Кола до 5000лв. за извън градско

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Paclevkov
Автомобил:
Двигател:

Re: Кола до 5000лв. за извън градско

Мнениеот Paclevkov » Вто 01 май 2012 10:25

Доста ичерпателно мнение... Да , работата ми е сериозна и при всеки успех ми вдигат заплатата (да чукна на дърво). Постоянно развивам нови технологии в ремонтите на Лап топи и не ме е страх да си изгубя работата, защото с уменията с които разполагам , мога да си намера работа по-лесно. Добре, има ли наистина смисъл да дам тези 200 лева, за да шлайфат блока на двигателя , или е по-добре да намеря нов двигател за голфа , че да го закрепя и примерно да почна да пестя по 200-300 лева на месец , докато издържи той и после със събраното и с малко помощ от роднини да закупя автомобил. Тогава може би и по-голяма заплата вече ще взимам. Въпроса е дали голфа ще издържи. От както съм го купил съм сменил амортесьори ( Оригинални немски ) , биалети , карета , тампони , наклатки ( абе предницата е с нови части). Акумулатор , ГНП , ФИлтри , редовно, 3 пъти цялостно масло (заради ремонтите на двигателя), Парно с нов радиатор (Че течеше вода в купето) , Гуми зимни и летни и като си направя краткосметка , че колата я имам от 2 години , не ми се иска да я продавам за 500 лева заради сегашното състояние на двигателя. Незнам какво да правя. Имам приятели, всеки от които дава различен съвет. Семейстовото , то само ме подкрепя аз какво ше избера. Шефа ми предлага да закупи служебна кола , която да е на мое разположение , а когато не е да си карам голфа. На голфа съм му платил и всичко до края на годината( Без данък само). От всичко прочетено (+ форума на пежо за 406 дизелите) изглежда , че наистина искам развитие , но е още рано (особено като няма "мама и тате" да наливат пари за безплатно следгимназиално учене) и мисля да се откажа от заема. В момента съм на стабилно финансово положение. Нямам грижи и главоболие вечер. Чувал съм , че хора с заеми , не могли да спят. Пък аз съм на 21 години и не съм достатъчно зрял за да взимам грешни решения. Просто незнам какво да правя с голфа и с този двигател. Благодарско на пожелалите ми късмет. :077:

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Вто 01 май 2012 10:28

groznika написа:Ето един чудесен автомобил за посочените нужди:
http://www.mobile.bg/11311927665091651

Цената е малко височка, но предполагам с парите в джоба и на място това ще се коментира. Единственото което му липсва е АГУ.
Това е товарен кон и дълго ще ти служи вярно, поддръжката е съвсем поносима, а части дал Господ за тези модели :)
Колата е широка и удобна, има си всичко необходимо като ABS, еърбеци, климатици и мощен мотор за едно приятно извънградско пътуване :)

Единствените минуси са по-високия данък заради повечкото кончета, по-лакомия мотор и липсата на АГУ.

абф-а е супер,сравнително евтино,вече ако се търси по голямата икономия 1.8 моно 90 коня,малък данък,малък разход,супер елементарен и евтин за подръжка-само един ремък и ролка-общо 50 лева и сам може да си ги смениш
за заема се откажи
а що не я закараш на някой от форумните майстори в софия дая погледнат

Потребителски аватар
Paclevkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Paclevkov » Вто 01 май 2012 10:46

Кога и къде , навит съм за един преглед , но времето в софия ми е ограничено в събота и неделя .

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Вто 01 май 2012 10:54

тук ги има viewforum.php?f=13
свържи се с някой,обясни проблема и така

Потребителски аватар
Paclevkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Paclevkov » Вто 01 май 2012 11:04

А няма ли в благоевград. Там съм 90 % от времето си .

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Вто 01 май 2012 11:07

там ли ти ремонтираха така колата,може да не са стегнали болтовете на главата както трябва и за това да тече масло
колко масло се губи за 1000км
в първия си пост пишеш че ти искат 200 лева за шлайф на блока което ми се вижда много малко защото ще се сваля глава,и целия блок,после и гарнитури трябват и от никъде не се връзва, и за това си мисля че е нещо което могат в сервиза да отстранят бързо и евтино а ти искат 200лева уж за шлайф и т.н.

