VW Polo 1.0 става ли за дълъг път ?
- kojuharov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: VW Polo 1.0 става ли за дълъг път ?
Колеги, не знам какво сте се захапали за това 1,0. Мята женица като знам как кара и 0,8 да е Полото пак ще й върши работа. За жена 1,0 до морето е супер. Искам да ви кажа, че аз от известно време живея в София, а съм от Варна и изминавам София-Варна и обратно на месец 2-пъти с моето Поли. Каквато и да е колата с размерите на Поло е нестабилна. До морето ще стигнеш с 1,0 и каквато и друга кола да е, ако я поддържаш както казват колегите в предните мнения.
-
- Автомобил: VW Polo 1991
- Двигател: NZ
hrissyts,
неземни глупости са изписани в тази тема, в отговор на Вашия въпрос - и за разхода, и за вървенето, и за удобството... Обърнете се за помощ към компетентен специалист, който да Ви даде ОБЕКТИВНО мнение. Можете да потърсите съдействие и от форумните майстори - вероятно няма да Ви откажат съвет или техническа помощ, когато се спрете на конкретен модел автомобил - стига да е VW.
Мисля, че Polo 6N ще удовлетвори напълно Вашите скромни изисквания, независимо от кубатурата. Само че трудно би се намерило такова в добро техническо състояние за посочената сума и години. Може би за малко повече някой Seat Ibiza/Cordoba (почти същите са
).
Моят конкретен съвет е да избягвате по възможност двигателите с алуминиеви блокове. Не за друго, а защото рискът от критична повреда при тях е по-голям, ако не са експлоатирани правилно от предишния собственик.
неземни глупости са изписани в тази тема, в отговор на Вашия въпрос - и за разхода, и за вървенето, и за удобството... Обърнете се за помощ към компетентен специалист, който да Ви даде ОБЕКТИВНО мнение. Можете да потърсите съдействие и от форумните майстори - вероятно няма да Ви откажат съвет или техническа помощ, когато се спрете на конкретен модел автомобил - стига да е VW.
Мисля, че Polo 6N ще удовлетвори напълно Вашите скромни изисквания, независимо от кубатурата. Само че трудно би се намерило такова в добро техническо състояние за посочената сума и години. Може би за малко повече някой Seat Ibiza/Cordoba (почти същите са

