пежо 307 -мнения

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Re: пежо 307 -мнения

Мнениеот tisho_psg » Вто 07 фев 2012 20:33

Uneek написа:Ха, тука се е заформило спорче интересно :D Тишко, консуматив го написах защото според мен не е нормално кола на 145 000 км. да е за смяна на трети комплект съединител+маховик, така по разбираемо ли е? При потегляне издаваше много фенски звук - като спирачка на влак - това е от демпферния маховик :)

Пич,като ти прочетох отново предния пост и стигнах до извода,че или тормозиш колите повече от колкото трябва,или са те набутали яко като си купувал тази кола.
Разбира се,може и да греша,все пак не съм безгрешен mhihi

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 07 фев 2012 20:38

Тишо, гледай сега. Имам наблюдение над чисто нов автомобил Пежо само че атмосферен. Двамата (с Пежото) започнахме заедно работа във фирмата :Mr Green Fun в началото го карах аз. Да не те подведа с цифрата, ама още на около няма и 50 000км му смениха съединителя :wink: Не зная на какво се дължи (според мен евтината турска сглобка си казва думата), но е факт. Възможно е и карането предимно градско да е фактор за по-бързото износване (дори съм убеден, че е фактор), но поне 100 000 да беше изкарало mhihi

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Вто 07 фев 2012 20:41

Uneek написа:Ха, тука се е заформило спорче интересно :D Тишко, консуматив го написах защото според мен не е нормално кола на 145 000 км. да е за смяна на трети комплект съединител+маховик, така по разбираемо ли е? При потегляне издаваше много фенски звук - като спирачка на влак - това е от демпферния маховик :)

Е не само, има и турбинки и маааааааааааааааааалко електроника е тук таме и някой заден мост ............ ама иначе кво да и е пукалка отвсялъде.
Не казвам, че няма и добри попадения, но за мен са поскоро рядкост или голяма доза късмет

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Вто 07 фев 2012 20:48

stefan4o написа:Тишо, гледай сега. ........................., но поне 100 000 да беше изкарало mhihi

Е те пък са им евтини частите няма проблем да се сменя каквото трябва.Бре, че тоя Пижо, некъв рекордьор ще излезе цели 50к. натоварен градски трафик mhihi :beer

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Вто 07 фев 2012 20:53

tisho_psg написа:

Пич,като ти прочетох отново предния пост и стигнах до извода,че или тормозиш колите повече от колкото трябва,или са те набутали яко като си купувал тази кола.
Разбира се,може и да греша,все пак не съм безгрешен mhihi

Ама май не четеш - колата е чисто нова купена ;) И ако ме познаваше щеше да знаеш че съм доста педантичен и внимателен в отношението към колите си, и че не съм фанатик към дадена марка, освен полото имам и други коли, обаче марката Пежо отдавна я прескачам в избора си :)

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Вто 07 фев 2012 21:41

Впечатленията които имам от пежо са от 406 2000г. 2.0 HDI (Ако не се бъркам) и 307 2007г. 1.6HDI.
Карал съм ги малко (около 2000-3000км) като 406цата по малко. Не съм ги обслужвал/поддържал.
406 - Много добър двигател, комфортен, но след време задния мост се предаде... Проблеми с електрониката не е имало.
307 - Също много добър и пъргав двигател, икономичен също. Не толкова комфортна като 406 но все пак бях впечатлен. Багажника и е малък, но пък е удобна за градски автомобил. За извънградско... малко не сигурен се чувствах вътре.
Королата също е много добър автомобил в този клас. Ама аз съм си фен на toyota...

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 07 фев 2012 22:10

AmW написа:Королата също е много добър автомобил в този клас. Ама аз съм си фен на toyota...

Е ти къде бъркаш истинските коли с тия френски курници mhihi Обаче предложенията за Корола от една и съща година с 307 и двете с дизелов двигател са 60% по-малко и цената е 20-30% по-висока,хората не искат да си продават японките :!:

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Сря 08 фев 2012 7:48

Stivi написа:
AmW написа:Королата също е много добър автомобил в този клас. Ама аз съм си фен на toyota...

