Кола до 5000лв. за извън градско
- Paclevkov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Кола до 5000лв. за извън градско
Доста ичерпателно мнение... Да , работата ми е сериозна и при всеки успех ми вдигат заплатата (да чукна на дърво). Постоянно развивам нови технологии в ремонтите на Лап топи и не ме е страх да си изгубя работата, защото с уменията с които разполагам , мога да си намера работа по-лесно. Добре, има ли наистина смисъл да дам тези 200 лева, за да шлайфат блока на двигателя , или е по-добре да намеря нов двигател за голфа , че да го закрепя и примерно да почна да пестя по 200-300 лева на месец , докато издържи той и после със събраното и с малко помощ от роднини да закупя автомобил. Тогава може би и по-голяма заплата вече ще взимам. Въпроса е дали голфа ще издържи. От както съм го купил съм сменил амортесьори ( Оригинални немски ) , биалети , карета , тампони , наклатки ( абе предницата е с нови части). Акумулатор , ГНП , ФИлтри , редовно, 3 пъти цялостно масло (заради ремонтите на двигателя), Парно с нов радиатор (Че течеше вода в купето) , Гуми зимни и летни и като си направя краткосметка , че колата я имам от 2 години , не ми се иска да я продавам за 500 лева заради сегашното състояние на двигателя. Незнам какво да правя. Имам приятели, всеки от които дава различен съвет. Семейстовото , то само ме подкрепя аз какво ше избера. Шефа ми предлага да закупи служебна кола , която да е на мое разположение , а когато не е да си карам голфа. На голфа съм му платил и всичко до края на годината( Без данък само). От всичко прочетено (+ форума на пежо за 406 дизелите) изглежда , че наистина искам развитие , но е още рано (особено като няма "мама и тате" да наливат пари за безплатно следгимназиално учене) и мисля да се откажа от заема. В момента съм на стабилно финансово положение. Нямам грижи и главоболие вечер. Чувал съм , че хора с заеми , не могли да спят. Пък аз съм на 21 години и не съм достатъчно зрял за да взимам грешни решения. Просто незнам какво да правя с голфа и с този двигател. Благодарско на пожелалите ми късмет. 

- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
groznika написа:Ето един чудесен автомобил за посочените нужди:
http://www.mobile.bg/11311927665091651
Цената е малко височка, но предполагам с парите в джоба и на място това ще се коментира. Единственото което му липсва е АГУ.
Това е товарен кон и дълго ще ти служи вярно, поддръжката е съвсем поносима, а части дал Господ за тези модели
Колата е широка и удобна, има си всичко необходимо като ABS, еърбеци, климатици и мощен мотор за едно приятно извънградско пътуване
Единствените минуси са по-високия данък заради повечкото кончета, по-лакомия мотор и липсата на АГУ.
абф-а е супер,сравнително евтино,вече ако се търси по голямата икономия 1.8 моно 90 коня,малък данък,малък разход,супер елементарен и евтин за подръжка-само един ремък и ролка-общо 50 лева и сам може да си ги смениш
за заема се откажи
а що не я закараш на някой от форумните майстори в софия дая погледнат
- Paclevkov
- Автомобил:
- Двигател:
Кога и къде , навит съм за един преглед , но времето в софия ми е ограничено в събота и неделя .
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
тук ги има viewforum.php?f=13
свържи се с някой,обясни проблема и така
свържи се с някой,обясни проблема и така
- Paclevkov
- Автомобил:
- Двигател:
А няма ли в благоевград. Там съм 90 % от времето си .
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
там ли ти ремонтираха така колата,може да не са стегнали болтовете на главата както трябва и за това да тече масло
колко масло се губи за 1000км
в първия си пост пишеш че ти искат 200 лева за шлайф на блока което ми се вижда много малко защото ще се сваля глава,и целия блок,после и гарнитури трябват и от никъде не се връзва, и за това си мисля че е нещо което могат в сервиза да отстранят бързо и евтино а ти искат 200лева уж за шлайф и т.н.
колко масло се губи за 1000км
в първия си пост пишеш че ти искат 200 лева за шлайф на блока което ми се вижда много малко защото ще се сваля глава,и целия блок,после и гарнитури трябват и от никъде не се връзва, и за това си мисля че е нещо което могат в сервиза да отстранят бързо и евтино а ти искат 200лева уж за шлайф и т.н.
Точно си го направил и ще го продаваш - няма логика.
Остави си Голфа и смени майсторите. Обратната комбинация би довела до същите харчове с една нула отзад обаче(както беше писано в един горен пост).
Остави си Голфа и смени майсторите. Обратната комбинация би довела до същите харчове с една нула отзад обаче(както беше писано в един горен пост).
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
groznika написа:Ето един чудесен автомобил за посочените нужди:
http://www.mobile.bg/11311927665091651
Това е товарен кон и дълго ще ти служи вярно
Единствените минуси са по-високия данък заради повечкото кончета, по-лакомия мотор и липсата на АГУ.
Къде го заби ти бе колега

- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Stivi написа:
Къде го заби ти бе колегаданък над 200лв и верно е товарен кон ама знаеш ли колко "зоб" ще иска тоя кон независимо дали е газ или бензин,сравнение с сегашното му голфче ще му се дореве на бензиностанцията
И айде само не почвайте че "...ако се кара лекичко гори 6/100 бензин и 8/100 газ .." щото ние тоя филм сме го гледали
Видя ли ми колата в гаража? На нея данъка е над 200 лв защото е под 14 години все още. На този ABF данъка ще му е около 150 лв което прави около 12-13 лв месечно (това са 3 кутии цигари). Разхода няма да му е под 12 градско, но пък колата е чиста и кеф ти газ, кеф ти метан ако ти е зор за бензина, а и колегата търси автомобил основно за извънградско

