авенсис / пасат ?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Жоро
Автомобил:
Двигател:

Re: авенсис / пасат ?

Мнениеот Жоро » Сря 08 апр 2009 18:49

Щом не работят българи - нема страшно :D .

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Сря 08 апр 2009 19:21

Само да кажа, че относно произведените в Турция Тойота - според самият производител, са най-качествените (с най-малко дефекти). Вие си правете изводите.

А за да върнем нещата в темата - колега, тук 90% от хората ще ти кажат да вземеш Пассат (хмм, странно защо ;-)). Ти избираш. Ходи, карай и двете, гледай състояние, гледай коя ти пасва най-много и ще разбереш коя е твоята кола.

Niki_vd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Niki_vd » Сря 08 апр 2009 19:40

Колегааааааа,аз от 9 години карам само Пасати(подред на номерата)И понеже трябваше да сменям колата(след челен удар на старата) търсих,гледах,питах и накрая се качих на ПЕЖО 406 :))Тук ще ме анатемосат но аз си имам и пасаторче ма на части:))Всеки луд с номера си казват някои(а някои с цяла програма).Ще попитам какво да си купя ако друг ми дава парите а така каквото ми е на сърцето и ми позволява малката полицеиска заплата това ще карам.Самият аз чета от близо час мнения и спорове затова каква кола да караш.Сигурно и на теб
ти се наду главата но за да няма споп качваи се на Алфа Ромео и напред :)))Дано уцелиш правилния избор колега и важното е да няма аварии.Поздрави. :beer

Потребителски аватар
addrak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот addrak » Сря 08 апр 2009 20:03

За 25 палки можеш да вземеш нова кола в гаранция , вместо каквато и да е друга на 100-150000

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Сря 08 апр 2009 21:39

И аз съм работил като студент в заводите на BMW в Мюнхен, където правеха изпускателните системи лятото на 1998 година.
Тогава бях "мръсен източноевропеец", а с мен работеха сърбин и албанец.
Качеството на продукция по нищо не би се различавало, поради простата причина, че нито един от гореизброените не взимаше участие в производството, а само в хамалската работа.
Сега нещата е възможно да са малко по-различни, но качествения контрол в Германия е на много по-високо ниво, особено в автомобилопроизводството.
Не спорете, пийте бира... :beer

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Сря 08 апр 2009 22:29

Бе незнам къде какви работят, но електрониката и неща от охладителната система на VAG - Шкода, Ауди, VW се прави в България. Лично аз им нося кабеляците, и останалите неща от Чехия, Унгария, Германия, в което няма нищо лошо и некачествено, просто го споделям.... за заклетите фенове на VAG (в това число и аз) да не живеят с мисълта, че немеца Ханс лично им е сглобявал колата, под зоркото око на Гюнтер :Mr Green Fun

Иначе по темата, с две ръце за Пасата, въпреки че отзивите за този двигател не са добри. По-добре да карам проблемна кола която ме кефи, отколкото да карам безпроблемна, която не ме кефи изобщо.

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Сря 08 апр 2009 22:37

morfei1 написа:за заклетите фенове на VAG (в това число и аз) да не живеят с мисълта, че немеца Ханс лично им е сглобявал колата, под зоркото око на Гюнтер :Mr Green Fun

Абе мен този сценарии повече би ме притеснил ;-)

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Чет 09 апр 2009 7:24

One написа: айде стига глупости

Виж как добре си разбрал същината на това което исках да кажа :)
Това че някой си модел на Тойота се прави в Турция не го прави скапан, какъвто извод се налага тук. Имаше някаква точка в правилата за недопустими религиозни и политически дискусии, може би е редно и да се допълни и за националност. Ориенталеца с нищо не е по надолу от пияния германец който на 20-та бира се прибира в къщи и прави садо-мазо с жена си на която пък това и харесва :P
Така че айде стига с глупостите.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 09 апр 2009 9:56

restless написа:PPS: тук във форума има хора купили си нова КИА Сийд, даже модератори :), нека споделят за проблемите си с колите без да са навършили и 1 година...

ами мисля достатъчно си чел форума на киа,и имаш мнение по въпроса.Всеки може да влезне и да чете.Освен проблемите с аудиото,колите са екстра.
Има и доста с хюндай,ама се покриват да си признават mhihi

Забелязвам,че все повече хора от форума тук минават на киа mhihi

То си личи и по застрахованите при фирма ЕТ"РОС" mhihi

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Чет 09 апр 2009 13:22

LILO&STICH написа:ами мисля достатъчно си чел форума на киа,и имаш мнение по въпроса.Всеки може да влезне и да чете.Освен проблемите с аудиото,колите са екстра.

Не, аз се смаях от факта че са ти оправили тропането във волана от 4тия път... а ти не си кой да е все пак - познаваш хора там. + калпавата боя + изпуснали амортисьори на коли под 1 година, + теми "никога вече Киа"... смущаващо е като е ясно че във форумите пишат 1-2% от хората ако и толкова.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 09 апр 2009 15:45

restless написа:
LILO&STICH написа:ами мисля достатъчно си чел форума на киа,и имаш мнение по въпроса.Всеки може да влезне и да чете.Освен проблемите с аудиото,колите са екстра.

Не, аз се смаях от факта че са ти оправили тропането във волана от 4тия път... а ти не си кой да е все пак - познаваш хора там. + калпавата боя + изпуснали амортисьори на коли под 1 година, + теми "никога вече Киа"... смущаващо е като е ясно че във форумите пишат 1-2% от хората ако и толкова.

значи,тези че и по-големи проблеми в сервизите ги има и на по-известни марки коли mhihi
амортесьори,бои,стъкла и тем подобни,са си в реда на нещата.Не си ми сли,че и при тойота или пък фв ги няма mhihi

Относно темата на колегата за "никога ве..." ,емии ти да минеш през скала с 80 км/ч и да потрошиш по-голяма част от окачването и други шукариики,а сервиза да иска да ти ги оправя,па ти да се дърпаш за да си прибереш(аре да не казвам какво) и да несмееш да се покажеш в сервиза,ами женати да ти взима колата ,аре нема нужда.Темата си седи за назидание mhihi

Относно ,моето сменяне на 6-о ходене :idea:

Ми,скапан им е приемчика.Накрая вече знаех на кой да се обадя,и веднага ми осигуриха часта :!:

Та във фирмените сервизи в БГ ,пък и не само си е весело :012: Търпение му е майката

valeri_m
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valeri_m » Чет 09 апр 2009 16:08

Аз карах два Авенсиса-дизел с малката 2002-3г. мисля че беше 50 000км на година даде дефект предни дискове.
Големия авенсис 2003-4г за една година 55 000км на втората даде фира турбото и задното окачване.
Пасат не съм карал,ама имам виждане по тъкъв и те държат ама не моного- знам ли може да съм кърък и да попадам на такива екземпляри дето дават дефект. :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
mimovento
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mimovento » Чет 09 апр 2009 22:52

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 10 апр 2009 15:17

За тези пари ХОНДА АКОРД или МАЗДА 6 ,особенно Хондата :applause:
мое мнение!

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Пет 10 апр 2009 15:31

Хонда дизел над 2004 год знам че имат ядове с веригите на мотора :roll:
така съм чул :roll: отделно един познат изрева точно с такъв проблем който му струваше 2500лв mhihi

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”