Избор на евтин автомобил

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
piter_96
Автомобил: VW Golf III VW Golf III Variant
Двигател: AFT 1997 AAM 1994

Re: Избор на евтин автомобил

Мнениеот piter_96 » Съб 04 окт 2014 7:55

Пичове, защо толкова много се бърза, казах, че не бързам, за да може да огледам повече и повече, та нали с ходене и гледане става работата. Ако модераторите мислят, че темата е прекалено дълга и не е полезна нека наистина я заключат. Ако изпадне нещо и да си заслужава и най-важното на мен да ми харесва - взимам, ако не Голф 3 ААМ ме зове и кавгите с баща ми продължават.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Съб 04 окт 2014 7:59

stefan4o написа:Аз миналата година си купих Джета за 1270лв. карбуратор, произведена 1990г. даже и газ нямаше. Значи съм глупак по твоята логика :mhihi

Tя твоята се води ретро вече, даже евтино си я взел :biggrin

Росен2
Автомобил: Golf III
Двигател: AAM 1996

Мнениеот Росен2 » Съб 04 окт 2014 8:16

Такъв ти е бил късмета Стефане.И моя Голф 3 вече гони цената на хубава четворка,и всеки един ден ме изненадва неприятно с нещо ново като вдигна капака,което също струва пари,но такъв е живота.Така съм случил.
Има момчета ,които миналата година си купиха коли за по 700 лева (Рено 19 газ/Кадет 1,6 газ) и минаха по 20000 километра с тях без да отворят капака.Сега за скрап да рекат да ги дадат,пак по 400 лева ще им вземат.
Има и други,които купиха Аудита за по 12000,които все в сервиза стоят,а да не ти говорим за какъв разход става дума.
Късмет е всичко.
Сменил съм ,както и повечето от нас доста коли вече.И извода който си направих за тия години е,че високата цена при покупката никак не гарантира ниски разходи след това.
Щото да си кажем истината - на всеки в един момент му писва да налива в тия гнилочи,и се пита - заслужава ли си да я ухажвам тая бракма и да давам за нея повече отколкото на децата си ?
Имам наблюдение върху един автосервиз и магазин за гуми-еми прави впечатление,че хора които ядат боклуци,не ходят на почивка,носят парцали втора ръка,децата им ходят сутрин по три километра пеша до училище ,си сменяват обаче всяка година гумите,щото разбираш ли грайфер нямали достатъчен и хвърлят за консумативи и ремонти на таралясниците си маса пари.Пари които после ги отгладуват.И само за да ползват колите си събота да отидат до село с тях и да си докарат няколко чувала дърва....

Потребителски аватар
НарКол
Автомобил: Polo Classic
Двигател: AFT

Мнениеот НарКол » Съб 04 окт 2014 8:43

Айде не остана. :icon_lol
piter_96, ти не трябва ли вече да си в Пловдив и да ходиш на лекции?
А в свободното време... там автокъщи има бол, ако ме разбираш какво искам да кажа. :Yoda

Потребителски аватар
dimovip
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR

Мнениеот dimovip » Съб 04 окт 2014 9:02

Обикаляй и гледай повече и повече, само да не стане така, че за обикаляне и гледане да си дал пари колкото ти е бюджета за кола. Че и тоя вариант го има.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 04 окт 2014 9:06

Росен2 написа:Има момчета ,които миналата година си купиха коли за по 700 лева (Рено 19 газ/Кадет 1,6 газ) и минаха по 20000 километра с тях без да отворят капака.Сега за скрап да рекат да ги дадат,пак по 400 лева ще им вземат.

Дефинирай "без да отворят капака". Щото ако отварянето за проверка на течности - масло и антифриз, не се брои за отваряне на капака, то и аз не съм го отварял за изминалата година и малко (минал съм доста по-малко от тях де, сигурно 10 000км). От друга страна хора, които си вземат евтина кола, с ясната идея да карат докато се разпадне аз лично не бих се возил при такива. Но то е въпрос на философия и гледна точка всъщност.
Сменил съм ,както и повечето от нас доста коли вече.И извода който си направих за тия години е,че високата цена при покупката никак не гарантира ниски разходи след това.