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Вто 01 май 2012 11:38

Точно си го направил и ще го продаваш - няма логика.
Остави си Голфа и смени майсторите. Обратната комбинация би довела до същите харчове с една нула отзад обаче(както беше писано в един горен пост).

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 01 май 2012 12:02

groznika написа:Ето един чудесен автомобил за посочените нужди:
http://www.mobile.bg/11311927665091651
Това е товарен кон и дълго ще ти служи вярно
Единствените минуси са по-високия данък заради повечкото кончета, по-лакомия мотор и липсата на АГУ.

Къде го заби ти бе колега :shock данък над 200лв и верно е товарен кон ама знаеш ли колко "зоб" ще иска тоя кон независимо дали е газ или бензин,сравнение с сегашното му голфче ще му се дореве на бензиностанцията :012: И айде само не почвайте че "...ако се кара лекичко гори 6/100 бензин и 8/100 газ .." щото ние тоя филм сме го гледали :idea:

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Вто 01 май 2012 12:19

Stivi написа:
Къде го заби ти бе колега :shock данък над 200лв и верно е товарен кон ама знаеш ли колко "зоб" ще иска тоя кон независимо дали е газ или бензин,сравнение с сегашното му голфче ще му се дореве на бензиностанцията :012: И айде само не почвайте че "...ако се кара лекичко гори 6/100 бензин и 8/100 газ .." щото ние тоя филм сме го гледали :idea:

Видя ли ми колата в гаража? На нея данъка е над 200 лв защото е под 14 години все още. На този ABF данъка ще му е около 150 лв което прави около 12-13 лв месечно (това са 3 кутии цигари). Разхода няма да му е под 12 градско, но пък колата е чиста и кеф ти газ, кеф ти метан ако ти е зор за бензина, а и колегата търси автомобил основно за извънградско :)
За мен лично конете са като презерватива. По-добре е да ги имаш и да не ти трябват от колкото обратното особено извънградско!
Веднъж ходих на море с кола 45 коня и побелях за тези 8 часа (София - Царево). От тогава се интересувам и какво има под капака когато купувам автомобил за нуждите си.
Всеки сам си преценява разбира се, но за това купе (на пасата) според мен минимума 110 магаренца.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 01 май 2012 12:33

2.4I написа:
ktamen написа:Логиката да си вземеш по-скъпа кола за да са нужни по-малко пари за поддръжката и е тотално сбъркана. На практика колкото по-скъпа кола си купиш толкова повече пари ще ти трябват за поддръжка, най-скъпа е поддръжката на чисто нова кола в гаранция колкото и нелогично да ти звучи.

Колега само информативно ,това някъде си го чел или ...

Само каското и смяната на маслото са 1000лв годишно (а може и повече, защото на колегата една смяна годишно май няма да му стигне) - това за нова кола. 5 -10 годишна кола вече не е здраво вързана за скъпото гаранционно обслужване, но цената и на най-дребните ремонти е трицифрено число, а се налагат поне няколко пъти годишно и каското пак е почти задължително защото са апетитни за кражба. Просто е доста трудно да се прежали подобна кола и да събереш смелост да си я ремонтираш сам с подръчни материали, както обикновено се случва при ремонт на 20годишен таралясник.
Към колегата пуснал темата.
Можеш да смениш двигателя с друг, който няма гаранция дали е по-добър от твоя, да смениш гарнитурата или да си караш така. Ако не губи по 5л на 1000км си я карай така докато се поопаричиш и си вземеш друга. Всяка стотинка дадена за ремонт на този голф е безвъзвратно загубена. Дори двигателя да е перфектен цената на голфа няма да се промени съществено.
Ако решиш да го ремонтираш бягай далеч от досегашните майстори. И според мен теча е следствие от некъдърния предишен ремонт.

