Некоректни автокъщи!

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
gogogo79
Автомобил: Kia Ceed x-ecutive
Двигател: 1600 126 hp 2010 year

Re: Некоректни автокъщи!

Мнениеот gogogo79 » Съб 20 юли 2024 9:03

Относно прегледа в сервиз , може да не е разбрал , какво го питаш (съдя за това по отговора му)... Понеже , ти не му предлагаш той да се занимава (и да си губи времето с прегледа в сервиз). Явно условието за тая кола в тази автокъща е да се купува на сляпо .

MalinaG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MalinaG » Вто 13 авг 2024 9:24

Здравейте,
Някой може ли да ми каже мнение за Автокъща Пирани, с. Труд, Пловдив?

diwaka
Автомобил: MB w202 VW Passat b5
Двигател: C180 122hp Vw Passat B5 101 tdi

Мнениеот diwaka » Нед 06 окт 2024 20:28

някои с мнение за тези 7карс ? гледам имат доста голям избор и гаранция уж дават..

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Нед 06 окт 2024 20:56

ако ти хареса нещо отиваш гледаш проверяваш ,разгледах няколко техни обяви само на една пишеше ,че има гаранция ,като цяло на мен ми се струват по- скъпи предлаганите от тях автомобили ,залагат на доста сериозен маркетинг

Потребителски аватар
nikolay_ss
Автомобил: Touareg 7P6
Двигател:

Мнениеот nikolay_ss » Вто 08 окт 2024 17:21

Гаранцията при тях се доплаща, ако искаш, не си задължен.

Потребителски аватар
Kn0cK3r
Автомобил: Passat B8 TSI 280кс R-Line
Двигател: CJXA

Мнениеот Kn0cK3r » Сря 09 окт 2024 17:21

Относно 7cars -> следя ги още от 2018та. Изглеждат читави. Не залагат толкова на внос на техни автомобили за продажба, колкото на внос на автомобили по поръчка от крайни клиенти. Наистина залагат и на доста сериозен маркетинг, който видимо им носи успехи. На няколко пъти съм бил на косъм да ги потърся и като цяло им имам доверие. Единствената причина, поради която не съм го направил до сега, е че реално си купуваш кола, без да си я докоснал и видял на живо.

Понеже в момента отново съм в търсене на следващ автомобил, исках да попитам дали може да препоръчате автокъщи с добри отзиви и рейтинг. Също така автокъщи, които продават върнати лизингови автомобили или такива, които са купувани от тук и са с малък пробег.

За момента следя следните:
https://greenauto.mobile.bg/
https://autohof.mobile.bg/
https://espaceauto.mobile.bg/
https://avtostil-pleven.mobile.bg/
+ оказионите на официалните представителства.

Следя също една немска платформа за автомобили -> https://www.autohus.de/en/
Има колега от форума, който си е закупил колата от там и е останал доволен. Единствено логистиката по транспорт е малко трудна, тъй като трябва да си я организираш сам.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Чет 10 окт 2024 16:28

Дат Аутохус според Карсхелп са в началото на списъка с некоректни.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 11 окт 2024 9:03

Autohus са на практика вендинг автомат за върнати лизингови автомобили. Всичко е хипер автоматизирано, от огледа до документацията и за некоректност, дори не е правилно да се говори... обаче посредствен client service, си е направо програмиран. :th_up

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 11 окт 2024 16:15

diwaka написа:някои с мнение за тези 7карс ? гледам имат доста голям избор и гаранция уж дават..

Сериозни реклами, като цяло сравнително добре организирани, добре подредени, любезно отношение към клиентите.
Обаче ... ходих да гледам един Тигуан за клиент там - огледи и т.н. Уж колата безупречна, уж обслужена, а предни дискове бяха с такъв ръб, че можеш да се спънеш в него.
Не беше особено добре измит автомобила. Имаше си някакви грешки записани в различни модули, което поне означаваше, че не са си опитвали да ги крият.
Цената беше малко над пазарната, но не си заслужаваше конкретния автомобил. Като цяло не съм с лошо мнение за тях, но не са и нещо уау.

