАНИЕ КЪРДЖАЛИ! Тел: 0877865098 Там няма "няма" 

Vlad777 написа:https://www.mobile.bg/obiava-21704306997557117-vw-touran-cross-touran
VW Touran CROSS TOURAN 2.0 TDI, юни 2008, 176400 км
Миналият август (2023 г.) е бил на 384000 км![]()
![]()
Oсвен това е имал над 5 собственика. Ето и VIN WVGZZZ1TZ8W094753
https://biluppgifter.se/fordon/LHX464#historik
("Kontrollbesiktning vid 38 477 mil." означава 384 770 км - 1 шведска миля е 10 км)
Записвам тук телефона на продавача от Кърджали - 0877865098. Да се знае.
087 7865098, 0877 865 098, +359877865098
Ето тук същия тупан продава Fiat Strada 1.3 Multijet, за който пише, че е на 132000 км, а въщност последно 2018 е бил на 168000.
И още един Fiat Strada на 166500 км, който през 2022 г е бил на 261000
VW AMAROK на 206 400 км, който септември 2023 е бил на 395 000 км
още една Mazda BT-50 2.5 tdci, обявена на 167 400 км, която през 2021 г е била на 319000 км
Mitsubishi Pajero 3.2 DI-D, обявено на 198600 км, което се оказва, че през 2019 г. е било на 430 000 км
А пък в cars.bg пордава Nissan Qashqai 1.5 dci на 152 500км, който преди три години е бил на 225000
Класически джамбазин, обаче в България се гледа цената да е "на далавера"
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Много приятен сайт за проверка
Променя цели животи
Има ли такъв за автомобили внесени от Германия?

Каспър написа:Много приятен сайт за проверкаПроменя цели животи
![]()
Не
Пострадах от автокъща Евро Кар Русе ,0878757478. Заради неизправна скоростна кутия щях да катастрофирам докато я прибирах към Стара Загора. Издържа едва 100км колата след закупуване. Не купувайте от там.
Ходих да гледам една Киа Сиид, в автокъща Ахилея 14, Горубляне, под моста. На въпрос дали колата може да се прегледа в сервиз джамбото подскочи и каза, че за кола на такава цена не се занимава със сервизи. В обявата пишеше, че колата е регистрирана, на място табелите бяха свалени. Викам нещо да кажете за историята на колата. Вика едни хора от Нова Зеландия я караха една година и си заминават и искат да я продадат и че цената не подлежи на коментар. Не си губете времето с тея.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”