Потребителски аватар
2.4I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 2.4I » Вто 01 май 2012 12:42

Чета ,и се чудя - шлайф на блока на двигателя :shocked ,май някой е взел другия за канарче ,ама кой - кой ли?

Потребителски аватар
resim
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот resim » Вто 01 май 2012 17:03

Като двигател моят съвет е да се ориентираш към 1.8 моно (90к.с) + ГАЗ
Ще останеш много доволен и няма да съжаляваш

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 01 май 2012 17:34

Paclevkov написа:Доста ичерпателно мнение... Да , работата ми е сериозна и при всеки успех ми вдигат заплатата (да чукна на дърво). Постоянно развивам нови технологии в ремонтите на Лап топи и не ме е страх да си изгубя работата, защото с уменията с които разполагам , мога да си намера работа по-лесно. Добре, има ли наистина смисъл да дам тези 200 лева, за да шлайфат блока на двигателя , или е по-добре да намеря нов двигател за голфа , че да го закрепя и примерно да почна да пестя по 200-300 лева на месец , докато издържи той и после със събраното и с малко помощ от роднини да закупя автомобил. Тогава може би и по-голяма заплата вече ще взимам. Въпроса е дали голфа ще издържи. От както съм го купил съм сменил амортесьори ( Оригинални немски ) , биалети , карета , тампони , наклатки ( абе предницата е с нови части). Акумулатор , ГНП , ФИлтри , редовно, 3 пъти цялостно масло (заради ремонтите на двигателя), Парно с нов радиатор (Че течеше вода в купето) , Гуми зимни и летни и като си направя краткосметка , че колата я имам от 2 години , не ми се иска да я продавам за 500 лева заради сегашното състояние на двигателя. Незнам какво да правя. Имам приятели, всеки от които дава различен съвет. Семейстовото , то само ме подкрепя аз какво ше избера. Шефа ми предлага да закупи служебна кола , която да е на мое разположение , а когато не е да си карам голфа. На голфа съм му платил и всичко до края на годината( Без данък само). От всичко прочетено (+ форума на пежо за 406 дизелите) изглежда , че наистина искам развитие , но е още рано (особено като няма "мама и тате" да наливат пари за безплатно следгимназиално учене) и мисля да се откажа от заема. В момента съм на стабилно финансово положение. Нямам грижи и главоболие вечер. Чувал съм , че хора с заеми , не могли да спят. Пък аз съм на 21 години и не съм достатъчно зрял за да взимам грешни решения. Просто незнам какво да правя с голфа и с този двигател. Благодарско на пожелалите ми късмет. :077:

Щом могат да ти осигурят служебна кола изобщо не се колебай. От служебната по-хубаво няма, дори и новата не е по-хубава от служебната mhihi Правилно си направил, че си се отказал от заема, въпреки, че така както те разбирам си финансово що-годе добре, нямаш жена и деца на главата, за които да мислиш. Но все пак е по-добре да не храним банките с лихви по кредити. Ако си доста кадърен в областта си, бих те посъветвал да дръпнеш кредит и да направиш фирма в ИТ-сферата, поне тия пари, с които ще си купиш техника, оборудване и наемеш офис могат да се умножат и да се върнат с доста добри дивиденти. Влагай в себе си, доколкото това е възможно, а не в купчина ламарина, която след две години ще струва колкото телевизор нисък клас от марката БЕКО :012:

Потребителски аватар
dimovip
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR

Мнениеот dimovip » Вто 01 май 2012 17:40

Стига бре.... аман с тоя разход на Пасат АБФ.Аз си позволявам със доходите на колегата да го поддържам доволно и да си го карам където и колкто искам.Ако не си падаш състезател Б4 с 1.8 матор ти е перфектно.Аз се качих от Фиат на пасат и си мислех, че на пасата поддръжката е скъпа, а тте частите са наполовина от тези на фиата.Лесен е и е удобен.Предубеден съм относно пежото, затова няма да ти дам мнение.

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Вто 01 май 2012 17:40

Разгледай внимателно Рено Сценик - от 2001 насам.. :beer

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”