Избор на Голф 4(или 3)

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Re: Избор на Голф 4(или 3)

Мнениеот DimoNN » Съб 14 мар 2009 15:38

за 4ка съм с 2те ръце... разликата е голяма.. иначе бих ти препоръчал бензинка, на която да сложиш газов инжекцион... късмет с покупката и търпение в търсенето!

dimitars
Автомобил: Golf 3
Двигател: AEA

Мнениеот dimitars » Съб 14 мар 2009 20:55

Вземи си Голф 3 бензин и му сложи газова.Нищо,че отначало изглежда скъпа газовата.Избива се за 20-30 хиляди км.Освен това,с останалите пари до цената и поддръжката на Голф4 иди на екскурзия до Хавай примерно.И ще ти останат. mhihi А ако имаш толкова много пари,по-добре последвай съвета на Хенри Форд-най-хубавата кола е новата!Аз лично карах Голф 2 и минах 100 хиляди само със смяна на консумативи.Сега имам Голф 3 и съм минал 30 хиляди пак само със смяна на консумативи в началото за 100-тина лева.3 пъти съм сменял маслото за около 60 лева със филтъра.Кви са тия цифри...600,700...800 лева само за консумативи,Че това се доближава до цената на Голф 2 в момента!

Потребителски аватар
MKII 1.6EZ
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MKII 1.6EZ » Съб 14 мар 2009 21:55

Stivi написа:Кой за каквото е успял да задели пари това си хвали,горчивата истина е че всеки иска да кара по-нова кола ама като няма кеш почва да разтяга лукумите за "старите вечни коли" ! Дай да ползваме пишещи машини понеже ако се прецака харддиска на компа ще загубим информацията....! И аз ако имах пари щях да карам ново Ауди или поне Г6 но си карам четворката без да се бия в гърдите колко е здрава въпреки че за 100К разходите ми по нея са колко годишната застраховка на един нов Пасат например !

Правилно го каза колегата! Новото си е ново каквото и да си говориме. Ако колегата и заделил достатъчно да вземе запазена четворка не виждам какъв е проблема. То по логиката на скептиците нека си вземе колело та да не влиза в разход. Въпроса на темата е дали Голф 4 е толкова трошлив, че да си заслужава човек да вземе Г3. Ами не е!

Потребителски аватар
kusho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kusho » Съб 14 мар 2009 23:08

Пичове темата е от ноември миналата година!
Колегата, който я е пуснал е спрял да пише. Сигурно не му остава време от ходене по сервизи с тези голфове :lol:

Потребителски аватар
houzeboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот houzeboy » Нед 15 мар 2009 7:04

kusho написа:Пичове темата е от ноември миналата година!
Колегата, който я е пуснал е спрял да пише. Сигурно не му остава време от ходене по сервизи с тези голфове :lol:

mhihi

С двете ръце съм за Мк4 :да:

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Нед 15 мар 2009 9:38

marmot123 написа:Здравейте! Искам малко съвет относно покупката на голф. Разполагам с достатъчно пари за голф 4(99/00г). Осново колата ще ми трябва за градско. Бихте ли ми препоръчали какъв мотор да избера. За сега съм се спрял на 1.9ТДИ ХаиЛаит, защото ми казват че е икономичен(а това е от значение). Разгледах темички тук за Г4-ките и имаше доста оплаквания.Въпроса ми е дали си заслужава да си взема голф 4(от гледна точка на парите) или да взема по-евтин голф 3(не че и за него нямаше лошо думи)?

Колега изкажете се какво взехте в крайна сметка....

Колегата със сигурност не ви е прочел, творенията с 1 мнение от преди 5 месеца.. :talk:

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_an » Нед 15 мар 2009 19:45

katcko написа:
pepone написа:По добре запазена тройка от 97ма отколкото скъсана от каране 4ка от 98ма, но човек сам си преценява кое е по важно визия, цена на подръжка, комфорт и т.н., аз доколкото знам 4ките не са много здрави поне според познати във бизнеса с части за тия коли :wink:

Това е самата истина

нищо общо с истината! вземи си 4-ка по възможност колкото се може по запазена,естествено че между "дарак" и по-прилична едва ли някои ще вземе първата!3-ките са отживелица,морално овехтяли и всеки 3-ти има 3-ка,ако ще и от попследние да е може пак да е сцепена от каране а някоя 92-ри набор да е лачена.......така че тук вс. е до късмет избор и индивидуален автомобил.....просто визията и интериора с които разполагат 4-ките неможе да се сравнява с голф 3(ако ще и чисто нов да е)и то пък троика от 97-ма година така ще е запазена че сигурно ще е още с оригиналните гуми.....пък що се отнася до колегата с темата явно не си е взел голф(може би по-добре :roll: )

Потребителски аватар
gudaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gudaka » Пет 16 мар 2012 19:23

колегата може да е взел и друг ще реши да си купя та е хубаво да има повече мнения :) карам golf 3 tdi - доволен след година две ако имам възможност бих взел golf 4 tdi след 2001 1.9-105 конски сили.

Потребителски аватар
Pirogov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pirogov » Пет 16 мар 2012 19:39

Вземи си голф 6

ArmeeeC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ArmeeeC » Съб 07 дек 2013 19:08

Здравейте, имам 3500 лв :) и не знам какъв голф да си взема... помощ !!!

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Нед 08 дек 2013 0:02

ArmeeeC написа:Здравейте, имам 3500 лв :) и не знам какъв голф да си взема... помощ !!!

Най-важното да е черен и много бърз :th_up

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Съб 18 яну 2014 11:59

Г4 2003 - бензинка ...но се намират трудно качествени..

Потребителски аватар
Freakylol
Автомобил:
Двигател: asz++

Мнениеот Freakylol » Съб 18 яну 2014 13:35

Мда... Г4 2003г за 3500 под път и над път :mhihi За тия пари като гледам и 1.4 не може да се купи :rolleyes

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 18 яну 2014 13:42

За съжаление е така в България, кола 98 година набор на някоя студентка 9-ти клас, струва 5 бона :screwy
А за 5 бона, можеш да си купиш Пасат, хем по-голям от Голф-а хем по мощна и удобна кола!
Както се казва, търсенето определя цената. Затова според мен, търси друг модел от марката! Но Голф-а яко се търси и затова цената е такава! А да не забравяме, че и 4-ките са ръждилници като 3-ките, праговете до 2 години стават на гъз, и не можеш и гума да смениш на пътя. Дано намериш колега, запазена кола, но ме съмнява, всички коли внос, за докарани в България в дълбока кома( катастрофирали, даже може да намериш и труп в колата) Затова си търси кола от човек, поне ще можеш да я покараш и закараш на сервиз, можеш да тестваш, докато нов внос, само сядаш в нея, и палиш мотора, каране няма, докато не я регистрираш!

Потребителски аватар
DaDiablo
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот DaDiablo » Съб 18 яну 2014 13:47

Трябва да е нещо, на което да му сложиш bad look маска, цветен накрайник на ауспуха и някъв буфер в багажника, за да може да ти дрънчи задната врата. Така ще бъдеш истински bad ass.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”