Потребителски аватар
fur1ous
Автомобил:
Двигател: CFMA

Мнениеот fur1ous » Пет 11 окт 2024 16:22

diwaka написа:някои с мнение за тези 7карс ? гледам имат доста голям избор и гаранция уж дават..

Зависи като какво ги разглежаш, ако ги разглеждаш като автокъща според мен са като всяка друга Българска такава.
Ако ги разглеждаш като просто доставчик на избрана от теб кола от Европа вършат добра работа, няколко приятели вече си купиха коли така, но там риска си е и при теб де, зависи какво купуваш, уж дават съвети, ама при мойте познати те си харесаха колите от обявите по Германия, от тяхна страна нямаше накви адекватни предложения.

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Пет 11 окт 2024 19:11

fur1ous написа:Ако ги разглеждаш като просто доставчик на избрана от теб кола от Европа вършат добра работа, няколко приятели вече си купиха коли така, но там риска си е и при теб де, зависи какво купуваш, уж дават съвети, ама при мойте познати те си харесаха колите от обявите по Германия, от тяхна страна нямаше накви адекватни предложения.

Важното е да не посочиш обява и да платиш, а накрая да ти докарат друга кола с оправдание "онази я бяха продали, тази е почти същата". Парите дадени, върви се разправяй. Случват се такива постановки.

Потребителски аватар
fur1ous
Автомобил:
Двигател: CFMA

Мнениеот fur1ous » Съб 12 окт 2024 8:31

Не виждам как би могло възможно да се случи, фактурата е обвързана с VIN на колата, просто няма да я платиш като виждаш, че е друга.

Не съм поръчвал през 7cars, правил съм го през cars help преди години, свършиха работа, но отношението беше малко странно за мен лично. В момента ако трябва да вкарвам кола най вероятно бих ползвал 7cars.

Потребителски аватар
Кайзен
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Кайзен » Съб 12 окт 2024 9:53

Vlad777 написа:Дат Аутохус според Карсхелп са в началото на списъка с некоректни.

То и в сайта на cars-help си пише, че "списъкът е базиран на моето лично мнение, опит и преживяване".
Аз съм купувал от две къщи в този списък и нямам мнение, че са некоректни.
При DAT AUTOHUS получаваш протокол за състоянието на колата, който се заплаща задължително допълнително и от там може да си извадиш извод за състоянието на автомобила. "Недостатъка" са няколко допълнителни плащания, които не са описани в обявената цена. От друга страна дилърите (като cars-help) не са задължени да поемат всички допълнителни плащания и имат отстъпки при количества.
При другата имаше малки несъответствия, но в последствие всичко беше коригирано, като просто платиха фактурата от друг сервиз.
Общо взето моя личен опит ми показва, че за всички употребявани автомобили купени от мен в Германия, винаги се е налагало възстановяване на суми от автокъщата поради неизпълнени обещания - от софтуерно обновяване, през несменени филтри, до части от окачването.
Един единствен път купих кола от арабска/турска автокъща и като пристигна в България на платформа със счупена задна пружина, арабина/турчина се направи на интересен и не искаше да поеме цената на частите/ремонта. От тогава никога повече не стъпвам при такива. Българските джамбази от напр. Дупница и Горубляне са/бяха същите.

Клариса
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Клариса » Вто 29 окт 2024 1:06

Автокъща Мастър Кар (Mastercar) Казанлък със собственик Красимир Баросов са измамници. Купих си от тях втора употреба Ауди Q7 за 20 000лв и в момента ми се налага да дам още 10 000лв за да го ремонтирам. Когато го купувах , Красимирчо изрично ме увери, че колата е съвсем здрава. Ето ги измекярите: https://mastercar.mobile.bg/

Liminat
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Liminat » Вто 29 окт 2024 11:52

А защо не купи това за 10000 лв. Можеше и да върви? Всъщност, да. Сега видях, че там проблем с дюза...

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”