Моят конкретен съвет е да избягвате по възможност двигателите с алуминиеви блокове. Не за друго, а защото рискът от критична повреда при тях е по-голям, ако не са експлоатирани правилно от предишния собственик.
- speka
- Автомобил:
- Двигател:
тоя АЕR Е един от най големите кошмари който съм карал 2 години с тоя мотор всички ти се подиграват на пътя даже и някви рена и ситроени ходил съм и на дълъг път там си е ад карал съм зад тир по 5-6 км .
- kojuharov
- Автомобил:
- Двигател:
speka написа:тоя АЕR Е един от най големите кошмари който съм карал 2 години с тоя мотор всички ти се подиграват на пътя даже и някви рена и ситроени ходил съм и на дълъг път там си е ад карал съм зад тир по 5-6 км .
И аз съм карал такова Поли за по-малко време. Не е кошмар.
stil написа:hrissyts,
Мисля, че Polo 6N ще удовлетвори напълно Вашите скромни изисквания, независимо от кубатурата. Само че трудно би се намерило такова в добро техническо състояние за посочената сума и години. Може би за малко повече някой Seat Ibiza/Cordoba (почти същите са).
Колегата го каза много хубаво. Най-точно ще ти каже механик дали колата която си избрала е за дълъг път или е не струва. Що се отнася до това колкое пъргава, ти си прецени как караш и какво искаш от автомобила си.
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Карах една година поло 2F 1.0 45 коня. После карах още една година поло 2F 1.3 75 коня. Следващите ми две коли които имах бяха с големи двигатели и над 100 коня.
Съвсем отговорно искам да кажа, че повече на малолитражен автомобил не искам да се качвам!
Не е вярно, че малолитражната кола харчи по-малко.
Относно мощността и конете... ми то е като кондома - по-добре да го имаш и да не ти трябва от колкото да ти потрябва и да го нямаш.
Малолитражен и маломощен автомобил бих препоръчал само на колега който се чуди каква първа кола да купи на сина си. Тези моторчета наистина са подходящи за начинаещи водачи защото няма как да си отплеснат крачетата на педала, да се увлекат и да изпуснат колата.
Що се отнася до изборът на поло... Аз лично за описаните нужди бих заложил на поло 6N 1.6 75 кончета. Доста по-добро съотношение на мощност, компактност, въртящ момент и тн. Колата спокойно може да се ползва комбинирано градско/извънградско.
За жалост не съм притежавал въпросният ДВГ и нямам преки впечатления. Ще помоля някой с опит да каже две думи за двигателя и поддръжката му.
Съвсем отговорно искам да кажа, че повече на малолитражен автомобил не искам да се качвам!
Не е вярно, че малолитражната кола харчи по-малко.
Относно мощността и конете... ми то е като кондома - по-добре да го имаш и да не ти трябва от колкото да ти потрябва и да го нямаш.
Малолитражен и маломощен автомобил бих препоръчал само на колега който се чуди каква първа кола да купи на сина си. Тези моторчета наистина са подходящи за начинаещи водачи защото няма как да си отплеснат крачетата на педала, да се увлекат и да изпуснат колата.
Що се отнася до изборът на поло... Аз лично за описаните нужди бих заложил на поло 6N 1.6 75 кончета. Доста по-добро съотношение на мощност, компактност, въртящ момент и тн. Колата спокойно може да се ползва комбинирано градско/извънградско.
За жалост не съм притежавал въпросният ДВГ и нямам преки впечатления. Ще помоля някой с опит да каже две думи за двигателя и поддръжката му.
- McLarena1976
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
apa6o като ти чета местожителството всичко ми е ясно защо пишеш тъпи отговори и се заяждаш със впечатленията на колегите от форума , моля те не пиши глупости само се излагаш.И не го приемай лично, но не се сдържах да ти напиша това.
Мисля че се разбра че колата става за дълъг път без никакъв проблем и ако се кара с 80-120 все пак трябва да се изпреварва гори 5л./100км. обаче градско поне на мен ми гори доста 8-9л./100км. и аз също няма да си купувам повече кола с малък мотор тази ми е последната.(беше за жена ми но не иска да кара защото не е карала отдавна и е страх)айде със
на колегите.
Мисля че се разбра че колата става за дълъг път без никакъв проблем и ако се кара с 80-120 все пак трябва да се изпреварва гори 5л./100км. обаче градско поне на мен ми гори доста 8-9л./100км. и аз също няма да си купувам повече кола с малък мотор тази ми е последната.(беше за жена ми но не иска да кара защото не е карала отдавна и е страх)айде със

- McLarena1976
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
apa6o радвам се че си ме разбрал правилно
А по темата колата не е никак лоша дори и с този мотор вдигал съм 155км. за проба колко върви обаче ме фана бъз да не си потроша колицата, да не блокира нещо.

А по темата колата не е никак лоша дори и с този мотор вдигал съм 155км. за проба колко върви обаче ме фана бъз да не си потроша колицата, да не блокира нещо.
- santyago
- Автомобил: VW Sharan
- Двигател: CFF
Точно с такъв мотор изпреварвам наред, когато става въпрос за скорости до 90 км/ч и завои, дойде ли се до по-високи скорости обаче, ами, нормално е с тея 50 коня няма как да поддържа повече от 110-120. На правите ме изпреварват като спрял, а мотора бръмчи здраво да стигне 130. Чисто и просто си е кола за града, това не значи обаче че не минавам по 6-700 км на седмица извънградско и около 300 градско. Колкото до удобство, тесничко е за повече от двама, няма и достатъчно място за багаж, а и седнат ли 4-ма в колата се усеща и проблем с динамиката по баирите, моторът си е слабичък за натоварена кола, вижда много зор. Пак казвам за градско се е утепала, както казват в пернишко, ама за извън, по-добре някой голф, пак е малък ама има по-големи двигатели и по-дълги скорости.
АААА, сетих се, не знам защо, ама почти не иска да катери бордюрите, което за софия си е проблем, та давам газ, вдигам съединителя и аха да изгасне или буксува, със старата бръкма такива проблеми никога не съм имал.
АААА, сетих се, не знам защо, ама почти не иска да катери бордюрите, което за софия си е проблем, та давам газ, вдигам съединителя и аха да изгасне или буксува, със старата бръкма такива проблеми никога не съм имал.
- winstrol
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм с 1.0 АЕR и до морето абсолютно никви проблеми нямах като през целия път рядко падах под 4500об.
ама кво да се прави толква му е силичката , до 130 си върви ама с повече вече си се мъчи
Ако не ви трябват високи скорости и за извънградско си е екстра колицата 
Като го прочетох и ми стана мн смешно щото и мен точно на толква ме фана шубето с мойта че мн нестабилна става и двг реве на затягане