За мен лично конете са като презерватива. По-добре е да ги имаш и да не ти трябват от колкото обратното особено извънградско!
Веднъж ходих на море с кола 45 коня и побелях за тези 8 часа (София - Царево). От тогава се интересувам и какво има под капака когато купувам автомобил за нуждите си.
Всеки сам си преценява разбира се, но за това купе (на пасата) според мен минимума 110 магаренца.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
2.4I написа:ktamen написа:Логиката да си вземеш по-скъпа кола за да са нужни по-малко пари за поддръжката и е тотално сбъркана. На практика колкото по-скъпа кола си купиш толкова повече пари ще ти трябват за поддръжка, най-скъпа е поддръжката на чисто нова кола в гаранция колкото и нелогично да ти звучи.
Колега само информативно ,това някъде си го чел или ...
Само каското и смяната на маслото са 1000лв годишно (а може и повече, защото на колегата една смяна годишно май няма да му стигне) - това за нова кола. 5 -10 годишна кола вече не е здраво вързана за скъпото гаранционно обслужване, но цената и на най-дребните ремонти е трицифрено число, а се налагат поне няколко пъти годишно и каското пак е почти задължително защото са апетитни за кражба. Просто е доста трудно да се прежали подобна кола и да събереш смелост да си я ремонтираш сам с подръчни материали, както обикновено се случва при ремонт на 20годишен таралясник.
Към колегата пуснал темата.
Можеш да смениш двигателя с друг, който няма гаранция дали е по-добър от твоя, да смениш гарнитурата или да си караш така. Ако не губи по 5л на 1000км си я карай така докато се поопаричиш и си вземеш друга. Всяка стотинка дадена за ремонт на този голф е безвъзвратно загубена. Дори двигателя да е перфектен цената на голфа няма да се промени съществено.
Ако решиш да го ремонтираш бягай далеч от досегашните майстори. И според мен теча е следствие от некъдърния предишен ремонт.
Чета ,и се чудя - шлайф на блока на двигателя
,май някой е взел другия за канарче ,ама кой - кой ли?

Като двигател моят съвет е да се ориентираш към 1.8 моно (90к.с) + ГАЗ
Ще останеш много доволен и няма да съжаляваш
Ще останеш много доволен и няма да съжаляваш
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Paclevkov написа:Доста ичерпателно мнение... Да , работата ми е сериозна и при всеки успех ми вдигат заплатата (да чукна на дърво). Постоянно развивам нови технологии в ремонтите на Лап топи и не ме е страх да си изгубя работата, защото с уменията с които разполагам , мога да си намера работа по-лесно. Добре, има ли наистина смисъл да дам тези 200 лева, за да шлайфат блока на двигателя , или е по-добре да намеря нов двигател за голфа , че да го закрепя и примерно да почна да пестя по 200-300 лева на месец , докато издържи той и после със събраното и с малко помощ от роднини да закупя автомобил. Тогава може би и по-голяма заплата вече ще взимам. Въпроса е дали голфа ще издържи. От както съм го купил съм сменил амортесьори ( Оригинални немски ) , биалети , карета , тампони , наклатки ( абе предницата е с нови части). Акумулатор , ГНП , ФИлтри , редовно, 3 пъти цялостно масло (заради ремонтите на двигателя), Парно с нов радиатор (Че течеше вода в купето) , Гуми зимни и летни и като си направя краткосметка , че колата я имам от 2 години , не ми се иска да я продавам за 500 лева заради сегашното състояние на двигателя. Незнам какво да правя. Имам приятели, всеки от които дава различен съвет. Семейстовото , то само ме подкрепя аз какво ше избера. Шефа ми предлага да закупи служебна кола , която да е на мое разположение , а когато не е да си карам голфа. На голфа съм му платил и всичко до края на годината( Без данък само). От всичко прочетено (+ форума на пежо за 406 дизелите) изглежда , че наистина искам развитие , но е още рано (особено като няма "мама и тате" да наливат пари за безплатно следгимназиално учене) и мисля да се откажа от заема. В момента съм на стабилно финансово положение. Нямам грижи и главоболие вечер. Чувал съм , че хора с заеми , не могли да спят. Пък аз съм на 21 години и не съм достатъчно зрял за да взимам грешни решения. Просто незнам какво да правя с голфа и с този двигател. Благодарско на пожелалите ми късмет.
Щом могат да ти осигурят служебна кола изобщо не се колебай. От служебната по-хубаво няма, дори и новата не е по-хубава от служебната

- dimovip
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR
Стига бре.... аман с тоя разход на Пасат АБФ.Аз си позволявам със доходите на колегата да го поддържам доволно и да си го карам където и колкто искам.Ако не си падаш състезател Б4 с 1.8 матор ти е перфектно.Аз се качих от Фиат на пасат и си мислех, че на пасата поддръжката е скъпа, а тте частите са наполовина от тези на фиата.Лесен е и е удобен.Предубеден съм относно пежото, затова няма да ти дам мнение.
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Разгледай внимателно Рено Сценик - от 2001 насам.. 

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”