Е ти къде бъркаш истинските коли с тия френски курници mhihi Обаче предложенията за Корола от една и съща година с 307 и двете с дизелов двигател са 60% по-малко и цената е 20-30% по-висока,хората не искат да си продават японките :!:

:063:
Японките могат само да вземат един френски дизел,да го изследват внимателно и да си пожелаят успех с конструирането на толкова добър дизелов мотор.Да им пожелаем успех и ние :applause:

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Сря 08 фев 2012 12:27

tisho_psg написа:
Stivi написа:

:063:
Японките могат само да вземат един френски дизел,да го изследват внимателно и да си пожелаят успех с конструирането на толкова добър дизелов мотор.Да им пожелаем успех и ние :applause:

Всичко бих преживял, ама е те тая глупост която написа ме кара наистина да пропускам постовете ти в тази тема.Когато Пежо направят поне едно болтче или винтче качествено поне на 50% от това което се влага в Тойота, тогава има някакъв шанс КОЛАТА (Корола) и ................... (Пежо), да се поставят редом.Поне ме разсмя истински и ми оправи деня.Мерси :applause: :да:

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Сря 08 фев 2012 12:56

Колега eng,знаем за твоята умопомрачителна любов към колите от онзи остров,но тя май ти замъглява разума.
Когато франсетата са правили доказано добри дизелови мотори японците са тренирали карате и са подреждали цветя.За това сега имат много да наваксват,поне по отношение на дизелите ;)
Радвам се,че съм те разсмял,а за глупостите ще замълча кои ги пише... :да:

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Сря 08 фев 2012 13:23

tisho_psg написа:Колега eng,знаем за твоята умопомрачителна любов към колите от онзи остров,но тя май ти замъглява разума.
Когато франсетата са правили доказано добри дизелови мотори японците са тренирали карате и са подреждали цветя.За това сега имат много да наваксват,поне по отношение на дизелите ;)
Радвам се,че съм те разсмял,а за глупостите ще замълча кои ги пише... :да:

Колега Тишо, наистина ако е възможно замисли се над това което казваш, гледам реално на нещата а не умопомрачително.Мързи ме наистина да ти търся линкове, отвори и виж кое от двете е по-кола във всяко отношение.
Франсетата имат наистина един добър дизел 1,9 чист, но само мотора-и с кое по-точно въпросният "най-здрав" такъв превъзхожда дори и на милиметър такъш на Тойота, да не гошорим за съвременните дизели където въобще "вечните" мотори на Пежо не могат да се допрат до Тойотския дизел, бензина пък хич не го и коментирам.

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Сря 08 фев 2012 13:32

Всеки си има мнение,това е моето.Нямам намерение да се обяснявам кое как защо.
А относно реалния ти оглед-смятам,че отдавна не е такъв.

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Сря 08 фев 2012 13:39

tisho_psg написа:Всеки си има мнение,това е моето.Нямам намерение да се обяснявам кое как защо.
А относно реалния ти оглед-смятам,че отдавна не е такъв.

Дръж си на мнението това си е твое право, ама да ми казваш че нямам реален поглед е най-малкото смехотворно.Пак ти казвам-ако имаш желание разрови се тук там и ще видиш, че съм прав иначе пак си поддържай марката, това е си е твой проблем :beer

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Сря 08 фев 2012 14:18

чатче нещо death

Потребителски аватар
vessos
Автомобил: VW BORA 1.9 TDI 131
Двигател: ASZ 2002 year

Мнениеот vessos » Пет 10 фев 2012 9:26

Колеги да се включа и аз в дискусията.Отскоро съм собственик на ФГ Бора,преди нея около 4 години карах Пежо 307 2.0 ХДИ 2003 г. Навъртял му бях 80 000 км.Мога много неща да кажа ,но основното е На тази кола специално единственото качествено нещо е двигателя.Всеки да е готов още с покупката да сменя демферен маховик и да прави емулация на ФАП филтър(това е 1000 лв.)Самата кола има навика всеки месец да се обажда (накраиниче,биалтеки ,тампончета-особено този на двигателя оригиналния го къса за 20 000 км.).Сега може да почнат да ме обвиняват и плюят но съм длъжен да кажа Бората като возия е много по добре от пежо 307.Пежото сменял не сменял предницата по дупките винаги тропа .Само добавям Пежото съм го потдържал редовно и оригинални части който в сравнение с Бората са на по високи цени .ДОкато я имах единственият път когато и се израдвах е като и видях задния номер изчезващ в далечината след продажбата.
И това за малкият разход е мит,може 1,4 хди 75 коня да харчи 4 л/100 но пежото съпоставимо с ФГ а той е ПД 101 коня харчат еднакво,като бората градско е по добре от пежото.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”