Така е, нищо не гарантира. Но и ниската цена на покупка не ти гарантира далавера, която всички обичаме да имаме с всяка една покупка.
Щото да си кажем истината - на всеки в един момент му писва да налива в тия гнилочи,и се пита - заслужава ли си да я ухажвам тая бракма и да давам за нея повече отколкото на децата си ?

Пак отиваме на гледната точка. Аз лично за хлапето си давам повече пари, определено :mhihi Но пък си обичам и автомобила, гледам да полагам необходимите грижи за него, не се отнасям така, сякаш утре ще го дам на сплав-комерс.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Съб 04 окт 2014 9:35

Росене, имаш ли нещо общо с агент Колвалски? :biggrin

Потребителски аватар
НарКол

Мнениеот НарКол » Съб 04 окт 2014 9:54

http://www.mobile.bg/11409128740910422

Напредваме към целта. :mhihi

Потребителски аватар
piter_96

Мнениеот piter_96 » Съб 04 окт 2014 11:19

Звънях за голфа по-горе. Работи шофьорското ел. стъкло само, дискове и накладки може би ще трябвало да се смени, иначе пък има гуми и като му сложа газ ще стане кола. Мисля да отскоча да го видя.

Потребителски аватар
НарКол

Мнениеот НарКол » Съб 04 окт 2014 11:33

Ако не работи стъклото, най-вероятно е копчето, сменя се лесно. За гумите добре, само те струват 400 лв, защото са нови.
Но според мен трябва да свали поне 200-300 лв от цената - няма АБС, няма възглавници, дискове за смяна, джантите железни. Е, зависи и интериора в какво състояние е.

Потребителски аватар
piter_96

Мнениеот piter_96 » Съб 04 окт 2014 11:39

Интериорът бил добре, само шофьорската седалка била леко скъсана. Цената ще можем да я смъкнем на 1800 ако съм сериозен.

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Мнениеот predat0r » Съб 04 окт 2014 14:17

А ти сериозен ли си :icon_lol. Зашото за 1800лв наистина си заслужава.. Не забравяй че каквото и да вземеш все ще се наложи за нещо да дадеш пари... Огледай и пода да не е изгнил..

Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Мнениеот polovera_9n3 » Съб 04 окт 2014 19:57

Имам колега и той като тебе търсеше коли всякакви... започна от пежо 206 да търси, после пежо 406, после ауди, после форд куга в6 някво :screwy , та накрая каза: искам поло. :h020 . търсим ние читаво поло за около 3 бона с другите колеги да му намерим нещо свястно и един ден ми звъни и ми вика - ела до вкъщи да видиш.... отивам и гледам - черна голф 3ка 1.9тди 90коня за 2700 97ма с климатриник(работещ идеално)купил... то добре ама гледам напасват му левия калник... викам ударена ли взе бе за тия пари :screwy . той вика НЕ, КАТО Я КУПИХ, РЕГИСТРИРАХ Я И СЛЕД 2 КМ ГУМАТА МИ ИЗЛЕТЯ :eek , - те джамбазите му сложили лети джанти с оригиналните болтове и те идат къси хванали на 2 3 резби и после взехме болтове от бмв и работата заспа. НО не му работеше нищо освен огледалото на шофьора, там беше проблем че в маншона на вратата всичко беше накъсано, оправихме го и сега работи.... та с всички тия работи дето ги оправихме голфа излезе супер читав, кара го вече над година, не го спира и няма проблем - така че ....всичко е на късмет, знам друг сучай- пасат 5 купува го , регистрира го , излиза от кат- газзз....ангренажа се къса и мотора на салата :banghead . успех

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Съб 04 окт 2014 21:21

dimovip написа:Обикаляй и гледай повече и повече, само да не стане така, че за обикаляне и гледане да си дал пари колкото ти е бюджета за кола. Че и тоя вариант го има.

Това щях да казвам и аз. Не че ще похарчи 1500лв в търсене, но 300-400лв може да отидат полека. По-добре да се долеят за ремонти, отколкото в търсене на "по-добро".

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Съб 04 окт 2014 21:55

Много искаш ли да хванеш и без малко ще останеш. Стара народна мъдрост.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”