McLarena1976 написа:
Като го прочетох и ми стана мн смешно щото и мен точно на толква ме фана шубето с мойта че мн нестабилна става и двг реве на затягане

-
- Автомобил:
- Двигател:
Абе да взема и аз да си кажа мнението, защото през ден карам подобен автомобил (Поло 97, 1000 кубика, 45 (или 55 ще излъжа) коня. Колата в момента е на около 115 000 км., проблеми с двигателя няма, а ходовата част е доста здрава. Колата изобщо, не е нестабилна и за града е много добра. Вярно динамиката и липсва, но за спокойно каране извън града, става. За повечко динамика трябва да се вкарва в обороти и повечко ръчкане на скоростите, иначе 100 - 120 на 5-та ги поддържа нормално, но само толкова. Разходите за поддръжка са ниски, а тези за гориво - много зависят от стила на каране.
- achopopov
- Автомобил:
- Двигател:
Скъпа колежке,вместо 1000кубика вземи си 1900 нафтичка.Ще гори по-малко и ще върви повече!Пътувахме 2 полота това лято.Моето-1.9дизел и другото беше 1.4бензин.Почти нямаше разлика във вървенето.Градско ме минава,но не с много. Но за сметка на това моето даде разход 5.2-3(като определено не съм карал със 80-90-100),а бензиновото даде 7 и малко именно поради тази причина,че ги настъпвахме от време на време.+ това бензиновото загряваше и по-бързо.Избора си е твой,аз просто ти споделям впечартленияата си
Като допълнение,гледам,че всеки споделя колко е вдигнал...1.9D с 5 човека + багаж - 185кm/h(не по наклон,а на прав път).

- winstrol
- Автомобил:
- Двигател:
achopopov написа:.+ това бензиновото загряваше и по-бързо
Какво се има в предвид с това ?
пс. Определено Polo 6N-1.9D е най добрият избот

Последна промяна от winstrol на Вто 29 дек 2009 20:53, променено общо 1 път.
- nosex
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
winstrol написа:achopopov написа:.+ това бензиновото загряваше и по-бързо
Какво се има в предвид с това ?
Лошоооо, ще харчи по-бедна смес и ще гори по-малко

- achopopov
- Автомобил:
- Двигател:
Исках да кажа,че минавахме през проход и моята кола нямаше грижи с температурата,но неговата....И не защото нещо не му беше наред просто бензиновия е по-рехав:)пс под загряваше имах предвид НАД 90 градуса когато колата определено не харчи по-малко и работния и режим също не е по-добър:)
- balrog
- Автомобил: VW Polo
- Двигател: AFT 1998
- Контакти:
И моето поло е с въпросния АЕР двигател с 50к.с. Това ми е първа кола и не сметнах за нужно да вземам по мощен двигател,защото сега затвърждавам уменията на шофер.Предимно карам из града (В.Търново) и до сега не сам имал проблеми за 4 месеца от недостиг на мощност в баири ,въпреки ,4е сме били 3-4 човека,но разбира се ако тръгна да изпреварвам или да ускорявам се разбира какво имам под капака.
Предимно сам само аз в колата или с приятелката ми и динамиката е достатъчна,както и ускорението при нормално шофиране.На магистралата я "настъпах" и вдигнах 140км/ч на 4-та предавка и мога да кажа, че колата си беше доста стабилна,но общо взето това беше близко до максималната и скорост, можеби до 160 щеше да стигне..В рамките на разумното и позволеното шофиране няма никакви проблеми между 80-120км/ч,но това си е мое мнение
Просто този двигател е създаден явно за спокойно, градско шофиране и 1-3 пъти в годината на разходки из околностите
Аз сам решил следващата ми кола да е поне 75к.с. и не повече от 110к.с. примерно и пак много зависи с каква цел ще се ползва.
Нямам за цел да убеждавам никого,че двигателя е перфектен,но щом германко го е пуснал на пазара значи не е пълна скръб
от мен весели празници на всички и приятно посрещане на Новата Година

Нямам за цел да убеждавам никого,че двигателя е перфектен,но щом германко го е пуснал на пазара значи не е пълна скръб

от мен весели празници на всички и приятно посрещане на Новата Година

Последна промяна от balrog на Чет 10 юни 2010 16:06, променено общо 1 път.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”