Покупка на кола от Швейцария и внос в България?
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Re: Кола от Швейцария
Митото мисля,че е 3%.Преди покупката огледай хубаво автомобила за ръжди.
- Ivan Cholakov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Кола от Швейцария
Митото е 0%. :)
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Re: Покупка на кола от Швейцария и внос в България?
Може,не съм много запознат.Лично аз съм плащал 3% за стока,която не е от ЕС.Поръчки от китайски сайт.С автомобили не съм запознат.
Ясно, мерси колеги този вариант отпада. Ще се търси нещо от Германия...
Защо си мислиш че от Германия е толкова читава и хубава колата.И там вече продават напудрени и кофти коли.Нали сърби и албанци ги ремонтират..за експорт.... 
-
dafi_dimo
- Автомобил: Голф 6 1600 ТДИ 2010 г Вариант
- Двигател:
Закупуване на автомобил от Швейцария
Искам да се извиня ако не съм в правилния раздел.
Казуса е следният.
Автомобила е произведен в Америка. Закупен е от Америка не като нов и е внесен и регистриран в Швейцария. Стоповете и задната светлина са направени спрямо изискванията на ЕС.
АЗ го купувам от Швейцария, внасям го на ход в България.
Въпроса ми е:
Трябва ли да мина Технотест и дали дължа 10 процента мито?
Извинявам се предварително, но ще се радвам само на аргументирани отговори.
Казуса е следният.
Автомобила е произведен в Америка. Закупен е от Америка не като нов и е внесен и регистриран в Швейцария. Стоповете и задната светлина са направени спрямо изискванията на ЕС.
АЗ го купувам от Швейцария, внасям го на ход в България.
Въпроса ми е:
Трябва ли да мина Технотест и дали дължа 10 процента мито?
Извинявам се предварително, но ще се радвам само на аргументирани отговори.
Re: Закупуване на автомобил от Швейцария
Мито се дължи винаги, технотест, ако са сменени фаровете -надали ще има нужда.
Иначе по някой преглед и/или свръх досадна патрулка - може да се захванат все за нещо, но като цяло шанса е нисък.
Ако ще се кара осовно в България - не го мисли много. Ако ще се движиш из Европа често, там вече емисии, декларация за съответствие и т.н. може да ти трябват.
Само информативно, някой модели американски коли са забранени за Европа (Cybertruck-a на Тесла е забранен за регистрация в ЕС, защото не покрива изискванията за безопасност на пешеходци например)
Иначе по някой преглед и/или свръх досадна патрулка - може да се захванат все за нещо, но като цяло шанса е нисък.
Ако ще се кара осовно в България - не го мисли много. Ако ще се движиш из Европа често, там вече емисии, декларация за съответствие и т.н. може да ти трябват.
Само информативно, някой модели американски коли са забранени за Европа (Cybertruck-a на Тесла е забранен за регистрация в ЕС, защото не покрива изискванията за безопасност на пешеходци например)
- MamaMy
- Автомобил: Galaxy
- Двигател: AUY 2003г
Това с Cybertruck-a на Тесла не вярвам да е вярно. В Благоевград има един регистриран. Даже съвсем скоро на собственика му взеха книжката в Румъния защото карал с Б категория, а тръка е 3,5 тона и се изисква Ц 
- К.Одаджийски
- VW експерт

- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
2 или 3 кибертръка има регистрирани тук. Преди 2 седмици срещнах един в Гинци, беше тръгнал да се пробва през Петрохан
Нали правим разлика между незаконно и невъзможно.
Незаконно е премахването на DPF, а не невъзможно.
Конкретно за сайбъртръка - решението е на ЕС дали модела ще влезе официално на европейския пазар. Тъй като големината, теглото и формата са неотговарящи за изискванията за безопасност на пешеходци и е невъзможно да се "препработи" за ЕС пазар - просто не се предлага официално и не би следвало да се регистрира в нито една държава от ЕС.
Това, че ние имаме корупция е друг въпрос.
Незаконно е премахването на DPF, а не невъзможно.
Конкретно за сайбъртръка - решението е на ЕС дали модела ще влезе официално на европейския пазар. Тъй като големината, теглото и формата са неотговарящи за изискванията за безопасност на пешеходци и е невъзможно да се "препработи" за ЕС пазар - просто не се предлага официално и не би следвало да се регистрира в нито една държава от ЕС.
Това, че ние имаме корупция е друг въпрос.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”